Kadınlar Kulübünün bütün bayanları çalışıyor mu?

Verilen örneklerin tamamı, ilerisine yönelik.

Ama şunu söyleyeyim. Erkek parasını kumara yatırıyorsa, kadın çekmesin boşansın. Erkek dövüyorsa kadın çekmesin boşansın. Aldatıyorsa, boşansın. Eziyorsa, küfrediyorsa, hakaret ediyorsa, boşansın...

Evladına hasret kalanlar, hem evle hem işle ilgilenmek zorunda olanlar. Erkeklerin çoğunu tembelliğe biz alıştırıyoruz. Anneler paşam paşam diye yetiştiriyor, kadınlar da kendini ezdiriyor, çalışanı da çalışmayanı da. Sonra şikayet ediyoruz.Kocası yardım etse, çocuğuna da vakit ayıracak belki ama ben erkeğim deyip kenara çekiliyorlar.

En baştan evliliği belli bir zemine oturtmak lazım. Çalışan kadında eşiyle paylaşacak sorumluluğu, bütün yükü üzerine almayacak. Erkekte eğer merhametli düzgün bir insansa yardımcı olur zaten. Ayrıca iyi kazanan da evine yardımcı alıyor, bir şekilde çalışan bir kadın başka bir kadını da iş sahibi yapmış oluyor.

Fikrimce sorun ne biliyor musun
Toplumumuzdaki evlilik kuralı
Yirmili yaşlara gelen her genç önce evliliği koyuyor programına
Biraz azim lazım hayat garantisi için
Ben akşam lisesi mezunuyum, hiç bir vasfım yok
Şu an çalıştığım yer 3. iş yerim, vasıfsız girdim ama öğrendim, debelendim şimdi iyi bir pozisyondayım, burada 13. yılım, toplamda 21 yıldır çalışıyorum
20 li yaşlarda arkadaşlarım evlilik provası yaparken, ben ev aldım, maaşım yetmedi ödemeye ek iş yaptım ama kararlıydım evimin sahibi olmadan evlenmeyecektim. Öyle de yaptım, bu arada büyüdükçe başka yatırımlar yaptım şu an hayat arkadaşım çekip gitse, keyfi bilir sadece aşktan yara alırım. Ben hayattan korkuyorum, boşanmış bir çiftin çocuğuyum, annemin verdiği hayat mücadelesine tanığım. Nurda yatsın rahmetli evlilik acele değil önce adam olun derdi:) Çok yakından tanıdığım birçift var, sever gibi görünürler birbirlerini, kocaman iki evlatları var, bir gün adamın bir konuşmasına şahit oldum ; hanımla kavgalıyız bir haftadır, kestim harçlığını, çocukların paralarını tırtıklıyor, kıvranıyor ama vermiyorum, vermeyeceğim dediğimi yapana kadar ! Bir de gülerek anlatıyor edepsiz, bunu duyduğumda iki ayağımın üzerinde durdukça çalışmaya söz verdim kendime, çalışamasam bile gelirim olacak yatırımlar yapmaya çalıştım. Ev kadınlığı kötüdür demiyorum, aksine büyük meziyettir ama bana nankör geliyor bu riskler karşısında. Evde olan hanım bebeğinin her adımına şahit olabilir, her gülüşünü görebilir ama ya o eş günün birinde sapıtırsa, gözün gibi baktığın evlat üç kuruş nafakaya kalırsa, kahrolmaz mı insan?
Forumda bu konu hep çalışmayan kadınların eziklenmesine falan geliyor, tartışma çıkıyor ama çalışmasanızda bir mesleğiniz, bir güvenceniz olsun derken işte bu dünyanın bin türlü halinden bahsediyoruz. Yoksa kötü bir şey değil ev hanımı olmak, dinimizce de usul bu ama yaşadığımız dünya böyle değil

