• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kafam karıştı

Bence ilişkiniz gayet iyi..erkek ark sizi seviyor. Sevmek bence aşık olmaktan daha önemli. Aşk geçicidir. Erkek arkadaşınız hem kalbiyle hem aklıyla sizi seviyor, sizde seviyorsunuz... eger size karşı hiç bişey his etmeseydi mutlu olmazdı...

O da öyle diyor. Kimi sevgi güven arar kimi tutku. Önemli olan mutlu olmak buna katılıyorum. Şöyle deseydi kafam karışmazdı. Aşk geçici önemli olan sevgi huzur falan dese ok derdim bu böyle bi adam bunu arıyor. Ama çekim diye bir şey var, mutluluk getirmiyor ama ben yaşadım, bizde o yok olmasın da zaten diyince noluyo yaa dedim. Hani istemediğinden değil de yaşadığı zaman karşılık bulamadığından b.k atıyor olmasın diyor gibi geldi.

Kendini yanlış ifade etmiş bence. Her ilişkinin dinamikleri farklıdır. Önceki ilişkisinde hissettiği şeyi size hissetmiyor olması sizi o kişiden daha az sevdiği anlamına gelmiyor.
Bence hislerin net tanımları yok. Kişiden kişiye hatta bir kişinin ilişkisinden ilişkisine değişebilir.

Kaç tane ilişkim oldu, hepsine hissettiğim şeyler farklıydı. Çünkü hepsindeki tebrübem farklıydı, yaşım, isteklerim, beklentilerim farklıydı. Kimi özünde hırs odaklıydı, kimi heyecan, kimi tutku, kimi başka şey. Ama o an için, o anki ben için hepsi aşktı. Şimdiki ben için değiller. Çünkü ben değiştim, beni mutlu eden şeyler değişti.

Sevgiliniz kötü bir ayrılık yaşamış ve yaşı da gençmiş. O kıza hissettikleri o yaştaki halinin aşkı yaşama anlayışıydı, şimdiki halinin aşkı yaşama anlayışı farklı demek ki. Şu an aynı şeyi yaşasa "beni aldattı ama kopamıyorum" demeyip anında tekmeyi basacağına eminim.

Yaa ne kadar güzel ifade etmişsiniz çok güzel bir yorum. Bence de herkes için hissedilen şeyler farklı ve yaşla da çok alakası var. Mesela evlenmeden önceki erkek arkadaşım doğuda bir şehirde askerlik yaparken kimseye haber vermeden tek başıma sabah uçağa atlayıp onu görüp akşam dönmüşlüğüm var. O zaman daha deliydim, daha gençtim. Şu an kimse için bunu yapmam sanırım. En çok onu sevdiğimden değil, değiştim çünkü. Belki biz kendimizi daha iyi analiz edip böyle açık anlatabiliyoruz. Belki o yapamıyor. Ya da her şey söylediği kadar basit. Deli gibi aşık değil ama bu ilişki onu mutlu ediyor. En azından bunu söyleyebilecek kadar dürüst. Saygı duyuyorum.

Tam olarak öyle değil aslında. Beni sevdiğini hissediyorum ve davranışlarında görüyorum. Beni mutlu etmek için çabalıyor. Cinsel olarak çekim var. Ama onun demeye çalıştığı tutku neyse o yokmuş işte. Yoksa ben deli miyim çok yıpratıcı bi boşanma yaşamışım kimsenin kahrını çekmem.
Bir kere daha yanlış bir evlilik yapma

katılıyorum, eşim akrep ben teraziyim. evet bazen birbirimizi zorluyoruz ama genel olarak uyumluyuz mutluyuz

Ben yükselen burç farkı diyordum buna. Mesela kb de yay burcu ama geçinebileceğim biri değil. Çünkü yükseleni koç.
Eşimin çok şükür ki yükseleni terazi :)
Ama bir de venüs burcu varmış. Ona da bakalım neymiş :)

Merhaba hanımlar

Geçenlerde erkek arkadaşımla aramızda bir konuşma geçti ve çok kafam çok karıştı. Ben astroloji kursuna gidiyorum, daha çok yeniyim, öğrenmeye çalışıyorum. İnternetten çift uyumu nasıl yorumlanır diye araştırıyordum. İkimizinkine baktım. 8 tane kriter var, uyuma göre puan veriliyor. Bu kriterlere göre bizim manyetik çekimimiz sıfırmış dedim. Evet yok dedi!!!!! Ben o sıfırı ciddiye almamıştım ama öyle cevap verince şok oldum.

