kafam çok karışık sabretmeli miyim duzelmez deyip bosanmalimiyim?

Uzuldum senin adina. Dayak varsa isin icinde, bilemiyorum. Biz kadinlar gercekten zehir gibi sozler edebiliyoruz erkegi cileden cikarabiliyoruz evet, ama erkek erkekligini bilecek, sinirlarini bilecek. Sizi dovecek kadar ofkelendiyse, ortamdan cekip gitsin, sizi gondersin, ama dayak nedir yahu.

Ya bu kocalardan nekadar dertliyiz biz yahu. Icim karariyo bu forumda yemin ediyorum.

çok üzüldüm adınıza
evliliğin içinde böyle olaylar insanı yıpratıyor gerçekten
şimdi ne yapmaya karar verdiniz

çok üzüldüm adınıza
evliliğin içinde böyle olaylar insanı yıpratıyor gerçekten
şimdi ne yapmaya karar verdiniz
Su an beklemedeyim uzun sure kontrol edicem bana olan davranislarini. Zaten su anda yaninda yatmiyorum konusmuyorum evin icinde ayri gibi biseyiz. Altinlarim geldi. Bankaya yatircam bugun. Simdilik ne istersem onu yapiyo gibi ama daha cok zamana ihtiyacimiz var. Evlilik terapistine mi gitsek diyorum. Ben de psikolojikmen cok yiprandim. O da ayni sekilde. Bana cocuga haftada bir gunde olsa bakacak guvenilir birini bulalim haftada bir gun birak sen gez arkadaslarinla bulus haftada bir gun de aksam birakiriz biz beraber cikar kafa dagitiriz dedi. haftada bir gun de temizlikci al dedi.
Dayak meselesine gelince de kendini affettirmeye calisiyo ama bilmiyorum. Psikolog arkadasimla konustum. Ben o gun kafayi yemek uzereydim durup durup kaynanamin butun yaptiklari aklima geliyo. Ustune bir de yeni yaptiklari aklima gelince daha da kotu oluyorum. O gun de yine kavga cikarmisti esime telefon acip beni sikayet etmisti ben de agladim bagirdim cagirdim o aan nasil bir duruma geldim bilmiyorum intihar etmeye kalkistim gozume bisey gorunmedi balkonun demirine ciktim butun bunlari bir anda yaptim ve o anda tokat yedim. Psikolog arkadasim bu tokat bayilan bir insana atilan tokat gibi o an seni kendine getirmek icin ya da seni kaybetme korkusuyla yapilmis bir refleks de olabilir dedi. Esim de zaten boyle demisti. Baska bisey sebebiyle olsa annem yuzunden ya da baska bisey yuzuden kesinlikle vurmazdim demisti bikac gun once.Kesinlikle barismak icin kulp buluyorum zannetmeyin esimle hala konusmuyorum hala bi yabanci gibiyim. en kisa zamanda hem evlilik terapistine gitmek istiyorum onunla beraber hem de ben bi psikologa gitmek istiyorum cok yiprandim baska bi insana donustum nesem mutlulugum kalmadi

ben bu konuyu yeni görüyorum.
Resmen delirdim şu cümleyi okuduktan sonra "Bir düğün falan olur alir takarim düğün bitince iade ederim"
bence suç yok bunun kocasında da kvaldesinde de. Bu kendini ezdirmeye o kadar meyilli ki, bunlar ezmese başkası ezecek.

