• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kafam darda duman

nilufersu

Guru
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2014
211
346
303
Adana
merhaba kızlar.
uzun süreden beri kafam çok karışık, hiç kimseyle paylaşamıyorum derdimi ve en doğrusunun sizlere danışmak olduğuna karar verdim. umarım yardımlarınızı esirgemezsiniz benden.

7 seneden beri devam eden bir ilişkim var üniversite okuyorum ve bu sene mezun oluyorum kısmetse.bitirdikten sonra da memleketime dönücem. bu 7 yıl boyunca iyi kötu günlerimiz oldu. birbirimiz için cok fedakarlıklar yaptık, birbirimize cok güzel anlar yaşattık,özellikle de sevgilim bu yıl beni cok sasırttı, cok mutlu etti hem ilgisiyle hem de sözleriyle. ve tüm bu sürenin ardından yaza ilişkimizi ciddiye taşımayı planlıyoruz. bu yaz kısmetse istemeye gelecekler. ancak evlilik tarihi konusunda anlaşamıyoruz. ben seneye olsun istiyorum, uzatmanın bi anlamı yok diyorum, o ise ıkı sene daha bekleyelim diyo, maddi durumlardan dolayı. Ancak ben artık daha fazla beklemek istemiyorum. bu ilişkinin bu kadar uzun sürmesi artık beni yıpratıyo kızlar,üstelik memleketime dönüyorum artık hiç görüşemicez. zaten ikimiz de telefonda konuşmayı sevmiyoruz. bu süre boyunda iyice birbirimizden kopucakmışız gibi geliyo. bu evlilik muhabbetinin bi karara varılmamıs olması benden iki sene daha süre istemesi beni ondan soğutmaya basladı. iki sene uzaktan ilişki yürütmeye hiç hazır hissetmiyorum kendimi. üstelik bu yaz nisan olsa bir sene nişanlı gezmenin doğru olacağını düşünmüyorum.ufak tefek yaşadığımız sorunlar da birikince ben iyice bunalıyorum.
aslında erkek arkadaşım da evlenmek istediğini söylüyo ama ilişkimiz adına hiç bir sey yapmıyo, kenarda hiç bi birikmişi yok,ki çok uzun zamandan beri iyi bir maaşla çalışıyo. eli çok bol,parasını çok savuruyo birikim yapmanın 'b'sinden haberi yok. ayın sonunu getiremiyo,borçla harçla geçinmeye çalışıyo sonra. o kadar paradan bir kuruş bile kalmıyo geriye. bir yandan ailesine ev yaptırmaya çalışıyo, üstüne yüklü bir miktarda borcu var. tüm bunlar olunca maddi durum bizim önümüze engeller kokuyo. ailesine yardım etmesi gerektiğinin farkındayım ama bi yandan da keşke bizim için birikim yapmıs olsaydı. ben mi yanlış düşünüyorum, inanın duygularım çok karışık. keşke akıl alabileceğim bi büyüğüm olsaydı etrafımda.

gerçekten tüm bunları düşünürken ister istemez soğuyorum. tüm bunlardan sonra seneye evlenmeyi istemek cok mantıksız biliyorum. ama 7 sene oldu kızlar az değil. artık ben de önüme bakmak, sevdiğim insanla birlikte olmak istiyorum. hayallerimizi gerçekleştirmek, iyi ki bu ilişki için bu kadar fedakarlık yapmışım demek istiyorum. sonra bi an geliyo bizim sonumuz yok ayrılmak en doğrusu, o para asla denkleşmicek biz hiç evlenemicez diyorum.acaba ben mi çok abartıyrum kızlar. belki kendi kendime sürekli düşündüğüm için soğuttum içimi ona karşı. gördüğüm zaman hiç içimde bi heyecan yok elini tutmasam da olur diyorum. bi yandan da yılların vermiş olduğu bir bağlılık var. ondan başkasıyla bir hayat asla düşünmedim düşünemem. :14:

vereceğiniz akıllar hayatımla ilgili cok büyük kararlar almama yardım edecek lütfen düşüncelerinizi esirgemeyin

Son düzenleme:
haklısın ama bide maddi açıdan sıkıntı çekeçekseniz adam da haklı herşey paraya bakıyor ev eşyalar faturalar yiyecek aklına gelen herşey 7 sene beklemişsiniz gelsinler yazın istemeye nişanlanırsınız oda sende kendini toparlayıp evlenirsiniz eğer böyle sık boğaz edersen bunalır erkeler çok sıkıntıya gelmez bu konuda :ssz:

Ben çok kızıyorum sizin gibi düşünen kızlara. Maddi durumunuz uygun değilse bir iki sene bekleyiverin. Mezun da oluyormuşsunuz sizde çalışıp para biriktirirsiniz hem bu süreçte. Her şeyi erkeğin sırtına yüklemek olmaz sonuçta. Acele ederseniz mutsuz olursunuz. Buraya sırasıyla " düğünümü istediğim yerde yapmıyorlar- kayınvalidem istediğim eşyayı almama karşı çıkıyor- nişanlımla anlaşamıyoruz- evliliğimiz borçlar yüzünden iyi gitmiyor" temalı konular açarsınız...

Sen daha mezun bile değilsin bi'birikimin var mı? Yok.
Yuvayı ikiniz kuracaksınız ama tüm sorumluluğu adama yükleyip seneye düğün isterim diyosun.
Bence tek takılman gereken nokta sevgilinin kenarına 3-5 kuruş para atmıyo oluşu eğer böyle giderse ne iki sene ne 5 sene yani. İkinizin de belli bi'birikimi olmalı.

Süre konusunda haklısın. Bi'5 yıllık bi'de 6 yıllık sevgilisi olan arkadaşlarım var muhabbet hep aynı "bıktım sevgililikten bunalıyorum resmen böyle, sevgililik süreci yıpratıyo beni".

Ama gel gör ki şartlarınız tamam değil sizin. Hele okulunu bitir belki aynı şehirde işe girersin, nişan da yaparsınız adam gibi görüşürsünüz böylelikle.

Yuvayı ikiniz kuracaksınız ama tüm sorumluluğu adama yükleyip seneye düğün isterim diyosun.
Bence tek takılman gereken nokta sevgilinin kenarına 3-5 kuruş para atmıyo oluşu eğer böyle giderse ne iki sene ne 5 sene yani. İkinizin de belli bi'birikimi olmalı.

Süre konusunda haklısın. Bi'5 yıllık bi'de 6 yıllık sevgilisi olan arkadaşlarım var muhabbet hep aynı "bıktım sevgililikten bunalıyorum resmen böyle, sevgililik süreci yıpratıyo beni".

Ama gel gör ki şartlarınız tamam değil sizin. Hele okulunu bitir belki aynı şehirde işe girersin, nişan da yaparsınız adam gibi görüşürsünüz böylelikle.

Arkadaş benim kafamın içindekileri aynen yazmış olduğu için üstüne birşey eklemeye gerek görmedim.

Arayı uzatmayın.Bence en kısa zamanda olmalı.Maddiyat önemli ama aşılamaz değil.Araya mesafeler girince tartışmalar ve başka sıkıntılar da gelir.

2 yıl sonra veya 4 yıl sonra olsun ne fark eder ki.
sırf 2 yıl sonra olsun demiş diye erkek arkadaşınız ayrılmayı bile düşünüyorsunuz.
önce sevginizden emin olun.
sonra da mantıklı düşününün.
evlilik öyle kolay değil, borç varken evlilik güllük gülistanlık olmuyor bunu bilin.
tüm maddi sorumlulukları erkek arkadaşınıza yüklüyorsunuz ama sizin var mı birikiminiz?
bence erkek arkadaşınız mantıklı olanı yapıyor, hevesle yaklaşıp bir an önce olsun demiyor.
abartılacak bir durum göremedim. önce mezun olun, sonra evinize gittiğinizde ailenizin nabzını ölçün derim ben.
evlilik dışardan göründüğü değil yani çok fazla sorumluluk gerektiriyor.

haklısın ama bide maddi açıdan sıkıntı çekeçekseniz adam da haklı herşey paraya bakıyor ev eşyalar faturalar yiyecek aklına gelen herşey 7 sene beklemişsiniz gelsinler yazın istemeye nişanlanırsınız oda sende kendini toparlayıp evlenirsiniz eğer böyle sık boğaz edersen bunalır erkeler çok sıkıntıya gelmez bu konuda :ssz:

farkındayım bu konuda sıkıntıya gelemediğinin zaten. ama bizim düğünümüz iki yıl sonra bile olsa düğün için gerekli parayı biriktireceğini düşünmüyorum erkek arkadaşımın. cunku uzun süreden beri çalışmasına ragmen bi birikimi yok :( zaten beni düşündüren ve git gide soğutan da bu

