Kadınlar Kulübü'nün bilinçli bayanları bana fikirlerinizle yol gösterir misiniz?

merhaba canım ben devlette çalışan 6 yıllık bir öğretmenim. büyük ihtimalle bu bölümleri okuyunca devlete atanmayı düşüneceksin. ikisi de güzel bölümler. farzedelimki pdr okudun sanırım devlete atanmama olasılıgın çok düşük çünkü pdr alanında açık çok ve çok küçük puanlarla atama yapılıyor. okul öncesinin de puanları fazla yüksek değil. bana göre bu bölümleri okumadan ingilizce okuman çok da mesleki anlamda gerekli değil. tabiki kişisel olarak seni geliştirir, katkıda bulunur ama ben senin yerinde olsam hazırlık okumazdım. eğer ingilizceyi ilerletmeyi çok istiyorsam okul devam ederken kurslarla da ilerletebilirdim diye düşünüyorum... ama tabi hersey sana kalmış.. ayrıca bu atanma olayları da her gecen yıl zorlaşıyor, senin yerinde olsam bunu da geciktirmezdim...

Ben senin yerinde olsam hazirlik okurdum. Yukardaki arkadasin kullandigi argumani kullanacagim. Atanmak gercekten cok zor. Ingilizcen olursa ozel okullarda is bulma sansin daha yuksek olur devlette atanamasan bile

Ben senin yerinde olsam hazirlik okurdum. Yukardaki arkadasin kullandigi argumani kullanacagim. Atanmak gercekten cok zor. Ingilizcen olursa ozel okullarda is bulma sansin daha yuksek olur devlette atanamasan bile

Arguman derken?:26: Ben de devlet olmazsa özelde iş bulma şansım yüksek olur diye düşünüyordum ama kurslara giderek de İngilizce'nin geliştirilebileceği söyleniyor.

Sen İngilizce olarak okumuş ve tecrübe sahibi birisi olarak söylüyorsun ve dediklerini dikkate alıyorum. :) Sildim gibi bu düşünceyi aklımdan.:34:

Evet canım pedagojik formasyon şart ama psikolojiden mezun olunca önünde bir sürü seçenek olacak rehber öğretmenliğe dönüp bakar mısın bilmem bu kadar seçeneğin varken benim rehber öğretmenlik isteme sebebim devlete kapak atmak rahat bir meslek belli saatten sonra da büromda çalışabilmek:) %25 İngilizce okudum ama o bile lanet etmeme yetti ki İngilizce seviyem Upperdı :/ Sen İngilizceni geliştirmenin yollarını bulursun mesleki İngilizceni de makale okuya okuya halledersin, seversen çok harika bir bölümdür. Yaşını da çok takma derim bizim sınıfımızda 30 yaşında bir ablamız vardı:))

Kesinlikle ingilizce egitimi tercih et...
Kapinin nereden acilacagini bilemezsin, ingilizce cok buyuk bir firsat...
YLSY programi (internetten bak istersen, belki isine yarar :)) ile yurtdisindayim, ingilizce hazirlik okumanin ve alan derslerimin cogunun ingilizce olmasinin cok ekmegini yedim...
Bu arada su yas hesaplamayi birak, zaten bunu goze alarak bolumunu birakmissin, bu seni demoralize etmekten baska hic birseye yaramaz...Kimseyle kiyaslama, sen senin icin iyi olan neyse ona karar ver ve yolunu ciz, daha iyi olani yapmak icin risk almak ve zorluk cekmek, bazen geri kalmak gerekebiliyor, sonrasi telaf eder merak etme...

