- 7 Mayıs 2020
- 287
- 568
- 23
- Konu Sahibi bombycinus
-
Ayy beni kıskanıyor,bana sahip çıkıyor,
Kızlar kocamın peşinden koşuyor yoksa o çok masum(?)
Bana şiddet uyguluyor ama şu huyu olmasa çok iyi insan,
Bir kere vurdu ama bir daha olmaz dedi ağladı özür diledi affettim vs.
Burada çok duyduğum mesleğim dolayısıyla da aşina olduğum sözler. Çoğu insanın sonu bağıra bağıra geliyor. Çaresizlikten veya kendi tercihleriyle dur demiyorlar.Bir insan birdenbire bu hale gelmez. O şiddetin belirtilerinin gösteriyordur. Siz göremiyor veya görmek istemiyorsunuz.
Ego. Çöp bir tipi adam edince oluşacak olan haklı gurur.Var. Bdv'deki 3 konunun 4'ü bu yüzden.
Ve eğitimli kadınlar bile o kapıyı gösteremiyorlar ya en çok bu acıtıyor.
Kurbağa ve su deneyi meselesi.
He bir de "Ben bunu adam ederim" düşüncesi. Niyeyse?
Şu forumu biraz okusanız sürekli şiddet görmesine rağmen ayrılmayan, sevgili iken şiddet görüp ayrılmayıp evlenen bir sürü insan görürsünüz. Maalesef tamamen haksız değiller. Ha gönül ister erkekler eğitilsin böyle açıklamalar olmasın ama bizim ülkemizde gerçeklik bu. Bizi koruyan kimse yok kendimizi korumak zorundayız. Tercihlerimiz bu sebeple bence önemli.
Kesinlikle haklısınız. Yıllardır kendimi yırtıyorum, herkesin çocuk sahibi olmaması gerektiğini sonra böyle böyle hayatların karartıldığını anlatmaya çalışıyorum ama yakın çevremden olmayan insanlardan aldığım tepkiler:Bu şekilde büyümüş yetişmiş bağımlı kişilerin iradesinin özgür olduğundan ne derece emin olabiliriz? Kadınların çoğu da ilişkiden kurtulmaya çalışırken öldürülmüyor mu ama şiddetin en başta yaptığı seçimin sonucu olduğu söyleniyor hep.
Çünkü kadınlara erkeklerle beraber var olmayı öğretiyoruz.Ego. Çöp bir tipi adam edince oluşacak olan haklı gurur.
Meşe odunundan kızaklı sandalye çıkaracağım diye ömür çürütüyor kadınlar. Sonra vay efendim gençliğim soldu. Hem kızıyorum hem üzülüyorum. Odun yontma hobisi olan kadınlar lütfen ahşap oyma tezgahı alıp onunla ilgilensinler de başlarını yakmasınlar artık.Çünkü kadınlara erkeklerle beraber var olmayı öğretiyoruz.
överken bile "Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır, yuvayı dişi kuş yapar" diye aşağılıyoruz aslında.
Kendini gerçekleştirmek öküzü adam etme başarısıyla duyulan hazza bağlı. E mayada anaçlık da olunca...
Ah ne yazık ne yazık...
Yalnız ölmek kötü birşey değil.Türk erkeklerinin yarısı düzgün karakterli, şiddetten uzak olsa bile, kadınlarımızın yarısı yine şiddete meyilli adamlarla muhatap olmak zorunda kalacaklar. Ya da yalnız ölecekler
Türk erkeklerinin yarısı düzgün karakterli, şiddetten uzak olsa bile, kadınlarımızın yarısı yine şiddete meyilli adamlarla muhatap olmak zorunda kalacaklar. Ya da yalnız ölecekler
Ah benMerak ettiğim şey şu, içinizde şiddete uğrayacağını/canına kast edileceğini bile bile, göze alarak böyle tiplerle ilişkiye başlayan, devam eden birileri cidden var mı? Bu mudur yani?
sevginin ne olduğunu bilmeyen, her ilgi alakayı sonradan kabusa dönüşsede aşk sanan kadınlar var evet eee ne yani yanlış adamı sevmek mi öldürülme sebebi. ne olursa olsun ister evli adamla birlikte olsun, ister it kopuk serseriye aşık olsun hiç bir kadın cinayetinde AMA kelimesi kullanılmamalı. kadınlar öldürülüyor, sayılar korkunç düzeylere ulaşmış durumda. şimdi doğru düzgün dediğimiz adamlar cinayetler dursun, artık kimse ölmesin, katiller ceza alsın diye konuşanlar. yanlış seçimlerin sonucu bu diyen kişiler katillerden farksız benim gözümde, bir şekilde bu çarpık düşünce sistemini besliyorlar çünkü. bu artık toplumsal bir kabus, öyle olduğu için öldürüldü, böyle yaptığı için öldürüldü diye hiç bir cinayeti normalleştirmez kimse. çok çabuk unutuyoruz akşam evine giderken öldürülen üniversite öğrencisi Ceren'in yanlış seçimi neydi?
Yıllar önce benimde hayatımda böyle biri vardı ama inatla boşandığını söylüyordu .ozaman 20 yaşında falandım . Beni bir defa eve kilitleyip gitmişti . Kurtulamıyodum adamdan , bırakmıyordu beni . En son cezaevine girdi yine haber gönderiyordu bana . Kaçtım o şehirden ve neyse ki peşimi bıraktı . Şimdi düşünüyorum da iyi ki başıma bişey gelmemiş . Aslında ben isteyerek sevgilis olmamıştım zorlamıştı ve korkmuştum .
O bile zorla oldu . Evden bişey alıcam diye benide götürmüştü .sonra kahve içtik ben artık gidelim giyince dışarda işim var sen bekle diyip kitleyip çıkmıştı. Çok gençtim korkuyordum açıkçası.şimdi ki aklım olsa çok farklı olurdu tabii.kim kimi zorlayarak sevgili olur ki?
yani istemediğin adamın evine nasıl gittin?
bu tipleri kimse tercih etmese onlar da biraz kendilerini düzeltme yoluna gidecekler en azından bir kısmı!
ama böyle de alıcıları olduğu için hiç kendilerine bakma gereği duymuyorlar.
ağzında binbir küfür hakaret kaba saba tipleri seçen saf salak kızlar oldukça bunlar da durulmuyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?