Kahvaltilik Tarifler..

PEYNİRLİ,SALAMLI TOST BÖREĞİ

PEYNİRLİ TOST BÖREĞİ:

malzemeler:

• 8 adet tost ekmeği
• 200 gr dil peyniri
• 100 gr. salamura peynir
• 1 fincan rendelenmiş kaşar peynir
• 1 demet maydonoz.
• tereyağ

SALAMLI,KAŞARLI TOST BÖREĞİ:
malzemeler:

• 8 adet tost ekmeği
• 300 gr. kaşar peynir
• ince dilimlenmiş salam
• tereyağ

hazırlanması:

1. Peynirli tost için,peynirleri ve maydonozu bir kapta karıştırıp,iyice harmanlıyoruz.
2. Tost ekmeklerini,tost makinesinde arkalı önlü kızartıp,tereyağ ile yağlayıp arasına peynirli karışımdan koyarak 3-4 dk. kadar tost makinesinde tutuyoruz.
3. Peynir bitene kadar bu işlemi uyguluyoruz.
4. Yumuşak ve daha lezzetli olması için,ekmeklerin üstüne de tereyağ eklemeyi ihmal etmiyoruz.
5. Salamlı tostlar içinse,salam ve kaşar peynirini güzelce kesip,ekmekleri makine de kızartıyoruz.
6. Kızaran ekmeğin üzerine,kaşar ve salam ekleyip,diğer ekmeği üzerine kapatıp,üzerine 1 çay kaşığı tereyağ koyarak tekrar makineye alıp,tereyağ eriyene kadar bekletiyoruz.
7. Eğer süslemek istersek,kaşar ve salamları kurabiye kalıplarıyla kesip,kürdan zeytin ile tostun üzerine yerleştirip servis yapıyoruz.:)

KAŞARLI YUMURTALI HAMBURGER PİZZA:

malzemeler:
3 adet hamburger ekmeği
2 adet yumurta
1,5 su bardağı kaşar peyniri
2 yemek kaşığı tereyağ
tuz

hazırlanması :
Hamburger ekmeklerini ortadan keserek fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
Yumurta,kaşar peyniri,çok az tuz ve eritilimiş tereyağı karıştırıp kaşık yardımı ile hamburger ekmeklerinin üzerine paylaştırıyoruz..

SOSİSLİ HAMBURGER PİZZA

malzemeler:
3 adet hamburger ekmeği
6 adet sosis
1 su bardağı kaşar peynir
yarım fincandan daha az sıvıyağ
tuz

hazırlanması:
Hamburger ekmeklerini kesip fırına yerleştiriyoruz..
Sosisleri dilimleyip,kaşar peynir ve sıvıyağ ile karıştırıp ekmeklerin üzerine yerleştiriyoruz..
Kızarana kadar pişirip,servis yapıyoruz..
Sağlık ve afiyetle....

KAPYA BİBERLİ,KAŞARLI MİLFÖY BÖREK

malzemeler:

1 paket milföy
1 kg kapya biber
250 gr. kaşar peynir
1 yumurta sarısı

Hazırlanması:

Biberleri fırında veya ateşte közleyip,kabuklarını soyup,çekirdeklerini alıp,doğruyoruz.Üzerine hafifçe tuz çiseleyip,resimdeki gibi şekil verdiğimiz milföylerin ortasına yerleştiriyoruz.
Üzerine küp doğranmış kaşar peynirlerini ekleyip,kenarlarına yumurta sarısı sürerek,önceden ısıtlmış fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Sıcacık servis yapıp,afiyetle tüketiyoruz.:)

Eklentiler

• $cimn.webp
    14,1 KB · Görüntüleme: 248
  • $pog.webp
    15,2 KB · Görüntüleme: 218
Son düzenleme:
ÇEMENLİ RULO VE POĞAÇA

Tek bir hamurla iki farklı tarif ortaya çıkarmanın haklı mutluluğunu yaşadım.
İki ayrı tat..İki farklı görünüm.
Aldığım iltifatlarla birazcık şımarmama sebep olan güzelim tarif :) 'alıntıdır'

Eki Görüntüle 442863 Eki Görüntüle 442864

Malzemeler:

- 1,5 su bardağı süt
-1 paket yaşmaya
-3 tatlı kaşığı şeker
-1 tatlı kaşığı tuz

üzerleri için;
yumurta sarısı ve çörekotu..

