Kahvaltilik Tarifler..

Kolay gelsin canim
Cok kolay hepside nevar sanki yapamiyacak demi yapanlar anasinin karninda mi ogrendi sanki

ah bi bilsem nerde ögrendilerr :)) cok koly demeyelim canım benimm kendimden utancamm yaa ilgim yoktu snırım yemege pastaya börege düğün yaklaşınca bir telaş sardı ssanki beni P ya yarın nişanlıma kahvaltı sözü verdim hem de ellerimle hazırlıcam dedim senin sayfana güvenerekk bakınıp duruom ama zor sankim bazısı hele hamur hiç hiç yapmadım ben yaa şimdilik pratiklerden başlıorum kaşarlı menemen - peynir topları - sosisli beşeyler düşündüklerimm :))) şans dile bana yarın içinn :))

Bende pek yapmazdim evlenince is basa dusunce oyle bi yapiliyo ki :)
Ben simdi hazir yufkadan o son ekledigim borekleri hazirladim kizartmasi kaldi tek...
Eger pratik istersen buda pratik borek olarak bulunsun masanizda :)
Hamur yapmak sart degil ki cok kolay tarifler var yumurtali ekmek var sonra kasarli sucuklu ekmekler var cok kolay bunlar

işte bende öle olacagımm anlaşılan hep dedim evlenince ögreniirm :))
ellerine saglık tattlım cok güzel gözüküooo yaa...
hmm yaa kac saat sürer kimbilirr uykuyuda seven biriyim ah ahh yapacam ama bende tam ne yardan ne ... hesabına geldi P
evet bakıorum sabahtan beri belirledim bişeyler alışveriş listemi de oluşturdum bakalım yarın nası bir kahvaltı cıkacak ortaya :)))
kolay gelsinn canım sana daa :)

Hadi bakalim kolay gelsin canim. Bol sanslarrr

bu tarifi denedim gerçekten çok süperr oldu teşekkürler....

Kolay Pizza

Malzemeler:
10 adet milföy hamuru
Sosis
Sucuk
Domates
Zeytin
Kaşar peyniri
Yapılışı:
Sucuk, sosis ve domatesleri küp küp doğrayın.
Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın.
Kaşar peyniri rendeleyin.
Milföy hamurlarının üzerine küp küp doğradığınız malzemeleri ve zeytinleri gelişi güzel yerleştirin.
Kaşar peyniri rendesini malzemelerin üzerine koyun.
180 derece fırında kaşarlar eriyip, kızarana kadar pişirin.
Sıcak olarak servis edin.

Kakaolu Vanilyalı Kek

Malzemeler:
4 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
200 gr. margarin
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2,5 su bardağı un
Yapılışı:
Bir kaba yumurtaları ve şekeri alın ve şeker eriyene kadar çırpın.
Yumurta ve şeker karışımına yoğurt ve yağı ekleyip çırpmaya devam edin.
Daha sonra un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin.
Hazırladığınız hamurdan yaklaşık bir su bardağı kadar ayırın ve kakaoyu ekleyin.
Kalıba önce sade hamuru ve üzerine kakaolu hamuru dökün ve 180 C fırında pişirin.
Afiyet olsun.

PEYNIRLI OMLET

1 kişi için

MALZEMELER:

-2 yumurta

-5- 6 dal maydanoz

-1 kibrit kutusu kadar peynir

-Yarım kibrit kutusu kadar yağ

YAPILIŞI:

1- Yıkanıp doğranmış maydanoz yaprakları ile yumurta iyice çarpılır.

2- Yağ tavada eritilir. Maydanozlu yumurta dökülüp tava sağa sola eğilir. Kızarınca ters çevrilir.

3- Omletin üzerine rendelenmiş peynir konup diğer yarısı üzerine kapatılır.

KIYMALI PIDE

Malzemeler:
Hamuru için:
2 su bardağı un
1 çay bardağı şeker
3 çorba kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı kuru maya
½ su bardağı ılık su
2 çay kaşığı tuz
Kıyma harcı için:
250 gr. kıyma
2 adet soğan
4 adet sivri biber
3 adet domates
½ demet maydanoz
Karabiber ve tuz

Yapılışı:

Bir kasenin içine yoğurdu, tuzu, mayayı bir miktar suyu ve yağı hazırlayın. Şekeri de ilave edin. Yaklaşık 20-30 dakika kadar üzeri kapalı şekilde hamuru bekletin. İçini hazırlamak içini hazırlamak için. Maydanozu, soğanı bölün, sivribiberlerin son kısımlarını bırakacak şekilde kesin. Robotun içine soğanı, 4-5 tane sivribiber atın ve kıyın. Daha sonra, maydonozları domatesleri koyun ve kıyın. İçinede tuz karabiber koyun ve ekleyin. Biraz da su koyun. Fırını yaklaşık 200 derece açın hamuru açın ve yaptığınız içi hamurun içine koyun. Fırında pişmeye bırakın. Afiyet olsun…

Son düzenleme:
PATATESLI MINI PIDELER

Malzemeler ;
4 su bardak un
1 paket kuru maya
1 çorba kaşık toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar ılık su
İçi için ;

4 adet haşlanmış patates
1 soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
maydanoz
yeşil zeytin
kaşar peyniri
tereyağı
tuz
karabiber
Hazırlanışı ;

Tarifimize hamurumuzu hazırlayarak başlayabiliriz.

