kafasi boyle mi kalir.?

Sürekli pozisyon değiştirerek yatırtın.
Sürekli sırt üstü yatırmışsınız.
Böyle yaptığınızda zamanla düzelir.
Kemik kıkırdak yapıda ya,yani esnek ya,ondan çok baskı gördüğü yer düzleşebilir.

Son düzenleme:
Sag-sol degistirerek yatirin. Ben ABD'de yasiyorum, saglikciyim. Burda yan yatirilmak onerilmiyor, son arastirmalara gore bebeklerde en guvenli yatis sekli sadece sirt ustu yatis. O yuzden ben sadece kafasini saga-sola cevirerek yatirirdim, tum bedenini dondurmem. Tr'de yan da yatiriliyor sanirim, baskasindan da duymustum.

Bir de, gun icinde, UYANIKKEN yuz ustu yerde birakin. Yani yuz ustu derken, yuzunu yine yana cevirin. Zaten o direk kafasini kaldirmaya baslayacaktir. Bu da boyun kaslarini gelistirip de kafasini tutabilme calismalari icin de gerekli birsey zaten.

Bir de tavsiyem asla ama asla bebeginizi yuz ustu yatirip uyutmayin. Ikinci tavsiye, kesinlikle yastik kullanmayin. Hele de yumusak yastik. Bogularak bebek olumlerini artiran seyler bunlar. Allah korusun, bu sekilde bogularak olen bebek cok var. Uzmanlar kesinlikle tavsiye etmiyorlar. Bebek sert denilebilecek bir yuzeyde uyumali. Icine gomulecegi yastiklarin, yorganlarin arasinda degil. Uyanikken yuz ustu durmasinda sorun yok, ama uyuyunca hemen sirtina cevirmelisiniz.

Back
X