Kadınlar Kulübünün bütün bayanları çalışıyor mu?

Bunları yaşayan bir insan olarak hiç içinden geçirmedin mi; babam böyle ama bari annem çalışıyor olsaydıda okuyabilseydim diye?
Tamda bu sebepten, hem kendi hemde çocukları için çalışmalı kadın.

annem ev hanımıydı,babamın durumu da fena değildi,eksiksiz her istediği yapılan biriydim.2 kardeş evlendik küçük kardeşim kaldı.babam hastalandı,işi bozuldu sıkıntıya düştüler.annem 40 yaşından sonra çalışmaya başladı kardeşimin okulu için.çalıştığı yerler sigortasını tam yatırmamış onca sene çalışmasına rağmen emekli olamadı,çok gün eksikliği olduğu için.

ben de ev hanımıyım,şartlar onu gerektirdi ama emin olun çalışmayı isterdim.eşim isteklerimizi yerine getirmeye çalışsa da malum tek maaşdı.üstelik biz şimdiki gençler gibi gezip tozmazdık.en fazla çekirdekle su boyu gezerdik,cafe bilmezdik dışarıda senede en fazla 2 sefer yerdik ama bunlar bizim için eksiklik değildi öyle bir yaşam tarzımız yoktu.ama şimdi öyle mi,her şeyimiz eksiksiz olsun istiyorsak çalışmalıyız.

Bu problemini genç yaşta yenemezsen, Allah korusun 40 yaşında kocanın başına geldi veya seni terketti,o zaman asla yenemezsin. Yenemediğin gibi o yaştan sonra işte bulamazsın.

buraya yazılanlardan anladığım şu ki çalışan kadınlar çalışmayanları kıskanıyor.yoksa böyle acımasız eleştiri manasız. ( tabi ki tercihlere saygı duyanları tenzih ederim)

Kiskaniyor diyemesem de saygi duymuyor, hakir goruyor diyebilirim. Zira buraya yazanlardan sert tepki sesleri sadece calisanlardan geliyor, calismayan bayanlarin hicbiri calisanlara sifat takmiyor. Kesinlikle tercihlere saygi cercevesinde konusan arkadaslarimi tenzih ediyorum.

Son düzenleme:
annemin manevi destiğini hiç ödeyemem hiç çalışsın demedim o bizim mutlu olmamız için çok şey yaptı yapıyorda maddi değil de manevi

buda çok doğru sanırım çalışan bayan olacağım gibi görünüyor ama daha aday adayı bile yok bakalım zaman ne getirecek ileride bir şeyler yaşayacağım zaman yine burada olurum teşekkür ederim

annemin manevi destiğini hiç ödeyemem hiç çalışsın demedim o bizim mutlu olmamız için çok şey yaptı yapıyorda maddi değil de manevi
Anneni suçlamak manasında yazmadım.
Annen çalışıyor olsa idi daha iyi şartlar altında okurdun, bunda hemfikiriz değil mi?

Anneni suçlamak manasında yazmadım.
Annen çalışıyor olsa idi daha iyi şartlar altında okurdun, bunda hemfikiriz değil mi?
tabi ki yok canım suçladın demedim hiç öyle düşünmedim bile sadece hani çalışmasa da bizi mutlu eden bir annem var onu belirttim çalışssa iyi olur muydu inan bilmiyorum sadece okumam için evet çok destek olurdu

Son düzenleme:
buda çok doğru sanırım çalışan bayan olacağım gibi görünüyor ama daha aday adayı bile yok bakalım zaman ne getirecek ileride bir şeyler yaşayacağım zaman yine burada olurum teşekkür ederim
Bir dakika sen henüz nişanlı falan değilsin yani öyle mi? Ortada evleneceğin biri yokken sen bunları mı düşünmeye başladın?

Kaç yaşındasın ve şimdi ne yapıyorsun?

Bir dakika sen henüz nişanlı falan değilsin yani öyle mi? Ortada evleneceğin biri yokken sen bunları mı düşünmeye başladın?

Kaç yaşındasın ve şimdi ne yapıyorsun?
26 yaşındayım 2015 dediği an 27 olacağım bir optikçi de satış elemanıyım ve reçete sorumlusuyum dışardan rahat gibi görünse de bilinse de çalışan olduğum için sorumluluğu büyük bi iş

Üniversite biter bitmez çalışma hayatına atıldım. 13 senedir devam ediyorum yılbaşında bırakacağım evlilik tazmninatımı alıp. Eşimle ufak bir iş kuracağız Allah utandırmasın. Ama kara kara düşünüyorum evde napıcam diye. Hiç bana göre değil. Ama çok da yoruldum her gün 3 saat trafikde geçiyor, işyerim çok karışık iki seneye kalmaz batarız öyle diyim yani.. Biraz mola istiyorum.

rahat değilsen yapabilceğinin en iyisini yapmak için çaba harca, başka iş bak, ara sor, soruştur. Çaresizlik diye bir şey yoktur asla.

