- 21 Aralık 2009
- 33.534
- 18.232
- 498
- Konu Sahibi queen_girl
-
annenin kuşağı ile senin kuşağın çok farklı. benim babam da memurdu biz 4 kardeştik hepimizi tek maaşla üniversite okuttu hem de şehir dışında. Şartlar çok farklı. Çocukların çıtaları çok yüksek. Benim kızım kreşe gidiyor bütün çocuklar baştan aşağı marka, e haliyle biz de alıyoruz, bizi gören başka bir veli almayacaksa yine alıyor, başkası böyle.....Annem de ev hanımı
Annem de ev hanımı
10 yıldır çalışıyorum ve devlet memuruyum buna rağmen zengin bi eşim olur ve çocuk olursa işten ayrılmayı düşünürüm, ev işi, çocuk vs niye bi kadın bu kadar yüklensinki kendine... Erkeğin görevi evin geçimini sağlamak kadınınki de düzenini sağlamak. Kadınlar kötü kocaların, hor gören babaların gazabından kurtulmak için meslek edindi. Iyi koca bulan çalışmayabilir tercih meselesi :)
ANNEM BABAM DAN DAYAK KÖTEK KÖTÜ SÖZ BİLMEZ ANNEME KARIŞMAZ AMA babamda devletten emekli el iyisi demiştim arkadaşları için ailesinin maddiyattan yoksun koydu çok merhametli kullanıyorlar ne yaptıysak çekemedik babamın emekli maaşı 2320 lira evimiz kendimizin ve sadece 2 kardeşiz ama para sorunu çooook fazla borç çok fazla ben yemedim sen ye dedi dağıttı iyi niyetinin kurbanı oldu yoksa hiç kötü sözünü vs. bilmeyiz babamın bana para bulup okutamadı 2 yıllıkla kaldım dershaneyi bilmem biraz kendimi kötüleyeceğim ama olsun benim kafam da dersleri desteksiz alacak bir kafa deil eğitmimi iyi şekilde almam gerekti varlık içinde yokluk çektim diyebilirim hala da öyleyimBaban para verirken laf yapmıyor mu ?
Tanık olmadın mı hiç ?
Annene söylesene çalışmak mı çalışmamak mı ?
Aslında bu tam doğru bir yargı değildir ki. Her erkek laf etmez ki eşine verdiği parayı. Bunu yüzüne vuranlar mutlaka vardır ama bizim babalarımızın çoğu bunu görev bildiği için yadırgamazdı. Çünkü kadının çalışması çok alışılagelmiş bir şey değildi. Erkekler de ailelerinden böyle gördüğü için bunu malzeme yapmazlardı.Baban para verirken laf yapmıyor mu ?
Tanık olmadın mı hiç ?
Annene söylesene çalışmak mı çalışmamak mı ?
sen bunlara rağmen mi çalışmak istemiyorsun,çocuğunda senin gibi yoksun büyüsün mü istiyorsunANNEM BABAM DAN DAYAK KÖTEK KÖTÜ SÖZ BİLMEZ ANNEME KARIŞMAZ AMA babamda devletten emekli el iyisi demiştim arkadaşları için ailesinin maddiyattan yoksun koydu çok merhametli kullanıyorlar ne yaptıysak çekemedik babamın emekli maaşı 2320 lira evimiz kendimizin ve sadece 2 kardeşiz ama para sorunu çooook fazla borç çok fazla ben yemedim sen ye dedi dağıttı iyi niyetinin kurbanı oldu yoksa hiç kötü sözünü vs. bilmeyiz babamın bana para bulup okutamadı 2 yıllıkla kaldım dershaneyi bilmem biraz kendimi kötüleyeceğim ama olsun benim kafam da dersleri desteksiz alacak bir kafa deil eğitmimi iyi şekilde almam gerekti varlık içinde yokluk çektim diyebilirim hala da öyleyim
Bir öğrencim vardı. İnanılmaz zeki ve başarılı biraz da yaramaz. Başarısı bir yana bir çocuk asla mı yalan söylemez? Bir şey yapsa özür diler, çözüm bulur. Yani ilk defa çocuk sahibi olmaya heveslendim o kadar sevdim ki yaramazlığı falan hiç batmadı. Annesi geldi bir gün, ev hanımı ve ilkokul mezunu. Açıktan ortaokulu bitirmeye çalışıyor. Bana dedi ki sizin verdiğiniz hikaye kitaplarından ben de aldım. Çocukla karşılıklı okuduk, konuştuk bazı yerlerde anlaşmazlığa düştük... gerçekten inanamadım, yani bu derece ince düşünceli anne. Çocuğu özendirmek için çift kitap almışlar ve okumuşlar. Ve bu anne üvey anneymiş. Çocuk 6 aylıkken babasıyla evlenmiş, misler gibi yetiştirmiş. O kadının kendine bir şey yapmasına gerek yok bence. O çocuğun vatana millete çok hayırlı olacağına o kadar eminim ki. Ben çalışmıyorum diye üzülüyordu çok. Bırak dedim, senin bu ülkeye yetiştirdiğin aslan gibi çocuk yeter...
