Kafa karışıklığı 😒

Deniz Mavisiyim

Sadece Huzur... 🖤
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2020
318
381
18
Herkese merhaba.
Hanımlar kafamı karıştıran şey ikinci çocuk bir çocuğum var 4 yaşında ve ben çalışan bir anneyim, işim ayakta ve yorucu bide üzerine ev sorumluluğu, çocuğumun sorumluluğu derken enerjim dipte. 5 yıla bitecek borcumuz var.
5 yıl eşimle çalışmamız lazım tek Onun çalıştığı ile yetmiyor çünkü şimdi 32 yaşındayım o zaman 37 yaşında olacağım çok geçmi olmuş olur, kardeş duygusundan mahrum bırakmak haksızlık mı? Genelde istemiyorum derim ama artık kafam karıştı 35yaş üstü benim için biraz daha riskli ilk doğumun çok zor olduğundan hem normal doğum hem sezeryan yaşadım resmen karnımda kalbi durdu inanılmaz kötü doğum hikayem var bunun korkusu, Eşimin çalışma saatleri yüzünden ev çocuk bakımında yardımcı olamıyor bana siz olsanız böyle durumda ne yapardınız.?
Ya 35 yaşından sonra olmazsa kardeşlik duygusunu elinden aldığım çocuğum için üzülürsem. Şu anda maddi sıkıntı içinde masrafları ikiye bölüp büyüterek sıkıntı çeksem onlarada yansır. Şu an maaşımdan sadece çocuğuma ihtiyaç parası ayıra biliyorum geri kalan ev, mutfak masraflarına gidiyor. Çok kararsızım fikir verin tek çocuğu olan anneler yada ikinci çocuğum iyiki olmuş mu dersiniz kafamda birsü sorular. Tek babamın maaşıyla 4 kardeş büyüdük çok güzel kardeşlik
Şimdi neden böyle evlilik mi desem hayat şartları mı desem hayat neden bu kadar çok zor. İsyan etmem şunuda hep diyorum çok şükür Allah'a bi evlat verdi isteyen herkese versin annelik çok güzel isteyen tatsın bu duyguyu inşallah

Çalışan annelerin yaşadığı genel bir durum maalesef ☹ bir çok arkadaşımda aynı durumda... Eskiden hayattan beklentilerimiz bu kadar fazla değildi sanırım. Şimdi çocuğa alınmayan oyuncak, gönderilmeyen özel okul... hepsi sorgulanıyor.

Benim çocuklarim aynı cinsiyet. birinciye alınan birçok demirbaşı ikincide kullandik. Kıyafetlerden iyi durumda olanları da kullandım. Bu durumda ikinci bebeğin sadece bez masrafı oldu diyebilirim. Eğer ikinci çocuğu istiyorsan bu şekilde de büyütebilirsin illa herşeyi sıfır alicam diye bir takıntın yoksa ikinci çocuklar daha masrafsız oluyor diyebilirim.cocuk doğunca aileden bakacak birisi var mı yoksa bakıcı olayı mı olacak vs gibi durumlarin maddi giderlerini kafanda değerlendirerek bir karar verin.5 yıla borç bitiyorsa ikinci çocuk zaten kreş yaşına kadar evde masrafsız olacak bakan birisi olursa.okul başlayana kadar ikinci çocuk icin gideriniz daha az olur gibi.o zamana da borcunuz biter zaten.butun bunları iyice hesaplayin

Maddesel degilde manevi bakim bence daha onemli zaman ayirma gibi
Bende suan hamileyim yasim 33
İkinci cocuk ne araolmali nasil olmali bilemiyorum tabiki
Calisan kadin olunca cokdaha sorunlar cikiuor
Birde aileler yasli bakici bulacagiz vs
Bende hem yasfarki olmasin hemde 35i geçmek istemiyorum ikinci çocukta
Sikistirilmis program oluyor 30ustu evlenincede
Ama ben maddiyata cok takılmıyorum cunku
Bizde tek memur maasiyla buyuduk
İlla parasikintisi çekiliyor ama bence maneviyat daha onemli
Bende ozel okulda okumadim her istediğim alinmadi ama bunlar beni hayatta eksik yapmadi
Maddi gucu cok iyi yetisip mutsuz birton çocuk var.
Ailenin verdiği sevgi cok onemli bence.

Ben sizin yerinizde olsam ikinci çocuğu düşünmezdim.
Hem 5 yıllık borç var hem tüm sorumluluk sizde hem maddi hem manevi noksanlık ihtimali var. Ayrıca şu an maddi durumunuz sınırda imis. 2. Çocuk olunca ekstra 1500 tl masraf olacak. Yenidoğan masrafı fazladır. Daha da kısacaksınız. Eskiden bu kadar pahalılık yoktu. Bir maaşla öyle böyle büyüyordu çocuklar. Şu an hamilelikten itibaren masraf başlıyor.

Ayrica bence sağlıklı bir ruh halinde olan, çocuğuyla yeterli seviyede ilgilenen bir anne çocuk için kardeşten çok daha önemli.

O yüzden bence tek çocuk.

