Kadınlar yanlış erkekleri tercih ediyormuş

bombycinus

Üye
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2020
287
568
23
Sosyal medyada "Efendi" erkeklerimiz tavsiye veriyorlar. Bu tiplerle ilişki yaşar/evlenirseniz öldürülürsünüz konulu vaazlar veriyorlar. Erkeklerin çoğu da bu yorumları beğeniyor.

Merak ettiğim şey şu, içinizde şiddete uğrayacağını/canına kast edileceğini bile bile, göze alarak böyle tiplerle ilişkiye başlayan, devam eden birileri cidden var mı? Bu mudur yani?

Bence ölen bir kadının arkasından böyle konular konuşulmamalı. Sevgilisi evli bile olsa bunu sürekli dile getirmemeliyiz. Yaptığı yanlış olsa bile bu cinayetin sebebi olamaz. Zaten kadın cinayetlerini meşrulaştırmaya çalışan bir kesim var. Bilmeden onların ekmeğine yağ sürmeyelim.

BDV de dolu.
Çoğu kadın böyle maalesef.

Yani böyle kadınlar olsa bile her öldürülen kadının arkasından erkeklerin, işte böyle adamlarla birlikte olursanız böyle öldürülürsünüz diye cinayeti normalleştirmesiı mantıklı mı ? Tüm kadınlar da mi kabulleniyor öldürülmeyi? Hadi sen istemedin ben istemedim, bu erkekler yalnız kalacak mı? Bir şekilde yanlarında birileri mağdur olmayacak mı? Kadın olmasa çocuk, çocuk olmasa hayvan.

Ben buraya yıllardır üyeyim zibilyon tane bile isteye evli biriyle olan okudum ama o kız adamla beraber değilmişki ayrılmışlar adam bela olmuş reddetmiş kızcağız. Bir keresinde hiç unutamıyorum nickini yazmayacağım çok tanıdık bir üye. Nişanlısından şiddet görüyordu burda türlü türlü konular açtı sonra gitti evlendi sosyal medyada aşk sarhoşu zannedersin ama hala burda şiddet konuları açıyor kendisi. Bazıları kendisi seçer bazıları mağdur olur. Ne sebeple olsun sonucu ölüm olmamalı.

Öğrenilen şeyle alakalı. Dikkat edin büyüdükleri ortamlara hep şiddet vardır, hayat belli kalıplarla kurulur, kısıtlamalar vardır, aile içi iletişim iyi değildir. Bazıları mücadele etmeyi bilmez, hayatlarının bir kişiye bağlı olduğunu zanneder, çünkü doğrunun o olduğu söylenmiştir. Bir eş, efendi değildir. Aynı zamanda baba ve abi olamaz ama ne baba ne abi gerçekten öyle davranmadığı için bazı kadınlar eşlerine o benim hem babam hem kardeşim derken gururlanıyor, bunu iyi bir şey sanıyor. Tıpkı annelerine bağımlı erkeklerin eşlerinin annelerine benzemesini istemesi gibi. Problemli ama problem olduğunu kabul ettiremiyoruz.

Genelleme cok yanlis olur ama bana gore bu egitimsizlikle alakali bir durum oyle egitimden kastim da yuksek okul lisans felanda degil en birinci temel aile terbiyesi ile baslayan bir egitim durumu çocuklarımıza insan sevmeyi canlilara zarar vermemeyi daha çocuk yasta ogretmeye baslamaliyiz

Bu şekilde büyümüş yetişmiş bağımlı kişilerin iradesinin özgür olduğundan ne derece emin olabiliriz? Kadınların çoğu da ilişkiden kurtulmaya çalışırken öldürülmüyor mu ama şiddetin en başta yaptığı seçimin sonucu olduğu söyleniyor hep.

Ayy beni kıskanıyor,bana sahip çıkıyor,

Kızlar kocamın peşinden koşuyor yoksa o çok masum(?)

Bana şiddet uyguluyor ama şu huyu olmasa çok iyi insan,

Bir kere vurdu ama bir daha olmaz dedi ağladı özür diledi affettim vs.

Burada çok duyduğum mesleğim dolayısıyla da aşina olduğum sözler. Çoğu insanın sonu bağıra bağıra geliyor. Çaresizlikten veya kendi tercihleriyle dur demiyorlar.Bir insan birdenbire bu hale gelmez. O şiddetin belirtilerinin gösteriyordur. Siz göremiyor veya görmek istemiyorsunuz.

teşekkür ederim cevap için. Peki ayrılmaya karar vermenizde kopma noktası ne oldu? Yani tam olarak hangi an, tamam ben gidiyorum dediniz?
Annenin temizliğini yapıyorm dedim

Benim annem ise perişan dedim

So ra ne dedin diye dibime sokuldu

2 avucuyla iki kulağıma bu vurdu

Kulaklarım delindi sandım

Ben olsam seni kimse almazdı diye aşağıladı

Şimdi benimi beğenmiyon dedi

Seni kıtor kıtır keserim dedi

Annen buraya gelmeyecek dedi

Sonra hemen özür diledi sarıldı

Mısır patlatta yiyelim dedi

Bütün gece sımsıkı sarılarak uyudu

Ssabah oldu

Tamam tatlım annen gelain istediğin işede gir sağlığın iyi oldun yeterki dedi

Ama böyle bir meleğin şeytani yüzüne artık katlanamıyordum

Korkuyordum çektim çıktım 3 şehir uzağa gittim

halen seviyorum ama gebersemde dönmeyeceğim ona

Çünkü melek olduğu kadarda şeytan

Ben kadınlarımızın gerçekten sevilmenin ne olduğunu bilmediklerini düşünüyorum.
Gördükleri ilgiyi aşk olarak yorumlamaları ve dahası sanki dünyada başka kimse sevemezmiş gibi davranmaları, sevgiyi bilmemeleri değersizlik duygusundan.
Daha dün vardı bir mezuniyet fotoğrafı meselesi burada.
Sağlıklı durumlar, ilişkiler diyebilir miyiz buna?

Şu forumu biraz okusanız sürekli şiddet görmesine rağmen ayrılmayan, sevgili iken şiddet görüp ayrılmayıp evlenen bir sürü insan görürsünüz. Maalesef tamamen haksız değiller. Ha gönül ister erkekler eğitilsin böyle açıklamalar olmasın ama bizim ülkemizde gerçeklik bu. Bizi koruyan kimse yok kendimizi korumak zorundayız. Tercihlerimiz bu sebeple bence önemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…