Yazimin ilk cumlesinde calismanin bir tercih meselesi oldugunu ve calisanlara da saygim oldugunu soyledim zaten. Calisanlar da iyi evlat yetistirir elbet ancakbir ev hanımı kadar evladıyla vakit geçirebilir mi? Anneanne babaanen ya da kreşle paylaşılmaz mı evladın yetiştirilmesi? Size karakalem portre ressamı olduğumu ve sipariş aldığımda çizdiğimi de söyledim. Üstelik bir kadın forumunda uzun zaman yazı yazdım. Şimdi ben o işleri yaparken bireyim, şimdi değil miyim? Ev hanımının amacı çocuk bakıp, eş mutlu etmek değil elbette, öyle mi algılandı yazdıklarım acaba? Evlilik birliğinde mutluluk da ortak, para da, huzur da. Ama iş bölümü yapılıp koca dışarıyı kadın evi tercih ettiyse bunda gocunulacak ya da "bir birey değilim" diye düşünülecek bir durum olduğunu düşünmüyorum. Kadın zaten evde yeterince çalışıyor, ben daha önce de dediğim gibi ev hanımlığını da iş olarak görüyorum. Kaldıki eve bakmanın kocanın asli görevi olduğu aile hukukumuzda da aynı dini yönden bakarsanız da aynı.

Yine söylüyorum, bu iş tercih meselesi. İkisini de hakkıyla yapanlara sonsuz saygı duyuyorum. Biri diğerinden üstün değil hakkıyla yapana...
Ben eve bakmanin kocanin gorevi oldugunu dusunmuyorum. Adamin basina birsey gelse birakip gidicek misin peki?hersey gelebilir insanin basina.calismak ve sigortan olmasi seni güçlü yapar.ayrica calisan kadinda ayni zamanda ev hanimi.inan bana senden bin kat daha yoruluyorlar.cocugu yetistirmek icin her dakka dipdibe olmak zorunda degilsin.ayrica kreste kendi yasitlari ve ogretmenletiyle cok kaliteli zaman gecirir .benim ogretemeyecegim şeyleri ogretmeni ogretebilir çünku cocuk yetistirmeyi benden daha profesyonel bir şekilde yapiyor.ayni zamanda benlede vakit geçirir aksamlari.sorumluluk alir.mesela benim kuzenimin annesi calisan bir kadindi.bizimkiler ev hanimi.hepimizden basarili oldu egitim hayatinda.daha küçücük yasta yemek yapmayi ogrendi.ben onun yasindayken cay bile demlemeyi bilmezdim mesela calisan kadinlarin cocuklari asla eksik kalmiyor aksine daha basarili oluyor hayatta.

Bu kadar guzel anlatılır ve hanımlıgıda olan özlem com begendım yorumunuz ben ev hanımı ıkı çocuklu 32 yasında bır bayanım esim hep karşı cıktı çalısmama nısanlıyken bıraktım sımdı tabiri caizse koca parası yiyorum ev hanımları neden basit görüyorlar bem onu anlamıyorum sabahın köründe kalkmam ıstedıgım saate kahvaltımı yaparım canı. Söylerse alışverişe canı isterse cocuğu parka canım ısterse kadınlar gunüne gıderdım üstüne bıde hafta içi hiç seninle gezemiyoruz diye eşime naz ederim hafta sonu nereye ıstersem goturtrum arabamda yok benim eşim, iş yeri yakın canım gezmek ıstıyor derim alır söförlüğümü yapar dilediğim yere biatlar beni işi varsa taksı tutarım aksam kadar temizlik yaptıysam yemek yetısmdıyse aksam dışarıda yemek yerim Bazende ev yemekten gecılmez cesit cesıt bol bol evimden kek börek ev yapımı meyva sularım eksik olmaz hanım tarihli kekle meyva suyu getır dediği zamanda zevkle götürürüm esimin ayağına bende çalışıyorum kalsın kendı yapsın dıye tirıplere hıc gırmem maddi konudada aylık belirli para verir bana ben biterse gene isterim yanı demem o kı bunu neresi basitlik ev hanımı şartlar uygunsa olmak bu devirde sultanlar gıbı yasmaktır

muhteşem muhteşemm
çok sevindim keyfini yaşayarak hayatını sürdürüyorsun demekki
bende senden olcam az kaldıı :)

