Kahvaltilik Tarifler..

$kedili-kahvaltilik-1600.webp

BUDA COCUKLAR İÇİN 'KEDİLİ KAHVALTILIK'

2 dilim kepekli ekmek
Çeri domates
Salatalık
Zeytin
Salam
Labne peynir
Siyah zeytin ezmesi
Kedili Kahvaltılık yemek tarifi
İlk olarak 1 adet yumurtayı haşlayın. Haşlanan yumurtayı dilimleyin.1 dilim ekmeğin üzerine siyah zeytin ezmesi sürün. Diğer ekmeğin üzerine siyah zeytin ezmesi sürün üzerine labne peyniri sürün. Servis tabağına labne peynirli ekmeği alın ve kedinizin gövdesini oluşturun.

Siyah zeytin ezmeli olan ekmeği ise kedinin başı olarak tabağa yerleştirin. Yumurta dilimlerini kedinin gövdesine yerleştirin. Salatalık kabuklarından kedinin ayaklarını yapın. Zeytinden kedi gözleri yapın. Salamdan 2 dilim kesin ve kedinin kulaklarını oluşturun. Kedinin gözlerini yapın. Çocuklarınıza bu şekilde değişik kahvaltılıkar hazırlayabilirsiniz.

$tarifimg.webp

Çeşnili Közlenmiş Kırmızı Biber

Malzemeler
Kırmızı biber (közlenmiş)
Biber dolgulu yeşil zeytin
Sumak
Pul biber
Tuz
Zeytinyağ
Limon

Yapılışı
Közlenmiş biberleri doğrayın. Biberleri halka halka kesip ekleyin. Diğer malzemelerle karıştırın. İster kahvaltıda isterseniz başka öğünde tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

$tarifimg (1).webp

Ispanaklı Krep

Malzemeler

krep için:
1 su bardağı un
1 adet yumurta
1 su bardağı süt ya da su
1 çay kaşığı tuz
içi için:
Yarım kg ıspanak
1 yemek kaşığı margarin
tuz, karabiber, kırmızı biber
1 yemek kaşığı salça

Yapılışı

Ispanakları yıkayıp bir tencerede kısık ateşte haşlayın.
Bir tavada margarini eritin. Eğer soğanlı yapmak istiyorsanız bu aşamada soğanı ekleyebilirsiniz. Daha sonra salçayı ekleyin. Haşlanmış, süzülmüş ıspanakları ve baharatları ilave ederek karıştırın. 2-3 dakika kavurun ve ocağı kapatın.

Diğer taraftan geniş ve derin bir kasede unu hiç topak kalmayacak bir şekilde süt ile ezin. Yumurta ve tuzu ekleyerek çırpın. Bu karışımın kıvamı kek hamurundan daha akışkan olmalı. Aksi halde krepleriniz kalın olur. Teflon tavaya bir .ay kaşığı kadar margarin koyup kızdırın. 1 kepçe hamurdan alıp tavanın üzerine iyice yayın.Hamurun her iki yüzü piştikten sonra krepi bir tabağa alın. Kalan tüm hamurları aynı şekilde pişirin.

Krepler hazır olduğunda, şekildeki gibi iç malzemesini her birinin üzerine koyarak sarın ve tepsiye dizin.Üzerine kaşar peyniri rendesi serpiştirerek 200 derece önceden ısıtılmış fırında peynirler eriyene kadar pişirin. Afiyet olsun.

$ispanakli-krep21.webp $ispanakli-krep31.webp $ispanakli-krep41.webp
[ $ispanakli-krep51.webp $ispanakli-krep61.webp $ispanakli-krep71.webp

Not: Dilerseniz iç malzemesine beyaz peynir veya kıyma da ekleyebilirsiniz. Hatta domates, biber ve kıymalı iç hazırlayıp bu şekilde de hazırlayabilirsiniz.

$tarifimg.webp

Ispanaklı Fincan Böreği

Malzemeler
2 su bardağı un
1,5 çay bardağı ılık su
1 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta

içi için:
400 gr ıspanak
1 adet soğan
karabiber, tuz, pulbiber
sıvıyağ

Malzemeler

Bu tarifi lezzet dergisinde görmüştüm, tarifte iç malzemesi olarak pazı ve beyaz beynir kullanılıyordu ancak ben evde olan malzeme ile yapmaya karar verdim:) İlk olarak hamuru hazırladım. Hamur yoğurma kabınıza unu alarak ortasını çukurlaştırıp yumurtayı kırdım. Tuzu ve suyu azar azar ekledim. Aslında su bir buçuk bardaktan birazcık daha az kullandım ama malzemeler kısmında onu tam olarak ifade edemedim. Suyu azar azar ekleyeceğiniz için sorun olacağını sanmıyorum. Hamuru hazırladığınızda 4 parçaya bölerek üzerini bir bez ile kapatım yarım saat kadar dinlenmeye ayırdım. Bu arada da iç malzemesini hazırladım.

