Kadınlar Kulübünün bütün bayanları çalışıyor mu?

Annem de ev hanımı
annenin kuşağı ile senin kuşağın çok farklı. benim babam da memurdu biz 4 kardeştik hepimizi tek maaşla üniversite okuttu hem de şehir dışında. Şartlar çok farklı. Çocukların çıtaları çok yüksek. Benim kızım kreşe gidiyor bütün çocuklar baştan aşağı marka, e haliyle biz de alıyoruz, bizi gören başka bir veli almayacaksa yine alıyor, başkası böyle.....

çok güzel bir yorum olmuş teşekkür ederim BEN MEMUR OLSAM ÇALIŞIRDIM AMA ÖZEL SEKTÖRÜN KAHRI BİR SÜRE SONRA ÇEKİLMİYOR 3 krşa 5 köfte olmaz derler ya özel sektör de öyle değil 3 krş a 5 köfte alıyorlar senden kadın a memurluk yakışır ama özel sektör çok zor canını çıkartana kadar çalıştırıyorlar

Bir öğrencim vardı. İnanılmaz zeki ve başarılı biraz da yaramaz. Başarısı bir yana bir çocuk asla mı yalan söylemez? Bir şey yapsa özür diler, çözüm bulur. Yani ilk defa çocuk sahibi olmaya heveslendim o kadar sevdim ki yaramazlığı falan hiç batmadı. Annesi geldi bir gün, ev hanımı ve ilkokul mezunu. Açıktan ortaokulu bitirmeye çalışıyor. Bana dedi ki sizin verdiğiniz hikaye kitaplarından ben de aldım. Çocukla karşılıklı okuduk, konuştuk bazı yerlerde anlaşmazlığa düştük... gerçekten inanamadım, yani bu derece ince düşünceli anne. Çocuğu özendirmek için çift kitap almışlar ve okumuşlar. Ve bu anne üvey anneymiş. Çocuk 6 aylıkken babasıyla evlenmiş, misler gibi yetiştirmiş. O kadının kendine bir şey yapmasına gerek yok bence. O çocuğun vatana millete çok hayırlı olacağına o kadar eminim ki. Ben çalışmıyorum diye üzülüyordu çok. Bırak dedim, senin bu ülkeye yetiştirdiğin aslan gibi çocuk yeter...
Çalışan- çalışmayan değil de bir şekilde faydalı-faydasız olan kadın var....

Baban para verirken laf yapmıyor mu ?
Tanık olmadın mı hiç ?
Annene söylesene çalışmak mı çalışmamak mı ?
ANNEM BABAM DAN DAYAK KÖTEK KÖTÜ SÖZ BİLMEZ ANNEME KARIŞMAZ AMA babamda devletten emekli el iyisi demiştim arkadaşları için ailesinin maddiyattan yoksun koydu çok merhametli kullanıyorlar ne yaptıysak çekemedik babamın emekli maaşı 2320 lira evimiz kendimizin ve sadece 2 kardeşiz ama para sorunu çooook fazla borç çok fazla ben yemedim sen ye dedi dağıttı iyi niyetinin kurbanı oldu yoksa hiç kötü sözünü vs. bilmeyiz babamın bana para bulup okutamadı 2 yıllıkla kaldım dershaneyi bilmem biraz kendimi kötüleyeceğim ama olsun benim kafam da dersleri desteksiz alacak bir kafa deil eğitmimi iyi şekilde almam gerekti varlık içinde yokluk çektim diyebilirim hala da öyleyim

Yooog ev hanımıyim çalışmayıda düsünmüyorum

Bir msj a itafen:

Ev hanımı oldugum icinde ust uste cocuk yapıp hayattanda bezmiyorum ayrıca nasıl bi uslupsa genellemeyse

Baban para verirken laf yapmıyor mu ?
Tanık olmadın mı hiç ?
Annene söylesene çalışmak mı çalışmamak mı ?
Aslında bu tam doğru bir yargı değildir ki. Her erkek laf etmez ki eşine verdiği parayı. Bunu yüzüne vuranlar mutlaka vardır ama bizim babalarımızın çoğu bunu görev bildiği için yadırgamazdı. Çünkü kadının çalışması çok alışılagelmiş bir şey değildi. Erkekler de ailelerinden böyle gördüğü için bunu malzeme yapmazlardı.

Ben ilk okuldayken sınıfta 40 kişi varsa 35 inin annesi çalışmıyordu. Şimdi 40 kişi varsa belki 30 kişinin annesi çalışıyor. Benim üst komşum çalışmıyor. Çocuğu ona dermiş ki: anne sen neden çalışmıyorsun, herkesin annesi çalışıyor, sen de çalış. Çocukta özenti yapmış bu konu.

Yani erkeğin kadının yüzüne vurmasından dolayı değildir kadının çalışma sebebi.

Benim kendi sebebim mesela daha iyi yaşamak ve ileride daha iyi şartlar için birikim yapmak, çocuğuma hayatın her rengini tattırmak. Ne bileyim mesela tatile gidiyorsak neden 3 yıldız otele gidelim ki 5 yıldızlı otele götürürüm iyi ve hijyenik ortamlarda büyüsün isterim.

sen bunlara rağmen mi çalışmak istemiyorsun,çocuğunda senin gibi yoksun büyüsün mü istiyorsun

Böyle insanlara saygı duyarım işte, bu kadın kendini de geliştirir çocuğu da çok güzel yetiştirir.

nice kendi çocuğunu atan annelere örnek olsun.

