• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadınlar neden böylesiniz ?

Kadınların birbirine karşı bu kadar yargılayıcı ve patavatsız olmasını siz neye bağlıyorsunuz?

• Ankete Katılan
    306
Yazdığım gibi çevremdeki hanımların yüzde 80 i sorulmaması gereken sorular soruyor mevzu iş değil bunu alt komşumda yapıyor 5 dk lık tanışıklığım olan kadında . Mevzu bu
Bazı iş görüşmelerinde hadsizce sorulur böyle sorular.Aslında sorması gereken izin alır mısın almaz mısın? Böyle sormuyor beyin tokatlıyor çünkü liyakati yok suçlamayın.Herkes de aynı değil tabii.

Siz millete atip tutmayi bosverin sinirinizi bizden cikarmayin da is arayan bir kadin olarak bundan sonraki mulakatlarda ne cevap vereceginizi dusunun. Komsu teyzeye de rahim mahim ikci falan diye sallamayin evet der gecersiniz milleti kiskirtip tartisma yaratacaginiza issizliginize care bulun burda herkes evet hadsizlermis dese ne gececek elinize

bu soruyu kpss de soru olarak sorsan, desen ki kadinlara isveren tarafindan yoneltilen cocuk dusunuyor musun sorusu dogrudan ataturk'un hangi ilkesini olumsuz etkiler. direkt milliyetciligi isaretlerdim.

s.kayim isverene de, isverenin kazancina da.

calisan kadina cocugunu buyutmesi icin izin vereceksin, annesi maddi anlamda rahat olacak ki, oncelikle bu platformda kadina hani o ustten ustten soylenen seyleri dogru duzgun yapabilsin. kadin dayak yiyorsa ve minnacik cocugu varsa bosanabilsin, zaten para kazanabiliyorum, isyeri beni destekliyor isten cikarmiyor ya da isyerleri beni ise aliyor, bu mal adamla bu cocugu buyutmeme gerek yok saglikli cocuk (saglikli millet ve ulke) buyutmeye odaklanmaliyim diyebilsin. yahut kadin esiyle iyi geciniyorsa bile yarin esime bir sey olur vefat eder, kaza gecirir elimde isim olmaya devam etsin ne olur ne olmaz diye hamile haliyle ise girebilsin, cocuk buyutuken iznini kullanabilsin, isten uzaklastirilmasin, meslekten kopmasin.

benim tuzum kuru, devletteyim. su an hamileyim. kafam da mis gibi rahat. iki tane yaparim. niye? beni kovan yok. maddi anlamda iki cocuk yapacam diye tehdit eden, mobing yapan yok. bu kafadaki bir anne ne yapar. uzun sureli maddi planlar yapar. cocuguna ozel kres bakar, iki dilli yetistirebilir, meslekten kopmaz, sosyal hayatina geri doner, cocuguna kulturel aktarima devam eder. kortizolu maddiyat yuzunden, disardaki isveren tehditleri yuzunden tavanlarda gezmeyen bir anne evde saglikli olur. evde saglikli anne saglikli cocuk yetistirir. saglikli cocuk toplumu guzellestirir. iki saglikli cocuk yestiskinlikte denk gelirse saglikli nesiller yetistirir. arastirmalar iyi yetisen cocuklarin bireysel olarak ulkenin ekonomisinin artmasina yuzdesel olarak oldukca fazla katkisi oldugunu gosteriyor. bir arastirilsin bakalim, 20 30 yillik calismalar gozlemlensin, isverenler kadina hamile diye ise almadiginda mi ulke kazaniyor yoksa bu sorun ortadan kalkip anne iyi bir evlat yetistirdiginde mi ulke kazaniyor.

bu tur sorulari her isyeri her kadina sorarsa bu ulkeyi kumulatif olarak olumsuz olarak etkiler. hamile misin sorusu bu kadar basit bir soru degil. uzun vadede ulkeyi ve milleti etkiliyor.

umarim devlet buna kimsenin bunu soramadigi sekilde ceza verir.