Tencereye 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağ alarak doğramış olduğum soğanları ilave ettim ve pembeleşinceye kadar kavurdum. Ardından yıkayıp doğramış olduğum ıspanakları ilave ettim ve baharatlarını, tuzunu ekleyip bir süre kavurdum. İç malzeme hazır olduğunda onun bir müddet soğuması için bıraktım. Bu arada da hamurum hazır hale geldi.

4 eşit parçaya böldüğüm hamurların her birini merdane yardımı ile açtım. Sonra bir fincan ile hamuru kesmeden hafif işaretler koydum. İç malzemesini yerleştirebilmek için hamurda izler bıraktım. Sonra o kısımlara iç malzemesinden yaklaşık birer tatlı kaşığı kadar koydum. Açmış olduğum diğer hamuru üzerine kapatarak fincan ile daireler şeklinde kestim. Tüm hamuru bu şekilde yaptıktan sonra sıvıyağ da kızarttım.

$ıspanaklı-fincan-böreği1.webp

$krem-santili-pogaca-tarifi-500x332.webp

Krem Şantili Poğaça Tarifi

Değişik bir poğaça tarifi ararken nette bu tarifi buldum ve hemen yapmaya karar verdim. Tabiiki sonuç harika. İnanın bana sizlere de yapıp, yiyince bana hak vereceksiniz. Benim favori tariflerim arasında baş köşede yerini aldı bu tarif. Bu poğaça dışı hafif kıtır içi ise yumuşacık bir poğaça. Hani pastanelerde satılan karaköy poğaçaları vardır ya işte onun gibi bir poğaça bu.

Kesinlikle tadı harika, gönül rahatlığıyla tavsiye ediyorum……

hazırlama Zamanı 30 dakika
Pişirme Zamanı 30-35 dakika
Kaç Kişilik 10

Malzemeler

Yarım pkt margarin ya da tereyağı
4-5 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket toz krem şanti
2 yumurta (1′nin akı çökeleğin içine)
2 kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
İçi : Çökelek ve maydanoz, (yumurta akının birisi çökeleğin içine yerken dağılmaması için)

Üzeri: Yumurta sarısı, çörek otu ve susam

Yapılışı

Yumurta, süt, margarin, sıvıyağ ve toz şanti bir kaba alıp iyice karıştıralım. İçine tuz, kabartma tozu ve elenmiş unu kontrollü bir şekilde ilave edelim. Hamuru iyice yoğuralım. İçi için maydanozu ince kıyalım. İçine çökeleği, maydanozu, 1 yumurta akını birazda tuz – karabiber ekleyip karıştıralım.
Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparalım. Elimizle şekil verip içine harçtan koyalım. Ağzını büzerek elimizle kapatalım. Sonra ters çevirip kapattığımız tarafı alta getirelim. Yağlanmış tepsiye dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürelim. Çörek otu ve susamla da süsleyelim.
Önceden ısıttığımız fırınımızda 180 ‘C de yaklaşık 30-35 dk kadar yani kızarana kadar pişirelim.
Poğaçalarımız servise hazırdır.
Afiyet Olsun…
Fırın ayarı herkese göre değişir. Poğaçaları kontrollü olarak kızarana kadar pişirelim…

$minik-sandvic-pogaca-500x332.webp

Minik Sandviç Poğaça

Pratik ve lezzetli pastanelerdeki ürünleri aratmayan bir tarif!!

