mükemel bir topik olmus , benimde katkim olsun istedim ..bunlarda benim ilk mahsüllerim :))
Minik Pidecikler
Eki Görüntüle 507914
Hamuru için;
2 su bardagi ilik su
1 kasik instant maya
1tatli kasigi tuz
aldigi kadar un
iç harci için:
500 gr kiyma
1 büyük yada 2 küçük sogan
1 adet domates
1 adet yesil biber
1 yemek kasigi salça
2 yemek kasigi siviyag
karabiber, tuz , pulbiber
1 yumurta sarisi
Yapilisi:
Ôncelikle hamuru klasik sekilde yogurup mayalanmaya birakiyoruz....
Daha sonra iç harci hazirlamak için 1 tatli kasigi yag ile kiymayi kavururken bir yandanda soganlari ve yesil biberi (biberler halka seklinde olacak) küçük küçük dogruyoruz ve onlarida kiymaya ekleyip kavuruyoruz...Domatesi küçük küçük kesip onu ve 1 kasik salcayida ekliyoruz kiymali harca...En son olarakta tuz ve baharatlarinida ekliyoruz altini kapatiyoruz kavrulan harcin...
Mayalanmis hamurumuzu aliyoruz 1 mandalina büyüklügünde bezeler koparip unlayarak uzunlamasina 10 cm olacak sekilde açiyoruz.Ve içine hazirladigimiz harçtan yayiyoruz ve kenarlarini katlayarak pide sekli veriyoruz...Yaglanmis tepsiye diziyoruz ...Ûzerlerine yumurta sarisi sürüp 200 derecede pisiriyoruz....
Cok zahmetsiz ve kolay bir tarif... Hemen hemen hepiniz evlerinizde en az 1 kere mutlaka yapmistir ama ben bilmeyenler için bir kez daha paylasmak istedim...
çig börek
Eki Görüntüle 507950
Malzemeler: 1 yumurta 7 kucuk kahve fincani un 1 kahve fincani su 2 kasik sirke yarim paket kabartma tozu ve tuz yarim çay bardagi siviyag ic harci icin; 200 gr kiyma 1 çay bardagi su 1 sogan ,tuz karabiber ,pulbiber kizartmak icin ; siviyag
Yapilisi: Sogani rendeleyin kiyma, su ve baharatlarida ekleyerek önceden iç harci hazirlayip bir köseye koyun.... 1 yumurta yi once biraz cirpin ve daha sonra un ve kabartma tozu haric tum malzemeyi karistirin...Sonra unu ve kabartma tozunu ekleyerek kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edin...Bu hamuru 10 dakika bektettikten sonra oklavayla açarak içine çig kiymadan hazirlanmis harcimizi bir kasik yardimiyla yarisina gelecek sekilde yayin ve kizgin yagda kizartin....
enfessss görünüyorlar..olsa da yesek cinsinden =))
bayılırımmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
tesekkurler kizlar yakin olsakda beraber yesek
günaydın işteyim şimdi çayım hazır kahvaltı yapıcaktım poğaçayla bu kahvaltılıkları gördüm şimdi poğaça bana bakıyor ben ona hiç yiyesim kalmadı gördüklerimden sonra
ya wallahi süper tariflerr war ama yapabilir miyim bilmiorummyarına kolaylardann deneyecegimm bakalım nasıl olacakk....cok saolun yaa bu sayfa cok cok süperrrr ellerinize saglıkkkk :)))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?