Kahvaltilik Tarifler..

hayy nerden girdim bu saatte bu topic e!! bilgisayara salyalarım aktı resmen

KASAR PEYNIRLI MENEMEN
Eki Görüntüle 465008

Malzemeler

3 adet büyük boy domates
4-5 adet sivri biber
3 adet yumurta
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz , kırmızı biber ve karabiber

Hazırlanışı

- Tava içerisinde önce yağı kızdırın ve ardından doğradığınız biberleri ekleyerek kavurun.

- Domateslerin kabuklarını soyun ve küçük küpler halinde doğrayarak biberlerin üzerine ekleyin. Bu şekilde domatesler ezilene kadar kısık ateşte pişirin.

- Yumurtaları bir kap içerisine kırarak çırpın. Erimiş olan domateslerin üzerine dökerek tuz ve baharatlarını da ekleyin.

- Son olarak üzerini kaşar peynir ile kaparak peynirler eriyene kadar bekleyin.

- Peynirler eridiğinde altını kapatın. Afiyet olsun…

Eki Görüntüle 465009

PUF BOREK

Malzemeler

6 adet yufka
1 paket margarin
1 su bardağı su

İçi için istediğiniz harcı kullanabilirsiniz .

Üzeri için yumurta sarısı

İlk önce margarini eritip içerisine suyu ekliyoruz. İlk yufkayı açıp yağlı karışımı üzerine gezdiriyoruz. İkinci yufkayıda serip yine yağlıyoruz. Üçüncü yufkada seriliyor ve yağlanıyor. Bu şekilde yağlanan yufkaların kenarlarını içe doğru katlayıp bir kare oluşturuyoruz.
Karenin ortasına iç harcı koyup tekrar zarf gibi olacak şekilde kare yapıyoruz ve bu 4 adet kareden 8 kare elde edecek şekilde kesip en az 2 saat buzdolabında bekletiyoruz. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirip üzerine yumurta sarısı sürüyoruz ve 200' üzeri kızarana kadar bekletiyoruz.

Diğer kalan 3 yufkaya da aynı işlemi uyguluyoruz yani 6 yufkadan 16 dilim böreğimiz çıkıyor.

PASTANE POGCASI

Malzemeler

4.5 su bardağı un
1 çay bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 adet yaş maya ( 40 gr. )
1 tatlı kaşığı şeker
1.5 tatlı kaşığı tuz
2 yumurta ( birinin sarısı üzerine )
1 paket margarin
En son aldığı kadar un ilave edin .
İçine dilediğiniz malzeme ya da boş bırakın

Öncelikle 4.5 su bardağı unu yoğurma kabına alıp üzerine tuz ve şekeri ilave edip karıştırın. Daha sonra ortasını havuz gibi açın , ortasına yaş maya ve ılık sütü ekleyip mayayı elinizle eritin. Maya eriyince yumurta ve hafif erittiğiniz margarini ilave edip yavaş yavaş unla yoğurun . Bu aşamadan sonra elinize hafif yapışana kadar un ilavesi yapmanız gerekiyor. Ben mayalı hamura baştan çok un koymuyorum , hafif elime yapışana kadar ekleyip bir güzel yoğuruyorum , yoğurdukça hamur toparlanıyor. Yoğrulan hamuru 2 katına çıkana kadar sıcak bir yerde bekletin. En son küçük bezeler yapıp istediğiniz iç harcını koyup şekil verin ve 15 dakika da tepside mayalandırın .( şekil verme aşamasında da hamur hafif elinize yapışabilir sorun değil , piştikten sonra çok sert olmaması için hafif ele yapışan bir hamur olmalı ) Üzerine yumurta sürüp önceden ısıtılmış fırınızda üzeri altın sarısı renk alana kadar pişirin . ( Her fırının pişirme süresi farklı siz kontrol edersiniz .

Adım Adım Peynirli Küçük Pide Tarifi

Malzemeleri

1 çay bardağı süt (ılık-oda sıcaklığında)

1 çay bardağı su (ılık-oda sıcaklığında)

Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı

1 paket yaş maya

1 yemek kaşığı toz şeker

Tuz

Aldığı kadar un

İç harcı için malzemeler

1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

1 su bardağı lor peyniri veya beyaz peynir

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yumurtanın sarısı

Peynirli küçük pidelerin hazırlanışı

Peynirli mini pide: Maya, su, süt ve şekeri geniş bir kaseye alıp maya eriyinceye kadar karıştırın. Yağ, tuz ve unu ekleyip yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur için gerekirse un ilave edin. üzerini örterek 1 saat mayalanmaya bırakın.

Peynirleri ve yağı bir kasede karıştırın. Hamurdan parçalar kopartın ve elinizle bastırarak yuvarlak açın. Peynir karışımından kenarlardan boşluk bırakarak üzerlerine bir miktar yayın. Kenarları üzerine doğru kapatın.

Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Tereyağını küçük parçalara ayırıp peynirlerin üzerine serpiştirin. Yumurta sarısını pide hamurlarının kenarlarına sürün. 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. üzerine kırmızı pul biber serpin.

Peynirli mini pide artık hazır, afiyet olsun.

Milföylü Pide Pizza

MALZEMELER:

10 Adet milföy hamuru
Domates
Biber
Zeytin
Sucuk
Kaşarpeyniri(ben bu malzemeleri kullandım siz isterseniz ekleyebilirsiniz)
1 yumurta sarısı

YAPILIŞI:

Milföy hamurlarınız azıcık merdane yardımıyala büyütüp yanlardan kıvırıp uçlardan birleştirerek pide görünümü veriyoruz.Domates,biber,zeytin ve sucuğu üzerine yerleştirip üzerlerine yerleştiriyoruz.Üstlerine kaşar peyniri serpiştirdikten sonra kenarlarına yumurta sarısı sürüp fırınlayın..

herşey bi harikaa.... ben mutfağıma doğru bi gidiyimmm...

ellerine sağlık canım... yakın takipçinim artıkk.....

Hepinizin ellerine sağlık kızlar,henüz hiçbirini deneyemesem de takipteyim ben de...

Son düzenleme:
Kızlaar bayat ekmeklerı atmıyoruzz :))

bayatlamıs ekmeklerıınız dılımleyın once ustune luna terayag vb surun sonra ustune salça surun onun ustune
Bir dilim kaşarı koyun istege baglı ustune bırde biberi ekmek byutnda kesıp koyun kurdanda takın

fırına veyada mıkro dalgaya koymadan once boyle bırazcık tereyagda en uste koyun surmeyın fındık buyuklugunde koyun yagı ve sonra koyun kaşar erıyene kadar dercesını ayarlarsınız hanımlar .

o kşaar ve tereyagı erıyo salça falan okdar guzel olukı anlatamam .

hatta bıde ustune o bıber yerıne kavurma koyabılırsınız parmaklarınızı yıceksınız

kızlar ellerinize sağlık çok güzel görünüyor tüm tarifler
en kısa zamanda yapıcam nişanlıma,
bayılır kahvaltıda farklı tatlara:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…