kahvaltıda ne yapsam derdi..

Bende niye herşeyin yumurta koktuğunu anlamadım canım :)
alternatif kızartma yada krep deneyebilirsin

ya birtek benimkiler mi kokuyo anlamadım lokantalarda falanda oluyo bardaklarda ben mesela kullanamam dışarda bardak genelde kokuyo şişede içerim suyumu benim makinada da oldu çok yapıyorum yumurta bu aralar ondan heralde..

Orjinal tarifinden biraz şaşarak yaptığım az yağlı muhlama kahvaltıda hayat kurtarıyor =))

Mısır ekmeği - tereyağı - beyaz peynif üçlüsü diğer bir alternatif

Krep de seviyorum, akıtma deriz biz =))

Aklıma ilk gelenler bunlar, kolay gelsin

Yumurtalı bulaşıkları çalkalayıp bir süre lavaboda suyla bekletirsen kokmaz.
Evdeki işlerin bitince lavabodan bulaşık makinasına aktarırsın.
Olduğu gibi yumurtayla makinaya koyuyorsan ondan kokuyordur.

Ben de teflonda yufkadan gözleme çok yapıyorum.
Onun haricinde güveçte peynir,güveçte sucuklu yumurta ve fırında domates soslu peynirli ekmek yaparım.
Arada otel kahvaltısı derim,kahvaltı tabağı hazırlarım : Peynir,reçel,tereyağ,katı yumurta,salam,domates,salatalık,zeytin vs...

domatesi rendeleyip az yağda pişir, sonrada isteğine göre sucuk veya sosis dilimleyip koy. Çok güzel oluyor. Domatesleri doğrayıp üzerine az zeytinyağı ve kekikle tatlandırabilirsin oda güzel oluyor. Benim diğer favorilerim hep yumurtalı, Finish in çamaşır suyu katkılı tabletleri var onlardan dene istersen ama bana kalırsa sana kokuyormuş gibi geliyor.

herşey kokmuyo ama yediğimiz tabaklar bardaklar makinada yıkadığım halde kokuyo gibi anlamadım bazıları makinaya çamaşır suyu döküyomuş öylemi yapsam acaba bilmiyorum:26:

ben 2 kapak kadar çamaşır suyu gezdiriyorum tabakların üzerine, öyle çalıştırıyorum makineyi. koku kalmıyor o zaman

Siz de ogretmensiniz sanirim:) kahvalti benim icin de sorun.bazen bise bulamayip peynir zeytin saltlk domts koyup yiyoruz ama keyifli olmuyo zaten sabahlari esimin de istahi olmaz.ilgi cekici biseler bulmaya calisirm.krep yaparim ama cok zaman aliyo yoruluyorum basindan ayrilmaiyosun..ekmek dilimlerini yaglayip uzerine peynir firina verince kizariyoo oh mis.patetesi kizartmak yerine az suda kup kup dogranmis halde hasliyorum.icindeki kendi suyuyla beraver biraz salca yag ce baharat ekleyrek kavuruyorum.hem guzel hem saglikli.kolay pogaca tarfleri var sabahtan biraz daha erken kalkip peynrli veya patetesli yapsblirsin mayasiz. Ezme yapabilrsn kendin.her kahvaltida yersiniz.cok tarif var.

İstediğin kahvaltı olsun bende genelde öğleni bulamam ne yesem diye :)

-Haşlanmış patatesi 2 ye böl üzerine salam, sucuk, sosis ne istersen dilerek koy onun üzerine kaşar rendele fırına koy. Mis gibi oluyor çokta kolay bir yapımı var.
- mini pizzalar yapabilirsin bununda yapımı çok kolay ya da ekmek pizzası da olabilir
- bunu bilmeyebilirsin giritte yapılır daha çok ama lezzetlidir netten bakabilirsin ismi, dakos..
- Kızarmış tost ekmeğinin üstüne acuka :)
- ıspanaklı yada dereotlu omlet
- papara var annem arada yapar
- hamurla falan uğraşamam dersen fırında ekmek hamuru satıyorlar ondan al içine kaşar sucuk sosis filan koy kızart
- ben genelde kahvaltıda pide tostunu seviyorum

patates kızartması, patatesli yumurta, menemen, zeytinyağlı limonlu haşlanmış yumurta, kahvaltılık soslar, biber kızartması, sigara böreği...
genelde bunları yapıyorum.

