Ben daha çok annesine takıldığım için anlatmadim ama sevgilim zaten annesine "anne baksana şu güzelliğe melek gibi kız" demiş.Korumuş yani kendince. Sırf annesi böyle bir yorum yaptı diye bağırıp annesiyle kavga etmesini beklemem de istemem de. Sevgilim beni koruyan biri tanıyorum onu. Eminim ki bana anlattığı gibi savunmuştur zaten. Bunu da gülerek anlattı. Dediğim gibi sakin olduğum için buna güvenerek boş bulundu ve anlattı. Benim sorunum sevgilim değil annesinin yaptığı yoruma kırıldım sadeceSevgiliniz anasını orada bir bozaydı. Size anlatırken de, anneme bu şekilde yorum yaptığı için kızdım. Gerekli cevabı verdim sen üzülme diye lafını tamamlasaydı. Biraz daha rahat olurdunuz belki ama ben en çok oğlanın yanında sizinle ilgili böyle konuşmasına ve oğlanın buna izin vermesine takıldım. Şahsen kendim buna kv nin konuşmasından daha çok takılırdım.
Belli ki kadın densiz. Umarım mutlu olursunuz. Fakat ilerleyen zamanlarda eşinizin biraz daha sert tepki göstermesini umut edeceksiniz. Bu her zaman kavga etmek demek değildir. Ama bazı insanlar lafını sözünü, mesafesini bilmez. Kv niz biraz öyle geldi bana bu yüzden bu yorumu yaptım.Ben daha çok annesine takıldığım için anlatmadim ama sevgilim zaten annesine "anne baksana şu güzelliğe melek gibi kız" demiş.Korumuş yani kendince. Sırf annesi böyle bir yorum yaptı diye bağırıp annesiyle kavga etmesini beklemem de istemem de. Sevgilim beni koruyan biri tanıyorum onu. Eminim ki bana anlattığı gibi savunmuştur zaten. Bunu da gülerek anlattı. Dediğim gibi sakin olduğum için buna güvenerek boş bulundu ve anlattı. Benim sorunum sevgilim değil annesinin yaptığı yoruma kırıldım sadece
bakalım zaman gösterecek bunu. Tek bir hareketinden dolayı kadına cephe almak istemem cephe alırsam çektiririm çünkü altta kalmamBelli ki kadın densiz. Umarım mutlu olursunuz. Fakat ilerleyen zamanlarda eşinizin biraz daha sert tepki göstermesini umut edeceksiniz. Bu her zaman kavga etmek demek değildir. Ama bazı insanlar lafını sözünü, mesafesini bilmez. Kv niz biraz öyle geldi bana bu yüzden bu yorumu yaptım.
bu olay gerçek mi çünkü çok hoşuma gitti benimKüçük olan çok güzeldi ve bir sürü insan istemeye gelirmis. Ablası onun kadar güzel olmadığı için isteyen pek yokmuş. Bir gün bir aile gelmiş. Oğulları başka köyde öğretmen. Küçük kızı istemişler. Kızın ailesi de vermiş bu sefer kızı. Düğün günü aile gelini almaya gelmiş. Köyden gelini alıp yola çıkmışlar. Mola vermişler bir yerde.gelinde nefes alsın diye duvak açılmış. Ne görsünler: Gelin olarak karşılarında küçük kardeş değilde (onu istemişlerdi) ablası vardi. Bunu fark eden damat adayı kızı ama geri götürmedi. Düğün yapıldı. Ve aile bu kızın gelinleri olmasına sonra seviniyormus. Eside "iyiki seni vermişler" diyormuş daha hala seneler sonra. Bu dünyada herşey dış güzellik değildir. Kayınvalide adayınız da biraz boş konuşmuş. Ama önemli olan sizin ve sevgilinizin anlaşması. Baktınız kayınvalide size de karşı böyle laflar ediyor o zaman hiç cekinmeden yerine oturdun. Bence su "En güzel kız benim oğluma layık kafası" hiç tamamen ortadam kalkmayacak
teşekkür ederim güzel düşüncelerinden ötürüBen gerçekten sizi de sevgilinizi de acık sözlülügünüzden dolayı kutluyorum. Biri acık acık annesiyle diyalog’u aktarıyor. Biri de güzelce acık acık kıskandıgını, kıyasladıgını söylüyor. Ne yalan söyleyim vallahi tebrik ederim. Severim acık sözlü insanları.