Nasıl yani, çekim yoksa arkadaş gibi bi şey olursun dedim ve manyetik çekimden ne anladığını sordum. Daha önce üniversitede zamanındaki bir kız arkadaşından bahsetmişti. Kız bunu çok kötü aldatmış ama çok uzun zaman onu unutamamış falan. Biri seni aldatsa da, ondan nefret de etsen yan yana gelince kendini tutamazsın, sana ne kadar kötülük yapsa da yanında olmak istersin, dokunmak istersin falan dedi. Benim anladığım bu aşk işte, tutku. Ama olmaması daha iyiymiş, öyle ilişkiler yürümüyormuş. Bizim aramızdaki daha güzelmiş, uyumumuz, huzurumuz, mutluluğumuz ve anlaşmamız daha değerliymiş. Bizim ilişkimiz kalıcıymış. Bunu daha önce de defalarca söylemişti. Ben tatmin olmadım açıkçası. Tutku olmadan bir ilişkinin tadı olmaz diye düşünüyorum. Kaldı ki bir adam aşık değilse de karşısındaki kadına bunu böyle dan diye söylemez. Ama fazla mı açıksözlü ya da gerçekten dediği gibi onun için bir ilişkinin olmazsa olmazı değil de o yüzden mi bu kadar rahat söyledi bilmiyorum.

Bundan sonra davranışlarını incelemeye başladım. Daha iki gün önce bana kahvaltı hazırladı mesela, yumurtayı kalp şeklinde yapmış. Biz bu konuşmayı yapmadan birkaç gün önce instagramdan eskilerden takıldığı bi kız mesaj atmıştı. Anlık bir fotoğraf sanırım. Bir kere baktıktan sonra tekrar açılmıyo ama açık saçık bi fotoğraf galiba çünkü erkek arkadaşım dikkat et bak fotoğraflar telefondan çalınıyor diye bi haberin linkini göndermiş. Kız da özlemedin mi hiç demiş. Benimki de çok mutlu bir beraberliğim var diye cevap vermiş. Başka konuşma yok. Bunu gördüğümü bilmiyor.

Kalbimde ne hissettiğime gelince benimle mutlu olduğunu düşünüyorum ama öyle deli divane aşık olduğunu hissetmiyorum. İlk zamanlar öyleydi, gecenin bi yarısı kapımın önüne gelirdi. Şimdi o kadar heyecanlı değil. Neredeyse 6 aydır beraberiz. Ne düşünüyorsunuz?

Ya bu insanlara deveyi diken insanı s.... yaranıyor herhalde. Çok kötü aldatmış ama çekim varmışmış. Neyse kendimi tutayım böyle saçmalık mı olur ya

Ya bu insanlara deveyi diken insanı s.... yaranıyor herhalde. Çok kötü aldatmış ama çekim varmışmış. Neyse kendimi tutayım böyle saçmalık mı olur ya

Hmmm aynen öyle. Kötü davranınca kıymetli olunuyo bazı erkekler için. Elde etme hırsı. Bi de ona kötü davranan kızlar hep ikizler burcuymuş. İkizlerin o kararsızlığı, bi sıcak bi soğuk davranması çok çekici geliyo sanırım. Çok erkek arkadaşlarımdan duydum bunu. İkizler kadınları napıyosunuz bu adamlara yahu?:))))

Bazi seyleri dan dun soyleyen kisilere dobra veya açıksözlü demeyin rica ederim ya..
Onun sevgi ve huzur dedigi şeyin içi senin tutku tanimindan daha dolu ve anlamli olabilir, senden daha fazla seviyor da olabilir ama bunu sana boyle soylediginde yanlis anlayacağını da hesaba katmasi gerekir.. Eski kiz arkadasina olan tutkusundan ornek vermesi filan sacma olmus.. Ha yine diyorum, bu sevmedigi anlamina gelmiyor ama her sey de her zaman soylenmez, boş bulunmuş veya dusunemiyor..

