kadınlar evlenince neden kilo alır?

Bilmem bana pek mantıklı gelmiyor bu.
Hani fit kalmayı başaran kadın da çok. Hepsi mi evlenmeden sevişen tayfa.
Cinselliğin abartılı şeylere sebep olacağını sanmıyorum.
Doğum kontrol hapı aldırıyor olabilir, anne ve baba evinde rahat doya doya abur cubur yiyemediklerinden abur cubura abanmış olabilirler ne bileyim başka tonla değişiklik oluyor.
Ki ben normalde makarna pilav yemezdim, şimdi üç öğüne alışık biriyle beraber yaşayınca mecbur üç öğün pişiriyorum. E haliyle yiyorum. Ben akşamları tıkınmazdım, meyve sevmezdim. Üşenirdim hazırlamaya en basiti. Adam meyve doğrayıp gelince yiyorum işte.
Aslında sanıyorum yararlı yiyeceklerin olduğu evlerden, serbest bölgeye geçince çok yemekten oluyor bence.
Yoksa düzenli seks hayatının insanda kilo yapacağına hiç inanmıyorum

Akşamları tv karşısında atistirdiklari için. Bir de ay kocam yerken çocuğum yerken ben bakayım mi dedikleri için.

Su içsem yarıyor diyen arkadaşlar da oturup yemek yemezler ama elleri sürekli atıştırma halindedir. Mutfakta ağzına kızartma atarken bu cümleyi kuran gördü bu gözler.

Bir de spor falan yapılmadığı için. Zayif insanlar da istediklerini yiyor ama günün belli saatlerinde ve belli miktarlarda.

saf cinselik degil ama dedigim. birbirini tetikleyen bir sürü şey var. ki yazımdada belirtim şu şu ve şunlar bir araya gelince hiç bir saglık sorunu olmayan ciftlerde evlilik sonrası kilo alnır gibi yazdım ama anlaşılmadı

film izleyip cekirdek citlemeye, cips yemeye cikolatalari ucer bser atistirmaya borcluyuz diyebilirim.
ve evt esimle braber kilo aldik, ben uc o 10 aldi belkide :)
tabi hamilelikten kalan bikac kiloyuda sayarsak, evlilik oncesine gore 5 kilo fazlam var.
az yemek, atistirmalari kesmek tek cozum, birde duzenli spor en azindan yurume.

Çünkü kendım yemek yapmaya basladım.Ve yaptıgım hersey tadı nasıl olmus dıye ufak tefek yemek zorunda kaldım.Zaten karnım doymus , kokusundan ve tadına bakma telasından mutevellit.. Kocam gec gelınce de ne yapalım birde eslik edelim derken hop gelsin kilolar..

Evlendim, dogum yaptim cok sukur kilo almadim. Simdi ikinciye hamileyim, bogazimi tutup dogumdan sonra da fit kalabilmeyi umuyorum.
Pko hastasiyim, dogum kontrol hapi da kullandım, bunlarin hicbirinin kiloyla ilgisi yok.
Az yersen kilo almazsin bu kadar net

Ben kilo aldım eşim kilo verdi. Çünkü benim yemeklerim berbat eşimin yemekleri süper ötesi. Sorunuzun cevabı olarak ben eşim sayesinde kilo aldım

Bende evlenince 62 kilodan 7, 8 ayda 70 kiloya çıkmıştım bence biraz rahatlıktan oluyor canın isterse temizlik yapıyorsun,istemezse yatıyorsun canının istediğini yapıyorsun. Tam rejime başliyim dediğim zaman hamile olduğumu öğrendim falan ama sonra verdim kiloları tabii5

Aynı biz

allahımm yandım ozaman ben:) ben zaten kiloluyum bi de evlendikten sonra böyle sebeplerden kilo alırsam yandım ki ne yandım

Merak Etme nişanlanınca stres başlıyor düğüne kadar ne kadar kilo verirsin koşturma ve stres yüzünden
Ben özellikle abur cubur yedim ki yeter daha fazla zayıflamamalıyım diye

canım benim kilo alma nedenim yemek yeme saatlerimin değişmesi
bekarken en geç 7-8 gibi yeme içme işim biterdi
şimdi eve girişşim en erken 7-8 olduğu için o saatte yemek hazırla sofra kur ye derken saat en iyi ihtimalle 9u buluyor
sonrasında da illa meyve yerim ben meyvesiz gün geçiremiyorum
hele bi de çikolata varsa evde ondan da yerim
yani yeme içme işim 11-12yi buluyor sonra da hoppp yatak
ve yediğim herşey olduğu gibi kilo olarak bana dönüyor

manyak ötesi hamurişi yapıp yeme alışkanlığım.
abur cuburu anne dırdırı olmadan özgürce yeme.
artık evlendim nasılsa deyip kilo almaktan korkmadan özgürce tıkınma.

