Kahvaltilik Tarifler..

SOSİSLİ VE SUCUKLU PATATES

MALZEMELER:
- 2 orta boy patates,
- 5-6 tane sosis,
- 2 tane çarliston biber,
- 2-3 tane domates,
- sıvı yağ, tuz,

HAZIRLANIŞI:
Öncelikle patatesleri ince dilimlenmiş küpler halinde doğrayıp 3-4 kaşık sıvı yağda, kapaklı bir teflon tavada kızartın. Kızarmaya yakın dilim dilim doğranmış sosisleri atıp pişirmeye devam edin. Sosisler biraz şişmeye başlayınca doğranmış biberleri atıp 3-4 dakika sonrada rendelenmiş domatesleri koyup tuzunu ayarlayın. Kapağı kapalı bir şekilde, kısık ateşte 5-10 dakika pişirin.

SUCUKLU PATATESLİ YUMURTA

Sırada benimde çok sevdiğim sucuklu patatesli yumurta tarifi…

MALZEMELER:
- 2 orta boy patates,
- Sucuk ( yeteri kadar),
- 3 tane yumurta,
- Sıvı yağ, tuz,

HAZIRLANIŞI:
Patatesleri tavla zarı boyutunda doğrayıp teflon tavada sıvı yağ ile kızartınız. Kızaran patateslerin üzerine yine küp küp doğranmış sucukları atıp pişrimeye devam edin. Sucuklar da kızardıktan sonra 3 tane yumurta kırıp çok fazla karıştırmadan 1-2 dakika pişirip sıcak sıcak servis edebilirsiniz…
Afiyet olsun!

Son düzenleme:

MAYALI KATMER

MALZEMELER:
- 1 kilo un,
- 1 paket maya (ben kuru kullandım),
- 1 tatlı kaşığı tuz,
- yeteri kadar ılık su,

HAŞHAŞLI KATMER İÇİN:
- 4-5 kaşık haşhaş ezmesi,
- 1 çay bardağı sıvı yağ,
- 1-2 kaşık şeker (damak zevkinize kalmış),
- tereyağı (üzerine sürmek için)

HAZIRLANIŞI:
Malzemelerden yumuşak bir hamur yoğurun ve 1 saat kadar mayalandırın. Yanlız bu yaz sıcağında 1 saat fazla gelebilir. Hamur eğer çok beklerse ekşime yapacağından sizler hamurunuz 2 katı olana kadar mayalarsanız yeterli olacaktır.

Mayalanan hamuru limon büyüklüğünde bezelere ayırın. Bu ölçüden yaklaşık 10 -12 beze çıkıyor. Resimde gördüğünüz gibi tatlı tabağından az büyük açın ve teflon tavada, orta ateşte önlü arkalı pişirin. Henüz sıcakken üzerine tereyağ sürün…

Haşhaşlı Katmer içinde yine hamuru tatlı tabağından az büyük açın. Üzerine haşhaş-sıvıyağ ve şeker karışımını sürüp rulo yapın. Sonra gül börek şeklinde ruloyu etrafında dolayın. Aynı işlemi Katmer yapacağınız diğer bezeler içinde uygulayın. Daha sonra merdane yardımı yuvarlak açın. (resimde 3 aşaması birden görülüyor) Teflon tafada orta ateşte Katmerleri pişirin. Arzu ederseniz pişdikten sonra az miktarda tereyağ sürebilirsiniz.

Şimdi bu tabağa kim hayır diyebilir ki ) Peynir, zeytin, domates ve bir demlik çay yeterde artar bile )
Afiyet olsun!

KOLAY BİŞİ

MALZEMELER:

5 Çorba kaşığı yoğurt,
1 Çay bardağı su,
1 Paket kabartma tozu,
1 Tatlı kaşığı tuz,
Aldığı kadar un,
Kızartmak için sıvı yağ.
HAZIRLANIŞI:

Yoğurt, su, tuz, kabartma tozu ve aldığı kadar un ile yumuşak hamur yapın. Merdane yardımı ile kurşun kalem kalınlığında açıp istediğiniz şekillerde kesin. Kızdırılmış bol sıvı yağda kızartın ve fazla yağını alması için kağıt havlunun üstüne çıkartın. Sıcak servis yapın.

Afiyet olsun!

