Kadınlar Kulübünün bütün bayanları çalışıyor mu?

Kimsenin tercihlerine kizamazsiniz. Kendini gelistirmek isteyen gelistirir istemeyen gelistirmez. herkesin tercihlerine saygi duymak zorundayiz
Bu kadar sert bi yorum beklemiyordum, sasirdim dogrusu.
Saygi duyuyorum tabi ki herkese, ama kiziyorum da. Kizip kizmamak da bana kalmis:KK28:

11 yıldır çalışma hayatının içindeyim ama yoruluyorum atık.3 çocuklu çalışan bayan olmak gerçekten çok ama çok zormuş.valla evde oturup koca parası yemeyi çok isterdim şu anda :)

ama çalışmanında ayrı bir güzelliği var,en azından eşimden para istemek zorunda değilim,her istediğimi rahatça alabiliyorum,sosyal açından daha güzel.

Bence eğer iki taraf çalışacaksa ev işleri de bölünmeli,çoğu çiftte görüyorum ki,hem kadın hem erkek çalışıyor ama eve gelince yemeği kadın yapıyor,temizliği kadın yapıyor.Madem çalışmada iki tarafın sorumluluğu var ev işlerinde de böyle olmalı bence.Açıkçası ben çalışmaktan haz duyuyorum,erkek arkadaşım da ev işlerinde yardımcı oluyor,bu yüzden her şey eşit,böyle olduğu zaman çalışma yük olmuyor zaten.Ama belliki sen evde vakit geçirmeyi seviyorsun bu ev işlerini de sen yapıyorsun ama tam yetişmiyor,içine sinmiyor bu yüzden mutsuzsun.Eğer maddi durumunuz elveriyorsa ayrılabilirsin işten,nasıl mutlu oluyorsan öyle yaşa.

Ben hala öğrenciyim ama şu an bile babamdan para istemeye utanıyorum. Düşünüyorum da yarın öbür gün çalışmayıp evde otursam bi gelirim olmayacak, eşim bana ne kadar para bırakırsa o kadar harcayacağım.
Dışarıya çıktığımda vitrinde bir şey beğensem kocamdan para almam gerekecek. Kaş-bıyık, ped, kuaför paramı kocamdan isteyeceğim. Bana utanırım gibi geliyor. Rahat rahat isteyemem.

Çalışan bi annenin kızıyım, annemin en büyük öğüdü ayaklarımın üzerinde durmamdı. Annem çalışmıyor olsaydı geçim sıkıntısı çekerdik zaten. Evlendiğimde de eşime yük olmak istemem açıkçası. Zaten artık tek bir maaşla ev geçindirmek çok zor.

Bence de , ne zaman bu mevzu açılsa hiç kimse lafının nereye gittiğini bilmiyor çok kırıcı oluyor. Birçoğumuzun annesi, teyzesi, halası da ev hanımı. Onlara da bunları söyleyebiliyorlar mı yüzlerine karşı merak ediyorum?

Dip Not: Çalışıyorum

o zamanın şartlarıyla bu zamanın şartlarını bir tutmak mümkün değil..
zihniyetleri de aynı keza.. kii kaldı ki şimdi o yaşa gelen çogu insandan duydugum şey keşke okusaydım kocamın eline bakmasaydım.. çalışmak tercih meselesi ona lafım yok.. ama koca parası yemek kelimesini bu kadar rahat kullanmak çirkin.. yüzlerine karşı hiç böyle bişi söylemedim çünkü teyzemdem annemden vs koca parası yiyorum lafını duymadım.. çünkü meraklı değiller yemeye imkanları olsa o yaşlarında 1dk durmaz çalışırlar..

Bence eğer iki taraf çalışacaksa ev işleri de bölünmeli,çoğu çiftte görüyorum ki,hem kadın hem erkek çalışıyor ama eve gelince yemeği kadın yapıyor,temizliği kadın yapıyor.Madem çalışma da iki tarafın sorumluluğu var ev işlerinde de böyle olmalı bence.Açıkçası ben çalışmaktan haz duyuyorum,erkek arkadaşım da ev işlerinde yardımcı oluyor,bu yüzden her şey eşit,böyle olduğu zaman çalışma yük olmuyor zaten.Ama belliki sen evde vakit geçirmeyi seviyorsun bu ev işlerini de sen yapıyorsun ama tam yetişmiyor,içine sinmiyor bu yüzden mutsuzsun.Eğer maddi durumunuz elveriyorsa ayrılabilirsin işten,nasıl mutlu oluyorsan öyle yaşa.
ne güzel belirttin ellerine sağlık Maddiyatım iyi değil

valla bekarkende kımseden bişey ıstemedım,evlıykende..calışmadıgım halde,Allah razı olsun annem ve kocamdan elleri gayet acık,ıstememe fırsat vermedıler hiç..gercı bende pek para harcamayı bılmem,olan para 1ay durur,aklıma bile gelmez varlığı..

