Kafam allak bullak fikire ihtiyacım var

Zengin diye evlenmedim Meral hanım dışardan bakınca öyle görünüyo evet haklısınız tabi fakat öyle olsaydı şuan bu duruma gelmezdim
Neresinden bakarsan bak cnm değişmiyor bakış açısı üzgünüm ama gerçek bu adam sizden daha gözü açık çıkmış ozaman

Tertemiz tufaya getirilmişsin. Adam tüm mal varlığını eski eşin üstüne yapıp, boşanmış ki ileride haciz vs durumu olmasın. Danışıklı dövüş olduğu da her haftasonu karısının adamı koynuna almasından ve 2. Bir evlilik yapmamasından belli.
Bugün adam 3 kere boşol diyip karısıyla tekrar evlense ne yapabileceksiniz? Sokaktaki herhangi birinden farksız olacaksınız. Adam sizinle evli değil, borcunuza ortak değil(!). Zaten o yüzden hiç evlenmemiş.

Size hem 2. Kadın olmayı kabul ettiğiniz için çok kızdım. Hem de buz gibi kullanıldığınız için çok üzüldüm.

He olan olmuş bundan sonra ne yapabilirim diye soracak olursan güzel kardeşim, hemen yarın bir avukata gidip olayı tüm şeffaflığıyla anlatıyorsun. Hukuksal hakkın var mı yok mu neler yapabileceğini öğreniyorsun. Ancak dolandırıcılık sebebiyle belki bu işten yırtabilirsin ( o da mümkünse şayet..) Aksi halde buz gibi o borcu ödemekle yükümlüsün maalesef.

Anlattıkların çokkk da yakın bir tanıdığımın hikayesine benziyor

Adam basbayağı evli aslında siz kandırılmışsınız belki de göz yumdunuz bilemiyorum
Zaten 3 çocuğu her hafta sonu evine gidiyor sence bu insan eşinden ayrılmış mı oluyor bence hayır
Sana ayrı ev açmış ve beraber yaşıyor olay bu

Yine kurgusal bir hikaye olduğunu düşünüyorum.

Kendinden 16 yaş büyük biriyle ailenin karşı çıkmasına rağmen imam nikahlı yaşamalar. Adamın eşiyle başka evde de yaşamasını normal görmeler. Getirilen tüm evraklarla imza atıp bir dünya borç yapıp baba evine dönüp sonra da kk üyelerinden akıl istemek! :KK20:

Bu zamanda! Bu kadar hikaye duyarken okurken dinlerken!. Üstelik çalışan, iş hayatı olan bir kadınken!..

Yok ben inanmıyorum kusura bakmayın. :KK43:

Kısa yazmaya çalışıcam. Üç çocuk babası biriyle evlendim daha doğrusu imam nikahı kıyıldı sadece yeni boşandığı için çocuklar etkilenmesin diye erteledi. Aramızda 16yaş var. Varlıklı biriydi fakat ben hep kendi çalıştığımla geçinmeye çalıştım ondan bişi beklemedim istemedim. Sadece mutlu olalım gerisi önemli değildi benim için. Nikah kıyıldıktan sonra birlikte yaşamaya başladık tabi benim ailem karşı çıktı 2yıl kimse konuşmadı benimle sonra mecburen kabullendiler benim için. Buarada 8yılı doldurduk.
Yıllarca her hafta sonu cumadan eski eşinin evine gitti çocuklarla vakit geçirmek için ve pazartesi akşamı eve geldi. Çocuklara saygım sevgim sonsuz ama kalmasına karşı çıktım hep dinlemedi çünkü eski eşiyle aynı evde kalmasını istemiyodum. çocuklarımı ihmal edemem dedi bana hep. Her hafta sonu yalnızdım bi haftasını bile bana ayırıp benimle vakit geçirmedi. Kavgalarımız hep bu yüzdendi çünkü ben ilk defa evlendim hiç bişi yaşamadım ki herşeyi eşimle yaşamak istedim daha 23 tüm ama o hep erteledi seneye sonraki seneye vs..
Sonra birden işleri bozuldu sicili kötüleşmişti zaten son zamanlarda bende dedimki çalışırız kalkarız altından. Benim üzerime iş yeri açtı birkaç yıl çalıştım gelirimiz güzeldi ama ortada hiçbişi yoktu hepsi onun borçlarına ve çocuklara gidiyodu. Boşanırkende tüm mal varlığını eski eşine devretmiş yazlığı kışlığı arabası ayriyetten kira geliri olan ev. Eski eşi çalışmıyodu hiç ben çalışıyodum kazanç hep oraya ve borçlara gidiyodu faturaları evin tüm giderleri çocukların kolejleri özel üniversite ödemeleri vs anlıcanız tüm ihtiyaçları. Bizde ufak bi evde kirada oturuyoduk buarada ve ben çalışmama rağmen en ufak bişi alsam gözüne batıyodu bir sürü ayakkabın var neden alıyosun gibi aldığım ayakkabıda çakma 50liralık pabuç. Asla pahalı şeylere gitmedim evimdeki eşyaları bile teşhirden almıştım beyefendi eşyaya çok para verilmez teşhirden al dediği için ve zengindi kendi evi tripleksmiş herşeyi özel yapılmış. Buarada hala resmi nikah kıyılmadı sebebide fırsat olmamasıymış.