Hmmm aynen öyle. Kötü davranınca kıymetli olunuyo bazı erkekler için. Elde etme hırsı. Bi de ona kötü davranan kızlar hep ikizler burcuymuş. İkizlerin o kararsızlığı, bi sıcak bi soğuk davranması çok çekici geliyo sanırım. Çok erkek arkadaşlarımdan duydum bunu. İkizler kadınları napıyosunuz bu adamlara yahu?:))))

Iyyy benim kv de ikizler ve kp gözünün içine bakıyor bana sorsan karakteri çok kötü demek sırrı bu :) Kadın bencilin teki, yemek falan hak getire, habire depresyonda bilmem ne ama kp habire bunu gezdireyim yedireyim içireyim derdinde, bir de adama fakirsin sen deyip duruyor :D

Eski esimle aramda inanilmaz bir tutku vardi zaten burc uyumumuz da mukemmeldi
Ama o tutku haricinde hicbirsey yoktu , farkli dunyalar , farkli karakter , farkli deger , farkli inanc ve bitti zaten

Simdiki esimle burc uyumu sifir , tutku yok ama inanilmaz seviyorum ve seviliyorum , onsuz bir hayat dusunemiyorum , en yakin dostum , ortak zevkler , ortak degerler , sadece gozumuze bakarak birbirimizi anliyoruz

Hangisini tercih edersin dersen kesinlikle ikincisi , evet tutku guzel sey ama bir iliskiyi yurutmek icin yeterli degil

Eski esimle aramda inanilmaz bir tutku vardi zaten burc uyumumuz da mukemmeldi
Ama o tutku haricinde hicbirsey yoktu , farkli dunyalar , farkli karakter , farkli deger , farkli inanc ve bitti zaten

Simdiki esimle burc uyumu sifir , tutku yok ama inanilmaz seviyorum ve seviliyorum , onsuz bir hayat dusunemiyorum , en yakin dostum , ortak zevkler , ortak degerler , sadece gozumuze bakarak birbirimizi anliyoruz

Hangisini tercih edersin dersen kesinlikle ikincisi , evet tutku guzel sey ama bir iliskiyi yurutmek icin yeterli degil
Konuyu okuyunca iyice farkettim ben de, eski esimle bizimki de tutku imiş, hizli parlayip hizli söndü.. Gercek yuzunun ortaya cikmasi da tutkunun, sevginin ölmesinde etkendi tabii..
Huzurlu sevgiyi ve uyumu yeterli bulmuyor sen ben gibi sıkıntı yasamayanlar :) Sacma sapan film ve dizilerde de birbirine tamamen zit olan (aile, hayat, bakis acisi vs) iki insani deliler gibi aşık ve çok mutlu gostererek bunu empoze ediyorlar.. Dolayisi ile tutku buyuk bi sey iken o sade, huzurlu sevgi yetersiz geliyor millete..

Konuyu okuyunca iyice farkettim ben de, eski esimle bizimki de tutku imiş, hizli parlayip hizli söndü.. Gercek yuzunun ortaya cikmasi da tutkunun, sevginin ölmesinde etkendi tabii..
Huzurlu sevgiyi ve uyumu yeterli bulmuyor sen ben gibi sıkıntı yasamayanlar :) Sacma sapan film ve dizilerde de birbirine tamamen zit olan (aile, hayat, bakis acisi vs) iki insani deliler gibi aşık ve çok mutlu gostererek bunu empoze ediyorlar.. Dolayisi ile tutku buyuk bi sey iken o sade, huzurlu sevgi yetersiz geliyor millete..
Yasla da alakali olabilir , belki gencken insan tutku olsun istiyor bilemedim :)) ama huzur en onemli sey hayatta , insallah sende huzuru yasatacak birini bulursun en kisa zamanda

Yasla da alakali olabilir , belki gencken insan tutku olsun istiyor bilemedim :)) ama huzur en onemli sey hayatta , insallah sende huzuru yasatacak birini bulursun en kisa zamanda
Yaş etken, haklisin, ozellikle lise universiye çağlarında insan tutkulu bi aşk yaşamak istiyor.. Keske o tutku mayalanip gercek sevgiye dönüşse ama oylesi cok az..
InsaAllah arkadaşım, hayirlisi ile..