Canim kendini ezdirme degil sabretme alttan alma diyelim cunku oyle bir kadin ki itle dalasacaginde caliyi dolas demisler ben de aile duzenim bozulmasin takarim memlekete gittikce ne olacak diye dusundum. Ama is su an oyle bir boyuta geldi ki en son kurbanda memlekete gittigimde altinlari kendi anneme birakmistim. Sonra kaynanam altinlar nerde dedi annemde dedim. Bi daha o altinlardan benim haberim olaacak deyip kapiyi yuzume carpinca olay koptu. Ben de dogal olarak benim olan bisey icin hirsiz gibi muamele goruyorum dedim. En son esimi aradi vermicem altinlari dedi ve beni kotuledi esime ben de doldum artik daha once de o kadinin yaptiklarindan dolayi. Intihara kalkistim ve bunun ustune esim bana vurdu. esim demek bile tuhaf geliyo artik ya neyse... bu olaya bes gun oldu. O gunden beri esimle ayri duruyorum uzak duruyorum ondan. Barismam icin cok sey yapti daha sonra yazdiklarimi da okursan anlarsin. Kendini ezdirmeye alismis diye yargilamak cok kolay. Esim beni kaybedecegini anlayinca annesinj aradi gozumun onunde hoparlor acik bir sekilde konustu evliligimizde bir daha bizim karar vermemiz gereken seylerin icinde bulunma semikse akil verme ikimiz de yetiskin insanlariz ben daha once sana uyup yuvami kac kere yiprattim ama hata etmisim. O altinlar da ikimizin senin yaptigin cogu davraanis cok yanlis buyugumsun diye senin uzulmeni istemedim ama simdi isler degisik bir boyuta gidiyo herkes kendi vazifesini yapsin herkes kendi ozeliyle kendi ilgilensin altinlari da yolla dedi cadaloz her zaman oldugu gibi agladi yine. Aaltinlarim geldi bugün. Anladiysan kendimi ezdiren bir insan degilim caanim. Huzurum kacmasin bebegim bisey hisetmesin diye olaaganustu sabir gosteren bir insanim. Ve bebegim bugune kadar hicbir kavgamiza sahit olmamistir

Bir annenin yavrusuna yapabileceği en büyük iyilik sağlam bir psikolojiye sahip olmaktır. Sinirleri bu kadar yıpranmış bir anne dünyanın en zor şeyidir. Bazen dolaylı olarak ne kadar etkilediğimizi farketmiyoruz.

Cok guclu durmaya calisiyorum bebegimin yaninda. Ne hissedersem hissedeyim ona hep gulumserim. Onunla oyunlar oynarim karsisinda kucucuk bir cocuk olurum moralim bozuk diye hicbir seyini eksik etmem asla onun gorecegi yerde aaglamam. Babasi da oyle cok ilgilenir altini bile degisir sohbet eder oyunlar oynar ve onun onunde anne baba olarak da normal davraniriz boyle durumlarda zor olsa da ki boyle buyuk bir kavgayi da ilk kez yasadik. Daaha once de kaynanam yuzunden cok kavgamiz olmustu ama bu defa baya farkli oldu. Bizim kavgamiz ikimizin arasinda zaten etkileseydik onu bu bir sekilde cocuga yansirdi onun davranislarindan belli olurdu.

Bence yanlış anlamayın ama son karar verilmeden buraya bir şey yazılmamalı. Dayak derseniz, sonra kendime getirtmek için tokat yedim derseniz buradaki bayanlar tabi ki ayaklanır!

Afedersiniz ama bir söz var ''Bekara karı boşamak kolay'' diye.. ne diyelim ki şimdi yani?

siz dik durun ki dik duracak nesiller yetiştirebilesiniz !

Hala çok kısa vadede düşünüyorsunuz. 2-3 tartışmalık ya da 1-2 yıllık sürelerden bahsetmiyorum. İntihar etme noktasında çıldırtılmış bir annenin laçkalaşmış sinirlerinden bahsediyorum. O yüzden huzuru koruyacağım diye bir daha asla o noktaya getirtmeyin kendinizi. Hiç bir şey sizin psikolojinizden önemli değil. Siz o psikoloji ile bir çocuk büyüteceksiniz. 20 yıllık bir süreçten bahsediyorum.

