Kafam çok karışık. Çalışmalı mıyım?

Kreste çocuklar hem bir şeyler ogreniyorlar hem de yasitlariyla sosyallestikleri için çok daha olgun nerde ne yapması gerektiğini bilen tipler oluyorlar sanki...ben bir kaç çocukta bu değişime şahit oldum.
Sabah 9 akşam 5-5buçuk çalışıcam kreşler de 7ye kadarmış

Kreste çocuklar hem bir şeyler ogreniyorlar hem de yasitlariyla sosyallestikleri için çok daha olgun nerde ne yapması gerektiğini bilen tipler oluyorlar sanki...ben bir kaç çocukta bu değişime şahit oldum.
Sabah 9 akşam 5-5buçuk çalışıcam kreşler de 7ye kadarmış

Kreşler akşam 7ye kadarmış benim işim 5-5 buçuk gibi bitecek. Sabah da 9da başlıyor. İş saatleri kreşle uyumlu o konuda bir sıkıntı yok

Eksileri artıları neler uzun uzun yazın lütfen :)
Eksileri artılarını sormussunuz ancak bu o kadar degiskenki. Sizİn, esinizin hatta isyerinizdeki mudurunuzun psikolojisine, kişiliğine, ev iş arası mesafeye, kreşin durumuna o kadar çok şeye bağlı ki.

Eksileri artıları neler uzun uzun yazın lütfen :)
Kizim 28 aylik. 7 8 aylikti calismaya basladim, borclarimiz bitmek uzere insallah ve hemen cikip kizimla bolca vakit geciri em. Eksileri cocugunuzu isten yorgun geldiginiz icin aksamlari yeteri kadar ilgilenemiyorsunuz. Haftasonu ev isi vs vs derken yine cok kaliteli zaman gecmiyor, geciyorda gecmiyor. En onemlisi ilk olan her seyi kaciriyorsunuz. Belki siz farkli bir sey ogreteksiniz, belki farkli yonlendireceksiniz. O anini fotograf ya da videoya cekmek isteyeceksiniz. Evet bunlar sonradan da yapiliyor ama icinde hep ukte kaliyor ve ilk anlatilan gibi asla olmuyor.

Artisi maddi gecim kolayligi, cocugun gelecegi icin birikim. :)

Yani kesinlikle orta halli sizin durumunuzda olsaydim, calismazdim. Fakat gercekten ciddi odenen kredilerimiz vardi ve hesabimizda muhtesem bir eksiye dusuyorduk her ay mecburen calistim calisiyorum.

Su var, bekardim calistim, ogrenciydim calistim, evlendim, hamile kaldim, dogum yaptim calistim, calisiyorum. Calismaktan gocunmuyorum aliskinim seviyorumda.

Ama cocuk olunca, onun evde durdugunu bilince ve evde onunla neler yapabilecegini hayal edince, nahled olsun calismaya diyorum her gun ise giderken :)

Kres konusuna gelince. Bende dusundum ama kiyamadim sabah 7 8 gibi basliyor. O bunyeye yazik. 3 4 hatta 4 yas kres icin uygun bence.

İşte annenin halinden anne anlıyor. Kafamdaki sorular bunlar. Çok güzel anlatmışşınız çok teşekkür ederim.

Bende anneyim ve bende yorum yazmıştım ama dikkate anlamışsınız galiba. Algıda seçicilik demek bu olsa gerek
İnternetim o kadar kötü ki sayfanın bazı kısımlarını göstermiyor sizinki arada kaynamış kusura bakmayın. Aslında çalışmak çok istiyorum ve kreşlerden memnun anneler yazsın istiyorum en çok inanın. Siz de memnun kalmışsınız özellikle ilk günler nasıl oluyor biraz anlatabilir misiniz. Birkaç gün alıştırmak için beraber giderim tabi ama sonra bıraktığımda ağlarsa filan için parçalanır
Bide mesela tuvalet eğitimi verirken kızıp bağırırlar mı? Yemek yemezse bırakıyım uğraşamam derler mi? Kreşten kreşe çok fark var eminim ama genel olarak benzer birbirine. Ve benim ilk çoçuğum olduğu için hiç bilgim de yok. Gidip konuşucam ve oradakilere güvenicem yani başka yapacak bişey yok. Yine cevap yazamazsam kusura bakmayın yarın sabah iyice inceliyicem yazılanları zaten :)
Bide birisi önce iş bulun sonra konu açın filan yazmış ona kızınca diğerleri gözümden kaçmış. Bazı insanlar saldırmak için bekliyor malesef