Ben bir kadinin evde oturmsk dusuncesine inanamiyorum. Ya esinden bosanirsn? Ya aldatilirsan? Ya Allah korusun esini kaybedersen? Dusun bunlari ne olacak?
beni sakın yanlış anlama sadece bir tür düşünce belirtmek istedim kısa ve net güzel bir cvp verdiğin için sadece birde şöyle düşün çalışırken sen sakat kaldın kaza geçirdin yürüyemez hale geldin birisine muhtaç kaldın hayatta ki herşey biz insanlar için değil mi yorumunu beğendiğim için böyle bir cvp yazdım eleştiri değil

Böyle insanlara saygı duyarım işte, bu kadın kendini de geliştirir çocuğu da çok güzel yetiştirir.
Kadın çok istiyordu okumayı.
Okumak güzel şey, ben şimdi istediğimi 10 cümleyle anlatıyorum, okuyan insan 1 cümleyle anlatabiliyor. Bunu düşünebilen insan sayısı azdır bence...

Benzer şeyler bizim ailemizde de var. Babam aslında durumu çok iyi olabilecek bir adamdı, fakat millete para yedirmekten bize pek bir şey kalmadı. Eve 3 tane maaş giriyor babaannemde ama benim babam gidip vantilatör alır, bize gelince de parası olmaz genelde. :) annem çalışmıyor olsaydı çok daha kötü durumda olurduk biz. Ben bunları görerek büyüdüğüm için çalışmam gerektiğini düşünüyorum, kocam bile olsa kimseden para beklemem.

alkışlarım ben öyle anneyi

Ya kocan da baban gibi olursa bunu düşündün mü hiç ?
Senin bunları örnek alarak kesinlikle çalışman gerek.
Annen çalışsaydı belki de alırdın eğitimini ?

keyifle okudum ne kusuru :) yazan ellerine sağlık

Yolda yürürken de bunlar olabilir. Hayat risklerle dolu değil mi?

Evde otururken de hastalanabilirsin ciddi bir hastalıktan bahsediyorum.

Sırf bu nedenden dolayı eşini terk eden erkekler var biliyor musun bunu?

Ama iş kazası geçirirsen devlet zaten seni destekler. Hele hele Allah korusun ciddi bir hastalık olursa malulen emekli dahi eder seni. Kocanın vermediği desteği işin verir.

Herkes memur olamıyor maalesef bak 19 yaşındayım özel sektördeyim.
Evde mi yatayım zor diye?
El mahkum çalışıyoruz.

Ya pardon da ben bişeyi anlayamadım.
Neden çalışan kadınlar eksik anne eksik eş gibi nitelendirmelere maruz kalıyorlar ev hanımları tarafından? ?
Birisi demiş ki kapıyı ev hanimi kocasına güler yüzle açar çalışan kadın bunu yapamaz .
Ne ilgisi var ya ? Gayet yogun çalışıyorum ama esimi gördüğüm an sariliyoruz aksam birbirimize. . Ben tembel diyor muyum ev hanımlarına . Ya da tembelliğinize böyle kılıf uydurmayın diyor muyum da benim eşime karşı olan tavrıma kadar eleştiriye maruz kalıyorum ??
Hayır efendim bu karakter meselesi bi kere. Ev hanimi olup buzdolabından farksız olan da var çalışan kadın olup kıpır kıpır neşeli olan da...
Millet uzaya üs kurdu bizim kadınlarımız maalesef hala kendinden olmayanı aşağılamak yerine hoş görmeyi saygı duymayi öğrenmedi.
Bu seçimdir yapıdır . Kimisi çalışmayı seçer bünyesi alışkındir. Hem eve hem işle başa çıkabilir . Kimisi yapamaz .
Ha bu arada çalışanların eşleri ev işi yapmıyor denmiş
Şimdi eşime haksızlık olmasın diye yazıyorum bizim evde bulasik çamaşır ve elektrik süpürgesi eşimin üzerine zimmetlidir elimi dahi sürmem :)
Eşim halinden memnun . Bende öyle.
Iki senede bitiyor evimizin borcu
Ayrıca yarının je olacağı Belli mi
Allah korusun eşinize birsey olursa size kim bakacak. Maalesef ülkemizde kadınların bi mesleği olmadığı için tekrar evleniyorlar bakamadım deyip. Bazilari uvey baba iskencesi cekiyor. Allah korusun eşime birsey olursa çocuklarıma her türlü bakarım kimseye minnet etmem....
Allah sağlık verdiği sürece eşimin her yerde her alanda yanındayım .. arkasında değil. .

Ya kocan da baban gibi olursa bunu düşündün mü hiç ?
Senin bunları örnek alarak kesinlikle çalışman gerek.
Annen çalışsaydı belki de alırdın eğitimini ?
annem hep söyler beni babam okutsaydı polis bir anneniz olacaktı şimdi der içinde ukte kalmış hala söyler 47 yaşında ben okusaydım sende okurdun der kardeşim kendini kurtardı maşallah zehir gibi kafası var onun muhasebecilik okuyor ve hedefleri yüksek o benim gibi içine kapanık değil hırslı bende ona desteğim babamdan daha çok yardımcı oluyorum ve ben okuyamadım sen oku diyorum 9 yaş büyüyüğüm ondan yani 17 yaşında abla okuyacağım senin için annem için der hep duacısıyım onunda ama bende eziklik problemi var babamdan ilgi görmedim belki de ondandır toplumdan kaçma eğilimi içindeyim sürekli evde oturma istediğimde bundan çalışmak yerine mecburiyet yerine kurslarla vakit geçireyim istiyorum çalışmak bana mecburiyet gelmesin istiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…