Olur mu yahu... çalışmayanların da çalışanları çocuklarına yeyemediği konusunda hakit gördüğünü okudum. Yanlış mı okudum?
Ben insanların çalışması gerektiğini düşünürüm ama akşam 8-9'da evde olacaksam, bir pazar tatilim varsa, bayram seyran dinlemeden işe gidiyorsam da mecbur olmadıkça çalışmam. İnsan kendini kaybeder yahu...

ben de senin gibi düşünüyordum. Bir kaç ay öncesine kadar. Ben de mezun olur olmaz non-stop devam ediyorum. babam hastayken ayrılıp biraz zaman ayırayım dedim aileme ama babam "hakkımı helal etmem" demişti. ki aslında bir bahaneydi belki. ben de çok yorulmuştum ve resetlemek istiyordum kendimi. Kızımı alıp Bodrum'da bu mevsimde 2 gün sonra işe gideceğimin kaygısı olmadan kafa dinlemek istiyordum vs vs.. Babamı kaybeli şimdi 3,5 oldu ve ben bünyemi yeniledim sanki. Nedense hiç ayrılmayı düşünmüyorum Ki bu düşünce benim kızım olduğundan beri kafamda vardı, rahat 5 sene yani. Şimdi beyinsel olarak baya bir topladım düşüncelerimi. Senin durumun daha farklı tabi, tazminat hakkın falan var.

Ama o bıkkınlık duygusunu o kadar iyi biliyorum ki.

O zaman gozumden kacmis ama cogunlukta calisanlarin tepki sesleri daha fazla diyeyim :)

Vay be ben şimdi calismiyorum diye eşim beni aldatsa da dövse de sovse de beni benden alsada oturup çekerim öyle mi yani? Bazı arkadaşlar ne kadar genellemis öyle. .Sizin bahsettiğiniz olasiklari biz bilmiyor muyuz?durum gerektirirse ve çalışmamgerekirse tabii ki pencelerimi çıkarırım hayata karşı. .o zaman duruma göre hareket ederim..neden kişilerin tercihlerine saygı göremiyorum ben çoğu yazıda. .tamam anladik kendinize sayginiz varda birazda karsinizdakine olsun..herkesin yaşamı ve beklentisi farklıdır. .siz öyle mutlusunuz ben böyle. .parasini eşiyle paylaşmak istemeyen biri kendine ona göre es adayı bulur zaten..evlenmeden önce evlenecek bir enayi bulayim da artık calismayayim diye hiç düşünmemiştim. .duruma zamana göre hareket ederim..çalışmak istemiyorum ve bu konuda hiçbir problem yok neden mutlu olamadığım şeyi yapıp kendimi zora sokacakmisim acaba?ben nasıl mutluysam öyle hareket ederim..sonuçta ev işi de nankör ama iş yeri de öyle nankordur. .tercihim şartlara göre yaparım. .eger bir gün bunun yanlış seçim olduğunu anlarsam çok geç kalmış olduğumu zannetmem. .sigortası öderim sonra isterse 50 yaşında olayım olmadıhihiç mi is bulamadım. .çocuk bile bakarım. .ben tembel değilim. .is yerinde calismamayi tercih eden tembeldir diye birşey yok..ben ve çekirdek ailemin mutluluğu şu an için herseyden önemli. .eskiden çalışmak keyif verirdi şimdi çalışmamak. Bakarsın bi 5 sene sonra yine çalışmak isterim..şartlara ya da keyfine bağlı. .tabii buradaki örneklerin hepsi doğru ancak hayatlar farklı farklı her 2 seçiminde iyi ve kötü örnekleri var. .

Allah utandırmasın bol kazançlar dilerimm

Evlenmeden önce de çalışıyordum, evlendikten sonra da çalışmaya devam ettim. Toplam 9 yıldır çalışıyorum. Alışan insanlar için evde durmak çok zor, çok sıkıcı. Çalışmak istemeyen bayanların da kendi tercihidir bir şey diyemeyiz. Ama Allah’ım nasip eder evlat sahibi olursam uzun süre çalışmak istemiyorum.

Ev hanımlarını küçümsemem asla çünkü benim annem de bir ev hanımıydı. Ama evde yapılan tüm işler çalışınca yapılamıyor diye bir şey olmadığından ki örneklerim çok (şuan ki çalışma arkadaşım 8 yıldır bu firma da çalışıyor, 2 tane de kızı var ihtiyacım olmasa bile çalışırdım) diyor, gayette çocuklarını da evini de çalışırken de idare edebiliyor bende çalışmayı tercih ediyorum. Kişisel tercih yani, koca parası yemek/yememek değil tek mevzu, çalışmayı seviyorum kısaca..

Bazıları da var ki, tek maaş yetmez, sürekli ağlar geçinemiyoruz diye, çalışmayı sevmez, girdiği hiç bir yer de duramaz çünkü zora gelemez. Öğlen de kalkacak, keyifle kahvaltısını yapacak, böyle kişilere de sinir oluyorum ne yazık ki, onlara ister çalış, ister çalışma demek biraz lüks kalıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…