- 25 Nisan 2014
- 4.057
- 7.504
- 168
- Konu Sahibi queen_girl
-
çok önemli bilgiler sağol.içtepi falan da denir dürtülere bunu da atlamayalım konumuz da oydu zaten.
Evet bu konuda hem fikiriz her zaman soyluyorumAy Allah razı olsun sizden ..Sanki çalışan kadınların işini başkası yapıyor..
Konumuz gereği bu kavramları irdeliyoruz ve siz de yanlış bilgilerle irdelediniz ben de düzeltme ihtiyacı hissettim argümanınızdaki yanlış bilgileri. Tartışmanın amacı da budur zaten.
Hem ayrıca ev hanımlığına yakıştırılan - kültürsüz, kitap okumaz, dünyadan bihaber- gibi yanlış stereotypeları eleştirip burada size doğru bilgiler aktarmaya çalışan bir üyeye de şu cevabı vermeniz çok manidar. Konumuz ev hanımığı/çalışan kadınlık dolayısıyla verdiğim bilgiler de konuyla ve kavramlarıyla doğrudan ilintili. :)
Size iyi günler dilerim.
canım hemen cvp vereyim ..ister kabul edelim ister etmeyelim insanoğlu içgüdüleriyle yaşar.hepimiz varoluşumuza bir dönelim bakalım? erkek avlanır kadın mağarada bekler çocuklarına bakar.ha diyeceksiniz ki modern hayattayız sen ne diyorsun. öyle bile olsa genetiğimize bu kodlanmış bi kere. her iki cins de kendinde olmayanı karşı cinste arar..kadın erkekte güç erkek kadında güzellik estetik. erkek savaşçı olduğunu modern hayatta da kadına göstermek zorunda aileden zengin bile olsa bir şeyler yapıyor mücadele veriyor görünmeli. iki cins de aynı özelliklere sahip olsaydı kadın erkek olmazdık. iyi bi kadın ve iyi bi erkek olmanın detayları var. bu günümüzde iyice birbirine karıştı ne yazık ki kadınlar güçlü olucam die erkek rolüne büründü erkeklerde bu kadınlara alıştı eve para getiren kadın arar oldu. onları bu hale zamanla yine biz getirdik. güçlü olucaz tabi ama o hayatımızdayken deil. ona yol verdiğimizde ayakta durabileceğimizi göstererek.
kesinlikle katılıyorum. msjlarımda da bahsettim kadının çalışmasına karşı değilim. asıl karşı olduğum şey erkeğin kadından para bekler konuma gelmesi..günümüzde erkekler hayat müşterek hadi krediyi öde durumuna geldi ....ne güvenmeyen erkek evlenmeyecek.tabi kadının kredi çekelim ben de çalışırım öderiz dediği durumları kastetmiyorum. ama bu erkeklere normal gözüyle bakıyor artık hemcinslerim.ben çalışıyorum diye bana saygı duyan kocayı asla yanımda tutmam ben. çalışan kadına saygı duyulur diyoruz bi de kadınlar olarak. msjların tamamını okusaydınız anlardınız kız çocuğu tabi ki okumalı meslek sahibi olmalı olmalı ki erkek ona yanlış davrandığında onu hayatında tutmayacağını muhtaç olmayacağını bilsin. eğitimli olsun ki seçimlerini doğru yapabilsin özgüvenli olsun. fakat ne sistemin ne eşinin kölesi olmasın.Kadın ve erkeklerin yaradılıştan gelen farklılıkları olduğunu kabul ediyorum ama bunlar asla çalışmaması için gerekçe değil. Bu farklılıklar sadece farklı işlerde çalışmaları yönünde etkili olabilir. Tercihlerini o yönde kullanabilir. Kadının da çalışması kadın ve erkeği aynı yapmıyor.
Açıkçası ben çalışan kadınlara alışılmasına çok pozitif bakıyorum. Daha fazla kadının iş alanında istihdamının olması ülkeyi kalkındıracak bir şey. Tabi gerekli düzenlemeler de yapılmalı. Çocuğu olan kadına çeşitli destekler sağlanmalı. Erkeklerin çalışan ve üreten kadınlara alışmalrı güzel bir şey bence. Hatta bütün kız çocukları okumaya, birer öğretmen doktor mühendis ya da şu an aklıma gelmeyen binlerce güzel meslekten birini seçmeye teşvik edilmeli. Kadınların bu hayattaki tek amacının evi çekip çevirmek ve çocuk yetiştirmek olduğunu düşünüyorsak o ayrı (ki bunlar da çok kutsal görevler) Ama tek amaç mı? Yapabilecekleri tek şey mi?
st
kesinlikle katılıyorum. msjlarımda da bahsettim kadının çalışmasına karşı değilim. asıl karşı olduğum şey erkeğin kadından para bekler konuma gelmesi..günümüzde erkekler hayat müşterek hadi krediyi öde durumuna geldi ....ne güvenmeyen erkek evlenmeyecek.tabi kadının kredi çekelim ben de çalışırım öderiz dediği durumları kastetmiyorum. ama bu erkeklere normal gözüyle bakıyor artık hemcinslerim.ben çalışıyorum diye bana saygı duyan kocayı asla yanımda tutmam ben. çalışan kadına saygı duyulur diyoruz bi de kadınlar olarak. msjların tamamını okusaydınız anlardınız kız çocuğu tabi ki okumalı meslek sahibi olmalı olmalı ki erkek ona yanlış davrandığında onu hayatında tutmayacağını muhtaç olmayacağını bilsin. eğitimli olsun ki seçimlerini doğru yapabilsin özgüvenli olsun. fakat ne sistemin ne eşinin kölesi olmasın.
şu sıralar en büyük hayalim ev hanımlığı.
kadesa daha esnek iş saatleri olsa mesela böyle haftada 2 -3 saat çalışssak yeter bana :) oyy kolay gelsin bekarken dertleiyorum 3 çocukla hayat çok zorlayıcı olsa gerekaynen benimde öyle :) birisi bırak işini çalışma dese koşa koşa bırakırım evimde oturur çocuklarımı büyütürüm.okula gidiyorum aklım hep onlarda ikisinin kreşi diğerinin bakıcısı derken zaten işe veremiyorum ki kendimi.eve geliyorum hemen yemek yap,evi toparla vb..şeyler.eşim çok yardımcı oluyor aslında ama o da akşam 6 da eve geliyor.yani ya kendimi klonlamak 3-5 tane benden yapmak isterdim ya da mesleğime uzuuun ara vermek ama ikisi de mümkün değil.lafın kısası çalışmadan yaşayamam ama çalışarak da yaşayamıyorum
Her kadının çalışması gerektiğini düşünmüyorum, ama her kadının mesleği olması gerektiğine inanıyorum. Hayatın getirecekleri hiç belli olmuyor malesef..
Ne güzel demişsin kadının bir güvencesi olmalı diye.Arkadaşım yeni evlendi (erkek). İkinci evliliği. İlk karısını da tanıyorum. Okulu bırakmış adamla evlenmek için. 25 yıllık evlilikten sonra adam boşandı. Üzerinde ev araba olmayınca, çocuklar da büyük, çok cüzi bir nafaka aldı kadın onunla kirasını bile ödeyemez. Erkeklere güven olmaz, ölmüş de olabilirdi mesela. Şimdi eminim o kadın başını taşlara vuruyordur. Zaten o zamanlar da derdi, keşke okusaydım diye, artık evlerinde ne gibi sorunlar varsa.
Bence de kadının bir güvencesi mutlak olmalı, mal varlığı olsun, mesleği olsun. Güvencesi varsa isterse çalışmasın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?