Poğaça içi için : 1 kase lor peynir,bir tutam maydonoz,

Çemenli rulo için :
3 yemek kaşığı çemen

Hazırlanması :

1-Sütü ılıtıp geniş bir leğene koyun,1 paket yaşmaya ekleyip iyice eritin ve 3 tatlı kaşığı şekeri ilave edip 5 dakika kadar bekletin.
2-Daha sonra azar azar un ilave edip,poğaça ahmuru kıvamına getirip iyice yoğurun.(Ne kadar yoğurursanız o kadar güzel kabarıyor.)Hamuru kabarmaya bırakın.
3- Hamur kabarınca ikiye ayırın ve yarısını klasik poğaça yapın,ben yuvarlak şekil verdim ama dilediğiniz şekli verebilirsiniz..4- Çemenli rulo için de hamurun diğer yarısını merdane ile açın ve üzerine çemen sürün,rulo yapıp fırın tepsisine koyun..Üzerlerine yumurta ve çörekotu serpiştirip kızarana kadar pişirin..

TAVUKLU RULO BÖREK

PAZAR KAHVALTILARINA ÇOK YAKIŞACAK BU BÖREK :)

Malzemeler:

4 adet hazır yufka
1 paket tavuk göğsü
1 çay bardağı zeytinyağı
1 soğan
yarım su bardağı ceviz içi
tuz,karabiber
üzerine sürmek için 1 yumurta sarısı
çörekotu,

hazırlanması:
1- Tavuğu haşlayıp küçük parçalara ayırın.(Suyunu dökmeyip süzün,yufkaları ıslatmak için kullanılacak.)

2- Tavaya yağı koyup,yemeklik doğradığınız soğanı ekleyin.Soğanı soteleyip, tavukları,cevizi ve karabiberi, ekleyip bir kenarda bekletin.

3- Yufkayı kare büyük fırın tepsisinin üzerine serip yağlayın,kenarlarını içe alın ve kuru yer kalmayacak şekilde yağlayın.

4- Yağladığınız yufkanın üzerine diğer yufkayı serip,aynı şekilde yağladıktan sonra kalan yufkalara da aynı işlemi uygulayın..

5 - 4 adet yufkayı yağlayıp üst üste serdikten sonra fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

6-Üzeri kızaran yufkaları fırından alın,ve yufkalar sıcakken kepçe yardımıyla haşladığınız tavuğun suyundan alıp yufkaların üzerine gezdirin..yufkalar yumuşayana kadar ıslatın..(3 kepçe kadar tavuk suyu yeterli gelir.)

7-Islattığınız ve yumuşayan yufkanın arasına hazırladığınız tavuklu harcı koyup rulo yapın ve üzerine yumurta sarısı ile çörek otu ekleyip fırında üzeri kızarana kadar pişirip servis yapın..

Ton Balıklı ve Labneli Rulolar

Malzemeler

2 kutu ton balığı ( ~160 gr)
1 paket labne peyniri (~200 gr)
1/2 paket dereotu
1/2 limonun suyu
Tuz

Krep için

3 yumurta
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı un
Tuz

Kreplerimizi hazırlamak için bir kasede süt ve yumurtaları çırpıyoruz. Bu karışımı, unun topaklanmamasına dikkat ederek yavaş yavaş ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. (Eğer topaklanırsa el blendırından geçirebilirsiniz.)

İyice kızdırdığımız tavamıza 1/2 tatlı kaşığı kadar sıvı yağ koyup, bir kepçe krep hamurumuzdan döküyoruz. Tavamızı sağa sola çevirerek krep hamurunun bütün yüzeye yayılmasını sağlıyoruz. Hafif kızardıktan sonra bir spatula yardımıyla diğer tarafını çevirip pişiriyoruz. Pişen kreplerimizi soğuması için bir tabağa alıp, Tüm krep hamurumuz bitene kadar bu işlemleri tekrarlıyoruz.

Kreplerimizi hazırladıktan sonra, yağını süzdürdüğümüz ton balığımızı, labne peynirimizi, yarım limonun suyunu, ince kıyılmış dereotunu ve tuzu karıştırıyoruz.

Soğumuş olan kreplerimizin üzerine, hazırladığımız ton balıklı karışımdan bolca sürüp kreplerimizi rulo halinde sarıyoruz.

Buzdolabında biraz dinlendidikten sonra 1,5-2 cm genişliğinde dilimleyerek servis ediyoruz.

Ben de patatesleri küp küp doğruyor onları tavada az yağ ile pişiriyorum . Sık sık karıştırıyorum yoksa hemen yapışıyor. patatesler piştikten sonra rendelediğim kaşarları üstüne döküyorum ve eriyene kadar üstüne kapak örtüyorum . çok güzel oluyor sabah kahvaltıya çok iyi gidiyor.