Sonra pandemi girdi iş yeri kapandı bizim durum git gide kötüleşti babamdan kardeşimden borç aldı otuz bin sonra kendi borçlarına karşılık senet yaptı birine benide kefil gösterdi eve kadar gelip senet imzalattı 400milyarlık iş yerinden kalan borçlar hep benim üzerimde şahsi olarak bir kuruş borcum yokken bi dünya borcum var sicilim berbat kullandığım telefonu sattım sırf eve erzak aliyim diye şuan kardeşim telefon verdi onu kullanıyorum . Ben hala çalışır hallederiz derken rahatsızlandım ameliyat oldum annemlerin evine taşıdık eşyaları beş aydır bekliyorumki iş bulsun bişi yapsın hala evde oturuyo. Böyle anlatınca ne kadar aptal olduğumu gördüm şimdi ayrılsam diye düşünüyorum ama üzerime kalan borçlar korkutuyo beni ve şuan 34 yaşımdayım yaklaşık sekiz dokuz senedir bunlarla mücadele ediyorum ve kendim ettim kendim buldum diye kimseye bişi diyemiyorum ne yapıcamıda bilmiyorum.

Türk halk dilinde bu tip adamlara iki evli deniyor
İlk eşleriyle resmiyette ayrılıp, birlikteliğe devam edip, ikinci eşlerini dolandırıyorlar, bu çok eski bir film
Şu an yapacağınız, borçtan sıyrılmak, elinden evrak mı alırsınız, eski eşine gidip rezillik mi çıkarırsınız bir şekilde bu adamı borçlandırın. Sizin paranız üzerinde kimse sefa sürmesin, ne çoluğu ne çocuğu düşünüyorsunuz hala hayatınız kaymış. Bu adama ciddi bir tavır koymanız ve kendinizi kurtarmanız lazım, çok çok geç kalmışsınız

Konu çok uzun gerçekten ama e devletinde bekar yazıyo resmi dairelerde bekar görünüyo yani beni taşlamakta elbette haklısınız benim yazdıklarım sonucu buradasınız sekiz yıl beklemek akıl karı değil cidden sanırım benim beynimki iyi niyet değil bariz mallık ilk defa bukadar net eleştiriler yapılıyo bana ve dünden bu yana beynimde şimşekler çakıyo. Şu kadarını sölim ben hep tektim aile küçük yaşta kendi hslime bıraktı e tabi adamda zengin herkes tavır aldı başta sonra kabullendiler benim aklım size oranla biraz geri sanırım bekledimki biri çeksin çıkarsın beni oda olmadı kaç defa ayrıldım anneme geldim ordada sorunlar yaşadım sonra yine geri döndüm ya ben para göz birimiydim neden bunu yaptım bile diyorum kendime

Şunu bir anlayın bu evlilik falan değil, dolandırıcılık !
O adam resmiyette eşinden ayrılmış olabilir ama aslında hiç ayrılmamışlar
İşler dara girince kendilerini garantiye alıp, borcu harcı size yıkmışlar hepsi bu
Bir avukatla görüşün, ortada nikahı evliliği aşan bir durum var, bu borçtan kurtulmanız lazım
Uyanın ve harekete geçin.

