- 6 Ağustos 2020
- 318
- 381
- 18
- Konu Sahibi Deniz Mavisiyim
-
Çalışan annelerin yaşadığı genel bir durum maalesef ☹ bir çok arkadaşımda aynı durumda... Eskiden hayattan beklentilerimiz bu kadar fazla değildi sanırım. Şimdi çocuğa alınmayan oyuncak, gönderilmeyen özel okul... hepsi sorgulanıyor.Herkese merhaba.
Hanımlar kafamı karıştıran şey ikinci çocuk bir çocuğum var 4 yaşında ve ben çalışan bir anneyim, işim ayakta ve yorucu bide üzerine ev sorumluluğu, çocuğumun sorumluluğu derken enerjim dipte. 5 yıla bitecek borcumuz var.
5 yıl eşimle çalışmamız lazım tek Onun çalıştığı ile yetmiyor çünkü şimdi 32 yaşındayım o zaman 37 yaşında olacağım çok geçmi olmuş olur, kardeş duygusundan mahrum bırakmak haksızlık mı? Genelde istemiyorum derim ama artık kafam karıştı 35yaş üstü benim için biraz daha riskli ilk doğumun çok zor olduğundan hem normal doğum hem sezeryan yaşadım resmenkarnımda kalbi durdu inanılmaz kötü doğum hikayem var bunun korkusu, Eşimin çalışma saatleri yüzünden ev çocuk bakımında yardımcı olamıyor bana siz olsanız böyle durumda ne yapardınız.?
Ya 35 yaşından sonra olmazsa kardeşlik duygusunu elinden aldığım çocuğum için üzülürsem. Şu anda maddi sıkıntı içinde masrafları ikiye bölüp büyüterek sıkıntı çeksem onlarada yansır. Şu an maaşımdan sadece çocuğuma ihtiyaç parası ayıra biliyorum geri kalan ev, mutfak masraflarına gidiyor. Çok kararsızım fikir verin tek çocuğu olan anneler yada ikinci çocuğum iyiki olmuş mu dersiniz kafamda birsü sorular. Tek babamın maaşıyla 4 kardeş büyüdük çok güzel kardeşlik
Şimdi neden böyleevlilik mi desem hayat şartları mı desem hayat neden bu kadar çok zor. İsyan etmem şunuda hep diyorum çok şükür Allah'a bi evlat verdi isteyen herkese versin annelik çok güzel isteyen tatsın bu duyguyu inşallah
Maalesef hayat şartları şimdi herşey o kadar pahalı herşeye bir masraf var ki , evinizin durumunu bütçenizi siz belirliceksiniz ama sırf çocuğunuza kardeş olsun düşüncesinden önce siz 2. çocuğa hazır mısınız bunu düşünün 5 yıl sonra olursa aralarında 9 yaş fark olucak yani eksileri de artıları da var nasibinde varsa yicek ekmeği 5 yıl sonra da gelir 1 yıl sonradaHerkese merhaba.
Hanımlar kafamı karıştıran şey ikinci çocuk bir çocuğum var 4 yaşında ve ben çalışan bir anneyim, işim ayakta ve yorucu bide üzerine ev sorumluluğu, çocuğumun sorumluluğu derken enerjim dipte. 5 yıla bitecek borcumuz var.
5 yıl eşimle çalışmamız lazım tek Onun çalıştığı ile yetmiyor çünkü şimdi 32 yaşındayım o zaman 37 yaşında olacağım çok geçmi olmuş olur, kardeş duygusundan mahrum bırakmak haksızlık mı? Genelde istemiyorum derim ama artık kafam karıştı 35yaş üstü benim için biraz daha riskli ilk doğumun çok zor olduğundan hem normal doğum hem sezeryan yaşadım resmenkarnımda kalbi durdu inanılmaz kötü doğum hikayem var bunun korkusu, Eşimin çalışma saatleri yüzünden ev çocuk bakımında yardımcı olamıyor bana siz olsanız böyle durumda ne yapardınız.?
