- 21 Eylül 2014
- 7.981
- 11.880
- 218
- Konu Sahibi queen_girl
-
Ev hanımları öyle çok işe yarıyor ki ama anlayana...
Olay niye sidik yarışına dönüyor, onu anlamadım. Çalışan kadınlar da çok işe yarıyor, bir tek evde duranlar mı mükemmel ev hanımı?
Anladım...Niye ben gerizekalı mıyım analmıyorum ? Ben ev hanımları bir işe yaramıyor mu dedim ? Ev hanımları işe yarıyorsa ev hanımlarının yaptığı aynı işleri (ev işi ,çocuk doğurmak ve bakmak,eşle ilgilenmek,) çalışan hanımlar da yapıyor yapmıyor mu ? Ben kadınların kendi ayaklarının ustunde durmasını istiyorum ,suç mu bu ? Kocası saygı duysun,başkası saygı duysun diye değil kendine saygısı olsun diye ...Şimdi siz başlarsınız ne yani benim kendime saygım yok mu diye ama doğru bir tanedir ve değişmez..Siz karşıt fikir geliştirirsiniz 900 tane bahane bulabilirsiniz ama gerçek değişmez ..nokta
Anladım...
canım hemen cvp vereyim ..ister kabul edelim ister etmeyelim insanoğlu içgüdüleriyle yaşar.hepimiz varoluşumuza bir dönelim bakalım? erkek avlanır kadın mağarada bekler çocuklarına bakar.ha diyeceksiniz ki modern hayattayız sen ne diyorsun. öyle bile olsa genetiğimize bu kodlanmış bi kere. her iki cins de kendinde olmayanı karşı cinste arar..kadın erkekte güç erkek kadında güzellik estetik. erkek savaşçı olduğunu modern hayatta da kadına göstermek zorunda aileden zengin bile olsa bir şeyler yapıyor mücadele veriyor görünmeli. iki cins de aynı özelliklere sahip olsaydı kadın erkek olmazdık. iyi bi kadın ve iyi bi erkek olmanın detayları var. bu günümüzde iyice birbirine karıştı ne yazık ki kadınlar güçlü olucam die erkek rolüne büründü erkeklerde bu kadınlara alıştı eve para getiren kadın arar oldu. onları bu hale zamanla yine biz getirdik. güçlü olucaz tabi ama o hayatımızdayken deil. ona yol verdiğimizde ayakta durabileceğimizi göstererek.Burda bir konu vardı. Konu sahibinin eşinin ailesinin bir sürü tarlası varmış ve oralardan gelen gelirle adamın çalışmasına hiç gerek yokmuş. Konu sahibi eşinin çalışmamasından çok şikayetçi idi ve burda bir sürü insan da evet erkek dediğin çalışmalı diye savunuyordu. Burda bir çok kadın çalışmamasını ihtiyaç olmamasına bağlıyor. Merak ediyorum ihtiyaç olmasa da erkek neden çalışmak zorunda o zaman? Çalışmayan erkeğe saygı duyuluyor mu? Biz kadınları bu kadar özel kılan ne ki çalışmayan erkeğe saygı duymazken ister çalışırım ister çalışmam diyebiliyoruz?
valla canım kımse kımseden ustun değil de sadece çalışanlar daha fazla yoruluyor bu acık hele kocaları benım kı gıbı titizse daha fena yorgunluktan ölsem yemek bulaşıgını toplamadan otusam kavga cıkarırFenalık geldi artık..Çalışan bayanlar çalışmayanlardan,çalışmayanlar da çalışandan üstün değil..Kim daha mükemmel yarışını bitirin lütfen.
Hayır o kadar saçma ki muhabbet. Çalışanlar çalışmayanları kıskanıyor, çalışmayanlar sürekli eziliyor. Neyin yarışı bu?
Herkesin kendi tercihi. Önemli olan bütün gün boş boş oturmamak, kendini geliştirmek. Kimin hayatı en mükemmel, kimin kocişi en muhteşem yarışması mı yapıyoruz?
işte ben de bundan bahsediyorum.kimisi vardır evde sabahtan akşama kadar temizlik yapar 10 çeşit yapar,kimisi vardır çalışıp aynı şeyleri yapabilir,başka bir çalışan kişi bu işleri pek önemsemez ya da bir ev hanımı hamarat olmayabilir.valla canım kımse kımseden ustun değil de sadece çalışanlar daha fazla yoruluyor bu acık hele kocaları benım kı gıbı titizse daha fena yorgunluktan ölsem yemek bulaşıgını toplamadan otusam kavga cıkarır
yok canımmm kadının kendısınden gecer dedıın gıbı hamarattır bez elınden dusmez yada tembeldır kıçını kıprdatmaz ben tembelımdır mesela ama adam huysuzluk yapıor mecburen temız tutuyorum evı :)işte ben de bundan bahsediyorum.kimisi vardır evde sabahtan akşama kadar temizlik yapar 10 çeşit yapar,kimisi vardır çalışıp aynı şeyleri yapabilir,başka bir çalışan kişi bu işleri pek önemsemez ya da bir ev hanımı hamarat olmayabilir.