Malzemeler

1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
Aldığı kadar un (yaklaşık 5 su bardağı + – olabilir)
İç malzeme için
İsteğe göre kaşar, salam, b. peynir, zeytin ezmesi, nutella vs.
Üzeri için
2 adet yumurta sarısı, istenirse çörek otu,susam

Yapılışı

Su ve süt karıştırılarak el yakmayacak şekilde ılıtılır. Maya hamur yoğrulacak kaba alınır, üzerine ılınan süt ve şeker eklenerek 10 dk. kabarması beklenir. (beklemeden de olur ama böyle daha güzel mayalanıyor). Sonra tuz ve yağ da konur alabildiğince un eklenerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir. Hamur kabı bir örtü ile sarılarak ılık bir yerde 1 saat kadar mayalanması beklenir. Hamur mayalandıktan sonra ele birazcık sıvı yap sürerek ceviz büyüklüğünde toplar yapılır ve tepsiye aralıklı dizilir. Birazda tepside kabarması beklenir ve üzerine yumurta sarısı sürülerek 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir. Ben tepsileri tek tek fırına koyuyorum her tarafı aynı oranda pişiyor sizin fırınınızda 2 tepsi olunca sorun olmazsa 1 defada pişirebilirsiniz. Piştikten sonra poğaçalar iyice soğutulur (soğumazsa keserken hamur olur) ve içine istenilen malzeme konarak servis edilir. Afiyet olsun

$milfoylu-pizzalar-500x332.webp

Milföylü Minik Pizzalar

Malzemeler

10 adet milföy hamuru
Sosu için:

1 tatlı kaşığı domates salçası
Karabiber
Taze kekik (yoksa kurusu)
Zeytinyağı
Su
İçi harcı için:

50 g sucuk
2 sosis
2 yeşil biber
1 kırmızı biber
1 havuç
100 g kaşar peyniri
10 adet siyah zeytin
zeytinyağı

Yapılışı

5 milföy hamurunu yanyana dizip uçlarını hafifçe üst üste getirirek bir dikdörtgen oluşturalım. Uçların birbirine yapışması için elimizle bastıralım. Alta ve üste hafif un serpip merdane yardımı ile açalım. ( Yani dikdörtgenimizi büyütelim) Sos malzemelerini bir kapta kaşık yardımı ile karıştırarak kıvam verelim. Bu sosun yarısını açtığımız hamurun üzerine sürelim.

İç harcı için: Biberleri küçük kesip tavada yağ ile soteleyelim. Havuçları rendeleyip tavaya ilave edip biraz kavuralım. Ocaktan alalım. Sırasıyla sosis ve sucukları da küçük kesip ekleyelim. Zeytinin çekirdeklerini çıkarıp, kaşar peynirini de rende yapıp ekleyelim. En son tuzunu atıp kaşıkla karıştıralım. Harcımız hazır.

Harcın yarısını hamurun uç kısmına uzunlamasına döküp rulo yapalım. 2 parmak genişliğinde kesip yağlanmış fırın tepsisine yan yatıralım. Kalan 5 milföy için de aynı işlemi uygulayalım.
Önceden ısıtılmış fırında 200 ‘C de kızarana kadar pişirelim.

NOT: Fırını önceden ısıtmak şart yoksa milföyler kabarmıyor. Bir de isteye göre üzerine yumurta da sürülebilir.

Afiyet Olsun…
Bu pizzaları sıcak yemek gerekiyor.

$kiymalikrep6.webp

KIYMALI KAŞARLI KREP

MALZEMELER

Krep için;

2 adet yumurta
1,5 su bardağı un
1,5 su bardağı süt
Tuz
Margarin
İçi için;

200 gr kıyma
3-4 adet biber
1 adet küçük soğan
2 adet domates
1 tatlı kaşığı salça
Tereyağı
Tuz, karabiber, pul biber
Üzeri için;

Kaşar rendesi

YAPILIŞI

Soğanı tereyağında kavurduktan sonra kıymayı ekleyin. Güzelce kavurduktan sonra biberleri ve önceden rendelemiş olduğunuz domatesleri ilave edin. Salçasını da ekleyerek, tuzunu ve baharatlarını ayarlayın. Pişerken suyunu çekerse 1 çay bardağı su ekleyebilirsiniz. İç harcının güzelce pişmesine dikkat edin. Bu sırada krep için un ve sütü güzelce çırpın. Yumurtaları da ekleyerek hiç topak kalmayacak şekilde biraz daha çırpın. Tuzunu da ilave ettikten sonra teflon tavaya 1 çay kaşığı kadar margarini koyup eritin. Ardından bir kepçe kadar krep hamurundan dökerek tavaya yayın. Orta ateşte iki tarafını da çevirerek pişirin.

Krepler hazır olduğunda her birinin içine kıymalı harçtan koyarak paçanga böreği şeklinde sarın. Bu işlemi bitirince kalan kıymalı harcı da sardığınız kreplerin üzerine dökün. Son olarak üzerine kaşar rendesini ekleyin ve önceden ısıtılmış yaklaşık 160 derece olan fırında kaşarlar eriyene kadar bekletin. Afiyet olsun.