ISPANAKLI KREP

krep için:
1 su bardağı un
1 adet yumurta
1 su bardağı süt ya da su
1 çay kaşığı tuz
içi için:
Yarım kg ıspanak
1 yemek kaşığı margarin
tuz, karabiber, kırmızı biber
1 yemek kaşığı salça

Ispanakları yıkayıp bir tencerede kısık ateşte haşlayın.
Bir tavada margarini eritin. Eğer soğanlı yapmak istiyorsanız bu aşamada soğanı ekleyebilirsiniz. Daha sonra salçayı ekleyin. Haşlanmış, süzülmüş ıspanakları ve baharatları ilave ederek karıştırın. 2-3 dakika kavurun ve ocağı kapatın.

Diğer taraftan geniş ve derin bir kasede unu hiç topak kalmayacak bir şekilde süt ile ezin. Yumurta ve tuzu ekleyerek çırpın. Bu karışımın kıvamı kek hamurundan daha akışkan olmalı. Aksi halde krepleriniz kalın olur. Teflon tavaya bir .ay kaşığı kadar margarin koyup kızdırın. 1 kepçe hamurdan alıp tavanın üzerine iyice yayın.Hamurun her iki yüzü piştikten sonra krepi bir tabağa alın. Kalan tüm hamurları aynı şekilde pişirin.

Krepler hazır olduğunda, şekildeki gibi iç malzemesini her birinin üzerine koyarak sarın ve tepsiye dizin.Üzerine kaşar peyniri rendesi serpiştirerek 200 derece önceden ısıtılmış fırında peynirler eriyene kadar pişirin. Afiyet olsun.

*****TAVADA PRATİK BÖREK*****

*****TAVADA PRATİK BÖREK*****

MALZEMELER:

1 adet yufka
4 adet yumurta
1 su bardağı beyaz peynir
Yarım su bardağı kaşar rendesi
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
Tuz, pulbiber, karabiber

YAPILIŞI:
Yumurtaları derin bir kabın içinde çırpın.
İçine yufkayı ufak parçalar halinde parçalayın.
Beyaz peynir, kaşar rendesi ve sıvıyağı katıp, karıştırın.
Geniş bir tavaya tereyağı koyup,eritin.
Karışımı tavaya boşaltın ve güzelce yayın.
Orta ateşte tavayı sallayarak böreğin altını kızartın.
Altı kızaran böreği ters çevirin.
Ters çevirmek için; kenarları düz bir tencere kapağı yada tavanızın büyüklüğünde servis tabağı kullanabilirsiniz.
Diğer tarafınıda kızartın ve sıcak sıcak servis edin.

NOT: Bu böreğe isterseniz sosis, salam, sucuk, domates, biber gibi lezzetler katabilirsiniz. Ayrıca malzemeleri yarıya indirip, kişi sayısına göre ayarlayabilirsiniz.

tariflerin hepsini inceledim ve not aldiklarimda oldu :126: yeni paylasimlarinizi bekliyorum kizçeler

Gunaydin kizlar!

Gorunce yazmadan edemedim :)

Ben gecenlerde su linkteki tarifi denedim. Sekli itibariyle oldukca orijinal oluyor! herkes bayildi zaten :)

Evde pastirmam yoktu, ama sarkuteri sucukla yaptim. Hani incecik dilimli olanlarla..oyle de muhtesem oldu.

Buraya atamadim uzun resimli falan, bir de tarifin gercek sahibine ayip olur :) o yuzden linki veriyorum :)

Pastırmalı Yumurta : Cafe Fernando – Yemek Tarifleri - domates sosu - kahvaltı - pastırma - pastırmalı yumurta - yumurta - Kahvaltı ve Brunch

Bu Topik Benim Çok İşime Yaradı..
Şu An da Krep Yapıyorum..

Mayalı El Açması Börek (Patatesli Kaşarlı)

Malzemeler ;

Hamuru İçin ;

1 su bardağı Süt
1 su bardağı Ilık Su
1 çay bardağı Yonca Ayçiçek Yağı
1/2 paket Yaş Maya
1 Yemek Kaşığı Toz Şeker
1-2 tatlı kaşığı Tuz
2 adet Yumurta (Bir yumurta sarısı ayrılacak)
Aldığı kadar un (7,5 su bardağı)

İçi İçin ;

2 yemek kaşığı Tereyağ
1 çay bardağı Yonca Ayçiçek Yağı

İç Harcı İçin ;

4 adet Patates
1 kase Kaşar Rendesi
Maydanoz
Karabiber, Pulbiber, Tuz

Üzeri İçin ;

1 adet Yumurta sarısı (Ayırdığımız)
1-2 yemek kaşığı Yonca Ayçiçek Yağı
1 yemek kaşığı Yoğurt

HAZIRLANIŞI ;

* Hamur malzemelerinin hepsi karıştırılır ve yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur 30 dakika dinlendirilir.

