Kafam karışık - kullanılıyor muyum

Şuan o evde sizin bi pay hakkınız yok siz evlenmeden önce alındığı için neden siz ödüyorsunuz evi satıp yeni bir ev alın öyle öderim ben borcu de eşinizde fena yani :KK12:

Merhaba kızlar, değerli vaktinizi ayırdınız, yanıtlarınız için sen teşekkür ediyorum, tek tek cevapla yapamadım toplu olsun. Annem ve kardeşimin ailevi nedenlerden bize taşınması gerekti evet, kayınvalidem veya görümcem de olsa bize taşınabilirdi sorun yok. Kocamla istişare edip tartıştık, süt almaya gidip jelibon cipslerle dönen biriyim o konuda haklı öz eleştiri yapmam gerekirse iki kez giyip kenara attığım eşyalarımı dolapta yer bulup yerleştiremeyip sürekli dağıtıyorum, ama alışveriş konusunda kısıtlandığımda da ruhum daralıyor, ancak kısıtlanmasam da şu dünyada bir işe yarar bir çöp sahibi olamayacağım. İstediğim herhangi bir nesneye bu bir istek mi, ihtiyaç mı diye soracağım. İstekse bunu baskılamam gerek benim gibi olan varsa beni anlar. Bu pis bi iş. Dünya üzerinde neler yaşanırken, ve çok zor bir ülkede yaşam savaşı verirken bazen küçük virgüllerde başımızı ağrıtıyoruz kızlar, birbirimizi yatıştıralım körüklemeyelim kendimizi de birbirimizi de hep telkin edelim.

Merhaba kızlar, değerli vaktinizi ayırdınız, yanıtlarınız için sen teşekkür ediyorum, tek tek cevapla yapamadım toplu olsun. Annem ve kardeşimin ailevi nedenlerden bize taşınması gerekti evet, kayınvalidem veya görümcem de olsa bize taşınabilirdi sorun yok. Kocamla istişare edip tartıştık, süt almaya gidip jelibon cipslerle dönen biriyim o konuda haklı öz eleştiri yapmam gerekirse iki kez giyip kenara attığım eşyalarımı dolapta yer bulup yerleştiremeyip sürekli dağıtıyorum, ama alışveriş konusunda kısıtlandığımda da ruhum daralıyor, ancak kısıtlanmasam da şu dünyada bir işe yarar bir çöp sahibi olamayacağım. İstediğim herhangi bir nesneye bu bir istek mi, ihtiyaç mı diye soracağım. İstekse bunu baskılamam gerek benim gibi olan varsa beni anlar. Bu pis bi iş. Dünya üzerinde neler yaşanırken, ve çok zor bir ülkede yaşam savaşı verirken bazen küçük virgüllerde başımızı ağrıtıyoruz kızlar, birbirimizi yatıştıralım körüklemeyelim kendimizi de birbirimizi de hep telkin edelim.
Tamam. Mutluluklar

Ben de karsiyim kesinlikle. Ama bazi konularda bir de bey den dinlesek belki diyecek ki son care ele aldim artik butceyi.. borc oduyoruz ev sahibi oluyoruz yarin kendimiz rahat edicez ama kadin ivir zivirdi makyajdi kap kacakti harciyor parayi diyecek. Belki oncesinde ne kavgalar cikti da is bu hale geldi.
Kimse demiyor ki cok savurdum parayi da adam aldi elimden diye. Ama bazi kocalar tilki oluyor kadin saf oluyor aliyor elinden o ayri.

İster savurur, ister biriktirir, isterse yakar kadın
Emek verip, çalışıp kazandı para üzerinde söz hakkı kadınındır, ne demek adam elinden alıyor kartı.
Çocukmu var karşısında da alıyor kartı. Sızde bir kadın olarak bu durumu haklı görüyorsunuz. Pes

Kusura bakma maaş kartını kocasına veren kadın bana çok komik geliyor benim babam annemin 1 lirasını bile almamıştır hiç adamda gurur yok sizde izin vererek ayrı bir gurursuz oluyorsunuz komedi sanki çocuksunuz

Sanki sizin sorununuz yokmuş da burdaki insanlar çıkarmış böyle birşeyi gibi bir imaj çizmiş toplumsal mesajlada konuyu bağlamışsınız 🤔

Kusura bakma maaş kartını kocasına veren kadın bana çok komik geliyor benim babam annemin 1 lirasını bile almamıştır hiç adamda gurur yok sizde izin vererek ayrı bir gurursuz oluyorsunuz komedi sanki çocuksunuz
Kocam kartı almakta haklı markete sut almaya gıden jelıbon alıp donen biriyim yazmıs en son.
Yani sorun yok, konu sahıbı boyle mutlu.
Artık jelıbon yemeyecek.

Kocam kartı almakta haklı markete sut almaya gıden jelıbon alıp donen biriyim yazmıs en son.
Artık jelıbon yemeyecek.

Yemesin zaten, sağlıksız onlar
Ne güzel sorun çözülmüş. Konu sahibi kullanılmıyormuş aslında. Sorun çözüldü. Dağılalım

Artık jelıbon yemeyecek.
Ayyy cidden mi 😂 bunu anneme anlatıcam şimdi 😂 bir kere bir flörtüm vardı bana bizim evde annemin kartı babamdadır evlilikte öyle olur dedi bende anneme anlattım annem bir hışımla telefonumu alıp onu engelledi 😀😀 şimdi düşündümde ne haklıymış 😂

Boşanın demediniz ama bu konuda
Yoksa benmi görmedim 😬
Bayadır demiyorum dogru gormussunuz,😂 sonucta bir yuva kolay kurulmuyor hem ozunde ıyı bırı aslında kocalar. Cocukken sevgi görmedikleri ıcın ailelerinden, sevgisiz davranıyorlar.... aslında seviyorlar......

