Kadınlar Kulübünün bütün bayanları çalışıyor mu?

Ben bir Sabiha Gökçen'in, Refet Angın'ın böyle bir sebeple meslek edindiğini zannetmiyorum.
Onlar fenomen arkadaşım. Onlarınki başarıdır, iş veya amelelik gibi bişey değil. Sabiha gökçene biraz kırgınım hoş, Doğu bölgesini bombalarken çok keyif aldığını beyan etmiş. Başarısını katliama dönüştürmüş ya konu o değil

Çalışmayan arkadaşım var. Maddi durumları iyi. Yabancı yardımcısı var, altında araba, tek bir iş yapmaz, sosyal açıdan aktif gezer durur. Kocası "ben onunla hayatı paylaşmak için evlendim, bana hizmet etsin diye değil" diyor. El üstünde tutuyor. Demem o ki kocan iyi olursa kraliçeler gibi yaşarsın, kocan odunsa çalışsan da çalışmasan da senden bekler herşeyi, arada ezilir gidersin.

Nesli tükenmemiş böyle erkeklerin işte umut var

Tesbit dogru, hirsli kadinlar erkegin hirsli kadindan hoslandigini saniyor. Iyi de aldatiliyorum diye konu acan da sensin. Madem cok ustun vasiflardasin adaminin niye gizu disarda? Sen ev hanimina cop mualemesi yaparsan biri de cikip senin yuzune bunlari vurabilir mesela..

Yani ideal diye bir sey varsa bu guler yuzlu tatli dilli sefkatli merhametli sevgi dolu saygili anliyisli cilveli yani kadinsi yonleri agir basan kadin tercihi olur, genel egilim bu yonde. Tabi bu devirde adamlar paraya alisti kadin para da getirsin istiyo ama kadin is hayatinin stresiyle bogusurken feminen ozelliklerini yitirmesi de cok hoslarina gitmiyo ki bazilari gidip guclerine saygi duyan vasifsiz kadinlari sevgili edinip aldatiyo hanimlarini vs

Cok boyutlu bir mesele

İşin aslı erkek maddi açıdan yükseldikçe kadından beklentisi ne ise gidip onu tercih ediyo, zerafetse, güzellikse,güler yüzse,şevkatse dediğiniz gibi... Yalnız şu Erkekler şöyle kadın ister, böylesini istemez demekte yanlış bir yaklaşım. Kendi hemcinslerimizi incitip, belki de güçlerini aşan işlerin altına girmeye zorluyoruz. Oysa burada konuşulması gereken erkeklerden beklentilerimizin ne olduğu olmalı. Kendi kendimizi ezmeyelim.

Kıskanma sözcüğü araya girince olumsuz oluyor, birini üstün tutmaya ne gerek var? Herkes kendinde olmayanı isteyebilir ama bazılarının durumlarından hayli memnun oldukları örnekler de var. Çalışan kadın daha fazla zaman istediği için çalışmayana özenebilir, çalışmayan ihtiyaç duyduğu bir şeyi çalışanda görünce o şeye imrenebilir. Çalıştığı veya çalışmadığı için birini küçük görmek çok saçma. Yersiz genellemeleri araya karıştırınca bir yere varamıyoruz, çalışmayan kadınlar dayak yiyor, çalışsınlar dersek, parasına el konulup, bir de üstüne dayak yiyenlere ne öğüt vereceğiz? Zorla çalıştırılanlar, zihnimizdeki çalışan ve kendi ayakları üstünde duran güçlü kadın imgesine uyuyor mu gerçekten?

Ben evinde söz geçiremeyişinin sebebini eve para getirmemek gören kadınların çalıştığı halde harçlık alanları (kötü örnek), ortak kullananları (iyi örnek) aynı kefeye koyup çok rahat aşağılayabildiğine şahit oluyorum her zaman. Ben olsam öyle kocayı hiç çekmem, param varken neden çekeyim diye. Çalış o zaman, senin de paran olsun sen de söz geçir dendiğinde, ah benimki izin vermez/vermedi veya babam okutmadı lafını çok rahatça yapıştırıveriyorlar. Haksızlar mı, hayır, kocaları çalışmalarına izin vermedi ve babaları okutmadı gerçekten. Hepimizin etrafı paranın söz geçirmenin gerekli şartı ve esasında eşe söz geçirme diye bir şeyin doğru olmadığını bilen erkeklerle/kadınlarla çevrili olsaydı, tercihlerimizden çok daha rahat bahsedebilirdik ama kadın algısının bu denli değişken olduğu toplumda ne yazık ki kısa vadede çok zor.

Şu an çalışmadığım için annem benim gibi mi olacaksın diyerek beni çok eleştiriyor mesela ama benim çalışıp eşimin çalışmadığı dönemden hiç haberi yok çünkü bu seferde iyi niyetimin suistimal edildiğini düşünecekti. Oysaki ben bir an bile düşünmedim evi neden ben geçindirmek zorundayım diye. Kocam da karı parası yemedi, hayat arkadaşı o dönem kendisine düşen görevi yaptı. Ben de koca parası yiyorum ahahah diye sinsi sinsi gülmüyorum şu an

Ben 6 ay calismadim ve gercekten kafayi yicem zannetim. Ilk aylar guzeldi ama sonra ne yapsam ne etsem ler basladi. Her gun sabah programlari izle, sonra temizlik,yemek derken aksam oluyor. Her gun gez gez oda olmaz nereye kadar. Komsuya gidim desen, hollandada oyle turkiyedeki gibi komsuluk yok. Benim icin en iyi ve en guzeli calismak. Haftasonuda gezip tozup yatiyorum...