Evet canım pedagojik formasyon şart ama psikolojiden mezun olunca önünde bir sürü seçenek olacak rehber öğretmenliğe dönüp bakar mısın bilmem bu kadar seçeneğin varken benim rehber öğretmenlik isteme sebebim devlete kapak atmak rahat bir meslek belli saatten sonra da büromda çalışabilmek:) %25 İngilizce okudum ama o bile lanet etmeme yetti ki İngilizce seviyem Upperdı :/ Sen İngilizceni geliştirmenin yollarını bulursun mesleki İngilizceni de makale okuya okuya halledersin, seversen çok harika bir bölümdür. Yaşını da çok takma derim bizim sınıfımızda 30 yaşında bir ablamız vardı:))

Psikoloji okursam neler yapabilirim?:17: Ben de öğretmenliği hem çocukluk hayalim olduğu için istiyorum hem de çalışma saatleri çok güzel o yüzden istiyorum. Belki gülebilirsin bana canım ama ilerde evlenince hem iş yoğunluğu yaşayıp hem de aynı yoğunluğu eve gelip yaşamak istemem. Bu yüzden öğretmenlik bana hep cazip geliyor. Sadece şimdi içinde yaşadığım zamanımın değil ileride yaşayacağım zamanlarımında hesabını yapıyorum.:1: Ben rahatıma çok düşkün birisiyim,sıkıya gelemem.:30: İngilizcemi kurslarla geliştirme şansım var.:34: Şu anda 20 yaşındayım,21 yaşımda başlayıp-25 yaşımda mezun olacağım. 25 yaş çalışma yaşamına atılmak için ideal bir yaş,onu çok düşünmüyorum da 3 yıl kaybım oldu o üzüyor beni sadece.:31:

Psikoloji okursam neler yapabilirim?:17: Ben de öğretmenliği hem çocukluk hayalim olduğu için istiyorum hem de çalışma saatleri çok güzel o yüzden istiyorum. Belki gülebilirsin bana canım ama ilerde evlenince hem iş yoğunluğu yaşayıp hem de aynı yoğunluğu eve gelip yaşamak istemem. Bu yüzden öğretmenlik bana hep cazip geliyor. Sadece şimdi içinde yaşadığım zamanımın değil ileride yaşayacağım zamanlarımında hesabını yapıyorum.:1: Ben rahatıma çok düşkün birisiyim,sıkıya gelemem.:30: İngilizcemi kurslarla geliştirme şansım var.:34: Şu anda 20 yaşındayım,21 yaşımda başlayıp-25 yaşımda mezun olacağım. 25 yaş çalışma yaşamına atılmak için ideal bir yaş,onu çok düşünmüyorum da 3 yıl kaybım oldu o üzüyor beni sadece.:31:

Hastane, okullar, psikoteknik merkezleri, huzur evleri, çocuk yuvaları, anaokulları, kreşler, araştırma görevlisi ya da akademisyen de olabilirsin, kendine danışmanlık merkezi de açabilirsin, klinikte de çalışabilirsin vs. Boşver hayatının geri kalan yıllarını sevmediğin bir yerde harcamaktansa bırak 3 yılın gitsin. :31: Tabi insanın kendi hayatı kararları bir şey diyemem ama ben psikolojiye aşık bir insanım o yüzden çoluğu çocuğu evi düşünemiyorum önüne koyamıyorum :27:

Hastane, okullar, psikoteknik merkezleri, huzur evleri, çocuk yuvaları, anaokulları, kreşler, araştırma görevlisi ya da akademisyen de olabilirsin, kendine danışmanlık merkezi de açabilirsin, klinikte de çalışabilirsin vs. Boşver hayatının geri kalan yıllarını sevmediğin bir yerde harcamaktansa bırak 3 yılın gitsin. :31: Tabi insanın kendi hayatı kararları bir şey diyemem ama ben psikolojiye aşık bir insanım o yüzden çoluğu çocuğu evi düşünemiyorum önüne koyamıyorum :27:

Oooo çok güzelmiş ya. :) Ben sadece kendi kliniğini açabiliyorsun ya da hastanelerde çalışabiliyorsun diye biliyordum.:17: Ama çalışma alanları oldukça genişmiş.:34: Ben 3 yılıma üzülüyorum ister istemez ama bir yandan da senin dediğin gibi düşünüyorum. İktisat okuyup ömür boyu sevmediğim bir işte çalışacaktım ve bütün bir ömrüm boyunca mutsuz olacaktım. En azından sevdiğim bir bölümü okuyup birkaç sene geç atılırım hayata. En azından yaşadığım hayat boyunca mesleğimde mutlu olurum. :) Senin ki meslek aşkı olsa gerek canım.:1: Eşine fazla çaktırma, vallahi kıskanır.:34::1:

