Kafa karışıklığım

sedeflidondurma

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2018
905
927
23
Birkaç gün önce konu açmıştım. Kpss ye çalışma niyetimden bahsetmiştim. Bu arada 16 aylık bir kızım var. 1 haftadır çalısıyorum. Ama içim hiç rahat değil. 2 3 gündür de büyük temizliğe giriştik. Kızımla doğru düzgün hiç ilgilenemedim. Açıyorum çizgi film biz temizlik yapmaca 3 gündür. Ders çalısırken de çizgi film açıyorum ya da babasına bırakıyorum çogunlukla. Babasına bırakmam demek zaten çizgi film izlemesi demek. 10. Dakikadan sonra hemwn açar.
Bölümüm itibariyle sıkı çalısmam lazım. 5 6 saat ders çalışma disiplinli olmak gerekiyor. Ama bu tempoda kızıma hiçbirşey veremem. Sırf 2 yasına kadar ben bakacağım diye bazı şeyleri göze almışken bu durumu ne yapmalı. Kendimle çelişiyorum.
Kızımın bakıcısı tv olacak böyle giderse. Bu kpss sevdasından vazgeçmeliyim dimi hanımlar bana yol gösterin. İleride pişman olurmuyum kpss yi denemediğim için. Bu sene çalısamazsam 2 yasına geldiğinde bir iş bulup çalısmak zorundayım çünkü eşim artık kaldıramıyor maddi anlamda çok zorlanmaya başladık.
Çok karısık yazmış olabilirim ama kızım her annenin oldugu gibi benim için de çok değerli. Onu bası boş ilgisiz bir kösede bırakmak içime sinmiyor. Bir yanda da emeklerim var. Eğitim hayatım hayallerim var. Onlara veda etcem. Kafam karısık olsa da gönlüm boşver kpss yi falan evladınla ilgilen diyor. Değerli yorumlarınızı bekliyorum.

Birkaç gün önce konu açmıştım. Kpss ye çalışma niyetimden bahsetmiştim. Bu arada 16 aylık bir kızım var. 1 haftadır çalısıyorum. Ama içim hiç rahat değil. 2 3 gündür de büyük temizliğe giriştik. Kızımla doğru düzgün hiç ilgilenemedim. Açıyorum çizgi film biz temizlik yapmaca 3 gündür. Ders çalısırken de çizgi film açıyorum ya da babasına bırakıyorum çogunlukla. Babasına bırakmam demek zaten çizgi film izlemesi demek. 10. Dakikadan sonra hemwn açar.
Bölümüm itibariyle sıkı çalısmam lazım. 5 6 saat ders çalışma disiplinli olmak gerekiyor. Ama bu tempoda kızıma hiçbirşey veremem. Sırf 2 yasına kadar ben bakacağım diye bazı şeyleri göze almışken bu durumu ne yapmalı. Kendimle çelişiyorum.
Kızımın bakıcısı tv olacak böyle giderse. Bu kpss sevdasından vazgeçmeliyim dimi hanımlar bana yol gösterin. İleride pişman olurmuyum kpss yi denemediğim için. Bu sene çalısamazsam 2 yasına geldiğinde bir iş bulup çalısmak zorundayım çünkü eşim artık kaldıramıyor maddi anlamda çok zorlanmaya başladık.
Çok karısık yazmış olabilirim ama kızım her annenin oldugu gibi benim için de çok değerli. Onu bası boş ilgisiz bir kösede bırakmak içime sinmiyor. Bir yanda da emeklerim var. Eğitim hayatım hayallerim var. Onlara veda etcem. Kafam karısık olsa da gönlüm boşver kpss yi falan evladınla ilgilen diyor. Değerli yorumlarınızı bekliyorum.
Biraz belki çok hayali olcak ama uzun süreli sindirerek çalışsan. Uyku saatlerinde sadece ?. 1 yılda değil 2 yılda girsen sınava . Hem kızınla ilgilenir. Hem dersler tam oturur ona buna koşarken eksik çalışma olmaz. Kaybetme ihtimali sınavı herşekilde var çünkü. 7/24 çalışsanda kaybedebilirsin. Ya da girmeyerek kendini yer bitirirsin . Girmeme kararı alsan bile uyku saatlerinde bak en azından. Belki sistem değişir hazırlıklı olursun.