Bu nasıl bir yorum.calusip emek veren kadin kadinsal ozelliklerini mi yitirir. Kusura bakma ama bence evde oturanlar genelde kilo alip bakimsizlasiyor asil.ben calismiyorken mesela otur otur kilo almistim.calisirken kuaforumede gidiyorum sporada cunku param var kimsden almiyorum.yaniliyorsun artik erkekler okumussa tabi kendi kariyerine yakin bayanlari tercih ediyor. Cilveyle isveyle bu isler yurumez.haa yuruyorsa baska cilveli kadin cikarsa vay haline.calisan kadinda aldatilabilir ama çalışmayan kadina göre daha sansli.birakip gidebilir kocasini cunku ona bagimli degildir.calismayip oturan kadin mecbur cekicek.iki karisi olan adamlar var bu memlekette.genelde durumu iyi olan karim calismasin kadinin yeri evidir mantiginda adam kadini esya gibi goren zihniyet kadinlari aldatmaya daha meyillidir zaten.kendiniz calismiyorsunuz diye matah birseymis gibi gostermeyin durumunuzu.emekci kadina saygi duyun.tek maasla gecim zor bu devirde hem herkesin zengin kocasi yok olsa bile ben olsam güvenmezdim yarin baskasina asik olup gitse ne olcak .ne kadar basit mantiginiz var yazmadan edemedim.

Aldatildim diye konu acanlar hep calisan kadinlar mi.acikcasi hirsli bir kadin degilim ama hayatimi devam ettirmek için calismam gerek bunun bilincindeyim.avrupada bunlari konussan sana gulerler.o senin dediklerin eskidendi.benim jenerasyonum böyle dusunuyor.cevremde ev hanimi hic yok.olanlar belli bir yasin ustunde.butun arkadaslarim calisan meslegi olan kadinlarla evli.ayrica aldatma aldatilanin suçu degildir.ustun vasiflardada olsa dunyanin en guzelide olsa bir kadin aldatilabilir.bu karso tarafin suçudur. Yine bir kadin olarak aldatilmaya bu sekilde bakman icler acisi.iyisen aldatilmazsin var bir eksigin madem dusuncesine inanamihorum.ben calisan güçlü kadinlarin kiskanildigini düşünüyorum .

Fenomenle ne ilgisi var? Biri pilot biri öğretmen yani önümüzü açan insanlar. İkisi de hizmet etmiş mi? Hem de yıllar önce...kadınlar mesleklerini kocalardan kaçmak için kazanmadı, bunun altında yatan sebep bu derece basite indirgenirse tarihimize saygısızlık olur.

2 yıldır çalışıyorum, 2 yıl kendi işyerimiz de çalıştım. İşyerini kapattık, şuan maaşlıyım ama mutluyum, çalışmadan durabileceğimi zannetmiyorum. Bir elin nesi var? İki elin sesi var demişler. Şuan ki hayat standartlarına erişmek tek maaşla bana zor gibi geliyor.

Bence çalışmalısın hem kocası parası yemek ne ya?
Sen çevrene sor bakalım kendilerine ne kadar zaman ayırabiliyorlar?
Kocaları azıcık para bırakıp gidiyor kadın kendine mi baksın eve mi bişey alsın.
Hem adamın kazandığı parayı nasıl harcıyacaksın ?
En iyi insan da olsa biraz zamandan sonra benim paramı harciyosun diye laf yapacak.
Annen çalışıyor mu ?

kadınların çalışması gerek bence sadece bugünü düşünmeyin ileride 50-60 yaşına gelip bir emekli maaşın olmazsa çok zor bana hep büyüklerim kadın erkek farketmiyor hepsi çalış ileride çocuk eline bakmazsın gençken herşey olur ama yaşlanınca sürekli hastalıklar baş gösteriyor bir emekliliğin olması şart geçinebilmen için.diyorlar ve bence haklılarda kadın erkek sigortalı bir işte çalışmalı

Bir kadın hergün eşini misler gibi güler yüzlü karsilayamaz ki onun da sorunları olacaktır mutlaka adamsa akşama kadar çalışıp didiniyor modunda gelir hergün eve...dışarıdan belli etmese bile içinden bütün gün evde ne yapıyor olduğunuzu merak ediyordur..tabiki bunlar ilk yıllar değildir aşk anlayış saygı henüz bitmemişken kadın bezmeden önce herşey normaldir gelgelelim 2-3 çocuk olduktan sonra yaş 40-50 civarında kadın hayatına bi bakar ve o ilk söylediğim şeyi hisseder :-( kızı varsa mutlaka okusun ister el erkeğinin eline bakmasın...sizce durum niye böyledir...ben hiç görmedim "amaaaaan okumayın koca parası yiyin el üstünde tutulursunuz" diyen kadın

Allaaam sen ne tatlı bir şeysin ya

"koca parası yemek" kalıbı bir kadını anlık mutlu etse de uzun vadede üzer.
hiç bir şeyin garantisi olmadığı gibi kocanın da garantisi yoktur. 40 yaşına kadar mutlu mesut koca parası yersin 41 inde yarı yolda bırakınca seni ne parası yiyeceksin?

Biri çalışanlar çalışmayanları kıskanıyor demiş ama geçenlerde bir ev hanımı gördüm instagramda, kocası 300 lira bırakmış, bu kadar yeter sana, çok harcıyorsun sonra demiş. Kadının da şu hayattaki tek derdi English Home'da istediği ürünlerin bitmesi. Böyle bir kadını kıskanmam ben. Bir şeyler başarmak için uğraşan, kendini geliştiren ev hanımlarını tenzih ederim. Tek kıskanabileceğim nokta sabah uykusu olur, ona da insan alışıyor bir yerden sonra.

Annem de ev hanımı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…