Oooo çok güzelmiş ya. :) Ben sadece kendi kliniğini açabiliyorsun ya da hastanelerde çalışabiliyorsun diye biliyordum.:17: Ama çalışma alanları oldukça genişmiş.:34: Ben 3 yılıma üzülüyorum ister istemez ama bir yandan da senin dediğin gibi düşünüyorum. İktisat okuyup ömür boyu sevmediğim bir işte çalışacaktım ve bütün bir ömrüm boyunca mutsuz olacaktım. En azından sevdiğim bir bölümü okuyup birkaç sene geç atılırım hayata. En azından yaşadığım hayat boyunca mesleğimde mutlu olurum. :) Senin ki meslek aşkı olsa gerek canım.:1: Eşine fazla çaktırma, vallahi kıskanır.:34::1:

Klinik açabilme gibi bir imkanın yok onu aldılar maalesef elimizden ama 8-10 psikolog bir psikiyatristi kandırırsanız başa geçip size bir klinik açar çalışırsınız ayriyetten klinikte çalışman için klinik yüksek lisansı yapman lazım :34: Kısmetse ben gelişim yüksek lisansı istiyorum açılırsa bakalım :31:Kıskanamaz o da benim gibi hatta patronum olduğu için psikolog bey :1: Eşim klinik yüksek lisansı yapıyor mesela gördükçe içim bayılıyo çok tavsiye etmem :1:

Canım ingilizce okursun türkçe okursun bu konuda bir yorum yapmayacağım. Ama hangisini seçersen seç , Seçimini yaparken kesinlikle yaşı göz önünde bulundurma. İnan bana bu o kadar büyük bir faktör değil. 34 yaşındayım daha yeni mezun oldum. Önemli olan senin ne istediğin. Benimle birlikte mezun olanlar 23-25 yaş arasındakiler. Ama başvuru yaptığımızda tercih edilen ben oluyorum Neden böyle? Devlete atanmak isteyeceksen yaş zaten önemli değil. Özel de iş arayacaksan da kendini iyi geliştirisen yaşı görmüyor kimse. öyle 3 yaş değil 10 yaş var aramda rakiplerimle ama daha hiç yaşımdan dolayı reddedilmedim. Çünkü okul yıllarını boşa harcamadım. Sevdiğim bölümü okudum bu yüzdend e gelişmek için yaptığım hiç bir şeyi zorunluluk olarak görmedim. Bir zevkti benim için. Seçimini yaparken yaş dışındaki faktörleri göz önüne alman senin için daha avantajlı olacaktır

Sizce okulda 5 yıl İngilizce eğitim veren öğretmenlik okumak yerine 1 yıl İngilizce kurusuna gitmek İngilizce'min gelişmesi için daha verimli mi olur? Ben sadece İngilizce'm gelişsin diye iş açısından daha avantaj sahibi olabilirim diye İngilizce öğretmenlik okumayı düşünüyordum.

ingilizcenin gelişmesi tamamen sana bağlı
ingilizce eğitim görürsen tabiki görmeyen birine göre daha iyi durumda olursun ama sadece hazırlık okumakla ya da ingilizce eğitim almakla süper ingilizcen olmuyo bunu bil
kendi kendini çalışarak geliştirmek zorundasın

ben hem hazırlık okudum hem de ingilizceydi bölümüm başta sonra iki yıl ingilizce okudum sonra türkçeye geçtik yönetmelik değiştiği için
ve ingilizce dersler daha kolay oluyo zaten ezberleyip giriyosun çünkü çok terimsel kelimeler cümleler var ama bu sefer de kendi alanını çok iyi öğrenemiyosun
bu şekilde okuyan çoğu insanın da anadili dili gibi ingilizce konuştuğu yok konuşanlar kendi çabalarıyla yapıyo bunu

