kahvaltı sorunsalı

Yeşilliklerden ve çeri domatesten soğuk nar ekşili bir salata yemiştim bir kahvaltı davetinde. Gerçekten çok güzeldi. Yukardaki tariflerden birinin yanına yapabilirsiniz. O kadar kahvaltılık içinde böyle ferahlatıcı ve sağlıklı bir tat oluyor bence sofranın bile havası değişiyo hemde bir çeşit daha ekleniyo. Çocuklarınız da varmış yeşillik yemeye böyle böyle alıştırabilirsiniz oldukça sağlıklı.

Konu güzel olmuş, güzel fikirler gelmiş hastasonu sigara böreği yapmaya karar verdim okuduklarımdan.
Ben genelde menemen,patates kızartması, omlet çeşitleri yapıyorum, salata için hangi malzeme varsa hepsinden iri iri doğrayıp karışık salata yapıyorum Zeytinyağlı eşim bu salataya bayılıyor. Tost seviyoruz içini pizza gibi doldurduğum bir tost var bazen ondan yapıyorum.
Ama hepsinden önemlisi haftasonu masayı çok özenle hazırlıyorum. Tabaklarım, kahvaltılıların tabağa dizilişi farklı oluyor. Haftaiçi çalıştığımız için kahvaltılık içinde ne varsa masaya dizip yiyoruz ama haftasonu keyif alalım istiyorum.
Bazen gözüm almıyor o zamanda yatarken eşime "aa kahvaltı sırası sende Di mi " diyorum. En az benim kadar özenli masa hazırlıyor.

Bayilirim kahvalti hazirlamaya. Keske 3 ogun kahvalti yense.

Pazar gunleri mutlaka patates biber kizartir yanina yumurta haslarim. Yumurtalari 4 e boler uzerine pul biber gezdirir guzel bi tabaga koyarim. Ya da sucuklu kasarli yumurta. Recel bal tereyag kaymak. Ceri domatesleri salatalik dograrim. Evde yesillik varsa eksimen tere roka kuzu kulagi yikar onlardan koyarim. Buzlugumda surekli pogacam boregim olur onlardan cikaririm. Bazen krep pankek tost allah ne verdiyse artik..

Kahvaltidan kolay ne var

Ben bayılırım kahvaltı hazırlamaya.patates kızartması omlen menemen üşenmem derseniz akşamdan hamur mayalayıp koyun dolaba sabah kızartın.krep yapabilirsiniz sucuğu domates doğrayıp pişirip üzerine kaşar yapabilirsiniz.yumurta haşlayıp yağ limon pul biberli yapabilirsiniz.

Ben her gün hazırlıyorum esime kahvaltı. Krep, menemen, yagda yumurta, omlet olabilir. Tahin pekmezde güzel gidiyor. Domates ve salatalıgı sekilli kesebilirsin. Portakal suyu falan sıkabilirsin. Meyve tabağı kuruyemis tabagı olabilir. Kuru incir kuru kayısı falan.

Haftasonu kahvaltısı hazırlamak evin erkeğinin görevidir
Ne istiyorsanız söyleyin o da yapsın bence.

Menemen, sucuklu yumurta, peynirli yumurta, yumurtalı ekmek, fırında kaşarlı domatesli ekmek, her türlü omlet isteyebilirsiniz bence.

Patatesi ben kızartmam elma dilim bi kaşık yağla baharat ver fırına
hazır sigara böreği al kızart en kolayı
yumurta salatası
omlet krep menemen basit şeyler zaten pastaneden bi kaç değişik şey tamamdır

Sucuklu yumurta yapabilirsim
Melemen
Kizartma domates soslu
Omlet
Haslanmis yumurta
Patates soganli biberli salcali kavurabilirsin
Sucuk ve sogan kesebilirsin ince ince onlari aluminyum kagidinin icine yerlestir üstüne aluminyum kagidi ile ört sonra tost makinesinin icine koc öyle kapali sekilde kizart cok güzel oluyor
Pogaca börek yapabilirsin milfoy hamurlan daha pratik olur
Tahin ve pekmez karistir tavada isit üstüne ceviz dök

Bayılırım kahvaltı sofraları hazırlamaya da yemeye de.
Kaşarlı mantar,
Krep
sucuklu menemen ,
domatesli kıyma kavurması
soslu sosis
patates + sosis kızartma
mutlaka salatalık, domates, biber
peynir çeşitleri tabağı,
haşlanmış yumurtanın çeşitli halleri
milföy,
gözleme
hellim peyniri
hamur kızartması
sucuk kızartması,
baharatlı patates
aklıma gelmeyen bir sürü şey
Süslemeyi de , yedirmeyi de çok severim.
Ohh şıkır şıkır pazar kahvaltısı masası.

Bazen kahvaltıya peynir zeytin sosis bal kaymak domates salatalık dilebilirsin bu tür şeyler koyabilirsin bunların hepsini yapıp diğer gün sosis yerine melemen yapabilirsin yada yumurta kaynatırsın bazen yumurtalı patates bazen soğanlı yumurta yapabilirsin çay yerine kendin portakal suyu sıkabilirsin

Bende de tam resmi deli gibi kahvaltı hazırlamaya bayılıyorum haftasonu bile erkenden kalkiyorum patates kızartması, elde açma börek, sucuk sosis krep domates salatalık biberle süslemeler,meyve tabaklar içimden geliyor. Ama yemiyorum yoksa sisko olurum kızımla eşim bayram ediyor ben kenarından tirtikliyorum ☺

Yufka alın sigara böregì sarın bolca tek kızartmalık poşetleyip dondurun, sabah buzlu buzlu kızgın yaga atıp kızartabilirsiniz.Hazır patatesler var pratik alıp kızartabilirsiniz.
Krep ve gözleme önceden bolca yapılıp dondurulabilinir.
Mantarlı ve kaşarlı omlet, menemen, haşlanmış yumurta yapabilirsiniz.
Peynir ve zeytin çeşitlerini güzel sunumlar yaparak masanızı zenginleştirebilirsiniz.
Poaça yapıp buzluga atıp ısıtıp yenilebilir, tadında degışme olmuyor, kolay gelsin.

Eee ne hazırladın bu sabah
Şöyle güzel bir krep yaptım. Kaşarlı falan. Güzel tabaklarda domates salatalık biberleri koydum.omlet peynir tabaklar.
Yani bugün extra krep ler hazırladım.eşim bayıldı.diğerleri sırayla :)))
Hamarat hanımlara teşekkürü bir borç bilirim :)))

Kaşarlı mantarı nasıl yapıyorsunuz.kaç dk kaç derecede

Kaşarlı mantarı nasıl yapıyorsunuz.kaç dk kaç derecede
Mantarların kabuklarını soyup ince ince doğruyorum, tuzlayıp fırın kabına alıyorum.
Benim fırınımın derecesi biraz farklı 1-10 arası ben en yüksek ısıda yapıyorum, biraz göz kararı oluyor.
Suyunu salıp çektikten sonra üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip peynirler eriyince sıcak servis ediyorum.
Mantarlar minikse bütün olacakta yapılabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…