• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kafam darda duman

bende suan hemen hemen aynı dertden muzdaripim 4yıldır sevgiliyiz önceleri okul bitince evleniriz diye düşünüyorduk bnm okul bitti göreve basladım 2 yıldır çalışıyorum çeyizimin coğunu kendim aldım sevgilim askerde suan. gitmeden önce özel sektörde calişiyordu ve hiç bi şekilde para biriktirme fln olmadi. bn hep askerden geldikten sonra ciddi bişeyler olur diye beklerken beyfendi kalkmış bi iki yıl daha bekleyelim bn bi iş kurayim diyo. bu iki yıl içinde düzenini tutturabileceğini para biriktireceğini zannetmiyorum bnm ailem bi an once düğün olmasını istiyo bunun baskısı var üzerimde seneye düğün olacak diye düşünüyrlar bunu bildigi halde ertelemek istiyor. suan asker oldugu için canını sıkmamak adına bunun tartışmasina girmiyorum ama bi gelsin istemeye gelin nişanlanalım bari dicem nişanlanınca işin ciddeyitini bıraz daha anlar aileme karsı o da kendini sorumlu hisseder diye umuyorum inş oyle olur:ssz:

gercekten de durumumuz aynıymıs. seni cok iyi anlıyorum. insan hayatını sevdiği insanla bir an once kurup onunla yaşlanmak istiyo. bu sekilse sanki hep birşeyler eksikmiş gibi. üstelik ailelerimizin de beklentileri var sürekli sevgili olarak gezmek bi yerden sonra hoş karşılanmıyo.bi de bizden sonra cıkmaya baslayan arkadaslarım evlendi üstüne cocukları oldu biz hala söz bile yapamadık. ona kalsa zaten biz hiç bişi yapamıcaz da benm sıkıstırmamla bu sene söz yapıcaz kısmetse :(

canım bak böyle kötü düşünceler herkesin aklından geçer. ama bunca sene emek vermişsin. bunca sene beklemişsin. bir yılın daha aranızdaki ilişkiyi bozacağını sanmam. hem ayrılsanız bile gene o kadar kısa bir sürede birini bulup evlenmeyeceksin sonuçta bulsan evlensen bile aklında acabalar kalacak. birde yeni bulduğunda hep alıştığın sevgilinin izlerini arayacaksın. ben de eşimle 7 yıl çıktım. benden 2 yıl önce okulu bitirdi ama atanamadı ve iş bulamadı. 1 yıl askerlik falan filan uğraştı sonra da iş için uğraştı ve evlendik. demem o ki beklemek bişey değil ki biz de hiç görüşemedik neler yaşadık ama sevgimize sahip çıktık. evlendiğimizde ben 2 yıllık memurdum eşimse 3 aylık. kredi çektik düğün için altınlarımız için ev için ama bir şekilde allah gücünü veriyor. sevgilin çok savruksa 2 sene değil 22 senede de biryere bir çöp koyamaz maalesef ki erkekler evli değilken o bilinçte olamıyorlar zaten. bence güzelce konuş. aile falan da girince işin içine uzatamazsınız çok zaten nişanlılığı. inşallah ikna edersin

cok haklısınız bunları da düşünmüyo değilim. ama ınanın maası iyi istese cok kısa bi sürede düğün için parayı biriktirir ama onun işine gelmiyo. bakın söyle anlatayım 7 sene once bana dedı kı ailem ev istiyo onlara ev yaptırıcam benı 4 sene beklermısın. tamam dedım zaten benm okulum var. o 4 sene ıcınde ne ev yaptırdı nede birikim yaptı. bu ev bizim oturacagımız ev değil ayrıca. sonra dedıkı eve daha baslamadık sen bekle ben yine bekledim. 2-3 sene daha gecti şimdi diyodu 2 sene daha bekle. ben de kendımı cok kötu hissediyorum sanki oyalanıyomus gibi. onlar hala eve baslayamadılar. ben hep bekleyecekmiyim yani. bu arada sizin mucadelenize de saygı duydum mutluluklar dilerim

Back