eğer istiyosan hevesin varsa oku sen bilirsin ama öğretmen olup atanmak gibi bi hedefin varsa bence okuma çünkü her yıl alımlar daha da düşebiliyo
ingilizce kursuna git amerikan kültür vs kurslar var zaten sertifikanı alıyosun seviyene göre bizim pek çok arkadaş hazırlık okumalarına rağmen sırf bu serfikalar için kursa gittiler mesela cvye bunları koyunca daha etkili oluyo çünkü

ama okumakta çok güzel tabi ben mezun oldum şimdi öğrenciliği özlüyorum 1 yıl daha öğrenci kalmak isterdim mesela
eğer zaman sıkıntın yoksa oku

Merhaba.:3:
Benim birkaç gündür aklımı karıştıran bir şey var. Dert mi değil mi buna karar veremedim ama sizinle paylaşmak ve sizlerden fikir almak için buraya yazmak istedim.

20 yaşındayım. Üniversite okuyordum fakat okuduğum bölümü istemediğim ve başka bir bölümde okumak istediğim için okulumu bıraktım. Okul Öncesi Öğretmenliği veya Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik istiyorum. İkisinden hangisi olursa olsun çok mutlu olacağım. Son günlerde beni düşündüren konudan size bahsetmek istiyorum.
Çok az sayıda da olsa kimi üniversitelerde Okul Öncesi ve PDR'nin eğitim dili İngilizce. Kazanıldığı takdirde 1 yıl İngilizce Hazırlık okumak gerekiyor. Ülkemizde de yabancı dilin ne kadar önemli olduğunu siz de biliyorsunuzdur. Yani İngilizce eğitim alarak mezun olunduğunda bu eğitimin işe girerken bir artı olarak bize döneceği aşikar. Okul Öncesini ya da PDR'yi İngilizce İngilizce Okul Öncesi-PDR olarak okumak fikri birkaç gündür aklımda dolaşıyor. Ben üniversiteye başladığımda 21 yaşımda olacağım ve okuduğum bölüm Türkçe olursa, mezun olduğumda yaşım 25 olacak. Yaşıtlarım 3 yıllık mezunken ben daha yeni mezun olmuş olacağım. İngilizce olarak okursam 1 yıl da hazırlık sınıfıyla birlikte okulum bittiğinde 26 yaşımda olacağım. Arada sadece 1 yıl fark var. Hazırlık da okursam arkadaşlarım 4 yıllık mezunken ben daha yeni mezun olmuş olacağım. Ben İngilizce olarak okumayı daha çok istiyorum. Tabi İngilizce eğitim gözümü korkutmuyor değil ama 1 yıl boyunca sadece İngilizce dersi alacağım. İngilizce'm orta seviyede. Bu 1 yılda yabancı dilim gelişir,hatta çok iyi seviyeye gelir. Aynı zamanda yabancı dilime ek olarak bilgisayar kurslarına gidip sertifika alırsam öğretmenlik alanında iş bulamasam bile özel şirketlerde işe girme ihtimalim olur diye düşünüyorum. Tabi bunları düşünmek için henüz çok erken. Daha sınava girmedim,puanlarımız belli değil ama düşünmeden de edemiyorum. Sizce mantıklı olan hangisi? Okul Öncesi-PDR'yi İngilizce olarak okumak mı? Yoksa Türkçe okumak mı? Okula başlarken 3 yıl kaybım olacak. Bir de hazırlık okuyup bir sene daha geç bitirmek yerine Türkçe okuyup,hazırlıkta geçecek olan 1 yılda çalışmaya başlamam mı mantıklı olan?
Lütfen olumlu ya da olumsuz tüm düşüncelerinizi benimle paylaşın. Hepinize şimdiden teşekkür ederim.

merhaba canım 4 yıllık işletmeyi 2.sınıfta bırakıp Türk Dİli ve Edebiyatı okuyan biri olarak sana tavsiyem ailen biraz bu durma karşı çıkabilir çevren sana destek olmayabilir ta ki sen istediğin hedeflediğin yerde olana kadar benim sana tavsiyem eğer kendine güveniyorsan istediğin bölümü oku 2 bölümde güzel fakat pdr benim favorim iş alanı daha çok hazırlık seni geliştirir yaş hiç problem değil sen kendine inanıp güveniyorsan oku.