Son düzenleme:
ben şunu yapıyorum bazen. bayat ekmeği değerlendiriyorum. ekmeğin içini açıyorum. tereyağı sürüyorum hafif. üstüne kaşar peynir domates, sucuk biber koyuyorum. fırında az pişiyor. pizza gibi güzel oluyor, ama yazın ağır olur. mantarlı kaşar da yapabilirsiniz fırında. ama bunların hepsi kilo demek arada değişiklik olsun diye yapılabilir.ayrıca patatesleri soyup doğruyorum az da zeytin yağ ve kuru nane pul biberle falan haşlıyorum. sigara böreği yapabilirsiniz hazır yufkadan. haşlanmış yumurtayı doğrayıp maydanoz ile pul ve kara biberle süsleyebilirsinz.

Yemek yapmayı bilmiyorsan pizza al akşam yiyebildiğin kadarını ye kalanını da sabah yersin. Ben eskiden öyle yapardım ama asosyal işi biraz. Makarna çeşitlerinden bıktıysan ekmek arası çeşitlerine geçebilirsin. Ekmek arasına domates peynir çok güzel oluyor yaz için. Krep falan da iyi güzel hoş

kaşarlı patatesi nasıl yapıyosun canım..

ben patateslerı küp küp doğruyorum canım
kapaklı bı tavaya az sıvı yağ eklıyorum patateslerı atıyorum ıçıne
kapağını kapatıyorum buharlaşıyor zaten öyle pışırıyorum arada karıştıryorum vs.
bellı oluyor zaten ama yaklaşık 15 dakıka sonra patatesler yumuşuyor tadına bak tamamsa eğer üstüne rendelenmış kaşar eklıyorsun
ve afıyetle yıyorsun

Hem çok basıt hem lezzetlı hemde çook kolay.
Ayrıca ben bunu sadece kahvaltıda değıl sabah öğle akşam canım ne zaman ıstese yıyorum :)))

Son düzenleme:

aynen canım öğretmenim eşimde öyle ve geç kalkıyo iştahıda dediğin gibi geç yattığından gece yiyip yatıyo yani sabahları onu kaldırıp kahvaltıya oturtmak ayrı dert ne yapsamda yese ayrı dert off şu okullar açılsada kurtulsam adam yatmak bilmiyo kalkmak bilmiyo ya

canım çok iyi oldu tarifin tam bana göre bende patatesleri böyle yapıp yumurta kırıyodum bunun yerine kaşar koyarım süper olur eşimde sever kaşarlı şeyleri çok teşekkür ederim

canım çok iyi oldu tarifin tam bana göre bende patatesleri böyle yapıp yumurta kırıyodum bunun yerine kaşar koyarım süper olur eşimde sever kaşarlı şeyleri çok teşekkür ederim

ben yumurta yıyemıyorum canım hıç denemedım
ama bende eşın gıbı kaşara bayılıyorum hele o patatesın üstünde erıyor yaa
bak yıne canım ıstedı

çok basıt bak mesela ben hıç yemek yapmasını becermem bı bunu bılıyorum
fırındada güzel oluyor ama tavada hemen oluyor hıç beklemıyorsun.

Bır gün dene bakalım beğencek mısın afıyet bal şeker olsun

Kocamaaan bi kaseye iri iri yesillikler nane marul semizotu roka ne olursa karistirip iri dogranmis domatesle bide nareksisi a limon deniztuzu vee zeytinyagi, bunun yanina guzel bi beya peynir bide zeytin olsun oh mis koca bi kasesi hem hamur kizartma vs kadar kalorili degil hem nareksili olunca acayip lezzetli:) diyette olanlara secenek olabilir, icine ne olursa ekleyin kirmizi biber misir tavsiye ederim kahvaltida tok tutuyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…