- 22 Mayıs 2020
- 269
- 159
- 23
- 29
- Konu Sahibi bombycinus
-
Sosyal medyada "Efendi" erkeklerimiz tavsiye veriyorlar. Bu tiplerle ilişki yaşar/evlenirseniz öldürülürsünüz konulu vaazlar veriyorlar. Erkeklerin çoğu da bu yorumları beğeniyor.
Merak ettiğim şey şu, içinizde şiddete uğrayacağını/canına kast edileceğini bile bile, göze alarak böyle tiplerle ilişkiye başlayan, devam eden birileri cidden var mı? Bu mudur yani?
Eki Görüntüle 2665557
Şiddete meyilli insanları düzeltmek bizim görevimiz midir? Ki bir çoğu insan gerçek yüzünü saklamıyor mu, evlilikten/ilişkiden önce?
Şiddete meyilli biri kimse tarafından tercih edilmezse, tercih edilmediği için şiddet göstermeyeceğinin bir garantisi var mı? Sen ben mağdur olmayacağız belki ama gidip başka bir kadını/çocuğu kaçırıp, hayatını karartmayacağının garantisi var mı?
Şiddete meyilli kişiyi kadınlar tercih etmedi diyelim, gözüne bir Özgecan kestirmeyeceğinin garantisi var mı? Kaç kez yaşandı bu.
Tercihlerimizletoplumu ıslah etmek zorunda olan biz kadınlar değiliz. Bunu yapması gereken eğitimiyle, yargısıyla, politikasıyla, medyasıyla devlet değil mi?
Şu sıralar tek suçlu kadınlar olarak görülmeye başladı. Özellikle kadınlar tarafından tercih edilmeyen erkeklerde giderek artan kadın düşmanlığıyla beraber, neredeyse oh olsun diyecekler.Ben bu konuyu virüse benzetiyorum açıkçası.yani sen ne kadar önlem alırsan al yine de yakalanabiliyorsun virüse virüs var olduğu sürece.sen virüsün varlığını bilirken önlemini almazsan ihmalkar oluyorsun ama asıl suçlu virüs.
Bu süreçte bence insan duyguları yüzünden o kişiyi tam göremiyor o yüzden çevremizdeki bizi seven insnaların görüşlerini umursamak lazım diye düşünüyorum.
Bir de katılır mısınız bilmem ama kadın erkek fark etmez insanlar böyle insanları seçmeye meyilli bence.
Sosyal medyada "Efendi" erkeklerimiz tavsiye veriyorlar. Bu tiplerle ilişki yaşar/evlenirseniz öldürülürsünüz konulu vaazlar veriyorlar. Erkeklerin çoğu da bu yorumları beğeniyor.
Merak ettiğim şey şu, içinizde şiddete uğrayacağını/canına kast edileceğini bile bile, göze alarak böyle tiplerle ilişkiye başlayan, devam eden birileri cidden var mı? Bu mudur yani?
Eki Görüntüle 2665557
tamam devlet yapmıyorsa ne olacak?
devleti bekleyene kadar biz kendimizce önlem almalıyız.
tercihlerimizle toplumu değil kendimizi ıslah edeceğiz bir anlamda.
iş buna kaldı.
Kız o az önceki bahsettiğinle evlensen mi neetsen başka konudaki berberle o iyi biriyse?Ay bende öyle seçtim mafyamatik birine seçtim 1 sene şiddet gördüm en son 5 ay başka şehire kaçtımda unuttu beni yoksa öldürecekti
Eskaza öyle biriyle olunursa kurtulunca da tedavi olmadan düzelmiyorHala daha korkuyorum yine aynı şeyleri yaşarım diye.
Yeni görüşmeye başladığım adam hayırdır aklını alırım modunda konuştu + kapı deliğinden bakmış diye terk ettim artık gücüm kalmadı
Ya öyle görenler düzgün düşünemeyenler ya da kötü niyetliler.oh olsun falan diyecek olanların katilden farkı yok gözümde zaten.potansiyel katil onlar.Şu sıralar tek suçlu kadınlar olarak görülmeye başladı. Özellikle kadınlar tarafından tercih edilmeyen erkeklerde giderek artan kadın düşmanlığıyla beraber, neredeyse oh olsun diyecekler.