Ya 35 yaşından sonra olmazsa kardeşlik duygusunu elinden aldığım çocuğum için üzülürsem. Şu anda maddi sıkıntı içinde masrafları ikiye bölüp büyüterek sıkıntı çeksem onlarada yansır. Şu an maaşımdan sadece çocuğuma ihtiyaç parası ayıra biliyorum geri kalan ev, mutfak masraflarına gidiyor. Çok kararsızım fikir verin tek çocuğu olan anneler yada ikinci çocuğum iyiki olmuş mu dersiniz kafamda birsü sorular. Tek babamın maaşıyla 4 kardeş büyüdük çok güzel kardeşlik
Şimdi neden böyleevlilik mi desem hayat şartları mı desem hayat neden bu kadar çok zor. İsyan etmem şunuda hep diyorum çok şükür Allah'a bi evlat verdi isteyen herkese versin annelik çok güzel isteyen tatsın bu duyguyu inşallah
Orası öyle tabiki hayat zor şu an.Maalesef hayat şartları şimdi herşey o kadar pahalı herşeye bir masraf var ki , evinizin durumunu bütçenizi siz belirliceksiniz ama sırf çocuğunuza kardeş olsun düşüncesinden önce siz 2. çocuğa hazır mısınız bunu düşünün 5 yıl sonra olursa aralarında 9 yaş fark olucak yani eksileri de artıları da var nasibinde varsa yicek ekmeği 5 yıl sonra da gelir 1 yıl sonrada
Çok haklısınız güzel bir bakış açısı teşekkür ederimBen sizin yerinizde olsam ikinci çocuğu düşünmezdim.
Hem 5 yıllık borç var hem tüm sorumluluk sizde hem maddi hem manevi noksanlık ihtimali var. Ayrıca şu an maddi durumunuz sınırda imis. 2. Çocuk olunca ekstra 1500 tl masraf olacak. Yenidoğan masrafı fazladır. Daha da kısacaksınız. Eskiden bu kadar pahalılık yoktu. Bir maaşla öyle böyle büyüyordu çocuklar. Şu an hamilelikten itibaren masraf başlıyor.
Ayrica bence sağlıklı bir ruh halinde olan, çocuğuyla yeterli seviyede ilgilenen bir anne çocuk için kardeşten çok daha önemli.
O yüzden bence tek çocuk.
Özel okul yada marka ayakkabı değil de borç var daha sonra alırım dediğim bi oyuncak olsun istemiyorum oyuncak sadece örnek çalışan bir anne olarak 2.çocukta evde olunmalı diye düşünüyorum.Maddesel degilde manevi bakim bence daha onemli zaman ayirma gibi
Bende suan hamileyim yasim 33
İkinci cocuk ne araolmali nasil olmali bilemiyorum tabiki
Calisan kadin olunca cokdaha sorunlar cikiuor
Birde aileler yasli bakici bulacagiz vs
Bende hem yasfarki olmasin hemde 35i geçmek istemiyorum ikinci çocukta
Sikistirilmis program oluyor 30ustu evlenincede
Ama ben maddiyata cok takılmıyorum cunku
Bizde tek memur maasiyla buyuduk
İlla parasikintisi çekiliyor ama bence maneviyat daha onemli
Bende ozel okulda okumadim her istediğim alinmadi ama bunlar beni hayatta eksik yapmadi
Maddi gucu cok iyi yetisip mutsuz birton çocuk var.
Ailenin verdiği sevgi cok onemli bence.
hazir hissetmiyorsunuz oyuzden sizin icin tek çocuk daha makulÖzel okul yada marka ayakkabı değil de borç var daha sonra alırım dediğim bi oyuncak olsun istemiyorum oyuncak sadece örnek çalışan bir anne olarak 2.çocukta evde olunmalı diye düşünüyorum.
Dimihazir hissetmiyorsunuz oyuzden sizin icin tek çocuk daha makul
bukadar kaygı varsa sizde cocukta mutsuz olursunuz
Rica ederim.Çok haklısınız güzel bir bakış açısı teşekkür ederim
Eşimle benim aylık 9000 TL gelir 8000 borç ödeniyor kalan 1000tl 1 ay idare edilen paraRica ederim.
Bu arada aylık geliriniz ne kadar?
Aylık gideriniz ne kadar? Ucu ucuna mı yetiyor?
Herkese merhaba.
Eşimle benim aylık 9000 TL gelir 8000 borç ödeniyor kalan 1000tl 1 ay idare edilen para
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?