Gereksiz iyi niyet ve fedakarlık bi insanın hayatını felakete sürükleyen şeylermiş yaşadığımız dönemde. Psikolojik olarak çıksam bu işten tek isteğim bu. Borçlardan evet korkuyorum çünkü hiç borcum olmadı ama sağlığımı kaybettikten sonra borç daha hafif kaldı yıllarca onlara bakmışım zaten kimseden maddi olarak yardım istemiyorumki zaten benim derdim manevi yaptığım aptallık körlüğüm
Bakın başına istem dışı felaketler gelmis bir akraniniz olarak şunu diyebilirim:hayatta ne kadar batarsak batalım bizi düzlüğe çıkacak şey sağlıklı çalışan bir beyin. Sağlıkla çalışmaya devam eden bir beyin olduktan sonra bence her şey atlatilir. O yüzden nacizane tavsiyem gerekirse aile desteği ile bir psikoloğa da başlamanız.

İnanmıyorum dedim, o konuda düşüncemi yazdım ama yine de vicdanen şunu eklemek isterim

Burada zaman kaybetmeyin. Koşun bir avukata. Kefil olarak imzaladığınız tüm belgelerde kefaletten yasal olarak vaz geçtiğinizi belirtin. Bunun için hassasiyetle yasal olarak tüm işlemleri yapmasını isteyin acilen avukatınızdan. En azından bu günden sonrası için o borçlardan sorumlu olmazsınız

Ve devamında adama dolandırıcılıktan, evlilik vaadi ile kandırmaktan davalar açın.Avukatınız bu konularda ne tür davalar açabileceğinizi anlatır size. En azından tüm bu davalarla yüklü tazminat taleplerinde bulunacağınızı, şahitleriniz olduğunu, dolandırıcılıktan hapis yatacağını vs iletsin avukat kendisine. Sizin üstünüze olan borçları hemen kapatmaması durumunda çok daha fazlasını maddi ve manevi olarak talep edeceğinizi, çeşitli davalar açılacağını anlatsın

Kısa yazmaya çalışıcam. Üç çocuk babası biriyle evlendim daha doğrusu imam nikahı kıyıldı sadece yeni boşandığı için çocuklar etkilenmesin diye erteledi. Aramızda 16yaş var. Varlıklı biriydi fakat ben hep kendi çalıştığımla geçinmeye çalıştım ondan bişi beklemedim istemedim. Sadece mutlu olalım gerisi önemli değildi benim için. Nikah kıyıldıktan sonra birlikte yaşamaya başladık tabi benim ailem karşı çıktı 2yıl kimse konuşmadı benimle sonra mecburen kabullendiler benim için. Buarada 8yılı doldurduk.
Yıllarca her hafta sonu cumadan eski eşinin evine gitti çocuklarla vakit geçirmek için ve pazartesi akşamı eve geldi. Çocuklara saygım sevgim sonsuz ama kalmasına karşı çıktım hep dinlemedi çünkü eski eşiyle aynı evde kalmasını istemiyodum. çocuklarımı ihmal edemem dedi bana hep. Her hafta sonu yalnızdım bi haftasını bile bana ayırıp benimle vakit geçirmedi. Kavgalarımız hep bu yüzdendi çünkü ben ilk defa evlendim hiç bişi yaşamadım ki herşeyi eşimle yaşamak istedim daha 23 tüm ama o hep erteledi seneye sonraki seneye vs..
Sonra birden işleri bozuldu sicili kötüleşmişti zaten son zamanlarda bende dedimki çalışırız kalkarız altından. Benim üzerime iş yeri açtı birkaç yıl çalıştım gelirimiz güzeldi ama ortada hiçbişi yoktu hepsi onun borçlarına ve çocuklara gidiyodu. Boşanırkende tüm mal varlığını eski eşine devretmiş yazlığı kışlığı arabası ayriyetten kira geliri olan ev. Eski eşi çalışmıyodu hiç ben çalışıyodum kazanç hep oraya ve borçlara gidiyodu faturaları evin tüm giderleri çocukların kolejleri özel üniversite ödemeleri vs anlıcanız tüm ihtiyaçları. Bizde ufak bi evde kirada oturuyoduk buarada ve ben çalışmama rağmen en ufak bişi alsam gözüne batıyodu bir sürü ayakkabın var neden alıyosun gibi aldığım ayakkabıda çakma 50liralık pabuç. Asla pahalı şeylere gitmedim evimdeki eşyaları bile teşhirden almıştım beyefendi eşyaya çok para verilmez teşhirden al dediği için ve zengindi kendi evi tripleksmiş herşeyi özel yapılmış. Buarada hala resmi nikah kıyılmadı sebebide fırsat olmamasıymış.