* Patatesler haşlanır, kaşar rendelenir, maydanozlar ince ince kıyılır ve bir kabın içerisinde baharatlar da eklenerek karıştırılır.

* Dinlenen hamur 2 ye bölünür, tezgaha un serpilir ve üzerine hamur konulur , hamurun üzerine de un serpilir ve merdane yardımı ile açılır.(oklava da olabilir, hangisi kolayınıza geliyorsa)

* Açılan hamura, eritilen margarin ve ayçiçek yağı karışımı sürülür, el yardımı ile hamur çekiştirilerek açılır.

* İçerisine iç harcı eklenir ve rulo şeklinde sarılır, içe doğru sarılarak yağlanmış tepsiye dizilir. Diğer hamur için de aynı işlem uygulanır. İster aynı tepside ister ayrı tepside yapabilirsiniz. Tepsiye eklenen hamur tepsi büyüklüğü kadar elle bastırılarak açılır.

* Üzerine hazırladığımız yumurta sarısı,yoğurt,ayçiçek yağı karışımı sürülür ve 200 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

AFİYET OLSUN…

KAVURMALI YUMURTA

Malzemeler:
150 gr kavurma
1 adet orta boy soğan
4 adet yumurta
2 yemek kaşığı tereyağı
tuz
karabiber
Yapılışı:
1- Soğanı soyup yemeklik doğrayın. Tereyağını tavaya alın ve soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.
2- Kavurmayı küpler halinde doğrayın ve soğan ile birlikte 2-3 dakika kadar kavurun. Kavurmalar hafifçe kızarmaya başlayınca yumurtaları kırın, kısık ateşte istediğiniz kıvama gelinceye kadar pişirin.
3- Tuz ve karabiber ile tatlandırarak servis yapın.

PATATESLI YUMURTA

Malzemeler:
3adet orta boy patates
4 adet yumurta
yarım çay bardağı sıvıyağ
nane
kekik
kuru fesleğen
kırmızı pul biber
tuz
karabiber

Yapılışı:
1- Patatesleri soyun ve tavla zarından biraz daha büyük küpler halinde doğrayın.
2- Teflon tavaya sıvıyağı koyarak kızdırın, küp küp doğradığınız patatesleri yağın içine atın ve arada karıştırarak önlü arkalı kızartın.
3- Derin bir kaseye yumurtaları kırın ve içine baharatları ekleyin. Kızaran patateslerin üzerine yumurtayı dökerek karıştırın.
4- Yumurtalar istediğiniz kıvama gelinceye kadar orta ateşte karıştırarak pişirin ve sıcak servis yapın.

KAHVALTILIK YOGURT

Malzemeler:
Yeteri kadar süzme yogurt(ben bir kase kullandım)
2 yemek kaşıgı biber salçası
4 diş sarımsak
1 çay bardagı ceviz
zeytinyagı ve tuz
Yapılışı:
Cevizi rondodan geçiriyoruz.Ayrı bir yerde yogurdun üstüne zeytinyagını,ezilmiş sarımsagı,biber salçasını ve tuzu koyup karıştırıyoruz.En son olarak cevizi de ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
Afiyet olsun.

IRMIKLI OMLET

Malzemeler:
375 ml süt
85 gr irmik
2 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
Adaçayı
25 gr tereyağı
Kızartmak için:
2 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
1-Tencerede sütü kaynatın. İçine tereyağı ve irmiği ekledikten sonra devamlı karıştırarak 6-7 dakika kadar pişirin.
2-irmik piştiğinde tencereyi ocaktan alıp yumurta sarılarını ve parmesan peynirini ekledikten sonra iyice karıştırın.
3-Hazırladığınız karışımı yağladığınız tepsi ya da borcama 2 cm kalınlığında olacak şekilde yayın. Buzdolabında sertleşmesi için bekletin.
4-Omlet soğuyup koyulaştıktan sonra fotoğraftaki gibi dilimleyin. Tavaya tereyağını ve adaçayını alarak önlü arkalı kızartın. Sotelenmiş sosis ile servis yapın.

tüm tarifler harika gözüküyor inşallah 45 gün sonra hepsini kendi mutfağımda deneyeceğim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…