Bu konuda ne yorumlar yaptık emegını kocasına yediriyor elli liralık sus esyası alamıyor diye uzulduk, sonunda ne oldu.
Konu sahıbı kocasını haklı gordu. Birbirimizi yatıstıralım koruklemeyelım dedı, gaz vermeyin bana dedı yanı.
Konu kapandı. 🤭😌

Bayadır demiyorum dogru gormussunuz,😂 sonucta bir yuva kolay kurulmuyor hem ozunde ıyı bırı aslında kocalar. Cocukken sevgi görmedikleri ıcın ailelerinden, sevgisiz davranıyorlar.... aslında seviyorlar......

Bu konuda ne yorumlar yaptık emegını kocasına yediriyor elli liralık sus esyası alamıyor diye uzulduk, sonunda ne oldu.
Konu sahıbı kocasını haklı gordu. Birbirimizi yatıstıralım koruklemeyelım dedı, gaz vermeyin bana dedı yanı.
Konu kapandı. 🤭😌

Haklısınız aslında adamlar çok iyiler, fedakarlar.
Eşlerini ve çocuklarını asla kimseye muhtaç etmezler. Çok iyi niyetliler ama malesef yanlış yetiştirildikleri için böyleler. Doğru söylüyor konu sahibi adam olmasa halen jelibon yiyor olabilirdi.

Maaş kartınızı eşinize verdiğiniz için böyle hissediyorsunuz.
Gayet doğal ysni böyle düşünmeniz
Al kartını eline birşey ödenecekse ödersin

İster savurur, ister biriktirir, isterse yakar kadın
Emek verip, çalışıp kazandı para üzerinde söz hakkı kadınındır, ne demek adam elinden alıyor kartı.
Çocukmu var karşısında da alıyor kartı. Sızde bir kadın olarak bu durumu haklı görüyorsunuz. Pes
Nasil bir erkege hakkidir, ister yakar, ister harcar ister kumarda, iddaa da kaybeder emek verip calisti demiyorsak..

kadin icin de diyemeyiz..

evlilik musterektir. kazanc da borc odemek de ortaktir.. imkanlari dar olan bir erkege hicbir kadin ben evin giderlerine karismam kendim harcayacagim diyemez..

evin giderini erkek tamamen karsilayabiliyorsa kadin kazandigini istedigi gibi degerlendirir..

Aksi durumda bir evde huzur olur mu..

evlilik muessesesinin gereklerini yerine getirmeyen, bencil, borc odemeye de varim demeyen, adam zar zor yetisirken bir seylere sacma sapan harcamalar yapan, hazir yemekle, avm de kahve icmekle gun gecirmek isteyen, anlayissiz, para yonetimini bilmeyen kadinlarin elinden kartini alabilir esleri evet..

(( Edit: “KAPANDI” 😅 🤭
Sahibesi depresyon yolcusu, uğurlayan olmasın ))

Merhaba bayanlar, 2017 de evlendim. Kayınvalidem bi ev almış yarısını ödemişti. Başka da ailelerden sıfır destekle evlendik. Evin kalan yarı borcunu, arabanın yarı borcunu mobilyayı vs. evlilik hayatımız böyle borç ödeyerek geçiyor. Maaş olarak eşimden daha çok kazanıyorum. Ama para idaresi ve kartlar ondadır. gereksiz veya kendine de harcama yapmaz ama ben almak istediğim şeyleri alamadığım için oldukça mutsuzum. Çalışıyorum çalışıyorum cüzdanımda 100 tl filan verdiği harçlık oluyor. Şuan evi satıp başka ev almak istiyoruz, çünkü 10 aylık bebeğim var, daha büyük ev şart oldu. Ama yani yine borç ödenecek. Yeni eve şunu bunu alayım dediğimde bana bir liste sıraladı işte tapu yok abonelikler taşınma vs hepsi bitecek elde para kalırsa alırsın diyor. Ki kalmaz. Uzun oldu ama nasıl desem benim özendiğim dekoratif şeyler ona göre her zaman boş ve lüzumsuz ve satın aldırmaz. Ve ben kullanılmış hissetmeye başladım.
Çok odun vermişsin maddi olarak ozll.

Nasil bir erkege hakkidir, ister yakar, ister harcar ister kumarda, iddaa da kaybeder emek verip calisti demiyorsak..

kadin icin de diyemeyiz..

evlilik musterektir. kazanc da borc odemek de ortaktir.. imkanlari dar olan bir erkege hicbir kadin ben evin giderlerine karismam kendim harcayacagim diyemez..

evin giderini erkek tamamen karsilayabiliyorsa kadin kazandigini istedigi gibi degerlendirir..

Aksi durumda bir evde huzur olur mu..

evlilik muessesesinin gereklerini yerine getirmeyen, bencil, borc odemeye de varim demeyen, adam zar zor yetisirken bir seylere sacma sapan harcamalar yapan, hazir yemekle, avm de kahve icmekle gun gecirmek isteyen, anlayissiz, para yonetimini bilmeyen kadinlarin elinden kartini alabilir esleri evet..

Hmmm, pekiii.
Alsın da görelim.
Neyseki tüm hemcinslerim sizin kadar pasif değil

Back
X