Kahvaltilik Tarifler..

yağı kızdırıp mı patatesleri koyuyoruz ve su ekliyormuyuz :26:

Malzemeler
400 gr un
1/4 lt su
4 çorba kaşığı yağ
1 kutu doğranmış domates konservesi
100 gr mozzarella peyniri
50 gr Salam,sucuk,sosis…
1 dilimlenmiş domates
isteğe göre mantar,mısır,biber…
kekik,tuz ve maya

Pizzanın yapılışı:
Unu tuz ile derince bir kap içerisinde karıştıralım. Mayamızı bir miktar ılık suyun içinde çözerek,yağ ve arta kalan su ile unun içine ilave edelim. Karıştırarak hamuru yoğuralım. iki parcaya ayırdığımız hamurumuzy sıcak bir ortamda en az bir saat bekletelim. Hamurumuzu ellerimizle açarak yuvarlak bir şekil verelim. Üzerine ilk olarak doğranmış domatesleri, isteğe göre malzemeyi ve peynirleri ekleyip, kekik serpelim. Önceden ısıtılmış fırında, 250 derecede 15 dakika kadar pişirelim.

lâzım olanlar: ekmek dilimleri
üst malzeme: ekmek dilimlerine yeter miktar kıyma - kıymaya oranla soğan - yumurta - kaşar rendesi - tuz - karabiber

ekmek dilimlerini ızgara da hafifçe kızartmış gibi yaptıktan sonra diğer taraflarına karışım yapıp hazırladığımız harcı sürüyoruz.

ızgara teline yan yana sıralıyoruz.

kızarıp piştiğinde sıcak servis ile ikram ediyoruz.

II- tortilla lavaşı tavada sağlı sollu hafif ısıtıp
benzer harç ile lahmacunumsu ikramlıklar da yapabiliriz.

çiğ kıymalı harcı hafif ısıtılmış lavaşa sürüp
ızgara da piştiğine kanaat getirdikten sonra dumanlıdumanlı servis ediyoruz.

III- tortilla lavaş kullanarak pizza ve börek de enfes oluyor. hem de pratik tabi.

çok sağol tatlım Allah sanada mutlulukla aşkla bunları yaptırmayı nasip etsin
valla ciltli filan birşey yapıcam herzaman tezgah üstü dursun

benim ve erkek arkımın en sevdiği öğün kahvaltıdır. özellikle her pazar ona güzel şeyler hazırlamak hoş olur masa renklenir diye düşünüyorum
onun için farklı paylaşımlarınızıda bekliyorum :)
hatta bir tanede benden olsun favorimdiiirr:)

İstediğiniz kadar yumurta haşlıyorsunuz. Yumurtaların üstü şapka gibi kesilecektir. Yumurtanın sarısı dikkatli bir şekilde çıkarılacaktır. yumurta sarıları ezilip içine labne peyniri ve ya krema damak tadınıza göre malzeme eklenip iyice karıştırılacaktır. içine çok fazla beyaz malzeme katarsanız sarılığını yitirceğinden biraz safranla rengini koruyabilirsiniz. bir pasta torbası yardımıya beyazlarını bu karışım ile doldurulacaktır. gözleri için zeytin burnu için havuç kullanabilirsiniz. en başta kesilen üst kısımda üstüne kapatılır ve görüntü mükemmeel

yağı kızdırıp mı patatesleri koyuyoruz ve su ekliyormuyuz :26:

Canım orda yağı koyup patatesleri ekleyin diyor ama öyle alt üst tam pişmez diye ben su ekleyipte yaptım hani patatesler suyu çekip daha iyi pişsin diye bide birazda yağ koydum ki malzemeler piştiğinde yanmasın :)

Kizlar sabaha mozarellali pizzayi ve thalia cigimin verdigi katmer tarfini yapicam

YUMURTA KROKET

Malzemeler:
5 adet haşlanmış yumurta
1 çiğ yumurta sarısı
1 yemek k. tereyağı
4 yemek k. un
50 gr rende kaşar
1 tutam dereotu
tuz,karabiber
panelemek için:
2 yemek k. galeta unu
1 yumurta akı

Öncelikle yumurtaları haşlayalım,soğutup rende yapalım,karıştırma kabına alalım,üzerine kaşar peynirinide rendeliyelim,yumurta sarısını ekleyip,tuz ve baharatlarını ayarlayalım yoğuralım,kıvama gelince kroket şekli verelim.Önce yumurta akına,daha sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartalım.
Kızarmış sebzelerle servise sunabiliriz.Afiyet olsun.