O dedigin sadece parayla işle olmuyor. Coook daha derin toplumsal yapiyla alakali bir sey.
Kadin işe girdi calisiyor diye adami boşamiyor. Kadinlarin buyuk bir kismi coooook zorda kalmadikca bosanmiyor çalışani da ayni, parasi olani da ayni. Para, ev aile destegi oldugu halde hatta ailesi kolundan tutup getirip boşan kizim arkandayiz dedigi halde koca peşine koşan kadinlar var ve cok var. Bunlar ise gitmekle degisen seyler degiller.
Hayat işten ibaret degil tek stress nedeni ve cocuk yetistirmekteki nokta iş değil bir suru degisen oluyor işin icinde.
Ha bosaniyor da noluyor? Herkes ustune alinmasin ama bazi cocuklar ortada kaliyor resmen yeni anneinin yeni adam dertleri cocugun istenmemesi anneannede babannede kalmalar...
Bu kadar basit şeyler degil yani.

Yoooo olurmu öyle allahın verdiği rahmi insan kaynakları ve özel sektör için aldırmamız gerek ne kadar çok işvereni düşünen düşünceli insanlar varmış bu ülkede gözlerimi yaşartıyor hepsi
yahu o kadar da abartmayın
işverene ne sizin rahminizden?

doğurmak isteyen de doğursun...ama gebelik, küçük bebeklilik gibi iş aksatması muhtemel süreçleri benim işyerimde geçirmesin, uğraşamam diyor, işverenin derdi o.
bunu diyorum diye de işvereni düşünüyor değilim, işverenin de boyunu aşan bir konu bu. o kadın 2 ay sonra işe dönecek ama nasıl dönecek? bakıcı belki bulacak belki bulamayacak. belki belki...işveren tüm bunlar için risk almak istemiyorsa baştan önlem almaya çalışıyorsa, bu da iş hayatının bir gerçekliği...

ayrıca çoğu işyeri mesela bekara da aileyle ilgili sorular sorar
anne-babayla mı kalıyorsun tek misin, evin uzak mı?
mesaiye kalabilir misin?

normalde yasal olarak kimse mesaiye de zorlanamaz ama çoğu yerde zorunlu, sıkıyorsa kalma. beyaz yakaya fazla mesai ücreti de yok çoğu yerde.

evet, bebek konusu çok mahrem ve sadece kadına soruluyor, bu sinir bozucu kabul ediyorum ama topyekün bir konu bu.

Yoooo olurmu öyle allahın verdiği rahmi insan kaynakları ve özel sektör için aldırmamız gerek ne kadar çok işvereni düşünen düşünceli insanlar varmış bu ülkede gözlerimi yaşartıyor hepsi
Genel olarak biraz abarttığınızı ve içselleştirdiğini düşünüyorum. Ne alaka şimdi rahim ve İK’nın😀 Doğurmak isteyen doğurur doğurmak istemeyen doğurmaz bu kadar basit.
Not: Sen demeden ben diyeyim İK değilim😀

O dedigin sadece parayla işle olmuyor. Coook daha derin toplumsal yapiyla alakali bir sey.
Kadin işe girdi calisiyor diye adami boşamiyor. Kadinlarin buyuk bir kismi coooook zorda kalmadikca bosanmiyor çalışani da ayni, parasi olani da ayni. Para, ev aile destegi oldugu halde hatta ailesi kolundan tutup getirip boşan kizim arkandayiz dedigi halde koca peşine koşan kadinlar var ve cok var. Bunlar ise gitmekle degisen seyler degiller.
Hayat işten ibaret degil tek stress nedeni ve cocuk yetistirmekteki nokta iş değil bir suru degisen oluyor işin icinde.
Ha bosaniyor da noluyor? Herkes ustune alinmasin ama bazi cocuklar ortada kaliyor resmen yeni anneinin yeni adam dertleri cocugun istenmemesi anneannede babannede kalmalar...
Bu kadar basit şeyler degil yani.
bosanmayan kadinlarin arasinda calisanlar ve calismayanlar var.

evli olup calismayan kadinlarin icinde kucuk cocugu olup, gebe olup bosansa aile destegi gormeyecek olup buna ragmen artik kocasini cekmek istemeyen kadinlarin elini kolunu ekonomi, isverenlerin bu tutumlari bagliyor.

bir de esiyle iyi gecinenler, mutlu olanlar var. onlar da gebe diye, 2 yil icinde hamile kalacak diye ise alinmak istemiyor.

kumeyi sizinki gibi genis tutmadim ki konuyu bu baglamda degerlendirebilelim.