Çalışan- çalışmayan değil de bir şekilde faydalı-faydasız olan kadın var....
nice kendi çocuğunu atan annelere örnek olsun.Bir öğrencim vardı. İnanılmaz zeki ve başarılı biraz da yaramaz. Başarısı bir yana bir çocuk asla mı yalan söylemez? Bir şey yapsa özür diler, çözüm bulur. Yani ilk defa çocuk sahibi olmaya heveslendim o kadar sevdim ki yaramazlığı falan hiç batmadı. Annesi geldi bir gün, ev hanımı ve ilkokul mezunu. Açıktan ortaokulu bitirmeye çalışıyor. Bana dedi ki sizin verdiğiniz hikaye kitaplarından ben de aldım. Çocukla karşılıklı okuduk, konuştuk bazı yerlerde anlaşmazlığa düştük... gerçekten inanamadım, yani bu derece ince düşünceli anne. Çocuğu özendirmek için çift kitap almışlar ve okumuşlar. Ve bu anne üvey anneymiş. Çocuk 6 aylıkken babasıyla evlenmiş, misler gibi yetiştirmiş. O kadının kendine bir şey yapmasına gerek yok bence. O çocuğun vatana millete çok hayırlı olacağına o kadar eminim ki. Ben çalışmıyorum diye üzülüyordu çok. Bırak dedim, senin bu ülkeye yetiştirdiğin aslan gibi çocuk yeter...
beni sakın yanlış anlama sadece bir tür düşünce belirtmek istedim kısa ve net güzel bir cvp verdiğin için sadece birde şöyle düşün çalışırken sen sakat kaldın kaza geçirdin yürüyemez hale geldin birisine muhtaç kaldın hayatta ki herşey biz insanlar için değil mi yorumunu beğendiğim için böyle bir cvp yazdım eleştiri değilBen bir kadinin evde oturmsk dusuncesine inanamiyorum. Ya esinden bosanirsn? Ya aldatilirsan? Ya Allah korusun esini kaybedersen? Dusun bunlari ne olacak?
Kadın çok istiyordu okumayı.Böyle insanlara saygı duyarım işte, bu kadın kendini de geliştirir çocuğu da çok güzel yetiştirir.
ANNEM BABAM DAN DAYAK KÖTEK KÖTÜ SÖZ BİLMEZ ANNEME KARIŞMAZ AMA babamda devletten emekli el iyisi demiştim arkadaşları için ailesinin maddiyattan yoksun koydu çok merhametli kullanıyorlar ne yaptıysak çekemedik babamın emekli maaşı 2320 lira evimiz kendimizin ve sadece 2 kardeşiz ama para sorunu çooook fazla borç çok fazla ben yemedim sen ye dedi dağıttı iyi niyetinin kurbanı oldu yoksa hiç kötü sözünü vs. bilmeyiz babamın bana para bulup okutamadı 2 yıllıkla kaldım dershaneyi bilmem biraz kendimi kötüleyeceğim ama olsun benim kafam da dersleri desteksiz alacak bir kafa deil eğitmimi iyi şekilde almam gerekti varlık içinde yokluk çektim diyebilirim hala da öyleyim
Bir öğrencim vardı. İnanılmaz zeki ve başarılı biraz da yaramaz. Başarısı bir yana bir çocuk asla mı yalan söylemez? Bir şey yapsa özür diler, çözüm bulur. Yani ilk defa çocuk sahibi olmaya heveslendim o kadar sevdim ki yaramazlığı falan hiç batmadı. Annesi geldi bir gün, ev hanımı ve ilkokul mezunu. Açıktan ortaokulu bitirmeye çalışıyor. Bana dedi ki sizin verdiğiniz hikaye kitaplarından ben de aldım. Çocukla karşılıklı okuduk, konuştuk bazı yerlerde anlaşmazlığa düştük... gerçekten inanamadım, yani bu derece ince düşünceli anne. Çocuğu özendirmek için çift kitap almışlar ve okumuşlar. Ve bu anne üvey anneymiş. Çocuk 6 aylıkken babasıyla evlenmiş, misler gibi yetiştirmiş. O kadının kendine bir şey yapmasına gerek yok bence. O çocuğun vatana millete çok hayırlı olacağına o kadar eminim ki. Ben çalışmıyorum diye üzülüyordu çok. Bırak dedim, senin bu ülkeye yetiştirdiğin aslan gibi çocuk yeter...