Son düzenleme:
Bence yanlış anlamayın ama son karar verilmeden buraya bir şey yazılmamalı. Dayak derseniz, sonra kendime getirtmek için tokat yedim derseniz buradaki bayanlar tabi ki ayaklanır!
Evet dayak yedim atilan tokatlar dayak atmis demek olmuyo mu? Oyleyse alt tarafi tokat deyip susmamiz mi orda bi durup dusunmemiz mi?... o dayak olayi oldugunda bana annesi yuzunden vurdu diye dusundum. Butun olanlari psikolog arkadasima anlattigimda o da bana benim intihara kalkisma animda beni kendime getirmek icin yapilmis bir refleks ol a bilecegini soyledi. Bunu ben soylemedim dikkat edin. Arkadasim boyle soylemeden once zaten esim bana ayni seyi soyledi. Annem yuzunden ya da baska bir sebepten kavga ettik diye ben sana vurmazdim dikkat ettiysen kendini asagi atiyodun dedi.
Her ne olursa olsun hala affetmedim affetmeli miyim hala bilmiyorum. Buna karar verebilmek cok zor. Kimsenin ayaklanmasini gerektirecek bir durum yok.

Ilk defa yasandi bu kadar agir bir olay. Benim sinirlerim kaynanamin cikardigi kavgalarin aramizi bozmasi yuzunden bu kadar yiprandi. Kaynanam bizi aramasin sormasin memlekete gitmeyelim o kadar guzel bir aile oluyoduk ki. Biz birbirimizi cok sevmistik. Ama o annesinin yaninda elimi tutsa beni opse kaynanam esime bunu cok tepene cikariyosun derdi beni de anneme sikayet ederdi saygisiz bizim zamanimizda annenin onunde kocanin gozune bile bakilmazdi diye. Asiri gerici cahil bir kadin. Iki gun once annesine telefon acti bir sayfa once yazdim. Artik asla karismicak tek laf bile ettirmicem diyo gozumun onunde ilk defa annesini hasladi ama bundan sonra da sozunu tutar mi bilmiyorum geri adim atamiyorum bu yuzden

Be
bnm esimle de ayni aorunlar var 2 yillik evliyim tek fark ev hanimiyim

cok ozur dilerim ama tokatin asla aciklamasi yok. Olmali diye demedim zaten ama siz de aciklamayi cama cikmaniza bagliyorsunuz! Ben kartin kullanilmasi ile ilgili bir sey soyleyebilirim ki esiniz belli kontrolcu. Kendi hayatimda ds ayni soeunu yasayani gordum..degismiyorlar

anam bana demedigini birakmiyo arkamdan bir sürü iş ceviriyo uzak sehirlerdeyiz ama yine de arada evime gelerekogluna telefon acarak en ggüçlü silahi olan aglamasiyla duygu sömürüsüyle ortalığı karistiriyo. Bir ay once evime geldi mesela oğlum enfeksiyondan hastaneye yatmisti günlerce uykusuz kalmistim eşim sonucu bile bile bana yardım etsin diye annesini çağırdı ama bişey fark etmedi hastanede yine ben sabaha kadar çocuğun başında bekledim o fosur fosur uyudu gündüzleri gezdi. Hastaneden çıktık eve geldik o yorgunlugumla evi temizledim ayıp olmasin diye o ne yaptı ogluna beni sikayet etti pasaklı dedi. Aksam yemegi yapiyodum geldi ocagin basina cok güzel yemek yapmama rağmen o öyle yapilmaz dedi kendi gecti ocagin basina yemegi yapmaya başladı aksam eşim geldi oğlum şuraya misafir geldim yemeği bile ben yapiyorum dedi. Ertesi gün eşime annen balık sever çıkalım da balık alalım dedim çıktık çocuğu kendine birakip baliklarin temizlenmesini falan bekledik 45 dk icinde döndük eve. Sonra bu ağlamaya başladı beni evde biraktiniz bas başa gezdiniz dimi diye. Yaa Allah islah etsin seni kadin bunlar nasıl seytanliklar böyle biktim artik yemin ederim psikolojim bozuldu. Benim annem bize gelse siz cocugu bana birakin gönlünüzce gezin zaten bunaldiniz der.[/QUOTE]
Bosan eger mumkunse ya da kavga cikar dayak yersen de sikay

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…