Ben çok kızıyorum sizin gibi düşünen kızlara. Maddi durumunuz uygun değilse bir iki sene bekleyiverin. Mezun da oluyormuşsunuz sizde çalışıp para biriktirirsiniz hem bu süreçte. Her şeyi erkeğin sırtına yüklemek olmaz sonuçta. Acele ederseniz mutsuz olursunuz. Buraya sırasıyla " düğünümü istediğim yerde yapmıyorlar- kayınvalidem istediğim eşyayı almama karşı çıkıyor- nişanlımla anlaşamıyoruz- evliliğimiz borçlar yüzünden iyi gitmiyor" temalı konular açarsınız...

benim düğün için gerekli olan birikimim var cunk oğrenciliğim sırasında hep çalıştım ailemin para göndermesine ragmen. ve ailemin verdiği paralardan da birikim yaptım benm o konuda hiç bi sıkıntım yok. benm üzüldüğüm nokta su ki ben öğrenci halimde bu kadar birikim yapmısken onun hiç bi birikimi olmaması üstelik hep bu sene evleniriz diye duşünüyoduk şimdi iki sene daha bekle diyo :(

tşekkür ederim yorumunuz için. sevgilimle aynı sehirde işe girmemin imkanı yok mecbur memleketime döneceğim yanı. dediğiniz gibi uzun yıllar çıkanların derdi hep aynı. gercekten de bu sürec yıpratıyo, sanki ömrümüzün sonuna kadar hep cıkacakmısız gibi hissediyosun bi süre sonra ve muhabbet artık kankiliğe bağlıyo. az once diğer arkadaslara bahsettiğim gibi benim acımdan bakarsak benm maddiyatla ilgili problemim yok cunku kendi beyaz esyalarımı ve ceyizimi alacak kadar birikimim var cok sükür. tek sorun sevgilimin bu günleri düşünmeyip hala para biriktirmeye başlamamsı. bu da soğumama neden olan diğer bi sebep aslında

Arayı uzatmayın.Bence en kısa zamanda olmalı.Maddiyat önemli ama aşılamaz değil.Araya mesafeler girince tartışmalar ve başka sıkıntılar da gelir.[

hersey zamanında güzelmiş. bu gibi hayırlı seyleri uzatmak iyi değil derler. suan öyle karışık hisler yaşıyorum ki bu sözün doğruluguna bir kez daha inandım.:(

2 yıl sonra veya 4 yıl sonra olsun ne fark eder ki.
sırf 2 yıl sonra olsun demiş diye erkek arkadaşınız ayrılmayı bile düşünüyorsunuz.
önce sevginizden emin olun.
sonra da mantıklı düşününün.
evlilik öyle kolay değil, borç varken evlilik güllük gülistanlık olmuyor bunu bilin.
tüm maddi sorumlulukları erkek arkadaşınıza yüklüyorsunuz ama sizin var mı birikiminiz?
bence erkek arkadaşınız mantıklı olanı yapıyor, hevesle yaklaşıp bir an önce olsun demiyor.
abartılacak bir durum göremedim. önce mezun olun, sonra evinize gittiğinizde ailenizin nabzını ölçün derim ben.
evlilik dışardan göründüğü değil yani çok fazla sorumluluk gerektiriyor.

teşekkür ederim yorumunuz için. emin olun bazı seyler uzayınca olmuyo. olacağı varsaa da olmuyo yani. bilmiyorum dugularım cok karısık. belki 7 sene cıkıp 2 sene daha beklerim diyenler vardır. ama ben beklemek istemiyorum. içten içe de erkek arkadasıma kızıyorum 7 sene boyunca ınsan hiç mi birikim yapmaz. biz aslında ıkı sene önce evlenecektik bana dedi ki iki sene daha bekleyelim. iki sene bitti,şimdi iki sene daha diyo. soğumama sebep olan baska bi sebep yok ama bazen sanki bosuna bekliyomusum gibi geliyo.