32 yasindayim, universite mezunuyum, evlendikten sonra 7 yil çalıştım, sonra kizimi dunyaya getirdim ve bakacak kimsem olmadigi icin isten ayrildim. Yani 7 yillik ekonomik ozgurlukten sonra sizin degiminizle koca parasi yemeye basladim.
Ne degisti soyleyeyim mi? Elimde kredi kartim var, esim asla hicbir harcamami sorgulamaz, ama ben bir oje alirken bile tereddutte kaliyorum. Eger hicbir zaman calismamis olsam eminim boyle hissetmezdim ama kendi parasini harcamaya alismis biri icin cok zor.
Bi de esim kartimi kontrol eden aldigima harcadigima karisan bir adam olsaydi asla yapamazdim. Bakiciya verir isime devam ederim.

Fikrimce sorun ne biliyor musun
Toplumumuzdaki evlilik kuralı
Yirmili yaşlara gelen her genç önce evliliği koyuyor programına
Biraz azim lazım hayat garantisi için
Ben akşam lisesi mezunuyum, hiç bir vasfım yok
Şu an çalıştığım yer 3. iş yerim, vasıfsız girdim ama öğrendim, debelendim şimdi iyi bir pozisyondayım, burada 13. yılım, toplamda 21 yıldır çalışıyorum
20 li yaşlarda arkadaşlarım evlilik provası yaparken, ben ev aldım, maaşım yetmedi ödemeye ek iş yaptım ama kararlıydım evimin sahibi olmadan evlenmeyecektim. Öyle de yaptım, bu arada büyüdükçe başka yatırımlar yaptım şu an hayat arkadaşım çekip gitse, keyfi bilir sadece aşktan yara alırım. Ben hayattan korkuyorum, boşanmış bir çiftin çocuğuyum, annemin verdiği hayat mücadelesine tanığım. Nurda yatsın rahmetli evlilik acele değil önce adam olun derdi:) Çok yakından tanıdığım birçift var, sever gibi görünürler birbirlerini, kocaman iki evlatları var, bir gün adamın bir konuşmasına şahit oldum ; hanımla kavgalıyız bir haftadır, kestim harçlığını, çocukların paralarını tırtıklıyor, kıvranıyor ama vermiyorum, vermeyeceğim dediğimi yapana kadar ! Bir de gülerek anlatıyor edepsiz, bunu duyduğumda iki ayağımın üzerinde durdukça çalışmaya söz verdim kendime, çalışamasam bile gelirim olacak yatırımlar yapmaya çalıştım. Ev kadınlığı kötüdür demiyorum, aksine büyük meziyettir ama bana nankör geliyor bu riskler karşısında. Evde olan hanım bebeğinin her adımına şahit olabilir, her gülüşünü görebilir ama ya o eş günün birinde sapıtırsa, gözün gibi baktığın evlat üç kuruş nafakaya kalırsa, kahrolmaz mı insan?
Forumda bu konu hep çalışmayan kadınların eziklenmesine falan geliyor, tartışma çıkıyor ama çalışmasanızda bir mesleğiniz, bir güvenceniz olsun derken işte bu dünyanın bin türlü halinden bahsediyoruz. Yoksa kötü bir şey değil ev hanımı olmak, dinimizce de usul bu ama yaşadığımız dünya böyle değil

Annem anlattı. Çalıştığı okulda çocuklardan birisinin velisine ulaşması gerekiyormuş. Annesini aramış. Kadın telefonu açmamış...
Babasını aramış, eşinize ulaşamadım, sizi aradım demiş annem. Adam, pişkin pişkin karıma telefonu yasakladım, açamaz o yüzden aldım elinden hahahahaah demiş.

Annem hayret etmiş ki bana anlattı.

Evet buradaki kadınların kocaları iyiymiş, peki hep böyle kalacaklar mı? Kalsalar keşke. Bizim kocalarımızın da bir garantisi olmayacak elbet ama en kötü ihtimalle dururum ayaklarımın üzerinde diyebiliyorum.