$kiymalikrep7.webp $kiymalikrep21.webp $kiymalikrep31.webp $kiymalikrep42.webp $kiymalikrep51.webp

$baliksandvic.webp

ÇOCUKLARA EĞLENCELİ KAHVALTILIK

MALZEMELER

Tost ekmeği
Salatalık
Havuç
Zeytin
Marul
Kaşar peyniri

Hazırlanışı

Yemek yemeyi sevmeyen çocuklar için hazırlanabilecek eğlenceli bir kahvaltı tabağı..Her zamanki gibi hazırlanışı size kalmış, resim size fikir açısından yardımcı olacaktır. İsterseniz daha fazla malzeme kullanabilirsiniz. Hazırlanması normale göre daha fazla uğraş gerektirse de yapınca çocukların mutluluğunu görmeye değer. Afiyet olsun.

$patatesli-peynirli-külahlar.webp

Patatesli Peynirli Külahlar

YAPILIŞI

1 paket milföy hamuru,
2 adet haşlanmış patates,
3 çorba kaşığı süt,
1 paket krem peynir veya evinizde olan herhangi bir peynir,
maydanoz, tuz, karabiber, 10 tane siyah zeytin(çekirdekleri çıkmış)

HAZIRLANISI

Milföyleri buzdolabından çıkarın, biraz yumuşayınca bir parmak kalınlığında şeritler halinde kesin. Milföy şeritlerini elinizde hafif çektirip, külahların üstüne uç kısmından başlayarak, hafif üst üste binecek şekilde sarın. Yağlı kâğıt koyduğunuz tepsiye sık olmayacak şekilde sıralayın. Önceden ısıttığınız fırında 175 derecede üzeri pembeleşene kadar pişirin. Soğuduktan sonra kalıplarını çıkarıp külahların içlerine peynirli karışımdan kaşıkla koyun. En üste çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin yerleştirin. Derin bir kâseye dik olarak koyun.

Peynirli karışım: haşlanmış patatesleri rendeleyip ezdirin üzerine krem peynir, süt, ince kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ekleyip iyice karıştırın.

Külah yapımı:

beyaz ince karton veya takvim yapraklarından külah yapın, açılmaması için bant ile yapıştın, üzerlerine yağlı kâğıtla tekrar külah yapın alt uçunu elinizde yuvarlayın üst kısmını da külahın içine kıvırın

Not: iç malzemeyi tercihinize göre sırf peynirli yapabilirsiniz.. Ben sofra özel dergisindeki tam tarifi sizlerle paylaştım.

Külahların boyutunu biraz daha küçültebilirsiniz

$DSCN5254-500x375.webp

$12.webp

Domatesli ve Peynirli Nefis Kahvaltılık

Malzemeler

1 adet yeşil biber

2 adet iri domates

Zeytinyağı

Birkaç dal taze nane

Küp şeklinde doğranmış Manyas ya da sepet peyniri

Uygulama

Tavaya zeytinyağını koyarak, ince kesilmiş yeşil biberi ilave ediyorum, birkaç dakika soteliyorum.

Küp doğranmış domatesleri ilave ediyorum, 3-5 dakika domatesler hafif suyunu çekene kadar pişiriyorum.

Taze naneyi de ekleyerek ocaktan alıyorum.

Küçük küp doğranmış peynir ilavesi ile nefis kahvaltılığımız hazır oluyor.

Peynir içinde tam erimiyor ama domateslerin sıcaklığı ile hafif yumuşayarak harika bir lezzete dönüşüyor.

Kaşar peyniri ya da ona benzer çabuk eriyen peynirleri kullanmanızı tavsiye etmiyorum çünkü eriyerek birleşiyorlar ve böylece yemesi zorlaşıyor.

$HunerliEllerDosyalar (1).webp

KAŞARLI BİBERLER

MALZEMELER:
4 kırmızı biber
4 dilim kalın kaşar peyniri
az tereyağı

YAPILIŞI:
Kırmızı biberler yan taraflarından kopmadan ikiye bölünür.İyice yıkanır ve kurulanır.İçerisine kaşar peyniri koyularak tost makinasında az tereyağı ile pişirilir.Sıcak olarak servis edilir.Afiyet olsun.

