Kahvaltilik Tarifler..

Bu sabah arayış içindeydim..
Şimdi buradan bir tarif seçip pişireceğim:)

Eki Görüntüle 410434

SOSİSLİ MİLFÖY BÖREĞİ

½ kilo Milföy
250 gr sosis
1 tane yumurta sarısı
üzeri için çörekotu yada susam

Sosisleri kaynayan suya atıp 5 dakika haşlayın. Soğuyan sosisleri, istediğiniz uzunlukta ayarlayın, her iki kenarını artı şeklinde kesin. Milföyleri de 2cm şeritler halinde kesin, milföyler biraz yumuşayınca sosislerin etrafına spiral şeklinde sarın. (Sosisler uzun ise şerit milföyleri birbirine yapıştırarak sarın.) Tepsiye sıralayın, üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpin, fırında pişirin. Afiyet olsun.

iştahım kabardı oy oyyy

off cok guzel tarifler var.ama ben diyetteyim malesef.istedigim kiloya ulasinca burdaki tarifleri mutlaka denicem.hepsi enfes gorunuyor...

Arkadaşlar her yaptığım ekmek kızartmam yağlı oluyo şöyle içine hiç yağ çekmeyen denenmiş bir tarifiniz varmı ??????

Arkadaşlar her yaptığım ekmek kızartmam yağlı oluyo şöyle içine hiç yağ çekmeyen denenmiş bir tarifiniz varmı ??????

acaba yağ iyice ısınmadan mı başlıyorsun pişirmeye ? biraz da süt katıyorum ben süt katmayanlar da vardır herhalde benım ki yağ çekmiyor..ya sütten ya da yağı iyice kızdırıp atmalı bence:26::26:

kızlaaaarr ben aşk kahvaltısı hazırlamak istiyorum böyle kalpli kalpli :)) mesela sosisden kalp yapıp içine yumurta kırılıyormuş onu gördüm ama daha başka fikirleriniz var mı ?? krema sıkma aleti ile kalp şeklinde krep yapmayı da düşünüyorum..fikirlerinizi almak isterimmm

Kalpli pancakeler yapıp yanına kalp şeklinde dilimlenmiş çilekler olabilir..
Masayı aşkla süsleme görevi en çokta tabak çatal bicak ve peçetelere düşüyor (:

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Son düzenleme:

Merhaba yeni gördüm yazınızı..
Benim yaptıgım tarif süper tavsiye ederim..
Önce ne kadar ekmek kızartacaksanız ona göre yumurtayı ayarlayın içine biraz süt ve birazda karbonat atıp iyce karıştırın süt çok olmamalı.
Mesela 4 yumurtaya yarım çay bardağı süt olacak..
Ekmekleri de tereyağında kızartıp bol sıvıyagda kızartınca içine çeker..
Tereyağı azaldıkça ekleyin azar azar ama çok olmuycak tavayı Yağlamaya yetecek kadar..
Umarım yardımcı olmuşumdur (:
Afiyet olsun

acaba yağ iyice ısınmadan mı başlıyorsun pişirmeye ? biraz da süt katıyorum ben süt katmayanlar da vardır herhalde benım ki yağ çekmiyor..ya sütten ya da yağı iyice kızdırıp atmalı bence:26::26:

cevabınız için teşekkürler yağ iyice kızmadan atmıyorum ekmekleri bide sütlü deniycem bakalım

Merhaba yeni gördüm yazınızı..
Benim yaptıgım tarif süper tavsiye ederim..
Önce ne kadar ekmek kızartacaksanız ona göre yumurtayı ayarlayın içine biraz süt ve birazda karbonat atıp iyce karıştırın süt çok olmamalı.
Mesela 4 yumurtaya yarım çay bardağı süt olacak..
Ekmekleri de tereyağında kızartıp bol sıvıyagda kızartınca içine çeker..
Tereyağı azaldıkça ekleyin azar azar ama çok olmuycak tavayı Yağlamaya yetecek kadar..
Umarım yardımcı olmuşumdur (:
Afiyet olsun

burayı tam anlamadım rüzgargülü ((Ekmekleri de tereyağında kızartıp bol sıvıyagda kızartınca içine çeker..))
ekmekleri tereyağında kızartınca ağır kokmuyormu bide çok az yağda ekmeğin yanlarındaki yumurta çiğ kalmıyormu??

ben galiba ekmekleride çok ince kesiyorum ondanda yağ çekermiki:26:

Kızartın olacaktı orası :)
Yok kokmuyor margarinde olabilir yada bolca sıvıyagda deil de tavayı yağlayıp yapın

Ekmekleri yağlayıp yumurtalayıp fırına da verebilirsiniz.Daha hafif oluyor.

Back
X