Kahvalti yapamamak

Liseye kadar hic sevmezdim hafta sonlarini kahvalti yuzunden.
Simdi yemeden duramiyorum.

Eşim hayatta yiyemezdi, bir lokma alınca midesi bulanırdı. Hergün zorlaya zorlaya alıştı, şimdi omletler, tostlar, menemenler herşey iştahla yer. Kahvaltı yapmayınca elbette enerji olmaz, günün en önemli öğünü. Kendinizi alıştırmaya çalışın. Ben yüzümü yıkarım sofrayı hazırlarım, üstümü giyinirim zaten geçer 30 dakika falan, sonra kahaltımı yaparım.

Eskiden bende böyleydim. Ve hayatım boyu ya toplu ya şişman oldum. Simdi diyetisyen e gidiyorum. Uyanınca daha yüzümü yıkamadan yumutrami haslamak için koyarım. Alıştım artık1 yıl oldu. Yemek yemeden evden cikamam. Hatta sabah erken kalkıp oğlumu okula götüreceğim zaman mutlaka bir iki lokma bişey atıyorum ağzıma. Başlarda zor oldu banada ama alışınca is değişiyor.

Taze hamurişi olsa da yiyemezmisin?
Kim hayir diyebilir
Bazlama mesela onda dahi teflon kokusu aliyorum. Krep, lokma, borek corek ne kadar az yag olursa olsun midemi bulandiruyor.

Bunun yaninda garip bi sekilde her ne kadar saklama kaplarinda olursa olsun kahvaltiliklarda buzdolabi kokusu aliyorum. Yine midem kaljiyor. Ama o kahvaltiliklari 4_5 saat sonra afiyetle koku almadan yiyebiliyorum.

Bende evlenene kadar sabahları ağzıma lokma koymazdım öğle yemeğinde yemek yerdim hafta sonları hariç o da 4-5 saati rahat bulurdu zaten Şuanda çok rahat yiyorum en sağlıklısı böyle çünkü tost, kahvaltı, evde yaptığım poğaça şeklinde yiyorum eğer yapamıyorsam da 1 tane yumurta haşlıyorum az peynirle yiyorum ya da süte yulaf ekleyerek içiyorum bu bile metabolizmayı çalıştırmayı sağlıyor güne başlarken önce 1 bardak su içip mideyi uyandırın diyorlar gerçekten kahvaltı çok önemli atlanmayacak bir öğünmüşDeğişik alternatifler deneyerek hangisi midenizi bulandırmıyorsa başlamalısınız bence

Evdesin galiba

Zira ben de evde pek yemem kalktığım anda ama işe giderken açılıyorum yolda orada yiyorum gayet güzel

bence hiiiç normal değil
sabah deli gibi aç uyanırım ben
ekmek tereyağ, süt, yumurta, peynir, zeytin, salça, zeytinyağı, domates, maydonoz... ahhh hepsine bayılırım.
bu aralar malesef sadece süt ve granola yiyebilecek zamanım oluyor haftaiçi işe yetişmem gerektiği için.
ama asla yemeden çıkamam.

eşim de senin gibi.
bi lokma bile yemek istemiyor.
hiç anlamıyorum ya
evlendiğimiz ilk zamanlar haftasonu kahvaltı sofraları hazırlardım.
ama yok adam 1 ısırık alıyor yiyemiyorum diyor.
kafasına atasım geliyodu yemekleri.
şimdi biraz daha geç kahvaltı hazırlarsam yiyor.
ama neden yiyemiyosunuz anlamıyorum gerçekten.

Esinizi gayet iyi anliyorum. Sizi de oyle. Esiyle guzel bi kahvalti yapmayi herkes ister.
Oyle bi durum ki. Mide bi tuhaf. Bisey yiyemiyorsunuz. Reddediyor.

Insaallah ben de asarim bu durumu. Tum tavsiyeleri uygulayacagim

Bende öyleyim ya bazen akşama kadar bir şey yemiyorum sonra bütün akşam tıkınmaca
Eğer sen de akşam geç saatlere kadar yiyip içiyorsan ondan oluyor. 6-7 den sonra bir şey yeme aç kalkınca belki yersin?

Ben de 2 saat sonra falan yiyebiliyorum. Ama kalkar kalkmaz bir bardak su, kuru meyve ve kahve iciyorum.

Uyandığım gibi hemen kahvaltı yapmıyorum.
Zaten sabah ilaç içip yarım saat bir şey yememem gerekiyor.
Aradan yarım saat geçince çok iştahla olmasa da yapabiliyorum kahvaltı.
Ancak 4-5 saat epey fazlaymış.

Eskiden aynı senin gibiydim,sonradan sebebini çözdüm.Sinüsler dolu.Ayrıntıya girmeyeceğim sinüziti olan bilir.Dolayısıyla tatları iğrenç geliyordu ve kusuyordum.Ben de kalktığımda önce sinüsleri rahatlatıp sonra kahvaltı edebiliyorum.bu şekilde çözüldü.

Uyandığım gibi bende yapamam. 1 saat sonrasında yaparım genelde. Ama sizin 4-5 saat çok fazla bir süre. Hem de çok sağlıksız. Daha sonra acıktığınızda hamurişi vs sağlıksız şeyler yemenize sebep olabilir. Bütün gece aç kalan vücut öğlene kadar birşey yemezse ne yerse depolama eğiliminde olur zaten.
Bence evden çıkmadan bir avuç ceviz,fındık,fıstık gibi kuruyemiş yiyebilirsiniz. Hem tok tutuyor hem de metabolizmayı harekete geçiriyor.
Bir de ben geceleri yemekten sonra abur cubur,meyve vs yersem ertesi gün hiç kahvaltı yapma isteğim olmazdı. Şimdi diyet yapıyorum akşam yemeğim en geç 8. 8 den sonra ağzıma çay ve kahve hariç bir lokma koymuyorum. Böyle olunca sabah deli gibi aç uyanıyorum :) Bunu da deneyebilirsiniz.

Bende hemen kahvalti yapamam 1 saat sonra toparlanabiliyor midem. 4 saat biraz uzun bi aralik.

Ben de çok erken kalkmışsam hiç iştahım olmazdı ama aç çıkarsam kötü olurum :).
Hani bu mısır gevrekleri var ya sütle yiyorsun onları denesene ben öyle yapıyorum sabahları ekmek peynir çok iştahla yenmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…