- 24 Ekim 2014
- 59.306
- 330.139
- 698
- Konu Sahibi sezarsalataa
-
ya şekersiz çay kahve nasıl içiyosun ben bi türlü alışamıyorum napcamAslında 1 yılda verdim 18 kiloyu. Yaşam tarzımı değiştirdim tamamıyla sağlıklı besleniyorum herşeyi yiyorum hatta çikolata cips bile ama az ve sabahtan yiyorum akşama kadar eritiyorm onu. Geceleri kesinlikle yemiyoruz artık ekmek sadece sabah oda tam buğday veya kepek. Böyle yani şeker kullanmıyorum. Tuz çok az. Ve bol su. Pilatese de baslicam inşallah malzemeleri alayım da
sorma ben de kilo alınca göğüslerim aniden büyüdü ne olduğunu şaşırdım :)Yok :) ama bak şöyle bişey var hamile kalmak istiyorsan ve korunmuyor isen rahim hamile kalmak için Prolaktin hormonu da harekete geçiyor yani süt hormonu ve göğüsler büyüyor. Göğüslerin yüzde 50si yağ olduğu için kilo aldığında da büyüyor. Benim küçüldü hatta çünkü göğüsten yağ kaybettim :) ama dediğim gibi kilo almak vede gebeliğe hazırlanması vücudun memeyi büyütüyor
2 tane şeker atıyorsan onu 1 e düşür. 1 içiyorsan yarıma düşür zamanla alışacaksınya şekersiz çay kahve nasıl içiyosun ben bi türlü alışamıyorum napcam
ne güzel anlatmışsınız sebeplerinizi :) çalışıyomusunuz o yüzden mi aperatif şeyler hazırlıyosunuz?Ben de düğünden itibaren Bir yılda 20 kilo aldım.. Bir çok neden sayabilirim ama hepsi bir nevi bahane tutmak istesek tutarız ağzımızı bence
En büyük neden misafirler devamlı misafir geliyor ve pasta börek yapıp duruyorsun
İkinci temel neden yeni evlisin akşam keyfi sineması felan yapıyorsun ve her akşam cips kola derken kilo alıyorsun
Üçüncü neden de annemiz gibi sağlıklı besinler yerine aparatif besinlere daha çok yer vermemiz. Kızartma köfte makarna derken tabi ki yine kilo alıyoruz
İşte yağ o :) kilo verince tekrardan küçüleceksorma ben de kilo alınca göğüslerim aniden büyüdü ne olduğunu şaşırdım :)
6 kilo hamilelikte çok az almışsın bence maşallah :)Çünkü kendi evin kendi mutfağın oluyor . Tv karşısında ay şunu da yiyelim ay böyle yiyelim diye diye kilo alınıyor . Ben evlendikten sonra pek almadım en fazla 1 veya 2 .
Hafta bi ara spora merak saldim baya kilo verdim .
Ama tabi su an hamile olduğum için ister istemez kilo aldim .
Sekizinci aya girdik 6 kilo almışım
Buzdolabının önünden ayrilamiyorum.
Ama evlenmeden önce oyle miydi .
Sabah okula git akşam eve gel .
Annemin süper ötesi sulu yemeklerinden ye . abur cubur çok nadir .
Böyleydi .ama evlendikten sonra kendi düzeninde kendini simartiyor insan.
Salıyoruz galiba kendimizi
metabolizman hızlı olmasına rağmen almışsın işte acaba diyorum bilmediğimiz bi kimya mı salgılanıyo evlenince aslında bunun için açtım konuyu çünkü bi arkadaşım aynı bekarkanki hayatını devam ettirmesine rağmen yemek açısından, 7 8 kilo aldı 6 ayda :)50 kiloyla evlendim 6 ayda 4 kilo aldım
Ki benim metabolizmam hızlıdır hayatım boyunca kilo almadım son 6 ayda aldım
Ama aldığım hiç belli olmuyo boyum uzun olduğundan
Evliliğin ilk ayları sürekli yemek davetlerine gidiliyo evde kendin istediğini yapabiliyosun çayın yanında her akşam cips bisküvi kek derken bi bakmışsın almışsın, doğumkontrol hapı da etkili tabi.
doğum kontrol hapı herkese kilo aldırır mı? yoksa bünyeden bünyeye değişiyo mu?Bekarken de kiloluydum doğum kilolarini verdim ama dogum kontrol hapıyla yine aldım
ya o açık büfe olayı çok kötü ya :) bundan 2 hafta önce açık büfe kahvaltıya gittim 1 1 bucuk kilo aldım hala veremedimValla ben balayinda otelde almaya basladim kilolari. Acik bufe var onunde,zaten gelinlik giycem diye kac aydir tutmussun bogazini...tatlilar pastalar,havuzbasindaki hamburgerci gozlemeci pideciler..gorunce dayanamadm hepsine daldim valla. Esim benden iyiydi o aralar fazla yemiyodu,hatta bana da askim daha nerene yiyceksn ya cok yedin bugun falan.diyodu,... Ama su an o benden beter durumda. 10ay oldu evleneli ..