SALAMLI KREP SARMA

Malzemeler;
6 adet krep,akıtma
4-5 adet közlenmiş kırmızı biber
yarım su bardağı süzme yoğurt
1 paket krem peynir/200 gr.
8 adet ince dilim salam

Krep için;
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
tuz,2 y.k sıvıyağ
2 yumurta

Yapılışı;
Malzemeleri blendır da pürüzsüz olana kadar çırpın böyle çok pratik oluyor:)
krep tavanızı ocağa koyun ve ocağı açın.1-2 damla sıvıyağ damlatıp yaydırın ve krep harcından bir kepçe alıp tavanın ortasına dökün ve hızlı hareketlerle tavayı sallayarak yayın. kontrol edin pişince spatulayla çevirin.
bu krep harcından ortalama 6 adet krep çıkıyor.Krepleri yanayana uçlarının bir kısmı birbirlerinin üzerlerine gelecek şekilde dizin.
yoğurdu ve krem peyniri çatalla karıştırın ve kreplerin üzerine sürün.
krem peynirin üzerine salamları dizin.
Közlenmiş biberleri açarak dizin.
krebi yavaşça sarın ve streç filmleyerek dolaba kaldırın.
dilimleyerek servis yapın.

PATATESLİ PRATİK KAHVALTILIK

Malzemeler

2-3 orta boy patates

1 yumurta

Tuz ve karabiber

Birkaç dal maydanoz ve reyhan

1 -2 dilim kaşar ya da sert cins peynir

Sıvıyağ

Uygulama

Patatesleri soyarak rendenin iri tarafı ile rendeliyorum, teflon tavaya 1-2 servis kaşığı sıvıyağ ilave ederek patatesleri ilave ediyorum. Zeytinyağı seviyorsanız, onunla daha güzel oluyor, ben öyle yapıyorum.

Patatesler yumuşayıp pişene kadar kavuruyorum, bu arada çok az su ilave edilebilir.

Tuz ve karabiberi ekliyorum, istediğiniz başka baharatlar da olabilir.

Yumurtayı bir kaseye kırıp, hafifçe çırpıyorum, patateslere dağıtarak ilave ediyorum, yumurta büyük parçalar halinde pişmemeli, buna dikkat ediyorum.

Ocağın altını kapattıktan sonra, peyniri yine rendenin iri tarafı ile rendeleyerek patateslere ekliyorum. Ben kaşar peyniri yerine sert Mihaliç peyniri kullanıyorum, bizim burada kelle peyniri denir, delikli sert ve yağlı olur, en sevdiğimiz peynirdir

Servis yaparken, küçük yuvarlak bir kaseye koyup ters çevirerek tabağa aktarıyorum. Üzerini ince kıyılmış maydanoz ve reyhan ile süslüyorum.

Maydanoz ve reyhanı şekillendirme aşamasında patatesin içine de ilave edebilirsiniz.

CLUB SANDVİC

Club Sandviç İçin Gerekli Olan Malzemeler;

* İnce dilimlenmiş çedar -kaşar peyniri * hardal
* 2 adet ince dilimlenmiş domates
* 1-2 dilim jambon ya da salam
* marul
* salatalık
* mayonez
* beyaz peynir
* tost ekmeği

Club Sandviç Tarifi;

Tost ekmeklerinin kızarmış köşelerini keserek çıkartalım.Domates ve salatalıkları ince ince dilimleyelim.Beyaz peyniri ezelim ve mayonez ile karıştıralım. Ekmeklerin birer katına mayonezli peynir karışımını sürelim.Diğer katlara kalan malzemeleri eşit miktarda paylaştıralım ve üst üste koyalım. Daha sonra ikiye bölüp servis tabaklarına alalım. Üstüne kürdan saplayarak kokteyl zeytin takalım.Afiyet olsun.

Eki Görüntüle 414468

FIRINDA PEYNİRLİ PIRASA

Fırında Peynirli Pırasa İçin Gerekli Malzemeler;

* 5-10 orta boy pırasa
* Maydanoz,dereotu,vs.
* 4 yumurta
* 100-150gr peynir
* Tuz,karabiber,pulbiber

Fırında Peynirli Pırasa Tarifi;

Pırasaları yıkayıp kalın yeşil kısımlarını keselim.Kalan kısımlarını kalınca daireler şeklinde doğrayalım.Bir tavada zeytinyağını ısıtalım. pırasaları tavaya ekleyelim.Tuz ve karabiber serpip orta harlı ateşte kapağı kapalı şekilde 15 dakika pişirelim.Fırını 200C’ye getirelim. Küçük bir kek kalıbına veya tart kabına yağlı kağıt serip etrafını hafifçe yağlayalım. Yeşillikleri yıkayıp kurulayıp doğrayalım.Yumurtaları çırpıp peynirle karıştıralım yeşillikleride bu karışıma ekleyelim.Tuz,karabiber ve pulbiber serpelim.Pırasalar pişince yumurtalı peynire ekleyip iyice karışmalarını sağlayalım.Hepsini kabımıza dökelim.Fırında 15-20 dakika pişirelim.Fırından çıkar çıkmaz bir dilim ekmekle servis yapabileceğiniz gibi oda sıcaklığında muhafaza edip bir pazar kahvaltısında da sunabiliriz