Yani gerçekten bazı yorumları anlamak çok zor, İş veren kendini düşünüyor tabi ki bunu soracak diyip , kurumları haklı bulanlara küçük bir not, Aynı iş verenler 8 Mart dünya kadınlar gününde ,tüm kadın çalışanlarını desteklermişcesine mesaj,mail atma yada karanfil dağıtma yarışına girerler , yine yeri gelince şu kadar kadın personel istihdam ediyoruz, toplumda var olmalılar diye övünürler. İkiyüzlülükten başka bişey değil . Kadınız, okumuşuz, çalışıyoruz kariyer yapıyoruz.Aynı zaman da doğurganız yaradılışımız gereği, illa bir tercih mi yapmalıyız. Kadınların doğurmasından bu kadar korkan firmalar , kadınları mülakatlarına çağırmayacaklar. Çünkü sana çocuk düşünmüyorum derim, 1 ay sonra canım ister düşünürüm. Ayy o kadar sinir oluyorum ki bu adaletsizliğe. Hele erkekler için, çocukla alakalı tek bir engelin bile ,iş hayatında karşılarına çıkmaması konusuna hiç girmiyorum bile :)

Hele erkekler için, çocukla alakalı tek bir engelin bile ,iş hayatında karşılarına çıkmaması konusuna hiç girmiyorum bile :)
iyi de siz için çocuğa bakacam diye işi bırakan erkek gördünüz mü? ama işini bırakan hatta hiç çalışmayan kadın sürüyle.

belki yeni nesilde tek tük vardır böyle "ev beyi" ama genel olarak bakınca pek yok, toplum çocuğun yükünü tamamen kadına bırakıyor.
işveren de bu toplumun işvereni, onlar da marstan gelmedi.
işveren adeta birer toplumsal vizyoner gibi davranıp erkeklere "çocuk olunca yükü %50-50 paylaşacaksınız" diye beklemez, buna göre de mülakat yapmaz. burada konu haklı olmak da değil, genel durumu konuşuyoruz.

erkeklere ancak askerliği yapmış olun diyebiliyorlar işte, onu zaten direkt yazıyorlar şart olarak.

ve evet, işyerlerinin toplumsal sorumluluk projeleri de sadece kar, reklam, prestij konusudur, kapitalist bir dünyada yaşıyoruz. başka bişey beklememek gerek.

daha doğrusu başka şeyi beklememiz gereken merci şirketler değil. bunu değiştirecekse buna göre sistemi kuracak, denetleyecek, yürütecek olan merci devletimiz.

Siz millete atip tutmayi bosverin sinirinizi bizden cikarmayin da is arayan bir kadin olarak bundan sonraki mulakatlarda ne cevap vereceginizi dusunun. Komsu teyzeye de rahim mahim ikci falan diye sallamayin evet der gecersiniz milleti kiskirtip tartisma yaratacaginiza issizliginize care bulun burda herkes evet hadsizlermis dese ne gececek elinize
Nne kadar kudurdunuz ya

Genel olarak biraz abarttığınızı ve içselleştirdiğini düşünüyorum. Ne alaka şimdi rahim ve İK’nın😀 Doğurmak isteyen doğurur doğurmak istemeyen doğurmaz bu kadar basit.
Not: Sen demeden ben diyeyim İK değilim😀
Arkadaşlar ben hamile değilim çocuğumu çoktan doğurdum . Yaşım artık herşeyi içselleştirdiğim bir yaşta olmaktan da çıktı . Kusurabakmayın toplumun saçmalık olarak gördüğüm ve özellikle kadınlarda gördüğüm saçmalığı dile getirdiğim için ben kendi fikrimi yazdım hshahsha abartan ben değilim aslında