Yok benim anlatmak istediğim bölümün ingilizce olması. Yoksa ben de biliyorum hazırlığın her üniversitede olduğunu ve isteğe bağlı olarak okunabileceğini. Benim bilgisayar sertifikası almak istememdeki amaç öğretmenlik için değil tabi ki de. Olur da öğretmenlik mesleğini yapamazsam ve başka iş arayışlarına girersem elimdeki sertifikaların bana iş bulmamda yardımcı olabileceğini düşündüğüm için bilgisayar kurslarına gidip sertifika almayı düşündüğümü anlatmaktı amacım. Ama üniversite alınan bilgisayar dersinin yeterli olduğundan haberim yoktu. YArdımcı olduğunuz için sonsuz teşekkürler.
:16:

Siz de haklısınız. İngilizce de artık tek başına işe yaramıyor,biliyorum. Aslında kendimi birileriyle yarıştırmadım. Sevmem başkalarıyla kıyaslanmayı da kıyaslamayı da. Ama yaş konusunu düşünmemek elimde değil. Bir şeylere geç kalmak da istemiyorum. Ama sırf bir şeylere geç kalmamak için hayallerimi gerçekleştiremezsem ömür boyu çok üzülürüm. Öğretmenliği İngilizce okursam,yazda staj yapabileceğim bir yerler bulabilir miyim?

Canım PDR'nin atamaları çok iyi şu anda. Tabi 4 yıl sonra ne olur bilemem ama şimdilik iyi. Ama okul öncesinin atamalarında azalma olduğu doğru.
:128:

Sizce okulda 5 yıl İngilizce eğitim veren öğretmenlik okumak yerine 1 yıl İngilizce kurusuna gitmek İngilizce'min gelişmesi için daha verimli mi olur? Ben sadece İngilizce'm gelişsin diye iş açısından daha avantaj sahibi olabilirim diye İngilizce öğretmenlik okumayı düşünüyordum.

Evet bebeğim son iki yıldır özellikle baya atama yapıldı. Ben de farkındayım 3-4 yıl sonra PDR'de bitecek. Sınıf öğretmenliğinde atamalar az puanlar fena halde yüksek. PDR'nin ataması çok,puanları düşük. İnşAllah 4-5 yıl daha böyle devam eder atamaları ya.
:5:

Evet,hayırlısıyla kazanırsam eğer kaybettiğim 3 yıl aklımdan silinir gider. Hayalimdeki mesleği okumak eminim ki çok güzel olur. Benim aklım karıştı. Kimileri kursta öğrenilen İngilizce'nin hazırlıktaki İngilizce'den çok daha verimli olduğunu söylüyorlar. Siz hazırlık okumak daha iyi diyorsunuz. Gerçi be sadece hazırlık okumayı düşünmüyorum,bölümü İngilizce okumak istiyorum. Haklısınız atama bekleyen onca insan var ve benim de okulum biter bitmez atanıp atanmayacağım şu anda belli değil.

Memnun değil misin okul öncesinden? Sözelden de girmek istiyorum Sosyal ya da Türkçe Öğretmenliği için ama ailem pek sıcak bakmıyor.
:31:

Ben de bölümü İngilizce okumaktan bahsediyorum. Ama tercihlerimde diyelim ki hiç eğitim dili İngilizce olan öğretmenlik yazmadım, o zaman 1 sene hazırlık okumam. Ama eğitim dili İngizce olan öğretmenlik yazarsam ve kazanırsam mecburen hazırlık okurum zaten.