Keçi Peyniri, Biberiye ve Çeri Domatesli Milföy Muffinleri

Malzemeler:
4 adet milföy muffini için

4 adet milföy hamuru
4 dilim kroten keçi peyniri
9-10 adet çeri domates
8 adet siyah zeytin
Birkaç dal taze biberiye
2 tatlı kaşığı haşhaş tohumu (üzeri için)

Yapılışı:

Milföy hamurları oda sıcaklığında yumuşadıktan sonra merdaneyle biraz inceltin. Üzerine parçacıklar haline getirdiğiniz bir dilim keçi peyniri, 2 adet dilimlenmiş çeri domates, 2 adet dilimlenmiş siyah zeytin ile dilediğiniz miktarda biberiyeyi ekleyin. Milföy hamurunu gelişigüzel kapatıp muffin kalıbının içerisine kalıbın şeklini alacak şekilde yerleştirin. Ben normal muffin kalıbımı ne kadar arasam da bulamadığımdan muffinlerimi kağıt kalıplarda pişirdim Üzerlerine birer dilim çeri domates koyup haşhaş serpiştirin. Önceden 200 derece ısınmış fırında 20 dakika kadar pişirin. Fırından çıktıktan sonra biraz ılımasını bekleyip afiyetle yiyin

KREMALI POĞACALAR

Malzemeler:

2 adet yumurta
2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
1/2 çay bardağı sıvı yağ
200ml taze krema
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
alabildiği kadar un
İçi için:
2/3 çay bardağı dilimlenmiş siyah zeytin
2 dal ince kıyılmış dereotu
1/2 çay bardağı ufalanmış beyaz peynir
2 dal ince kıyılmış maydanoz
2 yemek kaşığı mısır
Üzeri için:
Çörek otu
Haşhaş

Yapılışı:

Yumurtalardan birinin sarısını poğaçaların üzerlerine sürmek üzere bir kaseye ayırın. Poğaçaların içine koyacağınız malzemeleri bir kenara ayırın. Hamur için gerekli tüm malzemeleri derince bir kaseye aktarın. Üzerine alabileceği kadar un ilave ederek hamuru yoğurun. Hamurun elinize yapışmaması ve kulak memesi kıvamına gelmesi gerekmektedir. Yoğurduğunuz hamuru ikiye bölün. Birinin içerisine zeytin ve dereotu, diğerinin içine ise peynir, mısır ve maydanozu ekleyip ayrı ayrı tekrar yoğurun. Bu aşamada hamur biraz yumuşayacağından bir miktar un eklemeniz gerekebilir. Ele yapışmayan kulak memesi kıvamını elde ettikten sonra poğaçalarınızı ceviz büyüklüğünde yuvarlayın. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. Üzerlerine bir fırça ile yumurta sürün. Peynirlinin üzerine çörek otu zeytinlinin üzerine haşhaş serpiştirin. 180 derece fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin. Ilık servis edin. Afiyet olsun.

PEYNİRLİ ÇİÇEKLER

milföy hamuru (Ben çiçek desenli kalıp ile kesmeyi tercih ettim, siz bir kareyi dörde bölerek bu küçük kareleri de kullanabilirsiniz.)
beyaz peynir
labne peyniri(az miktarda)
taze dereotu
taze sivri biber(ince doğranmış)
pul biber

Milföy çiçeklerini üzerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu veya susam serperek pişirin. Soğuduktan sonra ortadan ikiye ayırıp, tüm malzemeleri karıştırarak elde ettiğiniz karışımdan sürün ve tekrar üstüste kapatın.