sürekli ertelemesi kafa karıştırıcı ..
siz ömür boyu onu mu bekliyceksiniz.
madem ciddi niyeti var ona göre planını yapıp birikim yapsaymış.
ben olsam bir iki sene daha beklemezdim ,siz yine iyi sabretmişsiniz.
yarın bir gün ayrılsanız ne olacak ,geçen yıllarınıza yazık yaniii.

sürekli ertelemesi kafa karıştırıcı ..
siz ömür boyu onu mu bekliyceksiniz.
madem ciddi niyeti var ona göre planını yapıp birikim yapsaymış.
ben olsam bir iki sene daha beklemezdim ,siz yine iyi sabretmişsiniz.
yarın bir gün ayrılsanız ne olacak ,geçen yıllarınıza yazık yaniii.

birikim yapmak şöyle dursun elinde avucunda olanı arkadaslarına destek olmak için veriyo. zaten ailesine suan ev yaptırıyo falan derken bizim evlilik hayal olma yolunda emin adımlarda yürüyo :(

teşekkür ederim yorumunuz için. emin olun bazı seyler uzayınca olmuyo. olacağı varsaa da olmuyo yani. bilmiyorum dugularım cok karısık. belki 7 sene cıkıp 2 sene daha beklerim diyenler vardır. ama ben beklemek istemiyorum. içten içe de erkek arkadasıma kızıyorum 7 sene boyunca ınsan hiç mi birikim yapmaz. biz aslında ıkı sene önce evlenecektik bana dedi ki iki sene daha bekleyelim. iki sene bitti,şimdi iki sene daha diyo. soğumama sebep olan baska bi sebep yok ama bazen sanki bosuna bekliyomusum gibi geliyo.

şimdi biraz daha açık anlatmışsınız haklısınız durum böyle ise hemde sonuna kadar
tavrınızı koyun, ciddiyetinizi anlasın. tabi ki insanın birikimi olmalı bir kenarda.

canım bak böyle kötü düşünceler herkesin aklından geçer. ama bunca sene emek vermişsin. bunca sene beklemişsin. bir yılın daha aranızdaki ilişkiyi bozacağını sanmam. hem ayrılsanız bile gene o kadar kısa bir sürede birini bulup evlenmeyeceksin sonuçta bulsan evlensen bile aklında acabalar kalacak. birde yeni bulduğunda hep alıştığın sevgilinin izlerini arayacaksın. ben de eşimle 7 yıl çıktım. benden 2 yıl önce okulu bitirdi ama atanamadı ve iş bulamadı. 1 yıl askerlik falan filan uğraştı sonra da iş için uğraştı ve evlendik. demem o ki beklemek bişey değil ki biz de hiç görüşemedik neler yaşadık ama sevgimize sahip çıktık. evlendiğimizde ben 2 yıllık memurdum eşimse 3 aylık. kredi çektik düğün için altınlarımız için ev için ama bir şekilde allah gücünü veriyor. sevgilin çok savruksa 2 sene değil 22 senede de biryere bir çöp koyamaz maalesef ki erkekler evli değilken o bilinçte olamıyorlar zaten. bence güzelce konuş. aile falan da girince işin içine uzatamazsınız çok zaten nişanlılığı. inşallah ikna edersin

bende suan hemen hemen aynı dertden muzdaripim 4yıldır sevgiliyiz önceleri okul bitince evleniriz diye düşünüyorduk bnm okul bitti göreve basladım 2 yıldır çalışıyorum çeyizimin coğunu kendim aldım sevgilim askerde suan. gitmeden önce özel sektörde calişiyordu ve hiç bi şekilde para biriktirme fln olmadi. bn hep askerden geldikten sonra ciddi bişeyler olur diye beklerken beyfendi kalkmış bi iki yıl daha bekleyelim bn bi iş kurayim diyo. bu iki yıl içinde düzenini tutturabileceğini para biriktireceğini zannetmiyorum bnm ailem bi an once düğün olmasını istiyo bunun baskısı var üzerimde seneye düğün olacak diye düşünüyrlar bunu bildigi halde ertelemek istiyor. suan asker oldugu için canını sıkmamak adına bunun tartışmasina girmiyorum ama bi gelsin istemeye gelin nişanlanalım bari dicem nişanlanınca işin ciddeyitini bıraz daha anlar aileme karsı o da kendini sorumlu hisseder diye umuyorum inş oyle olur:ssz:

Back
X