He tamam anladık biz evdeki ezikler olarak tüm gün çamaşır, bulaşık yıkıyoruz, tv izliyoruz, vasfımız yok, kitap okumaktan zaten anlamayız, bir etek için bile kocamıza yalvarırız...Hey Allahım ya bu nasıl bir kendine güvendir ya da bu nasıl bir kibirli bakış açısıdır :KK12:
Sanırım bu banaydı ama inanın yanlış anlamışsınız. Ben çalışmayan kadınlara vasıfsız demedim. Eğer elinizde bir mesleğiniz varsa ve çalışabilecek durumdaysanız hayatın size neler getirebileceğini ve neler götürebileceğini düşünün kararınızı öyle verin dedim. Ayrıca yalvarırsınız da demedim rica edersiniz dedim. Ki çalışmayan kadınların geneli için durum tam da söylediğim gibi. Sizin durumunuz özel olabilir, kocanız çok anlayışlı ve eli açık olabilir ama lütfen etrafınıza bakın tüm kadınların kocası böyle mi? Çalışmayan bütün kadınlar kendini sosyal sorumluluk projelerine adamış, hayatı çok şen şakrak geçen, gününü gün eden tipler mi? Hayır. Objektif olmaya çalışıyorum sadece. Benim de çalışmayan arkadaşlarım var. Bir çok ortak projeyi beraber gerçekleştirdik, çocuklarla çalışmalarımda bana yardımcı oldular, kimi ilkokul mezunu bile değil, kimi doktora yapmış ama şu anda çalışabilecek durumda değil. Kaldı ki ev işleri de gerçekten saygı duyulması gereken bir konu. Sonuç olarak dışarıda çalışmak bir emek gerektiriyorsa aynı emeği ev işleri de gerektiriyor. Ama siz kendinizin özel durumundan farklı olarak genel olarak Türk kadınlarını düşünün. Gerçekten dediğim gibi kendine ya da evine en ufak bir şey alırken bile rica minnet dil dökmek zorunda kalmıyorlar mı? Çoğu zaman azarlanıp susturulmuyorlar mı? Hayatları ev işleri çocuk koca derdi üçgeninde geçmiyor mu? Ha bunları yaşayan çalışan kadınlar da var orası ayrı. Ama her zaman insanın bir seçeneği olmalı hele de kadınsa. Çalışmak size alternatif bir yaşama ihtiyaç duyduğunuzda ele güne muhtaç kalmamak için seçenek sunar. Dediğim gibi hayatın kime ne getireceği belli değil. Kocanız bugün yanınızda ama yarın ne olacağına dair garanti verebilir misiniz? Dünyanın bin türlü hali var. Herşeyi bir kenara bırakın çalışıyor olmak kadına özgüven sağlar. Birşeyleri başarıyor olmak, kimseye ihtiyaç duymadan yaşayabileceğini bilmek güzel şeyler. Hepsini geçtim her sabah aynanın karşısına geçtiğimde şıkır şıkır giyinmiş, saçlarımı yapmış bir şekilde kendime baktığım zaman bile çok mutlu oluyorum ben.

Arkadaslar bence bu calisan veya calismayan kadin konusu tartisma boyutuna varmasin.
Kimse birbirini kirmasin bos yere.
Kimse kimseye evhanimi oldugu icin ezik demedi, lutfen hassas davranmayalim. Ben de calismiyorum, calismak isterim ama evhanimi olmak da guzel:KK53:

Canim bencalismiyorum hayatimdan cok memnunum
Tabi burda maddiyat esinin bu konudaki tutumu
gezmende maddiyatunda bir kisitlama getirmicekse sende mutlu olabilirsin
meeela ben on yillik evluyim esimden daha bir kurus para istemedim hic parasiz birammaz kendi kartim vardir gezmemde herangi bir kisitlama yok

Ben hayatim boyunca calismayi sevmedim.sabah kalk ise git yapamiyorum yani bana uygun degil.her sabah 8de uyansam bile dogamda yok ama bos duramadim hicbi zaman.bosanma asamasina gelene kadar esimden herhangi bi cimrilik,bi eksiklik gormedim ama evime almak istedigim bi ekmeklik icin bile ondan para istemek rahatsiz etti beni.evden calisiyorum butik pasta,kurabiye yapiyorum.o olmasa baska bisey denerdim.esinden para alanlari kinamiyorum ev hanimlarini kinamiyorum yanlis anlasilmasin ama bos bos durulmasini kafam almiyo

İki sene çalışmadım çok sıkıldım, hele çocuk oldu daha da sıkıldım, dışarı bile cikamiyosun,ki ayrılırken işten bidaha çalışmam diyodum atıp tutuyodum,tükürdüğümü yaladim, çok yoruluyorum ama daha mutluyum :KK51:

Back
X