ÜZÜMLÜ KAHVALTI ÇÖREKLERİ

Malzeme (8-10 adet çörek için)
225 gr un
bir çimdik tuz
1 paket kabartma tozu
50 gr tereyağı
2 yemek kaşığı pudra şekeri
50 gr kuru üzüm
150 ml süt
çöreklerin üzerine sürmek için bir miktar süt

Yapılışı;
Fırınınızı 230 derecede ısıtın
Unu,şekeri,kabartma tozunu, tuzu ve tereyağını bir kapta güzelce tereyağını yedirerek karıştırın
Unlu karışıma üzümleri ekleyin ve karıştırın
Son olarak sütü de azar azar ekleyerek yumuşak ama ele yapışmayan hamur elde edene kadar yoğurun
Hafifçe unlanmış bir tezgahta hamuru 2 cm kalınlığında açın ve hamur kesiciyle yuvarlaklar kesin
Çörekleri tepsiye dizin ve fırça ile üzerlerine süt sürün
230 derecede ısınmış fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 8-10 dakika pişirin

Bal-Kaymak, reçel, çırpılmış krema bu çörekleri mükemmel hale getirir:)

Son düzenleme:

OLADİ

Not:Oladilerin özelliği mayalı olması ve hafif yağda kızartılmasıdır. Çıtırlığını işte bu kızartma sayesinde kazanır. Ben kalın tabanlı döküm tava kullandım, hafif yağladım ve yağ azaldıkça azar azar ekledim. Tabi teflon tavada minimum yağla da yapabilirsiniz ama aynı lezzeti vermez. Pazar kahvaltılarınızın vazgeçilmezi olmaya aday. 'Alıntıdır'

Malzeme;

1 bardak krema
2 bardak ılık su
2 yumurta
1/2 yemek kaşığı tuz
3 yemek kaşığı şeker
1/2 yemek kaşığı kuru maya (1 paket)
4 bardak un

Yapılışı;

Kremayı, suyu, yumurtaları, tuzu,şekeri ve mayayı bir kapta iyice karışana kadar çırpın
Kremalı karışıma her seferinde bir bardak olmak üzere un katın. Her bardak unu kattığınızda hamurun iyice karışmış olduğuna dikkat edin, topak kalmasın, karışınca da bir sonraki bardağı ekleyin.
İyice karışmış hamurunuzu derin bir kaba alın ve üzerini streçleyin
Ilık bir yere iki katına çıkana kadar kabarmaya bırakın
Kalın tabanlı bir tavayı orta ateşe alın. Biraz yağ ilave edin ve ılınmasını bekleyin
Bir yemek kaşığı dolusu hamuru kızmış tavaya bırakın, hamurun üzeri göz göz olduğunda sıpatula yardımıyla diğer yüzünü çevirin ve kızartın
Bir tabağa kağıt havlu koyun ve tavadan çıkarttığınız Oladileri bu tabağa alın. Kağıt havlu fazla yağı emecektir.

Ohhhhhhh yiyin sisin sonrada diyet konularinda gezin gezin durun supermiss!

FIRINDA YUMURTALI BROKİLİ

Malzeme; (2-4 kişilik)

6 adet yumurta
1/2 su bardağı günlük süt
1/2 su bardağı çeddar peyniri (ben çeddar peyniri kullandım ama yerine kaşar veya dil peyniri de kullanılabilir)
150-200 gr brokoli
Bir tutam muskat rendesi
Tuz-Karabiber (ben kırmızı pul biber kullandım)
Yapılışı;

Brokolilerin saplarını kesip küçük parçalara ayırın ve buharda hafif yumuşayana kadar yaklaşık 7-10 dakika pişirin
Sütü yumurtalarla birlikte bir kapta çırpın ve baharatları ekleyin
Son olarak rendelenmiş peyniri ve brokolileri ekleyerek karıştırın
Karışımı tereyağı ile yağladığınız fırın kabına dökün
175 derecede ısınmış fırında üzeri kızrana kadar yaklaşık 20-30 dakika pişirin
Ben iki küçük döküm kap kullandım ama siz arzu ederseniz tek bir kapta pişirerek dilim şeklinde de ikram edebilirsiniz. Ya da tek kişilik sufle kaplarında da pişirerek misafirlerinize özel sunum yapabilirsiniz.

önümüzdeki sene düğünü olacak ve bu zamana kadar yemek yapmamış biri olaraktan kendime yapabileceğim güzel bir arşiv ararken sizlerle karşılaştım
tariflerin çoğunu kopyaladım
şimdilik pc ortamında tutup evlenmeye yakın bastırcam ve elimin altında olmasını sağlıcam
hepinize teşekkürlerrrr

Bende yemek yapmis biri olaraktan esimin surekli farkli tarifler beklemesi uzerine burayi acmis bulundum Kolay gelsin canim sanada.
Mutluluklar dilerim ayrica

İyi düşünmüssün canım ilerde olurda evlenirsem bende öyle yapardım kendi kitabım gibi olurdu zaten bişi yapsamda aklımda tutamam pek bu yuzden hep elimin altında olurdu müstakbel eşime değişik değişik şeyler yapardım Şimdiden hem afiyet olsun hemde mutluluklar canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…