CINGIRTMA - MURTAĞA

200 gr tereyağı
1 su bardağı un
4 adet yumurta
1/2 kase reçel

Van yöresine ait bu kahvaltılık; hem soğuk günlerde ısıtıcıdır hem de tam bir besin içeriğine sahiptir. Tereyağında kavrulan una (kahverengi olmadan) çırpılmış yumurtalar ilave edilir ve hızlı hızlı karıştırılarak pişirilir. Tabaklara alınır, üzerine gül reçeli, bal veya tercih edilen tatlı malzeme dökülür ve sıcak olarak tüketilir.

Bu tarifi annem devamlı yapar yalnız ben şekerli olarak yani balla yada reçelle hiç yemedim ilk defada bu tarifte gördüm annem yaparken tuzlu yapar çok lezzetlidir tavsiye ederim

belki bir detaydır atlamışsınızdır diye sordum ilk defa denicem rezil olmayayım koyduğunuz su patatesleri geçmeyecek şekildemi ? son sorumdu:26:

belki bir detaydır atlamışsınızdır diye sordum ilk defa denicem rezil olmayayım koyduğunuz su patatesleri geçmeyecek şekildemi ? son sorumdu:26:

Buğulama yapmıssınızdır heralde :) onun gibi olucak işte yani dilim patateslerin suyu cekeceği şekilde çok fazla olmasın ki sulu sulu kalmasın birde malzemeleri koyduktan sonra kısık ateste pişirinki yanmasın malzemeler iyice pişsin

Hatunlarım bunlarda benim hazırladıklarım Bakın bakalım olmuş mu

Bunlar patates pizzalarım ilk yaptığımda altını kısarak yapmamıstım salamlar pek pişmemişti ama yinede herkes bayılmıstı

Bunlarda bugun kardeşime yaptıgım krep kanepeler tam not aldım nefis olmuştu laf aramızda Ben önce tuzlu olan kreplere krem peynir sürdüm üstünede resimde gördüğünüz gibi sucuk, domates, kaşar koydum. Tatlı olanlarda reçelli ve marmelatlı

Sizde burdan alarak yaptıgınız tarifleri paylaşın kızlar yorumlaşalım

Cok guzel gorunuyor canim Eline saglik valla. Evet resimleri paylasmak guzel fikir topik yeni tadlarla dolsun tassin

Öhöm öhöm Kızçeler bugun kahvaltıya hazırladıklarımı sizlerle paylaşmak istiyorum sunum pek iyi olmasada aceleden çektiğim resim bakın bakalım olmuş muu

Yumurta kroketlerim ve Krepastam
Valla kızlar tarifler mükemmel oldu bu kadarını beklemiyordum sofrada yerken mmmm güzel mi yapmısım ne diye kendimi överken annemlerin söylediği şey güzel değil süper olmuş mükemmel yapmıssın oldu yapıcaklara duyrulur

Pizza Poğaça

Hamuru için malzemeler
1 bardak ılık su
2,5 bardak un
yarım bardak sıvı yağ
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1-2 tatlı kaşığı kadar kuru maya
Üzeri için malzemeler
3 domates (ince ince dilimliyoruz)
2 yeşil biber (ince ince dilimliyoruz)
200 gram kaşar (rendelenmiş)
100 gram sucuk (ince dilinlenmiş)
siyah zeytin
Domates sosu için malzemeler
1 teneke domates sosu (veya sulandırılmış salça)
1 diş ezilmiş sarımsak
tuz
karabiber
1 tutam kadar kuru maydanoz

Öncelikle pizza hamurunu hazırlayacağız. Ilık su ile şekeri karıştıralım, üzerine mayayı serpelim ve karıştırmadan kabarması için bir yerde bekletelim. 15-20 dakika kadar yeterli olacaktır. Mayalı su, tuz, sıvı yağı karıştırıp azar azar un ekleyelim ve yoğurmaya başlayalım. Azar azar un ekledikten sonra yoğurma işlemine devam edelim ve işlem bittikten sonra nemli bir bez ile üzerini örtük yarım saat kadar mayalanması için bekleyelim.
Şimdi hamurumuz olurken sosumuzu hazırlayalım. Hamur dinlenirken bütün sos malzemelerimizi bir karıştırma kabında karıştıralım. Daha sonra hazır olan hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım ve elimizle veya merdane ile açalım. Bütün hamurları bu şekilde yapıp tepsimize yerleştirelim. Ardından her hamur için birer kaşık sos gezdirelim üzerlerine. Şimdi içlerini koyalım. Her hamur için bir tutam rendelenmiş kaşar, üzerlerine sucuk yerleştirelim. Daha sonra ince dilimlenmiş domates ve biber koyalım üzerine. Dilim şeklinde olmalı yanlız buna dikkat edelim. Çekirdeğini çıkardığım zeytinin yarısını koyalım. En üste yine çok az rendelenmiş kaşar serpelim ki sebzelerin dağılıp düşmesini engellesin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırınımzda yarım saat kadar pişirelim. Afiyet olsun. Çok güzel bir tarif mutlaka deneyin beğeneceksiniz. Biz minik pizza poğaça tarifi verdik. Siz isterseniz daha büyük boyutlarda da aynı poğaçayı yapabilirsiniz.

