- 18 Ekim 2017
- 6.307
- 37.791
- 548
- 34
- Konu Sahibi Papatyagibi1
-
Heh işte tam olarak aklımdan geçen düşünce buydu yani. Onun bu tutumuna karşılık gitmezsem onu ezer miyim oradaki insanlara karşı diyeydi. Ama inanın bana o kadar çok şey yaşattıklarki onlara karşı parmağımı dahi oynatmak gelmiyor içimden o kadar köreldim.Benim kocam bana bu kadar destekse, bana hak veriyor, alan tanıyor, opsiyon sunuyorsa ben onun hatrı için göstermelik dahi olsa rol kesmek için dahi olsa eşimi onore etmek adına giderdim. Düğünden sonrada sadece doğuma vs . Sonra sonsuza dek sen sağ ben selamet. Eşinizi tek bırakmayın.
Bu yorumumun sebebide eşinizin size olan güzel tutumu. Yoksa katiyyen gitmeyin derdim.
O bir lüks..Ben olsam giderim ama ay cok hastayim triplerine girer hicbiseye ellemem. Oturup milletle sohbet ederim.
Cenaze gibi düşünün ve son görevinizi yerine getirin. En kötü senaryoyu düşünelim diyelim ki yine size karşı arıza yaptılar bu sefer eşinize gördün mü bak ben seni kocam olarak ezmedim ama o abisini hala ezmeye devam ediyor. Ben adım attım benden bu kadar diyebilmeniz için bir alan ve size de + puan olur. Eşiniz kör bir adam değil bunları farkedecektir. Her şekilde lehinize yani iyi sonuçlansa da kötü sonuçlansa daHeh işte tam olarak aklımdan geçen düşünce buydu yani. Onun bu tutumuna karşılık gitmezsem onu ezer miyim oradaki insanlara karşı diyeydi. Ama inanın bana o kadar çok şey yaşattıklarki onlara karşı parmağımı dahi oynatmak gelmiyor içimden o kadar köreldim.
Ama herkesin icinde rencide ederse kendi rezil olmaz mi dunurlerine? Bir de aglaya aglaya belini tutar “ peki anne yardim ederim” drami yapsan butun millete rezil olsa. Bilemiyorum ben biraz şeytanim galibaO bir lüks..
oraya gidiyorsan gelinliğini yapacaksın çünkü beni sürekli bi birileriyle kıyaslar modundalar bak şunun gelini şöyle bak bunun gelini şöyle der ya Allah der yaparım sonra yaptığım şeyi beğenmez herkesin içinde rencide eder ben üzüldüğümle kalırım.
Zaten başıma ne geldiyse kendimden ödün verdiğim için geldi yada net kaararlı duruşum olmadığından hemen yelkenleri indirdiğim için geldi onlarda benim bu meziyetimi kullandılar. Halada devam ediyorlar. abisine diyormuş ki nasıl yani ikinizde tek bir hediye mi takacaksınız bu nasıl bir soru aklım mantığım almıyor. Kendi yağımda kavrulan biriyim kimseye Çifter Çifter hediye alacak gücümüz yok ev sahibi bizi kapıya koymanın peşinde aldığım maaş belli ödediğim paralar belli. Bunu söyleyen insanlar bana bir nişan zamanında bir havlu alırken doğduma pişman eden insanlar bu arada.. ben böyle insanlarla iç içeyim. O yüzden eşim beni anlar düşüncesiyle o gün o evde o yalancı mutluluğun içinde dahil olmayacağım düşüncesindeyim. Zaten yokluğum fark edilmeyecek bile :))Hayatta mutlu olmak ve mutlu etmek istiyorsanız önceliğiniz hep kendi huzur ve mutluluğunuz olsun. Zira kimse kendisi mutlu olmadan kimse gerçek anlamda mutlu edemez ve huzurlu bir hayat yaşayamaz. Sizin sorunuz eşinizi ondan daha fazla düşünmeye çalışıp kendinizi mutsuz etmeniz. Kimseyi kendinden fazla düşüremezsiniz düşünmeye çalıştığınızda hata yaparsınız, mutsuz olursunuz. Bırakın size saygı bile duymayan insanlara karşı sırf eşiniz mutlu olsun diye kendi karakter ve öz saygınızdan neden ödün veriyorsunuz? Üstelik eşinizin öyle bir talebi de yokken. Gittiğinizde ne olacak muhtemelen o akşam o insanlar gene size bir terbiyesizlik ve saygısızlık yapacak siz gene ortalık karışmasın diye susacaksınız eve geldiğinizde bundan dolayı gene mutsuz olacaksınız ve huzurunuz bozulacak. Bu hayatta siz kendinize değer verip önemsemezseniz kimse sizi sizden daha fazla önemsemez. Değerinizi bilin, kalbimiz ya da gururunuz kocanız mutlu olsun ya da ailesi ile arasında sorun olmasın diye kırılacak kadar ucuz olmasın.
