Kafam çok karışık desteğe ihtiyacım var :( bebek sahibi olabilir miyim?

er_ca

6-11-2012
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2008
6.205
59
158
39
siteye böyle bir konu açacağım hatta bu düşüncelere gireceğim aklıma gelmezdi.:gitme:

nasıl bir duygu karmaşasındayım anlatamam.

14 şubat 2009 itibari ile 1.5 yıllık evliyiz. çok mutluyuz herşey yolunda eşim 33 yaşında ben ise 24.. eşim çocukları çok seviyor. bende severim ama çok da bayılmam.
şimdiye kadar bebek düşüncesi yoktu. ileride istersek evlat ediniriz derdik. ama eşimin çevresinde arkadaşlarının çocukları oldukça o imrenerek bakıp onların sevinçlerine daha çok sevindikçe ona haksızlık etmek istemedim.
eşim asla hadi bebeğimiz olsun baskısı yapmadı. her zaman '' sen benim bebeğimsin sen ne dersen o olur derdi'' ona doğurma şansın olsa doğururmuydun dedim .''evet'' dedi :teselli: bana açıkça söylemese de öyle belli ediyordu ki çocuk ateşini...
bende ona isterse hapı bırakacağımı söyledim.:kedi: havalara uçtu... çıldırdı...

kaygılarım endişelerim öyle çok ki...
iyi anne olamazsam
tansiyon - alerji sıkıntılarım var bebeği kötü etkilerse
bebeği düşürürsem kaybedersek ( o hayal kırıklığı yaşasın istemiyorum)
doğum için çok kilo alırsam
çok lekelenir,varis ve sellütlenirsem
bütün hayatım altüst mü olur ki
ama eşim baba olmayı çok fazla hakediyor. hapı bıraktım diye öyle çok sevindi ki.
bebek olursa en çok beni seviceksin diye başladım pazarlık etmeyebilmiyorumkismile
onu çok kıskanıyorum. ama o yanımda uzun süreli sevmez çocukları. beni de kucaklar hemen. yada onlara ne alsa bana iki tane alır :) bugün 2 tane uçan balon aldı beni ara ara kucağına aldı:)) :kedi: yemeğimi hep o yedirir. bi beni bezlemediği kalır:asigim:
belki de eşimi paylaşamıyorum
off kafam çok karışık mafoldumben

bir de evde iki köpeğim var, bir de annem de köpeğim var. onların da rahatı bozulsun istemiyorum

kaygılarımı her iki annemle de paylaştım herkes geçici ve sık karşılaşılan birşey olduğunu söyler. herkes kuçularına çok iyi bakıyorsun bebeğine daha iyi bakarsın diyor.
kuçularıma da ben hastanede iken ve iyileşinceye kadar annemin evinde kardeşim bakar.
ama hapı bıraktığımdan beri içim hep ağlamaklı.
bir de ''ya ölürsem'' kaygım var.:sinifsinif:

konuyu buraya açtım. çünkü bu yolda ilerleyenlerin beni daha iyi anlayacağını düşündüm.

lütfen kendinizi benim yerime koyun
bu arada akrep burcuyum. kızkardeşim yok bir kızım ve çok nazlı birşeyimdir.
eşimin ailesi de kendi ailem ve eşimde üzerime titrerler hep.

Canım benim... Senden ve aşık olduğun adamdan bi can gelecek dünyaya biliyosun dimi?
Elbette herşey şuan yaşadıkların gibi olmayacak ama sana gülümseyecek tek bi lafıyla tüm herşeyi unutturacak biri olacak..
Bence kötü düşünme sen harika bi anne olacaksın..

zaten aşık olduğum adam için istiyorum ..
aslında çok ögür sorumsu biri değilim. çocuğum olmasa da iki köpeğim dolayısıyla heryere gidemiyorum. ve herşeyi çok rahat yapamıyorum ama bebek çok başka..sebepsiz bir korku var içimde...

bu arada yorumunuz için çok teşekkür ederim. inan ki çok ihtiyacım var birileri ile paylaşmaya.a.s.

Yerinde olsam düşünüyorumda aynı soruları bende binlerce kez sorardım kendime akannehir
Ama şuda var çevremde gördüğüm kadarıyla çocuk için temkinli olanlar daha iyi ebeveyn oluyorlar..
Dilerim herşeyin en güzeli olur sizin adınıza a.s.