Biraz belki çok hayali olcak ama uzun süreli sindirerek çalışsan. Uyku saatlerinde sadece ?. 1 yılda değil 2 yılda girsen sınava . Hem kızınla ilgilenir. Hem dersler tam oturur ona buna koşarken eksik çalışma olmaz. Kaybetme ihtimali sınavı herşekilde var çünkü. 7/24 çalışsanda kaybedebilirsin. Ya da girmeyerek kendini yer bitirirsin . Girmeme kararı alsan bile uyku saatlerinde bak en azından. Belki sistem değişir hazırlıklı olursun.
Evet bu makul aslında. Böylelikle kızımı ihmal etmemiş olurum. Uyku saati geç ama önce erkene çekmem lazım. Saatlerce emip uyuyor. Öylr olunca da bende hal kalmayıp sızıyorum onu uyuttuktan sonra. Uyku saatini değiştirip uyutup çalışmayı denemeliyim. Ezber konuları çok fazla 2 senede unutulur mu nasıl çalısılır bunu da iyi planlamam lazım. Ezberim berbat ama okudugum bölüm çok ezber. Alan gy gk eğitim hepsi 2 sene boyunca kısıtlı zamanda nasıl çalısılır bunun için yardımcı olabilirmisiniz rica etsem

Bence kpss ye çalışmayı ertelemeyin . Kpss ye de kızınızın geleceği için çalışıyorsunuz zaten.Çalışan anneler de var.Gün içinde belli bir süre çalışırsınız .Kalanını kızınıza ayırırsınız
Çalışan anneler var da onlar öalısırken bir başkası ilgileniyor sonuçta o bebekle. Tv nin zararları malum. O yuzden bilmiyorum ne kadar doğru benim yaptıgım.

Evet bu makul aslında. Böylelikle kızımı ihmal etmemiş olurum. Uyku saati geç ama önce erkene çekmem lazım. Saatlerce emip uyuyor. Öylr olunca da bende hal kalmayıp sızıyorum onu uyuttuktan sonra. Uyku saatini değiştirip uyutup çalışmayı denemeliyim. Ezber konuları çok fazla 2 senede unutulur mu nasıl çalısılır bunu da iyi planlamam lazım. Ezberim berbat ama okudugum bölüm çok ezber. Alan gy gk eğitim hepsi 2 sene boyunca kısıtlı zamanda nasıl çalısılır bunun için yardımcı olabilirmisiniz rica etsem
Sözel mi alanınız?. Sözelse yüzeysel alan bilgisi çalışıp onun yerine kaynak kitap okuyun daha akılda kalıcı. Tarih falansa. Zaten böyle soruyorlar. Kitap okuyup okumadığınızı ölçmek için. Soru önünüze gelir hatırlamak daha kolay. Çünkü çalışırken zorakidir . Kitap okumayıda seviyorsanız aklınıza yerleşir. Ama sıralama gibi şeylerde kodlama yapın. Kitap almak pahalı diyorsanız; hemem hemen çoğu kitap ücretsiz pdf hali var. E-pdfkitap diye bir site olması lazım. Tam adını hatırlamıyorum.

Bebeginiz çizgi film için çok kucuk..
Hadi sıkıştınız günde 1 saat.

Ev işleri yaparken o da size yardim etsin..
Çamaşır makinasından çamaşır çıkarma, bulaşık makinesi boşaltma, elektrik.sulurgesi kovalama, çocuklar sever..
Ekran karşısında beklemesin.
Baba ile geçirdiği saati parka gecirsin ki baba kolaya kaçmasın..
Sabah kaçta uyanıyor bilmiyorum ama fedakarlığı kızınızla geçirdiğiniz zaman yerine uykunuzdan etmelisiniz
Öteki çocuğu cezalandırmak oluyor.
Öğlen uykusu sırasında, gece uyuduktan sonra yada sabah erken kalkıp çalışın.
1 haftada zorlandım diyip vazgeçerseniz başarılı olamazsınız..

Çalışan anneler var da onlar öalısırken bir başkası ilgileniyor sonuçta o bebekle. Tv nin zararları malum. O yuzden bilmiyorum ne kadar doğru benim yaptıgım.
Bebeğin daha küçükmüş çalışmalarını bebeğinin uyku saatine göre ayarla .Bebeğin akşam 10 da yatıyorsa sen de saat 10 la gece 2 arası çalış .Günlük 4 saatlik çalışırsan her düzeykpssde 80 üstü yaparsın