Onu sismanlatan benmisim oyle diyo. Ya aslinda gec geliyo eve isinden dolayi ve biz 10da 11de yemek yedik nerdeyse cogunlukla. Diger arkadaslarin da dedigi gibi tv izleyelm yok pc oyunu keyfi yapalim. Aaa sevgiliyken paralari cafelere saciyoduk,onun yerine gel alalim evimzde yiyelmler. Pasta al tatli al dondurma blmem ne..Bi de hamilelik dusunuyorsan oyle spor falan da yapamiyorsun rahatca. Ay hadi bisey vardiysa da gittyse dustuyse modundaydim falan filan..
işte neden kolaylaşıyo kilo alması?kilo alır demek illa kilo alma şartı koymak gibi oluyor.hızlı kilo alması kolaylaşır diyelim.o yüzden kilo verse de bi türlü tutturamaz.fitliği
ya asıl evlenince dikkat etmemiz gerekmiyomu, sonuçta eşimiz bizim her halimizi görcek yani, ya beğenmezse diye salmak yerine daha çok sıkı tutmamız gerekmez mi?Ben evlendikten sonra kilo almayanlardanim hatta 2 doğum yaptıktan sonrada almadım. Kilo almak biraz da metabolizmayla alakali kişi kilo almaya musaitse evlendikten sonra bi rahatlik gelip kendini saldigi için dikkat etmediği için olabilir . Doğum kontrol hapları da kilo aldirdigi söylenir ama bana bi etkisi olmadi
hmmm hormonlar da değişip etkiliyo demek ki kilo almayı :)Çünkü düğüne kadar koşturuyoruz, ev yerleştir, çeyiz diz, gelinliğin içine gir. En fit halde oluyoruz düğün zamanı. Sonrasında o tempo bitiyor, hareket azalıyor bir çoğumuzda yine de genelleme yapmamak lazım tabi. Eşine göre yemekler yapmaya başlıyorsun, tv karşısı atıştırmaları derken hooop kilo almışsın. Tabi değişen vücut yapın, hormonlar vs hepsi etkili maalesef. 48 kg gelin oldum, 53 kg hamile kaldım
:) :)Ay guldurdun kuzbnce yani bnde bekarim ama daha rahat ediyorlar isler falan az oluyor kendi evi diye istediği esyalari alabiliyo belki bundan kaynaklanabilur
daha mı çok yedin evlendikten sonra :)tam da bana göre konu:)
evlendiğimde 76 kiloydum şimdi 82lerdeyim...
ilk başta fena saldim 85e çiktim bi anda..
aman allahım dedim alma dedim.. dikkat ettim..
hamile kaldim 85le... 96 ile doğumdan çiktim..
işte hamurişiye saldik biz resmen vermeye çalışıyorum hamur tatlı ahh ahh..
burdan çıkardığım sonuç ozaman cesit cesit yemek ve pasta börek işlerinden uzak durmam gerekiyor :)Bence tek sebebi, kocalarımıza marifetlerimizi gösterelim derken çeşit çeşit börek-çörek-yemek yapmamız. :) Şahsen ben öyleydim de, her akşam çeşit çeşit yemekler, pazar kahvaltılarında kekler-poğaçalar bir baktık huhuuuu durumlar fena...Bebek olduktan sonra biraz daha sağlıklı şeylere yönelince düzene girdik çok şükür. Doğumdan 1 sene sonra evlendiğim kiloya düştüm, arada 1-2 inip çıkıyorum o kadar.
ya ama işte evlenince insanın daha çok dikkat etmesi gerekmiyo mu beğensin her halimi açık görcek saklayamam diye?Kendini salmaktan ve artık kendini sıkmadan ne bulursa yemekten bence... Sadece kilo almakla kalmıyor, bakımsızlaşıyorlar da çoğu, demek ki nasıl olsa artık evlendim diye düşünüp özensizleşmekten. Ben buna bağlıyorum doğrusu. Erkeklerde de aynı şey söz konusu.
kuzuuum sen de iradelisin yahu az çok tanıyorum ben seni :) ya işte bende daha aday adayı bile yok şimdiden kamu araştırmasına başladımÇevrenle alakalı bence
Benim çevrem çoluklu çocuklu fit anne dolu vallahi. Bırak evliliği, doğumdan sonra da fitler.
İki tane salan var, biri kuzen biri arkadaş. Onlarda evlenmeden önce de iştahlıydı. Hatta biri balık etliydi, sırf düğünden önce kastı zayıfladı. Bir kaç seneye eski düzene döndü.
Bence bunun evlilikle alakası yok. Kişiyle alakası var.
Bazı insanlar kilo sevmez, disiplinlidir ve ne yapar eder verir. Bazı insanlar aman ne olacak der pek umursamaz onlar da salar yani.
Benim annem bu yaşında benden zayıf. Bende mesela o disiplin yok. 60 yaşında kadın resmen göbeği çıkmasın diye aç geziyor yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?