öncelikle tüm bu düşünce ve kaygılara rağmen ,
bunu sadece eşinizi mutlu edebilmek için yapmanız sizin açınızdan bakıldığında,
büyük bir fedakarlık olarak algılıyorum...
ama sizden de çok eşinizin bu konudaki ,duruşunu,tutumunu ve inceliğini takdir ettim....
çok şanslı olduğunuzun farkındasınız,anladığım kadarıyla da zaten ..

mevcut rahatsızlıklarınızla alakalı bir dr.a gidip,
hamilelik sürecini,sizi -bebeği nasıl ve ne şekilde etkilebileyeceğini,ne gibi önlemler alabileceğinizi sorabilirsiniz...

allah korusun ,bebeğinizi düşürme '' ihtimali '' sonucunda bile
eşinizden daha çok hayal kırıklığı,üzüntü yaşayacak olan sizsiniz,emin olun...

elbette kilo artışı olacak,varis,lekelenme ,selilüt,çatlak vs bunlar, belki...
ne yazık ki tüm bu saydıklarımız bir kadın için çok önemli şeyler, ama anne olabilmeye değişilemeyecek kadar da değersiz ayrıntılar...

er-ca'dan alıntı;
bebek olursa en çok beni seviceksin diye başladım pazarlık etmeyebilmiyorumkismile
onu çok kıskanıyorum. ama o yanımda uzun süreli sevmez çocukları. beni de kucaklar hemen. yada onlara ne alsa bana iki tane alır :) bugün 2 tane uçan balon aldı beni ara ara kucağına aldı:)) :kedi: yemeğimi hep o yedirir. bi beni bezlemediği kalır:asigim:
belki de eşimi paylaşamıyorum

''ya ölürsem'' kaygım var.:sinifsinif:

burada yazdıklarınız için ise,hamile kalmadan öncesinde mutlaka bir uzman'a danışmanız gerektiği kanısındayım...
eşinize olan sevginiz dolayısıyla bu kaygılarınızı elbette anlayabiliyorum ..

ama bu sürece daha az kaygı ,daha az korku(hatta terapi sonucunda belki tamamen aşabilirsiniz de) daha dingin ve bu sürece hazır,kaygılarından fazlasıyla sıyrılmış olan er-ca ile yaşabileceğinizin daha kolay yol olduğunu düşünüyorum ...
hayırlısı olsun ....

edit:
bu arada bu kadar hassas ve ince düşünen birinin çok ta iyi bir anne olacağını düşünüyorum ,sadece bu sürece ve gelecek sürece hazır olmak ve dediğim gibi aklınızdaki kaygılardan sıyrılmak geriye kalan ..

çok teşekkür ederim. AMİN :Saruboceq:

çok haklısınız. bu kaygılarım bebek kararı ile çıktı ortaya.
ben 3 yıldır doğum kontrol hapı kullanıyordum. dr.umla aram çok iyidir. bebek konusunda konuştuk. çok evhamlı titiz biriyimdir sağlık konusunda. tüm testlerim yapıldı.
zaten 3-4 ayda bir tam teşekküllü kan tahlili yaptırırdım. tansiyon için özel hastaneye gittim. ama yaşım gereği ilaç veremeyeceğini ve çok abartılı bir durum olmadığını söyledi. 24 saatlik ölçüm cihazı (holter)takılmıştı. 15 -10 çıkıp 7-4 düşmüştü. 24 saatlik dilimde. bilmiyorumkismile
tıp fak. alerji testlerim yapıldı. sonuca bağlandı ama neye bağlı olduğu araştırılıyor.
zaten hamilelik belirtisi yaşarsam hatta yaşamdan da olabilir bu ay tıpa gidicem. tekrar görüşürüm.
endişelerimi bu fikre bira daha alışınca bırakırmıyım bilmiyorum ama bir uzmana danışsam iyi olucak.

bu arada eşim şeker hastası. onun bu durumuna da çok üzülüyorum

inanım yazılarınızla beni çok mutlu ettiniz. içinde olduğum durum çok farklı. çok teşekkür ederim.a.s.