Evet canım başka bir arkadaşımız da bahsetti. :) Ben de KPSS'de iyi bir puan alırsam elbette ki devleti düşünüyorum. (Ki İnşAllah devlet olur. :) )

Desteğiniz için çok teşekkür ederim.:16:

Harikaymış. Tebrik ederim canım seni. :) Çok haklısın İngilizce de artık tek başına yeterli değil. Sen çok doğru bir şey yapmışsın. Ben de hayatımı çok iyi bir şekilde planlamaya çalışıyorum. Bu yüzden sürekli düşünce halindeyim. Ne yaparsam daha iyi olur benim için? diye sürekli düşünüyorum. Yaşı çok dert etmemeye çalışıyorum ama kaybettiğim 3 yılıma da canım yanmıyor değil hani. O başka bir üzüntüm ama kaderimde böyle olması yazılıymış. Rab'bim yaşatıyorsa bunları vardır elbet bir bildiği. :16:

Olur da devlete atanamazsam özellerde iş bulmam açısından avantajlı olabileceğini düşündüğüm için İngilizce okumak fikri geldi aklıma. Bana da PDR, okul öncesinden daha cazip geliyor. İnşAllah da o olur. :) Teşekkür ederim size. :16:

Canım teşekkür ederim.:16: Ben senin ne demek istediğini anladım sanki ama umarım yanlış anlamamışımdır.:1: Benim İngilizce'm orta düzeyde. Şimdi hazırlık okuyup,sadece hazırlıkta alınan İngilizce'yle bölüm derslerine geçince zorlanır mıyım diyorsun? Yani hazırlıkta gösterilen İngilizce'nin bölüm derslerine pek de bir katkısı olmadığını,kendi çabalarımla muhakkak bir şeyler katmam gerektiğini söylemek istedin değil mi?

Yüksek lisans yapmayı istiyorum. İngilizce'nin çok iyi olması gerekiyor yüksek lisans için diye biliyorum. Eğer yeterli puanım olursa büyük ihtimalle PDR-Okul Öncesi/İngilizce tercihlerimde olacak. :) Ha ama puanım İngilizce olarak yazmaya yetmezse ve Türkçe olarak okursam, mezun olduktan sonra değil okuldayken İngilizce kursuna giderim. Çünkü mezun olduktan sonra kurslara gitme fırsatım olur mu olmaz mı bilemiyorum.
:1:

Sizlerin de görüşlerini almak istiyorum ve bu yüzden konu açıyorum. Benimle düşüncelerinizi paylaşmanız beni çok mutlu ediyor inanın ki.:16: Ben İngilizce bölüm okursam hazırlık mutlaka okumam lazım. Orta seviye bir İngilizce ile direkt 1. sınıftan başlasam bütün derslerden kalırım.:60: Tabi ki kafamda birçok soru işareti var açık söylemek gerekirse. Çok hırslı bir yapım olduğu söylenemez ama çalışmam gerektiği yerlerde bunun bilince olurum ve çalışırım ama İngilizce bölüm olarak okursam sanki 1 dönemim uzarmış gibi geliyor. :31:

Umarım senin için hayırlı bir seçim olur, ama benim şimdiki aklım olsa paşa paşa gider türkçe bir bölüm okurdum. Şuan final haftadındayım ve ölüyorummm 😃 hazırlık okusanda sana bölüm ingilizcesi vermiyor, lise bilgisi hatta ilkokul seviyesinde oluyor ama bölüme geçince koca koca kitaplar şak diyor yüzüne 😍 anahh burda ne yazıyor ki derken öpüyorlar seni dönem sonu. Benim bölümün sayısal ağırlıklı olduğu halde çok zorlanıyorum 6.yılım 1 yıl uzadı okulum 😭 birde ezber olan bölümler olsa napardım bilmiyorum. Tembel falanda değilim gayet başarılı bir öğrenciydim ama olmadı. İçini karartmak gibi olmasın bunlar benim yaşadıklarım senin için hayırlısı olur inşallah. Yaş meselesine takılma bende mezun olduğumda 25 olacağım birde biraz sıyrık yazdım sanırım final haftadında olmama ver bu durumu 😘

