Kadınlar Kulübünün bütün bayanları çalışıyor mu?

öğretmenim 7 sene haftanın 7 günü çalıştım..
sonra evlendim, temmuz ayıydı..
15 eylülde işe başlayacakken 11 eylülde hamile olduğumu öğrendim..
elimde test sonucu eve geldim.. bi anda anahtarı kapı kilidine sokarken tam gün çalışmama kararı aldım..
haftanın 3 yarım günü çalıştım hamile iken..
derse giderken yoldan dönüp doğuma gittim..

kızım doğduğundan beri 27 aydır da aynı şekil devam ediyorum..
boş zamanlarımda öğrencilerime not hazırlarken kpssye çalışırken buldum kendimi..
hobi gibi çalışıyorum.. 140 falan alacağım bu gidişle 2016da girsem :)
kitap yazmaya başladım.. yıllar içinde o da bitecek inşallah..
eve sadece asgari ücret gibi bir katkım var ama iyiyiz..
büyük hayallerimiz yok.. elimize geçenle gönlümüzden geçenler birbirini tutuyor..
kızıma kendim bakmak istedim öyle de oldu.. hem de mesleğimden kopmadım..
ilerde kızım anaokula başlayınca yine tam zamanlı çalışmayı düşünüyorum..
kızımın eğitimi ile ilgili yapmak istediklerim var en büyük sebebim bu..
evde bebekle başbaşa iken ev işi ile boğuşmayı 2,5 sene tatmış biri olarak bir daha "yoruldum" bile demeden çalışırım sanırım :)

Daha bunun gibi yazılmayan nice konular vardır eminim. ...
yazılanlar da var
burda biri açmıştı konu kocası 5 lira vermişti ,yol 1 liraymış da zam gelmiş 2 lira olmuş
hatta çocuğu kermes gibi bir yerde bir oyuncağa binmek istemiş ama para artmadığından bindirememiş
daha da kocası eve gelince ona inanmamış 5 liranın hesabını sormuştu
eminim ki o bayan hala çalışmıyordur
keşke buralarda olsa da yazsa

şöle de kendimden bir örnek vereyim

http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/hayat-guzeldir.647279/
çalışın kimseye minnet etmeyin
ihtiyacınız yoksa da meslek edinin kenarda dursun ihtiyaç halinde dimdik ayağa kalkın
kısacası kızlar okuyun okuyun mesleğiniz olsun da ister çalışın ister çalışmayın
evet çalışmak sadece para değil aslında ayrıca bir tatmin özgüven yararlı olma sosyallik meselesi
maalesef ki türkiyede sadece hayat mücadelesi

Burda kadınlar çalışmasın evde bebelerine baksın diyen hanımlar genelde eşleri paranın lafını yapmayanlar, arabası evi önlerine serilmiş iyi kötü geçinen insanlar. Bir de madalyonun öteki tarafı var. Benim babam gibi bi adamla evli olun da göreyim sizi. He annem yine çalışmadı. Çalışmasına izin yoktu çünkü. Ama kendi bmw'den inip mercedese binerken kızına bi kitabı bile günlerce ağlatmadan almayan bir adamla evliyseniz çalışmadığınıza her gün lanet edersiniz benim annem gibi.

Calisiyorum, yoruluyorum, bazen yemek yiyecek enerjim bile kalmiyor.

Ama maasimi alinca maddi olarak, ortaya cikan sonucun tatmin ediciligiyle de manevi olarak oyle besleniyorum ki...

Esim trilyoner olsa yine evde oturup hizmetcilerimin agzima uzum koymasina tercih ederdim uretmeyi...

Herkesin hayati kendine, calismayanlara hazir yiyici diyemem hayatinin detaylarini bilmeden...

Yine de sunu soylemeden gecemeyecegim...

Siz sansli ornekler olabilirsiniz, evinizde dengeleri kurmus, esiniz tarafindan ezilmiyor olabilirsiniz.

Ama Turk erkegi ve aile yapisinin genel durumu ortada.

Boyle milyonlarca kisinin ulasabilecegi bir platformda...

Sirf tersi savunuluyor diye calismayip evde bulunmayi cok ideal bir durum gibi lanse etmeyin...

Burayi okuyan cok bilincsiz genc kizlarimiz da var.

Yazdiklarimizdan cesaret alip abuk subuk seylere kalkisan ya da burnunun dikine giden...

Sizin gibi ezilmeyi basaramayacak kadar saglam duramayacak kizlar...

Tartisip kadinin uretme, soz sahibi olma hakkini yadsimayalim.

Kadinlarin kendilerini gelistirmeyi koca parasi yemeye tercih etme algisini beslemeyelim.

Bu karsit gorusleri curutmeye calismaktan daha onemli bence...