İmreniyorum gerçekten ben istesemde yapamam ama ya çok belli ederim ortaya çıkar fenalığım :))Ama herkesin icinde rencide ederse kendi rezil olmaz mi dunurlerine? Bir de aglaya aglaya belini tutar “ peki anne yardim ederim” drami yapsan butun millete rezil olsa. Bilemiyorum ben biraz şeytanim galiba
Şöyle söylyiimCenaze gibi düşünün ve son görevinizi yerine getirin. En kötü senaryoyu düşünelim diyelim ki yine size karşı arıza yaptılar bu sefer eşinize gördün mü bak ben seni kocam olarak ezmedim ama o abisini hala ezmeye devam ediyor. Ben adım attım benden bu kadar diyebilmeniz için bir alan ve size de + puan olur. Eşiniz kör bir adam değil bunları farkedecektir. Her şekilde lehinize yani iyi sonuçlansa da kötü sonuçlansa da
Böyle olacaksa hiç gitmeyin . Allah kolaylıklar versin size ve eşinize.Şöyle söylyiim
Bunlar çete gibi.yani birisi bu kara derse herkes kara diyecek oysaki beyaz o değil mi biliyorsun beyaz olduğunu ama hayır yanlısta olsa her biri ağız birliği yapıp yanlışı savunurlar. Ben oraya gittiğimdede mutfakta orada burada beni rezil etmeye çalışacak yada yapma yapma istemem gibi konuşacak yani boşuna huzursuzluk gitsin eşim bulunsun gelsin. Adettendir ya abla geliyorsun dimi demek çok mu zor. İnsan gibi muamele görseydim elimde bi kaç parça yiyecekle orada olur misafirini ağırlar akşam evini temizler bulaşığını yıkar evime dönerdim. Çünkü ben böyle gördüm böyle yetiştim ama bunlar hiç birini hak etmiyorlar
Amin teşekkür ediyorumBöyle olacaksa hiç gitmeyin . Allah kolaylıklar versin size ve eşinize.
Dediğim gibi eşiniz için bile olsa kimseye ederinden fazla değer vermeyin. Sonra çok üzülür ve mutsuz olursunuz. Yaptığınız bu gereksiz fedakarlık hiçbir işe yaramaz emin olun.Zaten başıma ne geldiyse kendimden ödün verdiğim için geldi yada net kaararlı duruşum olmadığından hemen yelkenleri indirdiğim için geldi onlarda benim bu meziyetimi kullandılar. Halada devam ediyorlar. abisine diyormuş ki nasıl yani ikinizde tek bir hediye mi takacaksınız bu nasıl bir soru aklım mantığım almıyor. Kendi yağımda kavrulan biriyim kimseye Çifter Çifter hediye alacak gücümüz yok ev sahibi bizi kapıya koymanın peşinde aldığım maaş belli ödediğim paralar belli. Bunu söyleyen insanlar bana bir nişan zamanında bir havlu alırken doğduma pişman eden insanlar bu arada.. ben böyle insanlarla iç içeyim. O yüzden eşim beni anlar düşüncesiyle o gün o evde o yalancı mutluluğun içinde dahil olmayacağım düşüncesindeyim. Zaten yokluğum fark edilmeyecek bile :))
ilk zamanlar bu şekildeydim işte. Aman kırılmasın kimse aman incinmesin ben alttan alayım dedim dedimde bir gram olumlu gelişme yok. Böyle yaptıkça daha çok suistimal edildim. Yani gerçekten anlaşılabilir bi tarafları yok çok denedim ama yok yaniGitmelisiniz bence bu gibi durumlarda haksız duruma düşen siz olmayın onların istediğini vermeyin politik davranın kıyaslama yapsalar bile aa evet annecim haklı olabilirsin ben daha dikkat ederim bu huyumla ilgili vb 1 2 der bakar siz artık umursamiyorsunuz o da vazgecer sizi kırmaktan uzmekten eşiniz sizi böyle gördükçe daha mutlu olabilir.