Yapabilirsin tabii ki de daha fazlasını da yaparsın :34: Benim hedefim rehber öğretmen olarak atanmak bu yıl aynı zamanda özelde çalışıcam :ssz:

Canım ya aklıma takıldı sormak istedim. Sen psikoloji okurken formasyon aldın mı yoksa şimdi mi alıyorsun? Yoksa Rehber Öğretmen olmak için psikoloji okumak da yeterli mi?:26:

Canım ya aklıma takıldı sormak istedim. Sen psikoloji okurken formasyon aldın mı yoksa şimdi mi alıyorsun? Yoksa Rehber Öğretmen olmak için psikoloji okumak da yeterli mi?:26:

Şimdi gördüm canım kusura bakma yeni alıntı sistemi bir tuhaf
Pedagojik formasyon gerekiyor evet dışarıdan da alabilirsin kursları var MEBin diye biliyorum
Ama şöyle bir seçeneğin de var ikinci öncelikli olarak da atanabilirsin şimdi puanını tam hatırlayamıyorum eğer belli bir puanı geçersen öncelik psikolojik danışmanlık mezunlarına verilerek açık varsa atanabilirsin :34:

kesinlikle hazırlık oku hazırlıkta eğer iyi bir üniversiteyse çok ağır bir ingilizce var ve ben yararını çok gördüm. hazırlıkta öğrendiğin ingilizceyi asla bir kursa öğrenemezsin. ben hazırlıkta sonra yurtdışına gitmiştim ve şu an ingilizcem ana dilim seviyesinde ki bunun yararını iş ararken hep gördüm. diyelim ki okul öncesi okudun eğer iyi bir ingilizcen varsa çok iyi bir kolejde öğretmen olabilirsin. PDR için de geçerli ingilizcen iyiyse iş alanın çok geniş olur kurumsal şirketlerde İK Kurumsal İletişim Pazarlama hemen her departmanda kısa bir staj sonrası iş bulabilirsin

Şimdi gördüm canım kusura bakma yeni alıntı sistemi bir tuhaf
Pedagojik formasyon gerekiyor evet dışarıdan da alabilirsin kursları var MEBin diye biliyorum
Ama şöyle bir seçeneğin de var ikinci öncelikli olarak da atanabilirsin şimdi puanını tam hatırlayamıyorum eğer belli bir puanı geçersen öncelik psikolojik danışmanlık mezunlarına verilerek açık varsa atanabilirsin :34:

Yok canım ne kusuru. :) Ben de eski sistemi arıyorum vallahi. Beğeniler, alıntılar eskisi gibi olsa keşke.
Pedagojik formasyon daha mantıklı aslında. Diğer seçenek de çok güzel, pedagojik formasyon almadan atanmak da çok iyiymiş ama birazcık şansa bakıyor sanki o.:26:Benim şansıma öyle bir şey asla yapmazlar.
:52:

kesinlikle hazırlık oku hazırlıkta eğer iyi bir üniversiteyse çok ağır bir ingilizce var ve ben yararını çok gördüm. hazırlıkta öğrendiğin ingilizceyi asla bir kursa öğrenemezsin. ben hazırlıkta sonra yurtdışına gitmiştim ve şu an ingilizcem ana dilim seviyesinde ki bunun yararını iş ararken hep gördüm. diyelim ki okul öncesi okudun eğer iyi bir ingilizcen varsa çok iyi bir kolejde öğretmen olabilirsin. PDR için de geçerli ingilizcen iyiyse iş alanın çok geniş olur kurumsal şirketlerde İK Kurumsal İletişim Pazarlama hemen her departmanda kısa bir staj sonrası iş bulabilirsin

Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Puanım iyi gelirse eğer İngilizce bölümü de düşüneceğim mutlaka. Yalnız, 5 yıl sonra mezun olacağım öyle bir durumda. Her geçen yıl atanma şansımız daha da azalıyor. Bu da aklımı karıştırıyor. 4-5 yıl sonrasında ne olabileceğini göremiyorum.:50:

Back
X