En basitinden benim komşum..
Ev hanimi . Kocası demiş ki çalışan biri olsaydın sana daha fazla saygı duyardım. ..
Bi uyuyakalsa kocası diyor ki hemen zaten ne iş yapıyorsun ki.. e adam işyerinde ki zehir gibi her ise yetişen guclu kadınları görünce evdeki kaale almıyor haliyle...
Ki onun kocası da çok çok iyi diye anlatılan biridir düşünün artık. .

ben küçük bi ilçede yaaşıyorum....
çoğu kadın bu şartta yaşıyo.....
bende çalışmıyorum harçlığımı eşimden alıyorum ama o askerdeyken ve geldikten bi süre hiç boş durmadım sürekli el işleri yapıp sattım....nerde yeni model var öğrendim ...1 günde 1 yazma yapıyordum kızımı uyuttuktan sonra gece 3 e kadar ....herkes 35 tl ye satarken ben 15 tl ye veriyordum.....bi teslimatta 30 yazma verdiğim oldu....
eşime bile harçlık gönderdim....
ki babamın evinde kalıyordum her ihtiyacımı babam severek karşılıyordu(onun için torununun yanında olması yeterliydi)
buna rağmen yalnızca 1 kez babamdan harçlık aldım onun dışında babamdan kesinlikle istemedim....
babam seve seve yaparken bende yangelip yatardım yapmadım asla.....
tüm bu verdiğim mücadeleyi eşim biliyor onun için şuan asla hiçbir isteğimi geri çevirmez sağolsun.....
eşim özel sektörde çalışmama karşı olduğundan liseyi bitiridim dışardan üni okuyorum...umarım emeklerim boşa çıkmaz bi baltaya sap olurum.....
evde gün boyu yangelip yatan herşeyi kocadan bekleyen bayanların hayattaki gayelerini anlayamıyorum....

Helal olsun çabanıza.. alın teri ile çalışmaniza.. saygı duydum tebrik ederim.. eminim o okulu da bitirirsiniz siz . .
Toplumun sizin gibi çalışkan kadınlara ihtiyacı var ve çocukların da sizin gibi annelere.......

tsk ederimn....umarım dediğiniz gibi bitirebilirim....

ben evli değilim yada çalışmıyorum öğrenciyim ama en zengin br adama dahi denk gelsem yine çalışırım bence özgürlük çalışmaktır

Calistigim icin bana saygu duyucaksa esim bana hic saygu diymasin hatta mumkunse benim esim olmasin
anlatulan sahis neye gire kime gore iyi evindeki esine saygi duymayan bir adamin bu kadar iyi diye adlandirilmasida bir garip

Calistigim icin bana saygu duyucaksa esim bana hic saygu diymasin hatta mumkunse benim esim olmasin
anlatulan sahis neye gire kime gore iyi evindeki esine saygi duymayan bir adamin bu kadar iyi diye adlandirilmasida bir garip

Allah aşkına sormadan edemeyeceğim ..Size kocanız ne diyor sen yat canım ben bütün gün gerekirse canımı dişime takarım hem sana hem çocuklarımıza bakarım ,sen hiiiççç bir şeye elini sürme bol bol keyfine bak falan mı diyo ...Ya da siz nerede yaşıyorsunuz hiç mi duymadınız kocasından günlük 5 lira parayı ancak alabilen kadınları ,geçen gazete de bir yazı okudum kızcağız yeni evli kocası on lira para bırakmış ..O da canı istemiş bir çikolata almış ve o yüzden dayak yemiş 50 kuruşluk çikolata yaa ..Sizden rica ediyorum çalışmayıp ,yan gelip yatmayı meşrulaştırmayın..Burayı daha hemüz evlenmemiş kızlar okuyor onların kafasına ben keyfime bakarım çalışsın kocam eşşek gibi bana baksın fikrini yerleştirmeyin..Herkes elinden geldiğince bir şeyler ÜRETMELİ ..bunu hiç kimse için değil sadece kendinin bir işe yaradığını farketmesi için çalışmalı ..Az alır çok alır biz bunun derdinde değiliz ama elinde bir işi olur..Söz hakkı olur ,herkese karşı ..Kayınvalidesine,eşine,eltısıne,komşusuna ..

Burda bir konu vardı. Konu sahibinin eşinin ailesinin bir sürü tarlası varmış ve oralardan gelen gelirle adamın çalışmasına hiç gerek yokmuş. Konu sahibi eşinin çalışmamasından çok şikayetçi idi ve burda bir sürü insan da evet erkek dediğin çalışmalı diye savunuyordu. Burda bir çok kadın çalışmamasını ihtiyaç olmamasına bağlıyor. Merak ediyorum ihtiyaç olmasa da erkek neden çalışmak zorunda o zaman? Çalışmayan erkeğe saygı duyuluyor mu? Biz kadınları bu kadar özel kılan ne ki çalışmayan erkeğe saygı duymazken ister çalışırım ister çalışmam diyebiliyoruz?

Olay niye sidik yarışına dönüyor, onu anlamadım. Çalışan kadınlar da çok işe yarıyor, bir tek evde duranlar mı mükemmel ev hanımı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…