Ben durup dururken çok çalışıyorum kültürlüyüm hemde hamaratım süperim diyip alkış bekleyen üyeleri de,çalışan kadınların evini çöplük sanan üyeleri de aynı derecede itici buluyorum..
canım hemen cvp vereyim ..ister kabul edelim ister etmeyelim insanoğlu içgüdüleriyle yaşar.hepimiz varoluşumuza bir dönelim bakalım? erkek avlanır kadın mağarada bekler çocuklarına bakar.ha diyeceksiniz ki modern hayattayız sen ne diyorsun. öyle bile olsa genetiğimize bu kodlanmış bi kere. her iki cins de kendinde olmayanı karşı cinste arar..kadın erkekte güç erkek kadında güzellik estetik. erkek savaşçı olduğunu modern hayatta da kadına göstermek zorunda aileden zengin bile olsa bir şeyler yapıyor mücadele veriyor görünmeli. iki cins de aynı özelliklere sahip olsaydı kadın erkek olmazdık. iyi bi kadın ve iyi bi erkek olmanın detayları var. bu günümüzde iyice birbirine karıştı ne yazık ki kadınlar güçlü olucam die erkek rolüne büründü erkeklerde bu kadınlara alıştı eve para getiren kadın arar oldu. onları bu hale zamanla yine biz getirdik. güçlü olucaz tabi ama o hayatımızdayken deil. ona yol verdiğimizde ayakta durabileceğimizi göstererek.
çok önemli bilgiler sağol.içtepi falan da denir dürtülere bunu da atlamayalım konumuz da oydu zaten.İnsanların iç güdüleri olmaz, dürtüleri olur.(Temel psikoloji bilgisi)
Ha bu arada kadınların çalışma hayatına atılması yeni değil, zaten ev hanımlığı kavramı Avrupa aristokrasisine aittir. Anadolu'da kadınlar hiç ev hanımı olmamışlardır, sadece kocası bir hayli zengin olan(hani şu İstanbul beyefendisi denilen tipler) kadınlar ev hanımlığı lüksüne sahip olmuşlardır, ya da büyük şehirlerde yaşayan kadınlar. Ama büyük çoğunluk çalışmıştır, modern ev hanımlığı Avrupalı leydilerin Türk kültürüne uyarlamasıdır.
Ev hanımlığına karşı olduğum düşünülmesin ki yukarıdaki mesajlarını okursanız karşı olmadığımı görürsünüz yalnızca verdiğiniz yanlış bilgileri düzelteyim dedim.Ev hanımı, çalışan kadın fark etmez araştırmak, kültürlenmek çok önemli. :)
Simdi evet dicem bu kadarda olma diceksiniz evet esim aynen ole diyor hatta bununbyanisira evumuzdede pek cok konuda bana yardimcidir sagolsjnAllah aşkına sormadan edemeyeceğim ..Size kocanız ne diyor sen yat canım ben bütün gün gerekirse canımı dişime takarım hem sana hem çocuklarımıza bakarım ,sen hiiiççç bir şeye elini sürme bol bol keyfine bak falan mı diyo ...Ya da siz nerede yaşıyorsunuz hiç mi duymadınız kocasından günlük 5 lira parayı ancak alabilen kadınları ,geçen gazete de bir yazı okudum kızcağız yeni evli kocası on lira para bırakmış ..O da canı istemiş bir çikolata almış ve o yüzden dayak yemiş 50 kuruşluk çikolata yaa ..Sizden rica ediyorum çalışmayıp ,yan gelip yatmayı meşrulaştırmayın..Burayı daha hemüz evlenmemiş kızlar okuyor onların kafasına ben keyfime bakarım çalışsın kocam eşşek gibi bana baksın fikrini yerleştirmeyin..Herkes elinden geldiğince bir şeyler ÜRETMELİ ..bunu hiç kimse için değil sadece kendinin bir işe yaradığını farketmesi için çalışmalı ..Az alır çok alır biz bunun derdinde değiliz ama elinde bir işi olur..Söz hakkı olur ,herkese karşı ..Kayınvalidesine,eşine,eltısıne,komşusuna ..
İnsanların iç güdüleri olmaz, dürtüleri olur.(Temel psikoloji bilgisi)
Ha bu arada kadınların çalışma hayatına atılması yeni değil, zaten ev hanımlığı kavramı Avrupa aristokrasisine aittir. Anadolu'da kadınlar hiç ev hanımı olmamışlardır, sadece kocası bir hayli zengin olan(hani şu İstanbul beyefendisi denilen tipler) kadınlar ev hanımlığı lüksüne sahip olmuşlardır, ya da büyük şehirlerde yaşayan kadınlar. Ama büyük çoğunluk çalışmıştır, modern ev hanımlığı Avrupalı leydilerin Türk kültürüne uyarlanmasıdır.
Ev hanımlığına karşı olduğum düşünülmesin ki yukarıdaki mesajlarını okursanız karşı olmadığımı görürsünüz yalnızca verdiğiniz yanlış bilgileri düzelteyim dedim.Ev hanımı, çalışan kadın fark etmez araştırmak, kültürlenmek çok önemli. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?