Kadınlar Kulübünün bütün bayanları çalışıyor mu?

Ev hanımları öyle çok işe yarıyor ki ama anlayana...

Niye ben gerizekalı mıyım analmıyorum ? Ben ev hanımları bir işe yaramıyor mu dedim ? Ev hanımları işe yarıyorsa ev hanımlarının yaptığı aynı işleri (ev işi ,çocuk doğurmak ve bakmak,eşle ilgilenmek,) çalışan hanımlar da yapıyor yapmıyor mu ? Ben kadınların kendi ayaklarının ustunde durmasını istiyorum ,suç mu bu ? Kocası saygı duysun,başkası saygı duysun diye değil kendine saygısı olsun diye ...Şimdi siz başlarsınız ne yani benim kendime saygım yok mu diye ama doğru bir tanedir ve değişmez..Siz karşıt fikir geliştirirsiniz 900 tane bahane bulabilirsiniz ama gerçek değişmez ..nokta

Olay niye sidik yarışına dönüyor, onu anlamadım. Çalışan kadınlar da çok işe yarıyor, bir tek evde duranlar mı mükemmel ev hanımı?

Ay Allah razı olsun sizden ..Sanki çalışan kadınların işini başkası yapıyor..

Anladım...

Hayır o kadar saçma ki muhabbet. Çalışanlar çalışmayanları kıskanıyor, çalışmayanlar sürekli eziliyor. Neyin yarışı bu?

Herkesin kendi tercihi. Önemli olan bütün gün boş boş oturmamak, kendini geliştirmek. Kimin hayatı en mükemmel, kimin kocişi en muhteşem yarışması mı yapıyoruz?

canım hemen cvp vereyim ..ister kabul edelim ister etmeyelim insanoğlu içgüdüleriyle yaşar.hepimiz varoluşumuza bir dönelim bakalım? erkek avlanır kadın mağarada bekler çocuklarına bakar.ha diyeceksiniz ki modern hayattayız sen ne diyorsun. öyle bile olsa genetiğimize bu kodlanmış bi kere. her iki cins de kendinde olmayanı karşı cinste arar..kadın erkekte güç erkek kadında güzellik estetik. erkek savaşçı olduğunu modern hayatta da kadına göstermek zorunda aileden zengin bile olsa bir şeyler yapıyor mücadele veriyor görünmeli. iki cins de aynı özelliklere sahip olsaydı kadın erkek olmazdık. iyi bi kadın ve iyi bi erkek olmanın detayları var. bu günümüzde iyice birbirine karıştı ne yazık ki kadınlar güçlü olucam die erkek rolüne büründü erkeklerde bu kadınlara alıştı eve para getiren kadın arar oldu. onları bu hale zamanla yine biz getirdik. güçlü olucaz tabi ama o hayatımızdayken deil. ona yol verdiğimizde ayakta durabileceğimizi göstererek.

Fenalık geldi artık..Çalışan bayanlar çalışmayanlardan,çalışmayanlar da çalışandan üstün değil..Kim daha mükemmel yarışını bitirin lütfen.
valla canım kımse kımseden ustun değil de sadece çalışanlar daha fazla yoruluyor bu acık hele kocaları benım kı gıbı titizse daha fena yorgunluktan ölsem yemek bulaşıgını toplamadan otusam kavga cıkarır

Çalışmayanları ezen yok ki onlar öyle bir hava verdiler sadece..İlla ki dışarda çalışmasına gerek yok dedik ,elinden ne geliyorsa onu yapsın paraya ihtiyacı olsun olmasın ama körelmesin sürekli gelişim halinde olsun dedik ..Ben böyle iyiyimden tutun ,benim kocam rahatımı düşünüyo ,ben ben ben diye aldı başını gitti konuşma..Çok ilginç hakikaten ..

işte ben de bundan bahsediyorum.kimisi vardır evde sabahtan akşama kadar temizlik yapar 10 çeşit yapar,kimisi vardır çalışıp aynı şeyleri yapabilir,başka bir çalışan kişi bu işleri pek önemsemez ya da bir ev hanımı hamarat olmayabilir.
Ben durup dururken çok çalışıyorum kültürlüyüm hemde hamaratım süperim diyip alkış bekleyen üyeleri de,çalışan kadınların evini çöplük sanan üyeleri de aynı derecede itici buluyorum..