Benim annem neler neler çekti. Beni okuttu. Herkesi karşısına aldı. Kız çocuğu okutulmaz diyenlere, küçücük şehirde meydan okudu. Yıllar sonra liseyi bitiriyor, kreş açmak için ön lisansta okuyacak. Çocukken keşke annem çalışsa da babamın parasına muhtaç olmasak derdim. Hala da desteklerim işe girsin çalışsın, üniversiteyi bitirsin diye. Hiçbir şey için geç değil, çalışmak isteyene, azmedene ekmekte çok, iyi işte.

ben çalısmadan yapamam..
iş cok yoruyor ama dinamık olmayı, kosturmayı, yataga kendımı pat dıye atmayı, cumartesı pazaaı doya doya yasamayı sevıyorum.. Allah benı issiz bırakmaz ınsallah..

ama bır ınsan derse kı ben calısırken mutsuzum ve durumum da var o zaman calısma tabi pasa gönlün bilir:)

çalışıp çalışmamak herkesin maddi durumu, ayağını yorganına göre uzatma durumu, şükür etme durumu, evliyse eşinin durumu, işini sevip sevmemesi, çalışma fıtratının olup olmamasına göre değişir, bu konuyu tartışmak bile saçma, modern dünya dengesi diye bişey yok, lükse takılmazsan veya haline göre harcarsan ve huzurun varsa zaten yeter....Kişiseldir, görecelidir....

Hepiniz çalışıyorsunuz ben çok kıskandım :KK43:
Ben de ev hanımıyım ama hep kendimi geliştirdim valla bak :KK53: Gitmediğim kurs, girmediğim sınav kalmadı :KK54:
Bi de işim olsa demeyin keyfime.
İnsanın eşi ne kadar anlayışlı olursa olsun o para mevzusu illa ki geçiyor bu arada :KK12:

çok datlısın kıyamam:D

Mezun oldugundan beri calısıyorum
Bence çalışmak harika birsey
Konu Sahibi bence evde oturmaktan ziyade kendini geliştirebileceğin iyi bir iş hayali kur

üniversite mezunuyum
5 yıldır iş hayatının içindeyim otomotiv sektorunde iyi bir pozisyonda çalışıyorum
otomotivci olmam sebebiyle erkek gibi mekanik bilgiye sahibim
erkeklere teknikerlere taş çıkarırım
bi motoru toplayacak kapasitedeyim (bilgi olarak beden gücü değil)
bu etrafımda çok takdir ediliyor
ama;
benim için ev hanımlıgı muhteşem bişey
gebeliğimden ötürü dogum parasını bile beklemeden gelecek ay ayrılıyorum
eşim eve geldiğinde yemek kokularıyla karşılıcam onu
her akşam idareten ne yesek diyoruz kuru fasulye, etli bi yemek olmuyor
olsada yanında pilav çorba olmuyor..oldugu kadar yani
yorgun argın bi suratla değil göz alıcı pırıl pırıl bi halde görecek beni
ayaklarımı dikip yayılmayacagım karşısında, kıpır kıpır olacagım
dinç ve dinamik
hergün temizlik tazeleyeceğim evimde.. özellikle bu madde içimi açıyor
çiçeklerimi sulayacagım
ütüyü yetiştiremediğimde onu ütü masasında görmek beni üzüyor
ütüyü çalıştırmayı bile unutacak penyelerine varana kadar gıcır gıcır olacak herşeyi
bol bol kitap okuyacagım
kadın günlerine katılacagım..müge anlıyı izleyeceğim
eşime her sabah kahvaltı hazırlayacagım
eşime evime hizmet ne demekmiş göreceğim ve bence bu çok kutsal
iş yerinde hırslarımızla ve iş arkadaşlarımızla hep bi çetrefelliyiz
mesai müşteri patron oho...
kadının yeri bi yerde evi gibi geliyor.
helede bebekli kadınların işe geri dönmesi beni üzüyo
içim kıpır kıpır... biran önce ayrılacagım günü bekliyorum
gelsin pastalar turtalar.. gitsin full time mesai
s.ktir et kendi ayakların üstünde durmayı
birgün koca tekme basarsa heryerde çalışacak altın bileziğim var
ev hanımlıgından daha asil bi duruş olamaz
annem ev hanımıydı ve biz onunla vakit geçirmeye bayılırdık
çalışan bi anne istemezdim full time çalışan bi anne olmayacağım (allahtan bi mani gelmezse)
bir pilot kadın olsaydım bile böyle düşünürdüm
evde durmaya açım..saygılar sevgiler...