Bu konuya çalışan anneler cvp vermeli
Çocuğun kreşe başlamasına da doktor karar veremez onun uzmanlık alanı bu değildir.fikri kendi şahsi fikridir
Bir pedagog bu konuda söz sahibidir
Pedagoglara göre çocuk ilk 3 yıl -hatta 4 yıl diyenler de var - anneyle kalmalı
16 aylık henüz anne sütü alıyor ayrıca tuvalet eğitimi almamış
Güvenli bağlanma için ilk 2 yıl en azından beraber kalmalısınız
Havalar ısınıyor eve bağlı kalmayın beraber aktiviteler planlayabilirsiniz
Kışın da oyun gruplarına gidersiniz
Kreşte alacağı eğitim anne şefkatinin yerini tutmaz

Şaka yapmıştım. Alinmissiniz kusura bakmayın. İlk zaman ağlaması normal, aglamayan çocuğun ailesinde sıkıntı vardır demişti bizim psikolog. Dediğim gibi benim çocuklar geç konuştuğu için Dr tavsiyesiyle gönderdim. Orada yemeklerini guzel yiyorlar. Bizim kreste kameralar var devamlı açık. Kreş çok önemli. Kreş var kreş var. Ben iki ay evde kaldım, yapamadim ne evin işi bitiyor, ne çocuk yemek yiyor. Maddiyatta önemli. Hadi şimdi vermediniz uç yaşında calismasanizda vereceksiniz. O okula gidince hemen iş bulabilecek misiniz bakalım su kriz ortamında. Benim çevremde calismayanlar da veriyor iki uç yaşında.

Pdr ci kuzenim ve psikolog kardeşim biri 3 yaş diğeri en az 2 yaş diyor. İkisi de çalışma dedi. Ama benim evde psikolojim bozuldu. En ufak şeylere sinirleniyorum. Çok bunaldım. Biraz da o yüzden çalışmayı düşünüyorum. Hani çocuk için daha mı iyi olur kalabalık yaşıtlarıyla diye. Evde o da çok sıkılıyor çünkü. Oturduğumuz yer biraz uzak kendi arabam da olmadığı için öyle gezip dolaşacağımız pek biryer de yok. En fazla yakındaki parka götürebiliyorum yani. Ama güvenli bağlanma konusunda haklısınız ilk 2 yıl çok kritik

Bizimkiler gelişimsel ped. Uzmanıydı. Onlar olur mu acaba?

Şimdi bu işe girmezsem bidaha aynı şartlarda böyle bir fırsat yakalamam çok zor. Bizim meslek de pek iyiye gitmiyor zaten iş arayan çok. Evde dedğiniz gibi ne memnun oluyor ne yemek yiyor. Evde mutlu mesut geçinsek gerçekten iş filan düşünmeyip evde durucam ama öyle olmuyor. Hep mızmız ağlama modundayız. Yavrum camdan dışarı bakınca, eve birisi gelince bile nasıl mutlu oluyor. Sanki kreş onun için de iyi olacak gibi bir yandan. Kameralı bi yer bulsam hiç düşünmem

Çalışmama kararı alırsanız ben çalışabilir miyim sizin yerinize? :) Çalışma saatleri güzelmiş. Bence en azından bir deneyin iş bulmak o kadar zor ki. Eğer olumsuz şeyler yaşarsanız çıkarsınız. Bu fırsatı tepmeyin derim.

İnsanların evinden yada bilgisayarindan izlediği kamera sistemleri yasaklanmış bildiğim kadarıyla. Bizim kreşin yönetim odasında var, daima açık. Gidip izleyebiliyoruz

Aynı meslektensek olur tabi :) evet artık bizim işte bile zor. Bundan 2 yıl önce böyle bi konu görsem deli misin hemen çalış derdim ama çocuk o kadar fikir değiştirtiyor ki insana ben bile kendime inanamıyorum. İşe girip 1 ay sonra ben çıkıyorum diyemem de en azından 1 yıl geçmesi lazım sözleşme usülü çalışıyoruz. O yüzden çokkk düşünüyorum. Ama çalışmak da çokkk istiyorum

İnsanların evinden yada bilgisayarindan izlediği kamera sistemleri yasaklanmış bildiğim kadarıyla. Bizim kreşin yönetim odasında var, daima açık. Gidip izleyebiliyoruz
Evet ben de öyle biliyorum. Bide burdan kreşlerle ilgili birkaç konu okudum aman Allahım içim acıdı o çocuklara. Sonra dedim bakmıyım böyle şeylere heryer aynı olmaz. 3 yer var telefonla konuştum bakalım gidip görüşücem bide. Bu arada şu var konuştuğum yerlerde 5-6 çocuğa genelde 2 kişi bakıyor. Sizce bu nasıl? Biri okul öncesi öğretmeni diğeri yardımcı. Yeterli mi?

En hayırlısı neyse o olur inşallah İyice tartarsınız artılarını eksilerini buradaki çalışan annelerim tavsiyelerinden de yola çıkarak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…