ben ev hanımıyım ,annem rahatsız ve bütün iş bana bakıyor 5 kişilik aileyiz diğer ikisi çalışıyor babam emekli ve bütün gün ev işi çamaşır ve diğerleri çalıştığı için ütü o ütü var ya o ütü benim nerdeyse intiharıma sebeb olucak bütün bunlara ek babam emekli evde her oglen ve tabiki akşam yemek yapılır babam ve annem ögle yemeğini geçiştirmezler ekmek arası bir şeyler yiyelim demezler illa düzenli olcak bütün bunlara koşturursun canın çıkar bazen öyle olur ki totom yer görmez ama birinin bu yemeğimi yaptın yada şunu ütülemezsin deyip begenmemezlik yapmaları kadar agır bir şey olamaz.insanın zoruna gidiyor.

bence çalışmıyan hanımlar dışardakilerin hızmetcisi çalışanlarda o ortamın hizmetçisi oluyor.yanı herkes bir şekilde birilerinin hizmetçisi bir şekilde kölesi çalışmanın zorluğu olduğu kadar aldığınız o para varya o işte çok önemli emeğinin karşılgını alamak AMA EV HANIMLARI PARA ALMADIKLARI GİBİ BAZEN TEK BİR GÜZEL SÖZ ALAMIYORUZ...maalesef

yok canımmm kadının kendısınden gecer dedıın gıbı hamarattır bez elınden dusmez yada tembeldır kıçını kıprdatmaz ben tembelımdır mesela ama adam huysuzluk yapıor mecburen temız tutuyorum evı :)

İnsanların iç güdüleri olmaz, dürtüleri olur. (Temel psikoloji bilgisi)

Ha bu arada kadınların çalışma hayatına atılması yeni değil, zaten ev hanımlığı kavramı Avrupa aristokrasisine aittir. Anadolu'da kadınlar hiç ev hanımı olmamışlardır, sadece kocası bir hayli zengin olan(hani şu İstanbul beyefendisi denilen tipler) kadınlar ev hanımlığı lüksüne sahip olmuşlardır, ya da büyük şehirlerde yaşayan kadınlar. Ama büyük çoğunluk çalışmıştır, modern ev hanımlığı Avrupalı leydilerin Türk kültürüne uyarlanmasıdır.

Ev hanımlığına karşı olduğum düşünülmesin ki yukarıdaki mesajlarını okursanız karşı olmadığımı görürsünüz yalnızca verdiğiniz yanlış bilgileri düzelteyim dedim. Ev hanımı, çalışan kadın fark etmez araştırmak, kültürlenmek çok önemli. :)

Son düzenleme:
çok önemli bilgiler sağol.içtepi falan da denir dürtülere bunu da atlamayalım konumuz da oydu zaten.

Simdi evet dicem bu kadarda olma diceksiniz evet esim aynen ole diyor hatta bununbyanisira evumuzdede pek cok konuda bana yardimcidir sagolsjn
ben calisir aileme bakarim hatta bu sartlarda sizi yasattigim icin mutliyum diyor
cevrede ki orneklere gelicek olursak ornek verilebilcek pek cok sey var o onlarin kendi tercihi secimidir ben asla bur cikolata icin dayak yicek konimda olmam olaki oldu o sadece bir kez olur zatenb bu evlilik devam etmez
ole bir konumda pekala ayaklarimin izerindede durabulirim buna eminum
okuyan kizlarimiza gelince 2o li 3o lu yaslara gelmis bireyler senin benum lafim ile hayatlarini yonlendurcekse dicek sozum yok ki heralde okuduktan sonra ev hanimligini korkunc bir sey olarak algilayabilirler belkide buna karsilik
ben calismiyorum bu sekilde mutluyum keyifliyim ise yaramaz hisstmiyorim evimle cocuklarimla kizimun egitimu ile ilgilenmem beni oldukca mutlu ediyor
he sunuda belurteyim ki hic bir mesajimda calisan arkadaslarimixa hic bir laf etmedim hatta her zaman taktir ederim hem ev hem is cocuklarin sorumlulugu alkislanasi insanlar olarak goruyorum

Evlendiğinde iyi birine denk gelmiş bile olsan, seni el üstünde bile tutuyor olsa yarın ne olacağı belli olmaz ki.. Boşanma olur, ölüm olur Allah korusun. O yüzden elinde bir mesleğin olmalı, çalışmasan bile..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…