Bence yeni evliyken aslında nişanlılık döneminde verilen kilolar geri alınıyor bir nevi...

Ben evlendikten sonra eşime bildiğim tüm yemekleri yapma yarışına girmiştim. Hatta internetten yeni yeni tarifler bulup habire eşim üzerinde deniyordum o da sağolsun çok beğeniyordu ve tekrar tekrar istiyordu. Tabi yaptığım yemekler ve tatlılar pek sağlıklı şeyler değildi. Dolayısıyla ikimiz de kilo aldık. Bir de benim eşim abur cuburu çok seviyor, e o yerken ben de bakamıyorum haliyle ben de yiyorum ilk evlendiğimde 4 kilo almıştım sonra 2sini verdim kilom stabil şekilde kaldı. Özellikle de çalışmaya başlayınca koşturmaktan kilo alamıyor insan tabi...

Yine de çok dert edilecek birşey değil yani sebebi öyle devlet sırrı değil

Sebebi basit... Artık yemekleri kendiniz pişirdiğiniz için anne evinde olduğu gibi yemeği servis eden annenize tamam anne bu kadar yeter demiyorsunuz. Servisi yaptınız, tencerede 2 kaşık arttı, eşinize bir kaşık verdiniz adam yeter bu kadar dedi, kalanı dökmemek için mecburen oturup siz yiyorsunuz ve ekstra aldığınız bu kalori size zaman içerisinde kilo olarak geri dönüyor. Sebeplerden biri bu...

Diğeri... Yemek biter sofra kaldırılır, genellikle çay içilir yanına muhakkak bir şey konur afiyetle yenir... Çay yoksa meyve olur, meyveler afiyetle yenir, oysa ki siz annenizin evinde akşam yemeğinden sonra meyve kesip yemezdiniz sırf adama serviste kusur etmemek için hepberaber yemeye başladınız ve ne oldu 1 sene içinde hoopppp fazladan 4 kilo... Geçmiş olsun...

Velhasıl, tencerenin dibinde kalan yemek+çerez+cips+kurabiye+meyve bunların hepsi artı hanenize yazılıyor. Yapmayın etmeyin canlar...

hemen söyleyeyim
1.bekarken daha çok toplu taşıma kullanılırken evliyken özel oto
2.bekarken pilavı haftada 1 yer yerken evliykenyanımdaki öğütücü yüzünden neredeyse her gün
3.bekarken sadece kahvaltıda çay içerken evliyken yanımdaki çay aşığı yüzünden her akşam yanında envai çeşit abur cuburla
sonuç bekarlıktakiyle aynı kilodayım ama bir fark var.Artık diyet kelimesiyle tanıştım

Ben bu tezi çürütenlerdenim. Bir yıl olacak evleneli 58 dim 56 lara 55 lere düştüm boyum 175 olduğu için hastalıklı gibi görünüyordum.Spor ve beslenme yardımıyla 58 oldum yine çok şükür. Buradaki faktör düzen bence. Bn yıllardır düzenli beslenen ve haftada 5 gün spor yapan biriydim şimdi evlendim hala öyleyim ev düzeni-yemek-spor üçlüsü bende hiç değişmedi. Eşim ne pişirsem yer bu sebze bu ot diye ayırmaz eve abur cubur girmez hareketli bir hayatımız var bunun sonucu kilo almadık ikimizde. çalışıyoruz diye makarna pilav çorba ile geçiştirmeyiz uğraşlı bile olsa düzgün öğün hazırlarız.
yani eşlerin bu konudaki uyumu durumu çok etkiliyor bence.

Eğer yemeye düşkün bir eşiniz varsa kaçınılmaz bir durum bu. Adamın metabolizması şahane çalışıyor aynı şeyleri yiyoruz onun sadece fındık yutmuş sivrisinek kadar bir göbeği var ben aldım başımı meçhule gidiyorum. Eve meyve alıyoruz mesela ama canımız profiterol istiyor meyveler çürüyor biz cips profiteröl

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…