ANNEM BABAM DAN DAYAK KÖTEK KÖTÜ SÖZ BİLMEZ ANNEME KARIŞMAZ AMA babamda devletten emekli el iyisi demiştim arkadaşları için ailesinin maddiyattan yoksun koydu çok merhametli kullanıyorlar ne yaptıysak çekemedik babamın emekli maaşı 2320 lira evimiz kendimizin ve sadece 2 kardeşiz ama para sorunu çooook fazla borç çok fazla ben yemedim sen ye dedi dağıttı iyi niyetinin kurbanı oldu yoksa hiç kötü sözünü vs. bilmeyiz babamın bana para bulup okutamadı 2 yıllıkla kaldım dershaneyi bilmem biraz kendimi kötüleyeceğim ama olsun benim kafam da dersleri desteksiz alacak bir kafa deil eğitmimi iyi şekilde almam gerekti varlık içinde yokluk çektim diyebilirim hala da öyleyim
keyifle okudum ne kusuru :) yazan ellerine sağlıkben de evliyim evlenmeden önce çalışıyordum. evlenince şehir değişikliğinden bırakmak zorunda kaldım. şikayetçi miyim hiç değilim. özelde öğretmenlik yapıyordum çok yorucuydu evlilikle birlikte zaten gitmezdi aslında eşimin durumu iyi olmasa onu yalnız bırakmamak adına mecbur kalsam giderdi tabi. şöyle ki bence eskilerin deyimiyle kolunda bir altın bileziğin olucak yani bir mesleğin,ve eşin eğer mecbur kalırsan o bileziği kullanabileceğini yani ona mecbur olmadığını bilicek,eğitimin kendine güvenin tam olucak. tabi bir de eşinin durumu iyi parayı umursamayan bir dediğini iki etmeyen biriyse çalışmak mantıklı değil. sıkılıyorum diyenler olmuş herkese saygım var bunlar benim fikrim sıkılan özgüvenim düşer adam eline bakamam diyen çalışsın tabi ki ben hiç sıkılmıyorum bu yaşıma kadar çalışmaktan fırsat bulamadığım şeyleri yapıyorum lazer epilasyona gitmeye bile fırsat bulamıyordum mesela onları yapıyorum spora gidiyorum evimle ilgileniyorum içdekorasyon a çok büyük ilgim ve yeteneğim varmış mesela ark.larım evimi görünce benden yardım istediler yeni evleniceklerle evleri için alışverişe çıkıyorum.aslında bunu bile ticarete dönüştürebilirim:)belki senin de içinde keşfetmeye fırsat bulamadığın bi yetenek vardıruzun oldu kusura bakma.
Yolda yürürken de bunlar olabilir. Hayat risklerle dolu değil mi?beni sakın yanlış anlama sadece bir tür düşünce belirtmek istedim kısa ve net güzel bir cvp verdiğin için sadece birde şöyle düşün çalışırken sen sakat kaldın kaza geçirdin yürüyemez hale geldin birisine muhtaç kaldın hayatta ki herşey biz insanlar için değil mi yorumunu beğendiğim için böyle bir cvp yazdım eleştiri değil
çok güzel bir yorum olmuş teşekkür ederim BEN MEMUR OLSAM ÇALIŞIRDIM AMA ÖZEL SEKTÖRÜN KAHRI BİR SÜRE SONRA ÇEKİLMİYOR 3 krşa 5 köfte olmaz derler ya özel sektör de öyle değil 3 krş a 5 köfte alıyorlar senden kadın a memurluk yakışır ama özel sektör çok zorcanını çıkartana kadar çalıştırıyorlar
annem hep söyler beni babam okutsaydı polis bir anneniz olacaktı şimdi der içinde ukte kalmış hala söyler 47 yaşında ben okusaydım sende okurdun der kardeşim kendini kurtardı maşallah zehir gibi kafası var onun muhasebecilik okuyor ve hedefleri yüksek o benim gibi içine kapanık değil hırslı bende ona desteğim babamdan daha çok yardımcı oluyorum ve ben okuyamadım sen oku diyorum 9 yaş büyüyüğüm ondan yani 17 yaşında abla okuyacağım senin için annem için der hep duacısıyım onunda ama bende eziklik problemi varYa kocan da baban gibi olursa bunu düşündün mü hiç ?
Senin bunları örnek alarak kesinlikle çalışman gerek.
Annen çalışsaydı belki de alırdın eğitimini ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?