Kaynimı hiç sevmem hatta konuşmam onunla.6 ay önce düğünü oldu eşimi yalnız bırakmamak,millete laf vermemek için yanında gittim.Ama evine adım atmadım Allah'ın selamını vermedim almadım.Gelme istersen dedi eşim ama biliyordum ki içi buruk olacaktı hatta milletin lafıyla bana içten içe kinlenebilecekti.Bence eşinizi yalnız bırakmayın.Kabul etsinler ya da etmesinler siz de o ailedensiniz.Yeriniz eşinizin yanıHerkese merhaba,
İşin içinden çıkamadığım eşimi kırmak yada üzmekten korktuğun bir nokta var. Siz olsanız ne yapardınız nasıl bir karar verirdiniz merak ediyorum arkadaşlar.
3 senelik evliyiz. Kendi dünyamızda çok huzurluyuz birbirimize aşığız kişisel alanlarımıza saygımız var kısacası çok şükür diyebileceğim bir evliliğim var
Ancak gel gelelim eşimin ailesi beni flört döneminden bugüne kadar hiç bir şekilde kabullenmedi. Kötü davrandılar,aşağıya çekmeye çalıştılar,kıskandılar,evime müdahale etmeye çalıştılar,eleştirdiler her konuda. Sessiz kaldım huzursuzluk çıksın istemedim nişan evresinde kan kusturdular bile diyebilirim. Eşim hep destekçimdi ezmek istedikleri noktada hep karşılarında durdu. Bu arada kp yok anne kız bana bunları yaşatanlar. Hep onların etrafında dört dönmemi istediler onlara itaat etmem her gelmek istediklerinde kapıyı açmam her çağırdıklarında hazır asker olmam istendi elbette kabul etmedim. Ama uslubunca yine kimseye bağırıp çağırmadan.
Aylar evvel eşim ailesiyle ciddi bir sorunun içine girdi (ki diyorum ya zaten onlarla her konuştuğunda eşim aradığına arayacağına pişman olur) ben daha fazla sorun yaşamak istemediğim için olabildiğince durumlar karşısında sessiz kaldım konuşmadım gitmedim. Bayramdır özel gündür mesaj attım kutladım cevap alamadım o ayrı..
Günler öncesinde konu olduğunda benim onunla bir sorunum yok diyerek eşime aslında sorunun benim tarafımda olduğunu iletmişler oysaki onların tavırlarından sıkıldığım ve artık kendimi hasta ettiğim için uzaklaştım kimseye bir saygısızlığım olmadı. Yolda gördüm yine konuştum eşim konuşmuyorken.
Görümcenin bu hafta tanışma yemeği var sonrasındada nişanı. Eşim kardeşine en azından ara ablanı küslük kırgınlığa gerek yok gelsin oda demiş benim kimseye küslüğüm yok kimseyide şahsi çağırmam gelen gelir demiş. Bi yandan kendi ailem gitmen lazım gelinsin insanlar ne der kafasında. Eşime kalsa gitme sana hizmetçilik yaptıracaklar iyi gelin Kaynana rolü kesecekler ben gidip abisi olarak orada bulunurum diyor, sözüne gelmek istersen gelir bulunursun ve çıkar evimize geliriz diyor.
Ama içten içe bunu mu istiyor yoksa üzülür mü bilmiyorum. Gerçekten siz olsanız napardınız? Daha buraya anlatamadığım çok çok fazla sorunum var onlarla ilgili bu arada. Diyorum ya annemden emdiğim sütü anne kız burnumdan getirdiler öyle diyeyim:)
Ne terbiyesiz,vicdansız insanlar varDiyorum ya annemden emdiğim sütü anne kız burnumdan getirdiler öyle diyeyim:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?