başka destek olacak , fikir verebilecek arkadaş yok mu :kedi:

O minik şeye hamile kaldığında başlayacak tecrübelerin..
Sanki 40 yıldır hamileymişsin hiç doğuramayacaksın gibi hissedeceksin kendini.Kucağına almak için sabırsızlnacak,hep onu düşüneceksin.
Endişelerinde bu yolda olacak..
Eşim bana geçende ikinci çocuk için pütürlü yemesini aşmasını bekliyorum Alyanın dediğimde;benim baba olma hakkımı alamazsın elimden dedi-şok oldum:bbo:
Erkek istiyorsa gerçekten çok yardımcı oluyorlar buda bir gerçek..
Yani anne olmayı anlatamıyorum..Kelimelere dökemiyorum.Sadece alya benim-bizim Can'ımız diyebiliyorum.Ne hayvanının sevgisine nede ailenden birinin sevgisine benziyor çocuk sevgisi.
Vede onunla yaşamaya başladığında neden daha önce yapmamışım diyorsun.
Bambaşka bir sevgi başmbaşka bir aşk..
Sen tüm düşüncelerini kenara sıyır,o hamileliğinin haberini alacağın günü düşün..İnan şu an hissettiklerinin hiç birini hissetmeyeceksin:teselli:

yorumunuz için çoook teşekkür ederim saruboceq a.s.
haklısınız.
zaten bebek ile heveslerim meraklarım o kadar çok ki.. kocaman bir arşiv yaptım alıcaklarımız/yapıcaklarımı diye...
ama konuyu açtığım gün dibe vurmuş gibiydim. inanılmaz bir çöküntü yaşıyordum. sanırım bu fikre alıştıkça anneler ve yani doğum yapanlar topiklerini gezdikçe rahatlıyorum.
terapi gibi geldi bana.
hatta şimdiden ilaç kullanmıyayım. süt ürünlerini daha çok yiyeyim spor yapayım gibi.. kendi hayatımı minicikte olsa düzene sokmaya çalışıyorum.

bence çocuk için hiçbir zaman tam hazır olunmaz. her zaman "ya şu olursa..." denecek bir şey bulunur. ama o bebek gelip de içinde aşayınca o her şey değişiyor. pco ve hipotiroidi hastasıyım, çok uzun uğraşlarla gebe kaldım, yine de hamile kalana dek bu denli istediğimi fark etmemişim. en çok canım dediklerimden de öte bir canDI bebeğim,kalbi durdu ve aldılar onu...eşimden bir parça, içimde büyüyordu ve ben bir anda sadece onun için yaşar olmuştum. gebeliğe hazır olmayı bekleme, o çatlaklar,kilolar umrunda olmayacak inan öyle güçlü ki analık duygusu,iki aylık da olsa yaşadım.
köpeğim ve kedim var benim de.ne olacak ki?parazit kontrolleri yapılmıyor mu? kuduz aşısı yok mu? çiğ et yemedikten sonra bir şey olmaz. toxoplazmadan korkma aşılı köpekten geçmez ve garip olan benim iki aylık gebeliğim boyunca köpeğim resmen hissetti,ani hareketler,inatlaşmalar yaşamadık.yürüyüşe beraber çıktık,kuzu gibi oldu.kedimse benle uymaya devam etti:)

a.s.
öncelikle başınız sağolsun. çok geçmiş olsun. umarım en yakın zamanda bizlere tekrar bir müjde verirsiniz.
yorumunuz için çok teşekkür ederim. hayvan sahibi birinden bu cevapları almak beni çok mutlu etti.
yazdıkça,okudukça, cevap aldıkça rahatladım.
troidim bir ara yüksekti sonra düzene girdi. ama korktuğum bir sorun. hamile kalırsam diye endişelerim var. ama ya olmazsa diye daha çok endişelerim var. şimdiye kadar tam anlamıylaa bebek kararı almasakta ben tüm test ve tahlillerimi yaptırırdım. tüm hepatitlerden elizadan troide alerji testine kadar tümüyle ilgili test yaptırdım.hepsinni normal olduğunu sölyedi dr.lar. içten içe hep özenirdim hamilelere ama ben başaramam,bana göre değilmiş gibi gelirdi.şimdi evet inşallah hamile kalırım ve evlat sahibi olurum diyorum.:Saruboceq:
ve köpeklerimin kontrollerini sıklaştııp iç ve dış parazite dikkat edersem sorun olmayacak biliyorum, zaten kuru mama ile besleniyorlar.yeni yeni kabullenip kafam da oturtuyorum herşeyi.