Hamuru ayrı bir kaba alarak üzerine tuz ve toz şeker ilave ederek karıştıralım.

Karıştırdığımız karışımın ortasına maya ve üzerine alabildiği kadar su ekleyerek

hamuru güzelce yoğuralım. Hazırlanan hamurumuzu dinlenmesi için kenara alalım.

İçini hazırlamak için soğanları ince ince doğrayarak yağ üzerinde kavuralım.

Üzerine rendelediğimiz haşlanmış patates , tuz ,biber salçası ,domates salçasını da ekleyerek karıştıralım.

Kaynayan iç harcımızın altını kapatarak üzerine doğranmış peynir , zeytin ve doğranmış

maydanozları ekleyerek karıştıralım.

Hamurumuz mayalandıktan sonra pamuk gibi olacaktır. Hazırlanan hamurdan

16 parça ayırarak oval bir şekilde hazırlayalım. İçerisine hazırladığımız karışımı ilave ederek pide şeklinde kenarlarını kapatalım.

Hazırladığınız pideleri yağlı bir tepsiye dizerek ,kenarlarına yumurta sarısı veya tere yağ sürerek fırına verelim.

Üzeri kızarana kadar pişirdikten sonra sıcak olarak servis edelim.

Afiyet Olsun.

SADE KEK

MALZEMELER:
-6 yumurta

-1,1/4 su bardağı şeker (1,5 bardaktan az)

-2,5 su bardağı un

-1 çorba kaşığı limon suyu

-limon kabuğu rendesi

-Vanilya

YAPILIŞI:

1- Kalıp yağlanır. Fırın yakılır.

2- Bakır bir kapta şeker ile yumurta çarpılıp koyu yoğurt kıvamına getirilir.

3- Limon kabuğu rendesi, vanilya, limon suyu konup 1- 2 kere daha çarpılır.

4- Elenmiş un ilave edilir. Çarpmadan karıştırılır. Kalıba boşaltılıp 35- 40 dakika orta hararetli fırında pişirilir.

5- Ilınınca kalıptan çıkarılır ve dilimlenir.

Not: Kek, Limon suyu ve Limon kabuğu yerine portakal ve greyfurt ile de yapılabilir.

Afiyet olsun…

hamarat kız napıyosun bakalım,kahvaltımı hazırlıyosun canım istedi valla :)

Ekmek almaya gitmistim bidenem,evet kiz kahvalti hazirliyorum esim uyansinda yicez
Sen napiyosun bakalim canimm

PILELI BOREK

Malzemeler :
4 yufka
1 şişe soda
1 su b. süt
1 çay b. sıvıyağ
beyaz peynir
maydanoz
dereotu
1 yumurta

Hazırlanışı :

Maydonozu ve dereotunu ince olarak kesin.1.tufkayı tezgaha serin.Üzerine maydonoz ve dereotunuun 4 de 1ini serpin.Üzerine beyaz peynir rendesi ilave edin.Yufkanın uç kısmından başlayarak pile pile yaparak fırın kabına alın.
Diğer kalan 3 yufkayıda aynı şeklide hazırlayın.Sosu içinbir kapta 1 şişe soda,1 su bardağı süt,1 çay bardağı sıvıyağ ilave edip karıştırın.Sosu pileli böreğin üzerine dökün.Üzerine 1 adet yumurta çırpıp sosun üzerine dökün.Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin

canım bende bunları gördüm karnım acıktı makarna yapıyorumkahvaltı erken yapıyoruz biz

Kolay gelsin canim... Burda hep bu saatte yapiyoruz biz esim oglenci oldugu icin gec kalkiyo bende zaten sabahlari yiyemem tek basima...
Ben gidiyimde sofrayi hazirlayim.. Optum canim gorusuruz..

canımm bende hzırladım wallahi pazar günü güzel bi kahvaltı ama bir bulaşık cıktı anlatamam sana yaa :)) kaşarlı menemene yumurta koymayı unuttum bilio msunnn :)) ama kaşar kurtardı durumu tadı cok güzeldii :)) ama zor anacımm bu işler yaaa.... bu haftasonu eve gitcemm haftaya denicem bişeyler bu sefer niyetimm börek tarzı ama yufkalıı :)) menemene yumurtayı koymayı unutan biri hamuru kim bilir naparr DD aahaaaa

Kiz Allah iyiligini versin cok guldum valla :))
Canim olur oyle seyler ben de salatanin icine bi keresinde siviyag diye orda duran bulasik deterjanini doktum,birde kopurdu ki niye boyle oldu acep diom bide megerse ikisi yanyanaydi karistirmisim... Bekardim o zaman,alisirsin ne varki insan bazen unutuyo,ben bile su anda bazen unturum.:)
hazir yufkadan yaparsan cok kolay zaten ugrasmaya gerek yok hamurla felan hadi kolay gelsin :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…