Arkadaşlar ben hamile değilim çocuğumu çoktan doğurdum . Yaşım artık herşeyi içselleştirdiğim bir yaşta olmaktan da çıktı . Kusurabakmayın toplumun saçmalık olarak gördüğüm ve özellikle kadınlarda gördüğüm saçmalığı dile getirdiğim için ben kendi fikrimi yazdım hshahsha abartan ben değilim aslında
Peki 🤷🏼‍♀️

Vermedim değil veremedim, farklı şeyler.
Konuyu sayfa sayfa okudum. Konuyu açarken yakındığınız şeyi yorumlara verdiğiniz cevaplarda farklı biçimlerde siz de yapmışsınız. “Umarım iyileşirsiniz” falan demişsiniz mesela birisine, yok artık yani. Evet bu ülkede çok fazla hadsiz ve sorunlu insan var (Pardon kadın). Ama zaten siz de onlardan birisiniz. Size içgörü ve kendiniz hakkında farkındalık diliyorum. Buna da siz hak vermek zorunda değilsiniz🌸
Söylediğim herşeyin arkasındayım benim fikrim bu sizinkide bu maalesef hanımlarım tavrrı da ortadaa teşekkür ederim

Yazdığım gibi çevremdeki hanımların yüzde 80 i sorulmaması gereken sorular soruyor mevzu iş değil bunu alt komşumda yapıyor 5 dk lık tanışıklığım olan kadında . Mevzu bu
Öyle bir kibir ki kendisinin değil de kadınların %80’inin sorunlu olduğunu düşünüyor. Ara sıra bir düşün bakayım acaba bu kadar kişi değil de ben sorunlu olabilir miyim diye.

Mizojiniden kadın ikcıya o soruyu sorduranın işvereni olduğunu bile düşünemiyorsun.

Keşke şu konuyu veya eşinle/eş ailesiyle yaşadığın herhangi problemi bir erkek forumunda anlatsan da erkeklerin nasıl yerden yere vurduklarını görsen. %100 haklı olsan bile hiçbiri sana hak vermediğinde burdaki gibi milletle tartışırsan küfürleri yiyip topuklarını totona vura vura çıkarsın siteden.

Öyle bir kibir ki kendisinin değil de kadınların %80’inin sorunlu olduğunu düşünüyor. Ara sıra bir düşün bakayım acaba bu kadar kişi değil de ben sorunlu olabilir miyim diye.

Mizojiniden kadın ikcıya o soruyu sorduranın işvereni olduğunu bile düşünemiyorsun.

Keşke şu konuyu veya eşinle/eş ailesiyle yaşadığın herhangi problemi bir erkek forumunda anlatsan da erkeklerin nasıl yerden yere vurduklarını görsen. %100 haklı olsan bile hiçbiri sana hak vermediğinde burdaki gibi milletle tartışırsan küfürleri yiyip topuklarını totona vura vura çıkarsın siteden.
istediğimi istediğim yerde paylaşırım söylediklerimde ve bu konuda söylenen kadınların hepsi haklı bende haklıyım . Ağlamanız bir türlü bitmedi .

istediğimi istediğim yerde paylaşırım söylediklerimde ve bu konuda söylenen kadınların hepsi haklı bende haklıyım . Ağlamanız bir türlü bitmedi .
Konuyu açıp ağlayan dert yanan sensin sanki ama gene sen bilirsin tabi 🤷🏼‍♀️

Konuyu açıp ağlayan dert yanan sensin sanki ama gene sen bilirsin tabi 🤷🏼‍♀️
E evett niye zorunuza gidiyor anlamış değilim olanı söylüyorum yaşadığım çoğu kadının yaşadığı şeyleri söylüyorum niye zorunuza gidiyor her zaman övülecekmisiniz siz

Back
X