Sonra pandemi girdi iş yeri kapandı bizim durum git gide kötüleşti babamdan kardeşimden borç aldı otuz bin sonra kendi borçlarına karşılık senet yaptı birine benide kefil gösterdi eve kadar gelip senet imzalattı 400milyarlık iş yerinden kalan borçlar hep benim üzerimde şahsi olarak bir kuruş borcum yokken bi dünya borcum var sicilim berbat kullandığım telefonu sattım sırf eve erzak aliyim diye şuan kardeşim telefon verdi onu kullanıyorum . Ben hala çalışır hallederiz derken rahatsızlandım ameliyat oldum annemlerin evine taşıdık eşyaları beş aydır bekliyorumki iş bulsun bişi yapsın hala evde oturuyo. Böyle anlatınca ne kadar aptal olduğumu gördüm şimdi ayrılsam diye düşünüyorum ama üzerime kalan borçlar korkutuyo beni ve şuan 34 yaşımdayım yaklaşık sekiz dokuz senedir bunlarla mücadele ediyorum ve kendim ettim kendim buldum diye kimseye bişi diyemiyorum ne yapıcamıda bilmiyorum.
Evlilikte 8 yılı doldurduk diyorsunuz. 23 yaşında evlendiyseniz su an 34 değil 31 yaşında olmalısınız. Yani anladığım kadarıyla siz 20-21 yaşındayken bu adam evliyken mi tanıştınız? Diğer 3 yıl kayıp çünkü anlatımınıza göre. Doğru mudur? Yani adam boşanır boşanmaz nasıl tanışıp evlendi? Evliyken birliktelik yaşadıysanız kusura bakmayın ama hepsine bile bile okey diyip haketmişsiniz. Çocuklarının annesine sadık olamamış bir erkek vatana, millete, sevgilisine, işine hiçbir şeye sadık olamaz. 3 çocuk meselesine gelince de hayatı boyunca onlara karşı maddi manevi bütün sorumluluklarını yerine getirmek zorunda evlenirken bunu bilerek evlenmiş olmalısınız. Adam bunca sene resmî nikah kıymamış hala birlikte olmaya devam etmişsiniz sebebini de anlamıyorum. Ayakkabıyı bile size çok gören biri ile birlikte olmaya tamam demişsiniz. İnsan kendi ediyor kendi buluyor kusura bakmayın bunca sene bunlara tamam diyerek her şeye göz yumarak zaten haketmiş sayılıyorsunuz. Aklınız varsa henüz gençken ayrılın, anlaşın borçları ödesin. Ödemezse dava açın.

Birlikte yaşamanıza imam nikahı gibi bir kılıf uydurmasaymışsıniz keşke. Başta Resmi nikahınız olsaydı hafta sonunu eski eşinin yanında geçiremezdi çünkü düzenleri bozulacaktı..

Bu durumda siz şu an kuma gibi adamı bekliyorsunuz. Bu çok guru kırıcı.
Ve senelerinizi böyle bir düzen için heba etmişsiniz.