Allah herkesin gönlüne göre versin. umarım hayırlısıyla buradan paylaşıcam yine mutluluklarımı müjdeli haberlerimi.opuyorumnanaktan

canım seni az çok konularından ve yorum yaptığın topiklerden biliyorum ve tanıyorum köpeklerine karşı fedakarlıklarınıda biliyorum ve bir o kadar da hayvansever olduğunu biliyorum ne mutlu sana...
Ama emin ol ki canıom evlat sevgisi farklı birşey en nazından çevremden herkes bunu söylüyorlar kendi annenden bile öteymiş bende 2 senedir uğraşıyorum bebk için ama olmuyor rabbim ol derse olacak inşaallah...bence sende eşini kırmayıp ona bir evlat verme şansını dene derim tatlım hayatın ondan sonra dahada güzelleşecek.Eşin zaten sana çok bağlıymış ki o bebeği dünyaya getirdiğin andan itibaren sana olan ilgisi kat ve kat artacak canım çünkü o meleği sen dünyaya getirmiş olacaksın ve artık ikinizin bir parçası olacak iyice düşün canım

opuyorumnanaktan çok ama çoook teşekkür ederim yorumuna. (konumu kimseler görmedi diyordum) :kedi:

gerçekten çok düşünceli çok ince bir yorum yapmışsın ellerine klavyene sağlık.opuyorumnanaktan
ben bebek için karar verdim. ve hapımı bıraktım. yumurtlama günlerini de tahmini olarak hesaplayıp yazdım başucumuza.:asigim:
eşim bu konuda ne dersem onaylıyor. ya olmazsa bebeğimz dediğim de tedavi oluruz diyor. ya istemessek sıkılırsak diyorum annelerimiz bakar diyor,vazgeçersek diyorum, hapına başalrsın diyor.,ya ilerde çok istersek diyorum evlatlık alırız diyor :))
o kadar çok sorular soruyorum ki.. yaz yaz bitmez. ve eşimde öyle sabırlı ki o anki soruma ve durumuma göre cvp veriyor.
ama o baba olmayı hakediyor. ve eminim ileri de çok da yardımcı olacak.
sağlıklı bir hamilelik ve hayırlı sağlıklı bir evlat diliyorum.(kendime ve tüm isteyenlere):Saruboceq:

inş. sizden tez zamanda mutlu bir haber alırız. hep beraber mutluluğunu paylaşırız.ismini seçeriz,cicilerini görürüz,resimlerine bakarız.:Saruboceq:
bu anneliği düşündüğümden beri garip bir şefkatli yaklaşır oldum herkese:kedi:

merhaba ;

Aslında aynı duyguları farklı şekillerde yaşıyoruz . Bende çocuğu çevre baskısından istiyorum ne yazıkki yaşım senin kadar olsaydı çocuk düşünmezdim :) 29 yaşındayım ama yaş ve çevre baskısı sebebiyle birde evliliğimizin 4. senesi bitmek üzereyken insanların farklı gözle bakmaları çocuk yapmamamın belirli sebeplere bağlamaları beni çıldırtıyor hatta inatlaşıp 20 tane birden doğurasım geliyor :)) şaka bir yana sen gerçekten istiyormusun ? Bana eşim her zaman sen gerçekten istiyor musun? dediğinde net cevap verememem olmuştu ... Bu ay çok istiyordum ama eşim istemiyor:)
Hee bu arada! Tansiyonun var derken Hipertansiyon mu? Bende de o sorun var ve bebek noktasında en korktuğum konu bu ve 5 mg bir hap kullanıyorum :S

merhaba a.s.
yorumunuz çok teşekkür ederim.
tansiyon sorunum var. ama ilaç tedavisi görmüyorum.
tansiyonum sık sık çıkıp iniyor özellikle ağlıyayım sinirleniyim hemen 16-17lerde buluyorum. dr.a gittim ama ilaç falan vermedi. başka bir dr. tekrar gidicem.