Son düzenleme:
Maalesef hayat şartları şimdi herşey o kadar pahalı herşeye bir masraf var ki , evinizin durumunu bütçenizi siz belirliceksiniz ama sırf çocuğunuza kardeş olsun düşüncesinden önce siz 2. çocuğa hazır mısınız bunu düşünün 5 yıl sonra olursa aralarında 9 yaş fark olucak yani eksileri de artıları da var nasibinde varsa yicek ekmeği 5 yıl sonra da gelir 1 yıl sonrada

Orası öyle tabiki hayat zor şu an.

Çok haklısınız güzel bir bakış açısı teşekkür ederim

Reactions: 000
Özel okul yada marka ayakkabı değil de borç var daha sonra alırım dediğim bi oyuncak olsun istemiyorum oyuncak sadece örnek çalışan bir anne olarak 2.çocukta evde olunmalı diye düşünüyorum.

Özel okul yada marka ayakkabı değil de borç var daha sonra alırım dediğim bi oyuncak olsun istemiyorum oyuncak sadece örnek çalışan bir anne olarak 2.çocukta evde olunmalı diye düşünüyorum.
hazir hissetmiyorsunuz oyuzden sizin icin tek çocuk daha makul

Benimde 3,5 yaşında oğlum var. 32 yaşında evlendim 34 yaşında doğum yaptım. Kardeşi olmasını çok istiyorum aslında ama şu anda ikinci çocuğu yapacak durumda değilim. Eğer olursa 40 yaşına kadar yolu var diye düşünüyorum. Çevremde 40-41 yaşında 2. çocuğunu yapanlar var. Biz de şu anda ev borcu ödüyoruz ve uzun sürede ödeyeceğiz. Eğer ikinci olursa mecbur bakıcı bulmam gerekecek. Ben maddi olarak sıkıntı çekermiyim diye tereddüt ediyorum. Bence borcunuzu bitirip ikinc. çocuğu düşünebilirsiniz 37 yaş geç değil.

Cocugunuza en iyi imkanlari sağlayın,kardes imkan değil ,
Aksin3 bazen daha cok dert bile oluyor ,
Siz birbirlerine destek diye dusunuyorsunuz ama kostek olurlar ,birde yas farki 5 ve uzeri oldu mu kopuk oluyor,cocuga o sorumluluğu yüklemeyin ,abi yada abla olmak istemiyordur belki,sonucta oyun arkadasi bile olmayacaklar

Reactions: 000
Her tercih bir vazgeçiştir.

Maddi ihtiyaç yüzünden 37 yaşına ertelediğiniz gebelik, belki tüp bebek/aşılama vs sağlık masrafları sonucunda gelecek.
Bilemezsiniz, zaman ne gösterecek.

5 kez gebelik yaşadım.
İlk ikisi erken dönemde kayıp.
İlk üç hamilelik 1.ya da 2. denemelerde oldu.
İlk kez (3.gebelik) 32 yaşımda anne oldum.
Nasılsa gebe kalabiliyorum, ama devam etmiyor diye düşünüyordum.
Hiç de öyle olmadı.
İkinci çocuğumu (4.gebelik) 2yıl bekledim. Sebepsiz olmadı. 34 yaşımda düşünmeye başladım bu kuzumu. Kucağıma aldığımda 37 yaşındaydım.
Sonra dedim nasılsa olmuyor, bu bebeğim yaklaşık 1yaşına gelince 3.bebeği düşünelim. O da ilk denemede oldu. 38 yaşımda kucağıma aldım Aralarında 1.5 yaş var.

Başkalarının demesiyle böyle pek çok bilmezlerle dolu bir konuda karar alamazsınız. Kendi tercihinizi yapmalısınız.

Bir şeyi tercih edip, diğerinden vazgeçerek.... Ama hangisi? Bu sizin kararınız.

Şimdiki aklım olsa kızım en fazla 4 yaşındayken düşünürdüm. Şimdi 7 yaşında. Yaşıtlarının çoğunun kardeşi var...biz önüne dünyaları sersekte malesef yalnız. Şimdi kardeşi olsa bile ki yaşım 35 i geçti araları nda en az 8 yaş olacak onunla oyun oynayamaz artık yani...sürekli dilinde kardeşim olsa lafları....demem oki sağlığınız el veriyorsa bebek olayını bekletmeyin. Zaten 35 den sonrada eskisi kadar kolay olmuyor genellikle ben pişman oldum erken yapmadığıma siz olmayin

Eşimle benim aylık 9000 TL gelir 8000 borç ödeniyor kalan 1000tl 1 ay idare edilen para

Planlama sıkıntısı var gibi yaşamınızda

1000 lira ile nasıl geçiniyorsunuz

Çocuğa kim bakıyor

Burada sütün litresi 6,95 başka şeyleri yazmaya gerek yok bile

İstanbul dışında bir şehirde 9000 iyi para aslında ama borcu yayın dağıtın bir şey yapın

Böyle ömür geçmez

İkinci çocuktan bağımsız tüm gençliğinizden kısarak yaşamak çok sıkıntılı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…