Tabi ki öyle.. Belki adam diğer kadına bu durumu kabul ettirdi. Kuma gibi düşün. Adam tam yuvasını yıkmadı hafta içi bu hanımla haftasonu çocuklarıyla . Konu sahibi hiç kendisini aklamasın.
İnandım diyor bilmiyorum, ben de çok istiyorum inanmamış olmasını. Biliyormuş da kabul etmiş olsun ne olur. Yoksa konu sahibini daha çok üzerler bu hayatta. 😢

İnandım diyor bilmiyorum, ben de çok istiyorum inanmamış olmasını. Biliyormuş da kabul etmiş olsun ne olur. Yoksa konu sahibini daha çok üzerler bu hayatta. 😢
Bilip bilmemesi ikiside çok kötü. İnsan onuruna dokunur. 3 günlük dünyada kadınlar böyle bir yaşamı kabul etmemeli.
Kadınlar hisseder, bilir öyle bilmiyordum falanlar yalan. Artik saf insan kalmadı.

23 yaşında kendisinden 16 yaş büyük adamla ne işin var bir kere. Nesini seveceksin ?

Burdan bakınca adama ve çocuklarına sponsor olmuş gibi duruyorsunuz, resmi nikah olmaması vs bunu kabul etmeniz baştan yanlış bir hareket zaten, sebebi ne olursa olsun...düşününce işin içinden çıkamadım, adam istese borçları üzerinize tamamen yıkıp gider, nasıl kendinizi savunacaksınız?
Baştan sona herşey yanlış savunacak yanım yok malesef yanlış yaptım bedelini ödemek kaldı

Tertemiz tufaya getirilmişsin. Adam tüm mal varlığını eski eşin üstüne yapıp, boşanmış ki ileride haciz vs durumu olmasın. Danışıklı dövüş olduğu da her haftasonu karısının adamı koynuna almasından ve 2. Bir evlilik yapmamasından belli.
Bugün adam 3 kere boşol diyip karısıyla tekrar evlense ne yapabileceksiniz? Sokaktaki herhangi birinden farksız olacaksınız. Adam sizinle evli değil, borcunuza ortak değil(!). Zaten o yüzden hiç evlenmemiş.

Size hem 2. Kadın olmayı kabul ettiğiniz için çok kızdım. Hem de buz gibi kullanıldığınız için çok üzüldüm.
:((

Anlattıkların çokkk da yakın bir tanıdığımın hikayesine benziyor

Adam basbayağı evli aslında siz kandırılmışsınız belki de göz yumdunuz bilemiyorum
Zaten 3 çocuğu her hafta sonu evine gidiyor sence bu insan eşinden ayrılmış mı oluyor bence hayır
Sana ayrı ev açmış ve beraber yaşıyor olay bu
Sizin tanıdığınız hangi tarafta idi

İnanmamış olup herşeyi kabul eden taraf olup da cezamı çekmeye razıydım o bile bundan daha iyiydi en azından hakettiğimi buldum demek vardı şimdi dicek bişeyim bile yok

Bilip bilmemesi ikiside çok kötü. İnsan onuruna dokunur. 3 günlük dünyada kadınlar böyle bir yaşamı kabul etmemeli.
Kadınlar hisseder, bilir öyle bilmiyordum falanlar yalan. Artik saf insan kalmadı.

23 yaşında kendisinden 16 yaş büyük adamla ne işin var bir kere. Nesini seveceksin ?
Bu saflık değil bu tamamen gözünü herşeye kapatmak kendi hayatına değer vermemek ya adam sana nikah kıymıyo ve sen bekliyosun inanıyosun bağlayan ne var hiçbişi çocuk yok nikah yok 8gün değil yıllarca beklemek ahmaklığın ötesi, Allah bu canı bize emanet vermiş bende millete heba etmişim mükafatmı bekliyodum iyilikmi yapıyorum sandım bananeydi çocuklardan ben babasız büyüdüm diye onlar ysşamasın aynı şeyi dersen adam eve gittiğinde gerçekten uyuduğuna inanırsan Allah'ta derki kul benim kader senin seçimin beyin vermişim düşün diye sen kimsin bukadarını düşünüyosun boşanmış çiftler aynı evde kalamaz dinen hüküm var iken ben hangi kafayla bunları yaptımsa sonu hakedilen bi noktadır. Olumlu olumsuz yorum yapan herkese teşekkür ederim insanın kendine dışardan bakması gerekiyomuş önce kendini görmesi yargılaması iyiyi kötüyü ayırt edebilmesi. Haketmişim

Back
X