- Konu Sahibi queen_girl
Verilen örneklerin tamamı, ilerisine yönelik.
Ama şunu söyleyeyim. Erkek parasını kumara yatırıyorsa, kadın çekmesin boşansın. Erkek dövüyorsa kadın çekmesin boşansın. Aldatıyorsa, boşansın. Eziyorsa, küfrediyorsa, hakaret ediyorsa, boşansın...
Evladına hasret kalanlar, hem evle hem işle ilgilenmek zorunda olanlar. Erkeklerin çoğunu tembelliğe biz alıştırıyoruz. Anneler paşam paşam diye yetiştiriyor, kadınlar da kendini ezdiriyor, çalışanı da çalışmayanı da. Sonra şikayet ediyoruz.Kocası yardım etse, çocuğuna da vakit ayıracak belki ama ben erkeğim deyip kenara çekiliyorlar.
En baştan evliliği belli bir zemine oturtmak lazım. Çalışan kadında eşiyle paylaşacak sorumluluğu, bütün yükü üzerine almayacak. Erkekte eğer merhametli düzgün bir insansa yardımcı olur zaten. Ayrıca iyi kazanan da evine yardımcı alıyor, bir şekilde çalışan bir kadın başka bir kadını da iş sahibi yapmış oluyor.
Fikrimce sorun ne biliyor musun
Toplumumuzdaki evlilik kuralı
Yirmili yaşlara gelen her genç önce evliliği koyuyor programına
Biraz azim lazım hayat garantisi için
Ben akşam lisesi mezunuyum, hiç bir vasfım yok
Şu an çalıştığım yer 3. iş yerim, vasıfsız girdim ama öğrendim, debelendim şimdi iyi bir pozisyondayım, burada 13. yılım, toplamda 21 yıldır çalışıyorum
20 li yaşlarda arkadaşlarım evlilik provası yaparken, ben ev aldım, maaşım yetmedi ödemeye ek iş yaptım ama kararlıydım evimin sahibi olmadan evlenmeyecektim. Öyle de yaptım, bu arada büyüdükçe başka yatırımlar yaptım şu an hayat arkadaşım çekip gitse, keyfi bilir sadece aşktan yara alırım. Ben hayattan korkuyorum, boşanmış bir çiftin çocuğuyum, annemin verdiği hayat mücadelesine tanığım. Nurda yatsın rahmetli evlilik acele değil önce adam olun derdi:) Çok yakından tanıdığım birçift var, sever gibi görünürler birbirlerini, kocaman iki evlatları var, bir gün adamın bir konuşmasına şahit oldum ; hanımla kavgalıyız bir haftadır, kestim harçlığını, çocukların paralarını tırtıklıyor, kıvranıyor ama vermiyorum, vermeyeceğim dediğimi yapana kadar ! Bir de gülerek anlatıyor edepsiz, bunu duyduğumda iki ayağımın üzerinde durdukça çalışmaya söz verdim kendime, çalışamasam bile gelirim olacak yatırımlar yapmaya çalıştım. Ev kadınlığı kötüdür demiyorum, aksine büyük meziyettir ama bana nankör geliyor bu riskler karşısında. Evde olan hanım bebeğinin her adımına şahit olabilir, her gülüşünü görebilir ama ya o eş günün birinde sapıtırsa, gözün gibi baktığın evlat üç kuruş nafakaya kalırsa, kahrolmaz mı insan?
Forumda bu konu hep çalışmayan kadınların eziklenmesine falan geliyor, tartışma çıkıyor ama çalışmasanızda bir mesleğiniz, bir güvenceniz olsun derken işte bu dünyanın bin türlü halinden bahsediyoruz. Yoksa kötü bir şey değil ev hanımı olmak, dinimizce de usul bu ama yaşadığımız dünya böyle değil