inşallah bu güzel hisler hep sizinle olur.. ben de işten ayrıldıgımda aynı hislerdeydim.. müge anlı ızleyecegım oh be dıyordum:)

ama 3 ay 6 ay sonra koltuk batmaya baslıyor calısmaya alısan biri için.. en azından bana böyle oldu:KK42:

Ben şu anda annemin babamın parasını harcarken bile utanıyorum rahatsız oluyorum. Hep kızarlar bana biz sizler için çalıştık niye rahatsız oluyorsun diye ama oluyorum işte. Kaç yaşına geldim bir faydam olsun istiyorum. Evlenirsem de kocamın emek verip kazandığı parayı rahat rahat harcayabileceğimi düşünmüyorum. Çalışmayı da sadece para kazanmak olarak görmüyorum ben. Bunun için okudum emek verdim, beynimi bunun için bilgilerle doldurdum ve onları kullanmak istiyorum. Şu an çalışmıyorum ve resmen çürüyormuşum gibi geliyor. Çok zengin olsaydık da yine çalışmak isterdim.

Ben eve bakmanin kocanin gorevi oldugunu dusunmuyorum. Adamin basina birsey gelse birakip gidicek misin peki?hersey gelebilir insanin basina.calismak ve sigortan olmasi seni güçlü yapar.ayrica calisan kadinda ayni zamanda ev hanimi.inan bana senden bin kat daha yoruluyorlar.cocugu yetistirmek icin her dakka dipdibe olmak zorunda degilsin.ayrica kreste kendi yasitlari ve ogretmenletiyle cok kaliteli zaman gecirir .benim ogretemeyecegim şeyleri ogretmeni ogretebilir çünku cocuk yetistirmeyi benden daha profesyonel bir şekilde yapiyor.ayni zamanda benlede vakit geçirir aksamlari.sorumluluk alir.mesela benim kuzenimin annesi calisan bir kadindi.bizimkiler ev hanimi.hepimizden basarili oldu egitim hayatinda.daha küçücük yasta yemek yapmayi ogrendi.ben onun yasindayken cay bile demlemeyi bilmezdim mesela calisan kadinlarin cocuklari asla eksik kalmiyor aksine daha basarili oluyor hayatta.

Lutfen yazdiklarimin tamamini okuyun. Ben calismak kocanin asli gorevidir dedim, hayatta calismam demedim. Aile hukukunda da bu boyledir. Ustelik isini hakkiyla yapan ev hanimina da calisana da saygim var da dedim. Sigortam da mevcut ustelik. Istendimi hersey yapilabiliyor.

Konu saptirilmaya cok musait, herkes herkese saygi duysa ki o sekilde fikir beyan arkadaslarimi tenzih ediyorum, tartisma ortami olmaz.

Sonuc olarak basindan beri soyledigim gibi bu bir sartlara ve insiyatife gore tercih meselesi :)

Son düzenleme:
Arkadaslar bence bu calisan veya calismayan kadin konusu tartisma boyutuna varmasin.
Kimse birbirini kirmasin bos yere.
Kimse kimseye evhanimi oldugu icin ezik demedi, lutfen hassas davranmayalim. Ben de calismiyorum, calismak isterim ama evhanimi olmak da guzel:KK53:
Yasemin oglen benim icin ayaklarini uzatip bir kahve icsene ben is yerinde icemiyorum da :)

Bir de şu var. Öyle gereksiz adamlar, öyle güzel koltukları doldurmuş ki. Halbuki çocuğum annesiz büyümesin diye duygusallığa kapılıp kendimizi iş hayatının dışında bırakmasak eminim o koltuklarda kadınlar oturacak.

Bu sadece kocan aldatırsa, döverse hayat garantin olur meselesi değil. Evlerimizi güzelleştirmeye harcadığımız zamanı dünyayı güzelleştirmeye de harcamamız lazım.Erkekler dünyanın canına okudu, biz güzelleştireceğiz diye düşünüyorum.