Sözel mi alanınız?. Sözelse yüzeysel alan bilgisi çalışıp onun yerine kaynak kitap okuyun daha akılda kalıcı. Tarih falansa. Zaten böyle soruyorlar. Kitap okuyup okumadığınızı ölçmek için. Soru önünüze gelir hatırlamak daha kolay. Çünkü çalışırken zorakidir . Kitap okumayıda seviyorsanız aklınıza yerleşir. Ama sıralama gibi şeylerde kodlama yapın. Kitap almak pahalı diyorsanız; hemem hemen çoğu kitap ücretsiz pdf hali var. E-pdfkitap diye bir site olması lazım. Tam adını hatırlamıyorum.
Edebiyat alanım. Kitap okumayı severim ama kitap okumanın edebiyat oldugum halde bizim bölümde bir faydası yok malesef. Size saçma gelsede edebiyat alan sınavına giren arkadaşlarım ne dediğimi anlar

Bebeginiz çizgi film için çok kucuk..
Hadi sıkıştınız günde 1 saat.

Ev işleri yaparken o da size yardim etsin..
Çamaşır makinasından çamaşır çıkarma, bulaşık makinesi boşaltma, elektrik.sulurgesi kovalama, çocuklar sever..
Ekran karşısında beklemesin.
Baba ile geçirdiği saati parka gecirsin ki baba kolaya kaçmasın..
Sabah kaçta uyanıyor bilmiyorum ama fedakarlığı kızınızla geçirdiğiniz zaman yerine uykunuzdan etmelisiniz
Öteki çocuğu cezalandırmak oluyor.
Öğlen uykusu sırasında, gece uyuduktan sonra yada sabah erken kalkıp çalışın.
1 haftada zorlandım diyip vazgeçerseniz başarılı olamazsınız..
Evet zaten kpss çalışmaya başlamadan önce öyleydik.öğle uykuları düzenli değil malesef. Memede uyuyabiliyor çoğu gün öğle uykularını. Kulaklık takıp çalısayım dedim hatta. Inla oynarken iyice uyuyamadı. Uykuları düzene girse uyudugu saatler yeter bana aslında.

Edebiyat alanım. Kitap okumayı severim ama kitap okumanın edebiyat oldugum halde bizim bölümde bir faydası yok malesef. Size saçma gelsede edebiyat alan sınavına giren arkadaşlarım ne dediğimi anlar
Yok canım anlarım. Fef edebiyatçı çok arkadaşım vardı. Ben de atanamadım. Benim girdiğim sene 80 ile kapadı ben 79 dum 🙄🙄 alan farklı benimde. Allah kolaylık versin. Deneyin belki bir senede değil 2 senede kazanırsınız. Bazıları 3-4 yıl sonra girdiyor. Canınızı skmayın. Cocuğunuz var eğitim konularında size yardımcı da olcak kuzu. Aklınızda kalcakepştim konuları o yüzden. Yavaş yavaş sindire sindire uzun olur ama ; heö çocuğunuz size doyar . Hem sizde kendinizi sorgulamazsınız. Uykusunu mutlaka düzenleyin. Yemek işi içinde mutlaka buzluğa pratik şeyler koyun veya yemek yaparız bazen fazla gelir . Eşiniz der açım onun için buzluk kaplarında ilk pişirip fazla gelen yemeği atın. Pratik şeyler derse daha fazla zaman sağlar. Ne biliyim bazı şeyleri doğrayıp atın buzluğa. Temizlik için aile uyelerine her hafta birini çağırın yapamıyorum çoçuk durmuyor falan deyip sıyrılın.😉

Sakın KPSS den vazgeçme .

Ben her şeyi en az 3 sene erteledim, öbür türlüsünü yapamadım, içime sinmedi; annemden yardım aldığım halde.
Vazgeçin demiyorum, çocuğunuzun uyku, emzirme saatlerinde düzen oturtup devam edin; eşinizle geçireceği oyun-iletişim saatlerini konuşarak düzenleyin; 10 dk sonra çocuğunu tv önüne salınca babalık yapılmış olunmuyor; sizin başarınız için onun da özverisi gerekiyor, evlilik böyle bir şey; sonuçta işe girip çalışmaya başladığınızda, eşinizin ev geçindirme yükünü de bölüşeceksiniz.

Ayarlama yapın mümkün olduğunca ama bu, mümkünse, çocuğunuzdan en az vererek olsun derim ben, şahsi fikrim.
Giden zaman geri gelmiyor; benim gönlüm bana hep şunu dedi "Mesleki hayalin bir gün gerçekleşebilir (Resim), ama çocuğunun 1,2,3 yaşlarını bir daha yaşayamayacaksın, pişmanlığın -anneliğin- olmamalı."

Siz bilirsiniz.

ANnen yada kv den yok mu çalışma saatlerinde onlar ilgilense

Back
X