Fakat söyle bir durum var her ne kadar acık sözlü olursa olsun bazı kurallar saygı cercevesi icinde yine de söylenmez. Her ne kadar sevgilinizin sizi korudugunuzu düsünseniz de sevgilinizin size anlatması su mesajı veriyor “bak nasıl övdüm seni annemin karsısında seni de nasıl savunduk” der gibi yaklasım olmus. Resmen “konusmaya gel cay demle bu nedir ya...” dedirtir insana.
Son olarak kpss’de derece yapan memur olmuyor mu? Yani memurlugun dereceleri de mi var? Derece yapan yüksek, premıum memur mu oluyor? Olayı anlayamadıgımdan soruyorum.
bu olay gerçek mi çünkü çok hoşuma gitti benim
Ben şahsen yerinizde olsam bana öyle yakıstırmalar yapan kayınvalideye hic nazik, güleryüzlü olmam. Olamam daha dogrusu. Eger tanısacaksanız bence agırlıgınızı takının derim, cool durun ve yerini bilsin size nasıl yaklasması gerektigini bilsin. Şahsi fikrim bu. Bir baskasının evladına bu tarz yaklasımı dogru bulmuyorum ben. Sonucta sizde bir annenin evladısınız.teşekkür ederim güzel düşüncelerinden ötürü
sevgilimin bana anlatması aynen ifade ettiğiniz gibi bir tavır. Bende bu şekilde değerlendirdim. Hoş birşey değil yaptığını da savunmuyorum. Ama yani kötü kalpliliginden veya art niyetinden yapmadığını düşünüyorum bunu anlatmaya çalıştım sadece.
hayır memurlugun derecesi yok. Yani bir hiyerarşi olmuyor kpss sonucunda. Ancak tabiki derece yapan biri takdir görüyor ilgi de çekiyor demekki toplum tarafından . çünkü derece yaptığı çok fazla dillendirildi çevremdeüzerine de beni onunla kıyaslamaları kötü hissettirdi bende kendimi kıyaslamaya başladım bir savunma moduna girdim galiba öyle olunca.
olay burada kalacaksa sorun yok da ben ileride de böyle kıyaslamalara maruz kalmak istemem
Bahsettiğiniz olay elif şafak'in İskender kitabında da vardi. Adam aşık olduğun kızı almak istiyor, ama kızın ikiz kardeşi almanya'ya gitme arzusuyla dalavere çevirip nikahlaniyor.köyde bir ailenin iki tane kızı vardi. Küçük olan çok güzeldi ve bir sürü insan istemeye gelirmis. Ablası onun kadar güzel olmadığı için isteyen pek yokmuş. Bir gün bir aile gelmiş. Oğulları başka köyde öğretmen. Küçük kızı istemişler. Kızın ailesi de vermiş bu sefer kızı. Düğün günü aile gelini almaya gelmiş. Köyden gelini alıp yola çıkmışlar. Mola vermişler bir yerde.gelinde nefes alsın diye duvak açılmış. Ne görsünler: Gelin olarak karşılarında küçük kardeş değilde (onu istemişlerdi) ablası vardi. Bunu fark eden damat adayı kızı ama geri götürmedi. Düğün yapıldı. Ve aile bu kızın gelinleri olmasına sonra seviniyormus. Eside "iyiki seni vermişler" diyormuş daha hala seneler sonra. Bu dünyada herşey dış güzellik değildir. Kayınvalide adayınız da biraz boş konuşmuş. Ama önemli olan sizin ve sevgilinizin anlaşması. Baktınız kayınvalide size de karşı böyle laflar ediyor o zaman hiç cekinmeden yerine oturdun. Bence su "En güzel kız benim oğluma layık kafası" hiç tamamen ortadam kalkmayacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?