Ütopik gelebilir, ama her şey bir adımla gerçekleşir. Atılan ilk adımla.. Bir kadın çalışacak, diğerine örnek olacak. Kendi ayakları üzerinde duracak ki, diğer kadınlar görüp cesaretlensin.

Ayrıca çalışan kadın çocuğuyla öyle güzel ilgilenir ki. Düzgün bir evlilikte, kadın ve erkek çalışıyorsa ikisi de ev işlerini bölüşür. Herkes yapabildiğini yapar, erkek ütüden anlamıyorsa kadın ütü yaparken, erkek evi süpürür. Kadın ana yemeği pişirirken erkek çorba yapar, salata yapar. Kadın işten geç geliyorsa, masayı erkek hazırlar. Çocuklardan biri uyutulacaksa, diğeriyle baba ilgilenir. Ha bu arada, çocuklarla ilgilenmesi gereken tek kişi anne değildir. Baba da anneyle eşit derecede çocuklarla ilgilenmelidir. Çocuklar okul dışında çeşitli sosyal faaliyetlere de katılabilir, maddi durum iyi olduğu için. Piyano kursuna gider, basketbol kursuna gider, her hafta yüzmeye gider, sinemaya tiyatroya gider.

Eve döndüğünde anne ve babasıyla heyecanla paylaşacağı anıları olur. Aile çocuklarını sosyal ve kültürel faaliyetlere yönlendirirken maddi anlamda daha az yorulur.

Ha erkeğin durumu bunların hepsini yapmaya müsaitse, kadının çalışması gelecek için bir dayanak, güvence olur. Allah korusun kadın kocasını kaybetse, hem kendi maaşı, hem de vefat eden kocasından bağlanan maaşıyla bakar çocuklarına. Ya da tam tersi, anne vefat ederse, baba aynı şekilde bakar evlatlarına. Bir de karısı ölünce, yeniden evlenip çocuklarına bakmayan babalar var. Bu durumda çocuklar annelerinden bağlanan maaşla okuyup, hayata tutunabilirler. Her açıdan elzemdir, gereklidir kadının çalışması.

Son düzenleme:
''Kocamın parası bizim para, benim param yatırım parası'' desek ve uygulaya bilsek süper olurdu bence..

ileride calisan bir is kadini olmak en buyuk gayem.allah izin verirse de bir kac senem kaldi. yasiniz da genc. ben zorunlu olmadikca bayanlarin boyle bir dusunce icinde olmasini anlamiyorum.tabi ki eskiyle yeni bir degil. artik ekonomik ozgurluge sahip olmak buyuk bir guc.ataerkil toplum anlayisindan siyrilamadik diyoruz ben oturayim esim kazansin diyoruz. yanlis anlasilmasin atanamamis ya da is bulamamis olunabilir cocuk yuzunden dusunulmuyor olabilir tabi ki normal seyler. afedersiniz zengin koca olsun ben de oturayim anlayisi tuhaf geliyor.

''Kocamın parası bizim para, benim param yatırım parası'' desek ve uygulaya bilsek süper olurdu bence..

Hehe :) Bu da iyiymiş :)

Gerçi bu devirde bir maaşla geçinip diğerini kenara atmak zor. Biz nişanlımla karar verdik, bir maaş ev kredisine, diğeri geçinmemize gidecek :)

Hehe :) Bu da iyiymiş :)

Gerçi bu devirde bir maaşla geçinip diğerini kenara atmak zor. Biz nişanlımla karar verdik, bir maaş ev kredisine, diğeri geçinmemize gidecek :)
Aynen zor valla:KK51:
Ben daha nişanlı değilimde sevgilimin maaşı şuan bin tl evlenene kadar 2000 olsa ben çalışmasam anca yetircez diye düşünüyorum..
Allahın izniyle ev kira olmicak evlenince bari kira ödenmicek onun maaşı yeter sanırım da insanın mesleğide varken evde oturması nebilimm.. Çalışıp en azından yatırım yapıp işleri büyütmek daha mantıklı yoksa niye oramı buramı yırta yırta okuyorum ki:KK53::KK53:

Back
X