Son düzenleme:
SOKAK SİMİDİ ( 10 ADET ORTA BOY )
MALZEMELER:
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1adet yumurta
yarım paketten biraz fazla yaşmaya
2 yemek kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı tuz
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
aldığı kadar un (6 su bardağı kadar un)
ÜZERİ İÇİN: Bolca susam- 2 yemek kaşığı pekmez- 2 yemek kaşığı su ( Pekmez üzerinin nar gibi kızarmasını sağlıyor.)
YAPILIŞI:
Yoğurma kabımıza ,ılık su, süt alıp üzerine toz şeker ve mayayı ilave edip karıştırıyoruz. Mayanin kabarması için 2-3 dakika bekliyoruz.Mayamız kabardıktan sonra tuzu, sıvıyağı, yumurtayı ve unu bardağını ekleyip hamuru yoğuruyoruz. Elimize yapışan hamuru kalan 1 bardak unun yarısını da dökerek yumuşak bir hamur elde ediyoruz, eğebir hamur yoğuruyoruz.Hamurumuzun üzerini streç film veya temşz bir bezle örterek mayalanması için ılık bir ortamda bekletelim.30- 40 dakika arasında sonra hamurumuz iki katı büyüklüğüne çıkmış oluyor.HAMURUMUZ MAYALANIRKEN BİZDE TEFLON TAVADA KISIK ATEŞTE 15-20 DAKİKADA SÜREKLİ KARIŞTIRARARK SUSAMLARIMIZ NAR GİBİ OLANA DEĞİN KAVURALIM.
Mayalanan hamuru uzunca rulo haline getirelim ve 10 eşıt parçaya bölelim.Her bir parçayı uzun şerit haline getirelim.Uzun şeritimizi ikiye kıvırıp, Saç örgüsü şeklini verelim.İki ucunu elimizi hafif suyla ıslatarak birleştirelim ve yuvarlak simit şekli verelim.Pekmezin içine çok az su katıp, pekmezimizin kıvamını inceltiyoruz. Simitimizin üstünü ve de alt kısmını fırça ile pekmezli sulu karışımdan sürelim.Daha sonra kavrulmuş susamlarımızın bulunduğu kabın içine simitimizi önlü arkalı susama batırıyoruz.Susamlara batırılmış simitleriyağlı kağıt serilmiş tepsiye teker teker aralarda boşluk olacak şekilde dizelimz. Simitleri fırına vermeden önce fırını 200C de 5 dakika ısıtın ve fırını kapatın. fırının sıcaklığı ile simitlerin mayalanması daha hızlı oluyor.Tepsiyi fırına koyduktan sontra 220 derecede simitler iyice kızarana değin pişirelim.
NOT: Dışardan aldığımız simitler akşama kadar hemen kururlar,bu tarifte ertesi gün dahi taze kaldığını göreceksiniz.

Malzemeler:
200 gr. margarin (oda sıcaklığında)
2 adet yumurta (sarısı hamura, beyazı dışına)
yarım çay bardağı zetinyağı
2 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un
Susam ve çörek otu
Yapılışı:
1- Öncelikle oda sıcaklığındaki yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Geniş bir yoğurma kabına 4 su bardağı unu ekleyin ve ortasına çukur açın.
2- Açtığınız çukurun içine margarini, yumurta sarılarını ve geri kalan tüm malzemeyi ekleyerek ele yapışmayan bir kıvama gelinceye kadar yoğurun .
3- Kıvama gelen hamuru mutfak tezgahına alın ve ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.
4- Koparttığınız hamurları tezgah üzerinde yuvarlayarak parmak genişliğinde rulolar oluşturun ve daire şeklinde birleştirin.
5- Hazırladığınız simitleri yağlı kağıt yada silpat serilmiş fırın tepsisine 1-2 cm aralıklarla dizin. Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi uygulayın.
6- Yumurta aklarına fırçanızı batırın ve simitlerin tamamına sürün.
7- Sırasıyla isteğinize göre simitlerin üzerine çörek otu ve susam serperek 200 derece önceden ısıtılmış fırında simitlerin üzeri kızarana kadar pişirin.

Kandiliniz mubarek olsun kizlar..
Ben simdi yapiyorum pistiginde resmini ekliycem kizlar. Super bi tarifmis herkes cok memnun bende deneyince paylasirim. Miss gibi yiyelim sicak sicak cayla

Buda pismis hali tadini cok begendim ben.
Bir de hamur biraz kati olursa birazcik sutle toparlayabilirsiniz..
Yapmak isteyen olursa rahatlikla yapabilir...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…