Ayrıca kadınlara suç bulan erkeklerinden de efendi, düzgün olduğunu düşünmüyorum. Sadece şiddet göstermeye fırsatı olmamış, katille empati kurabilen, ezik ve karaktersiz erkekler, bunu yapanlar.
Bu sistem hem kendi katilini hem mağdurunu yetiştiriyor. Bir yerde şiddete meyilli birileri yetişiyorsa, mutlaka bir de şiddete boyun eğecek birileri de yetişiyor. Bu döngüyü biz kıramayız, bunu yapabilecek olanlar da kadını suçlamak dışında bir aksiyon almıyorlar. Bir şeyler düzelsin istiyorsak gerçek sorumlulara yönelmemiz gerekmiyor mu artık?Kadınların eş seçmede büyük yanlışları elbette var ve bu asla öldürülme sebebi olamaz.
Toplumsal çürümüş normlardan tutun dini öğretilere kadar götürürüm ben bu konuyu.
Evet bu bir tespit ama demek değil ki bu adamı sevdiysen öldürülmen haktır.
Var olan bir durumu söylemesin mi insanlar?
Kadınların yanlış tercihleri de sebepler arasında eğri oturup doğru konuşalım. Boka basarsan ayağına bok bulaşır, ben bu boku losyona çeviririm derdine girmeden, kıyıdan kıyıdan geçeceksin. Kendin için yapacağın budur. O boku temizlemek de senin görevin değildir.
Bu durumun temelinde dallı budaklı köklü sosyolojik sebepler var.
Elbette ben vergimi veriyorum, bu ülkenin vatandaşıyım.Bu sistem hem kendi katilini hem mağdurunu yetiştiriyor. Bir yerde şiddete meyilli birileri yetişiyorsa, mutlaka bir de şiddete boyun eğecek birileri de yetişiyor. Bu döngüyü biz kıramayız, bunu yapabilecek olanlar da kadını suçlamak dışında bir aksiyon almıyorlar. Bir şeyler düzelsin istiyorsak gerçek sorumlulara yönelmemiz gerekmiyor mu artık?
Bu yüzden benim ev arkadaşım öküzün tekiyle evlenmek zorunda kaldı.Benim eski sevgilim biz çıkarken sarhoş oldu, ben memleketteyken beni aradı açamadım, her şeyi babama anlatmakla tehdit etti sonra annesi ve benimle konferans çağrısı yaptı, annesi anladı durumu, çocuğun teyzesi de annesiyleydi. Teyzeye göre “SEVDİĞİNDEN YAPIYORMUŞ”. Ben de sevdim ama kimsenin özelini kalkıp ailesine anlatmakla tehdit etmedim?
Elbette ben vergimi veriyorum, bu ülkenin vatandaşıyım.
Güvenlik beklemek, istediğimi giyip istediğim yere giderken güvende olmayı istemek en doğal hakkım.
Biraz da belki bu korunma kollanma meselesi yüzünden şiddete meyilli adamlara yöenliyorlar sanırım.
Dernekle vs. olacak iş değil. Dorudan devlet eliyle işlemeli bir süre. Sonrası eğitim.
Toplumun yanlış normlarıyla önce devlet savaşmalı, bireylerde bu güç olamaz.
Dert can güvenliği değil, oy. Hepsi bu.Şiddete nasıl göz yumuluyor?
Darpçılar, adam yaralayanlar, katiller aramızda dolaşıyor. (Adli kontrol şartıyla serbest bırakılıyorlar.)
Hapis cezaları erteleniyor, hükümler geri bırakılıyor. Cezalar kısalıyor, koşullu salınıyorlar.
Cezaevinden izin alıp çıkıyorlar, afla çıkıp eski eşlerini, çocuklarını katlediyorlar.
Bu kanunları yapanlar bizlerin seçtiği milletvekilleri. Şiddete göz yummak da devlet politikası olmuş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?