bu soruyu kpss de soru olarak sorsan, desen ki kadinlara isveren tarafindan yoneltilen cocuk dusunuyor musun sorusu dogrudan ataturk'un hangi ilkesini olumsuz etkiler. direkt milliyetciligi isaretlerdim.
s.kayim isverene de, isverenin kazancina da.
calisan kadina cocugunu buyutmesi icin izin vereceksin, annesi maddi anlamda rahat olacak ki, oncelikle bu platformda kadina hani o ustten ustten soylenen seyleri dogru duzgun yapabilsin. kadin dayak yiyorsa ve minnacik cocugu varsa bosanabilsin, zaten para kazanabiliyorum, isyeri beni destekliyor isten cikarmiyor ya da isyerleri beni ise aliyor, bu mal adamla bu cocugu buyutmeme gerek yok saglikli cocuk (saglikli millet ve ulke) buyutmeye odaklanmaliyim diyebilsin. yahut kadin esiyle iyi geciniyorsa bile yarin esime bir sey olur vefat eder, kaza gecirir elimde isim olmaya devam etsin ne olur ne olmaz diye hamile haliyle ise girebilsin, cocuk buyutuken iznini kullanabilsin, isten uzaklastirilmasin, meslekten kopmasin.
benim tuzum kuru, devletteyim. su an hamileyim. kafam da mis gibi rahat. iki tane yaparim. niye? beni kovan yok. maddi anlamda iki cocuk yapacam diye tehdit eden, mobing yapan yok. bu kafadaki bir anne ne yapar. uzun sureli maddi planlar yapar. cocuguna ozel kres bakar, iki dilli yetistirebilir, meslekten kopmaz, sosyal hayatina geri doner, cocuguna kulturel aktarima devam eder. kortizolu maddiyat yuzunden, disardaki isveren tehditleri yuzunden tavanlarda gezmeyen bir anne evde saglikli olur. evde saglikli anne saglikli cocuk yetistirir. saglikli cocuk toplumu guzellestirir. iki saglikli cocuk yestiskinlikte denk gelirse saglikli nesiller yetistirir. arastirmalar iyi yetisen cocuklarin bireysel olarak ulkenin ekonomisinin artmasina yuzdesel olarak oldukca fazla katkisi oldugunu gosteriyor. bir arastirilsin bakalim, 20 30 yillik calismalar gozlemlensin, isverenler kadina hamile diye ise almadiginda mi ulke kazaniyor yoksa bu sorun ortadan kalkip anne iyi bir evlat yetistirdiginde mi ulke kazaniyor.
bu tur sorulari her isyeri her kadina sorarsa bu ulkeyi kumulatif olarak olumsuz olarak etkiler. hamile misin sorusu bu kadar basit bir soru degil. uzun vadede ulkeyi ve milleti etkiliyor.
umarim devlet buna kimsenin bunu soramadigi sekilde ceza verir.