Kadınlarda yağ yakabilmenin 3 kuralı

isabel

Kuzey Ege
Yönetici
Super Moderator
Anneler Kulübü
6 Mart 2012
17.731
27.106
48
Kas-Kaybetmeden-Yağ-Yakmak-ve-Kilo-Vermek-681x454.jpg



Kadınlar olarak hepimiz çok daha güzel bir vücut şeklini hayal ederiz. Kalkık bir popo, selülitsiz bacaklar, düzgün bir göbek hepimizin istediği şeylerdir. Aileden getirdiğimiz genetik özellikler, yediğimiz yiyeceklerin özellikleri, enerji harcamak için yaptığımız egzersizler ve günlük yaşam rutinimiz vücut şeklimiz üzerinde çok önemli bir etkiye sahiptir.

Kadınlar tarafından en sık sorulan sorulardan birisi de vücut yağlarını kaybetmenin en hızlı yolunun ne olduğudur. Sağlık problemi yaşamıyor olsanız bile fazla yağların görüntüsü sıkıntı hissedilmesine neden olur. Erkekler bu konuda daha şanslıdır, çünkü vücutlarında kadınlara oranla çok daha fazla kas kütlesi vardır.

Kadınların yağlarını yakması için çok daha fazla mücadele etmesi gerekir ve bu süreç doğrusal bir süreç değildir. İnişler çıkışlar gösterir. Sabırlı olmak çok önemlidir. Yağ kaybetmek için gerekli tavsiyelere uymak vücutta incelme meydana getirirken, ilerleyen yıllarda da daha sağlıklı olmayı sağlayacaktır.


Yağların vücutta oluşturduğu sorun nedir?

Aslında bunun yanıtı cildin çok daha altındadır. Yağlar sadece görüntü sorunu olarak düşünülmemelidir...Aynı zamanda sağlığı ciddi bir şekilde tehdit etmektedir.

Vücudumuzdaki yağ kütlesinin fazla olması bazı kanser türlerinin riskini artırırken kalbinizin de çalışırken zorlanmasına neden olacaktır. Tüm bu risk faktörleri birleştiğinde yüksek tansiyon, diyabet gibi hastalıkların ortaya çıkma ihtimali artacaktır. Vücudun çalışırken zorlanması nedeniyle tüm iç organlarımız olumsuz etkilenecektir.

Problem NasılÇözülecektir?

Vücutta oluşan hasarı düzeltmeye yardımcı olmak için, yağları yakarak işe başlamak gerekir. Toplam vücut ağırlığımızın %10’unu kaybetsek bile, daha sonraki yıllarda ortaya çıkacak sistemik (tüm vücudu etkileyen) hastalıklara yakalanma olasılığını düşürmüş oluruz.

Birden büyük miktarda yağ yakmak yerine küçük artışlarla yağ kaybını amaçlarsanız, bu sizin için imkânsız ve zorlu bir süreç olmaktan çıkacaktır. Bedeninizde değişim oluşturmak için sunulan kilo kaybetme programları, bazen size çok karmaşık gelebilir, ama aslında öyle değildir. Şimdi bu konuda biraz daha net bilgiler vermeye çalışalım.


Doğru Beslenme,Egzersiz ve Sabır

Diyet kelimesi genelde üzerimizde olumsuz etkiler bırakan, çok uzun bir vadeyi kapsamayan bir kelimedir. Hepimiz zaman zaman bir diyet programı uygulamış, belli bir kiloya ulaştıktan sonra da bırakmışızdır. Bir süre sonra da eski yeme alışkanlıklarına geri döndüğümüz için verdiğimiz kiloyu, hatta daha fazlasını geri almışızdır. Bu yüzden diyet yerine tüm yaşamımız boyunca uygulayabileceğimiz doğru bir beslenme biçimini tercih etmeliyiz.

Vücuttan yağ kaybetmek hiç kolay bir şey değildir. Aksi hâlde herkes ideal kiloda olurdu değil mi? Ama bilinçli bir beslenme planı, egzersiz ve zihniyet değişikliği ile kesinlikle bunu elde etmeniz mümkündür.

Beslenmemize daha fazla meyve sebze ekleyerek; işlenmiş gıdalar, şeker ve zararlı yağları keserek gerçekten aldığınız kalori miktarını kayda değer şekilde azaltabilirsiniz. Basit gibi görünen değişiklikler bile çok büyük fark yaratabilir.

Enerji alıp, enerji atmalıyız. Vücudumuz karbonhidrat karışımlarını ve yağları enerji için kullanır. Yediklerinizden, içtiklerinizden aldığınızdan daha fazla enerji (kalori) yakarsanız vücudunuz depoladığı karbonhidratları ve yağları yakmaya başlayacaktır. Daha hızlı yağ yakmak için de günlük rutin hareketlerinize daha fazla hareket ekleyin.

Kadınlar için yağları yakmak sabırla mücadele etmeyi gerektirir. Çok kısa bir sürede çok hızlı bir değişim beklemeyiniz. Alışkanlıklarınızda değişiklik yaparsanız ve bunlara sadık kalırsanız kesinlikle sonuca ulaşabilirsiniz. Sonuçları gördükçe de motivasyonunuz artacaktır...
 
X