$HunerliEllerDosyalar (2).webp

KIZARMIŞ PEYNİR TOPLARI

MALZEMELER:
Yarım kg beyaz peynir
2 yumurta
1 havuç(rendelenmiş)
yarım demet maydanoz
2 yemek kaşığı galeta unu
tuz karabiber kimyon
kızartmak için sıvıyağ

YAPILIŞI:
Bir kaba peyniri rendeleyelim.yumurtaları ilave edelim.ince kıyılmış maydanozu ve rendelenmiş havucu da katıp karıştıralım.baharatlarını da ekleyip galeta ununu azar azar ilave ederek iyice elimizle yoğuralım.yuvarlak şekiller vererek yuvarlayalım.az sıvıyağda kızartalım.sıcak olarak servis yapalım.afiyet olsun.

Eki Görüntüle 428938

ÇITIR SOSİSLER (KÜRDAN BÖREĞİ)

GEREKLI MALZEMELER:

yufka
sosis
kizartmak icin siviyag
sise kapagi
kürdan
Eki Görüntüle 428939
HAZIRLANISI:
Sosisleri dilimleyin. Kürdanin alt kismina birtane gecirin. Sonrasinda 8 adet sise kapagi ile kesilmis yufkalari. Bu islemi 4 adet sosis dilimi kullanana dek uygulayin. *alt ve üst kisminda sosis dilimleri olmali.
Kizgin siviyagda kizartin.
Eki Görüntüle 428940
Havlu kagidin üzerine alin ve sarin, yagini cekmesini saglayin.
dün bu tarifi denedim harika olduuu:46::46::46::46: bi yandan sosisin tadı bi yandan çıtır çıtır yufkalar mükemmeldi. sosis sevmeyen babam bile yedi :56::56::56::56:

Eki Görüntüle 410424

SANDVİC PİZZA

3 sandviç ekmeği
1 yumurta
100-150 gr kadar yumuşak peynir
sürmek için margarin
bir miktar sucuk
bir miktar sosis
bir miktar kaşar
istenirse mısır tanesi

Sandviç ekmeklerini ikiye bölün. Üzerlerine hafifçe margarin sürün. Yumurta ile peyniri karıştırın ve buna 1 çay kaşığı kadar kahvaltı baharatı ekleyin isterseniz. Bu karışımı 6 dilime paylaştırın. Üzerlerine sucuk ve sosis dilimlerini yerleştirip 200 derece fırına verin. Üzerindeki malzemeler pişince kaşarları koyun birkaç dakikada eriyince fırından alın. Ben bir tanesine de mısır tanesi serptim kendim için. Afiyet olsun.

bu yapılabilir çok hoşuma gitti deneyen varmı acaba

$katmer-pogaca1.webp

KATMER POĞAÇA

Kızlaaaar bu poğaça çok güzel oluyormuş kruvasan gibi. Ben bi ara denemeyi düşünüyorum. Hem sadece kahvaltılarda değil pikniklerde falanda yapılabilir. Şimdiden afiyet bal şeker olsun. :16:

Malzemeler

1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne)
1 yemek kaşığı kurumaya ya da 20 gr yaş maya
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı toz şeker

Aldığı kadar un

Arasına; 75 gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
100 gr beyaz peynir (ben maydanoz da ekledim)

Yapılışı

Mayayı ılık bir su da eritin. Yarım çay bardağı su yeterli olacaktır. Daha sonra süt, yumurta akı,tuz, şeker, sıvı yağ ve un ile hamurunuzu yoğurun. Hamuru 8 eş paçaya bölerek her birini tabak büyüklüğünde açın ve aralarına tereyağ sürerek üst üste dizin. Yağ hamurunuzun birbirine yapışmamasını sağlayacak ve böylece katmerli görünümü elde edeceksiniz. Üst üste koymuş olduğunuz hamuru fazla ezmeden 60-70cm e kadar büyütün. Ve pizza dilimi gibi dilimleyerek (12 dilim) sigara böreği sarar gibi geniş kısmına iç malzemenizi koyun ve sarın. Yarım saat mayalanmasını bekledikten sonra yağlanmış tepsiye dizerek üzerine yumurta sarısını sürün. 180 derecede ısıtılmış fırında pişirebilirsiniz.

$katmerpogaca21.webp $katmerpogaca31.webp

$dolmalik-biber-icinde-yumurta.webp

DOLMALIK BİBER İÇİNDE YUMURTA

Kahvaltı için önerdiğimiz, sosis içinde pişirilen bir yumurta vardı. Biberli yumurta da sosis yemek istemeyenler için, daha da uygun bir çeşit olmuş. Diyet yapanlar için de oldukça şık bir kahvaltı seçeneği. Afiyet olsun.

Back
X