gerçekten istiyor muyum? evet aslında istiyorum. ama illa ki olmalı şklinde değil de... inş. olur. yada olursa olur şeklinde istiyorum. bilmiyorum anlatabildim mi...fisfisfis
korunmayı bıraktık. her an müjdeli bir haber verebilirim. ama olmazsa da gerçekten üzülürüm... (kendimle çok çelişiyorum)
olsun ama ne zaman olursa olsun düşüncesindeyim. yani bu yıl bu ay şart değil. ama olsun yeter.

bence kapsamlı bir hastaneye gidin. özellikle mümkün ise TIP'a gidin.
kapsamlı bir tahlil yaptırın. ilacınız için belki değişiklik yaparlar yada düzenleme.

eşinize,evliliğinize ve kendinize güveniyorsanız. neden olmasın?
aslında beni cezbeden çok güzel yanları var:) karnımız kocaman olucak. bayanssulusmileçok değişik güzel ciciler giyicez. zemuszemus ayrıcalıklı olucaz.herkes bize yer vericek kaydirigubbakcemile3
sürekli nazlanma hakkımız olacak opuyorumnanaktan
doğunca biraz uykusuz geceler geçse de bize ANNE diyen bir parçamız olucak:CüvCüv:
acaba kime benzer yaa bunu da çok merak ediyorum fisfisfis

öncelikle Allah gönlünüzden geçeni hayırlısıyla versin inş.
:Saruboceq:

canım benim ne demek ben seni az çok anlıyorum ve dediğim gibi seni yaptığın yorumlardan tanıyorum bitanem ayrıca eşinde çok anlayışlı bir eşmiş seni tebrik ediyorum tatlım zemuszemus Çünkü o kadar sorular sormana rağmen eşin bıkmadan usanmadan sana cevap verip çözüm yolları bulabiliyor demekki alkisalkisalkis
ayrıca canım bana ettiğin dualar içinde çok teşekkür ederim hamile kaldığım zaman sana mutklaka haber vericem zaten tüm kk nın haberi olacakkaydirigubbakcemile5dualarım seninle tatlım allahım gönlünüze göre versin inşaallah öpüyorum seni

güzelim
26 da evlendim
7 -8 yıl olmadı çok endişeliydim yeni evlendiğimde kendimide hazzır hissetmiyordum
br düşük yaptım tüm kaygılardanmıdır bilmiyorum
sonra çok istememe rağmen olmadı
allaha şükürler olsun çift çizgiyi görmüştüm nihayet 32 yaşında
ve yaştanda dolayı korkularım azalmıştı
keşke hiç korkmasaydım
çok güzelmiş hamilelik zevkli geçti eşim yardım etti süpürme silme yemek
yan gelip yattım
hep hamilemi kalsaydım dedi çok rahat etmiştim çünki
ama sonra sabırsızlandık tabi olsada bir görsek sağlıkla diye
ve dünyaya geldi şükürler osun
bakımı çok kolay
hamilelikte kolay
sevmesi ayrı bir güzel
hayatın çok renkleniyo
ve eskisinden daha formdayım
hep bakımlı bir anne olmak isterdim
sen istersen çok formda olursun mere-ak etme
korkuların inan yersiz
bebeğin olduğunda allahın izni ile iyiki yapmışım diyeceksin canım benim....

öncelikle çoookk şanslısınız bunu hiç unutmayın böle bi eşe çocuk vermek süper bi duygudur maşallahh diyorum eşinize...
Ama annelik gibi yüce bir duygu için fazla kaygılanmayın.önemli olan allah aratmasın nedensiz yıllarca çocuğu olmayan insan dopdolu bu nedenle fazla kafanızı kurcalamayın bence çok iyi bir anne olucaksınız.
şu an 10 haftalık gebeyim bulantı ve kusmalar o kadar zorluyorki beni ona rağmen şikayetçi değilim şükür ki rabbim verdi aratmadı.doğum sonrasında spora gidersiniz rejim yapar yine eski günlerinizdeki çıtırlığınıza kavuşursunuz dert etmeyin bunları sağlık olsun gerisi kolay

ahhhhh....... insanın böyle bi kocası olsun, 10 tane de bebesi olsun komşularrrr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…