Bazi seyleri dan dun soyleyen kisilere dobra veya açıksözlü demeyin rica ederim ya..
Onun sevgi ve huzur dedigi şeyin içi senin tutku tanimindan daha dolu ve anlamli olabilir, senden daha fazla seviyor da olabilir ama bunu sana boyle soylediginde yanlis anlayacağını da hesaba katmasi gerekir.. Eski kiz arkadasina olan tutkusundan ornek vermesi filan sacma olmus.. Ha yine diyorum, bu sevmedigi anlamina gelmiyor ama her sey de her zaman soylenmez, boş bulunmuş veya dusunemiyor..

Evet katılıyorum söylediği şeyin gereksizliğine ve korıcışığına bahne bulmaya çalışıyor olabilirim

Yaş etken, haklisin, ozellikle lise universiye çağlarında insan tutkulu bi aşk yaşamak istiyor.. Keske o tutku mayalanip gercek sevgiye dönüşse ama oylesi cok az..
InsaAllah arkadaşım, hayirlisi ile..

Yani evet tutku insanın aklını başından alan bi şey de ben daha mantık insanıyım ve o tutkunun ömür boyu sürmeyeceğinin de bilincinde olduğum için bana çok değerli gelmiyor. Benim gibi düşünen bir insanla anlaşabilirim ama karşımdaki tutkunun peşindeyse, başta bana karşı bunu hissetse de elbet bitecek ve tekrar arayışa girecektir.

Ama çok güzel davranıyor. Davranışlara mı söylediğine mi bakayım anlamadım işte. Aşık değilse de seviyor. Bu yeterli mi onu bilmiyorum. Evlenmeden önce 5 senelik bi ilişkim vardı. O erkek arkadaşım gerçekten tutku aşk çekim ne deniyorsa hepsini hissediyordu bana. Ama deli gibi de kavga ederdik. O tutkusu yüzünden çok yıpratırdı beni ve ayrıldım sonunda. Sadece o tutku da mıtluluk getirmiyor. Neyin önemli olduğunu anlayana kadar neredeyse kırk yaşıma geldim hala kafam karışık:)

Dövüp sövecek hali yok. Güzel davranıyor olmasını artı kabul etmeyin bence.
Sevmeye seviyordur. Kıl gidip mi ilişki yürütecek? Karşı cins ilişkilerinde sevgiye değer vermiyorum. İş arkadaşlarımızı bile yeri geliyor seviyoruz öyle değil mi?
Tutku yıpratır yalan yok ama ben her şeye rağmen tutkuyu tercih ederim. İşte burada kişisel tercihler devreye giriyor sevme ve iyi geçinme bana yetiyor diyorsanız sorun yok. Sadece size aşık olmadığını bilin.

Dövüp sövecek hali yok. Güzel davranıyor olmasını artı kabul etmeyin bence.
Sevmeye seviyordur. Kıl gidip mi ilişki yürütecek? Karşı cins ilişkilerinde sevgiye değer vermiyorum. İş arkadaşlarımızı bile yeri geliyor seviyoruz öyle değil mi?
Tutku yıpratır yalan yok ama ben her şeye rağmen tutkuyu tercih ederim. İşte burada kişisel tercihler devreye giriyor sevme ve iyi geçinme bana yetiyor diyorsanız sorun yok. Sadece size aşık olmadığını bilin.
Bana çok aşık olup da deliler gibi kavgalar ettiğimiz, saygısızca davranan biriyle de ilişkim oldu. Zaten aşık olmasına rağmen o yüzden artık soğuyup ayrılmıştım. Şimdi de böyle bir ilişkinin içindeyim. Sevgi saygı var ama tutku yokmuş işte. Bakalım nereye varacak.

Back
X