yağı kızdırıp mı patatesleri koyuyoruz ve su ekliyormuyuz :26:Yumurtalı ekmek yapabilirsin ben çok seviyorum ama yapıldığındada çok yediğimden kilo almamak için sık yapmıyoruz
PATATES PİZZASI
Eki Görüntüle 410407
1 adet patates
1 adet yumurta
1 adet küçük domates
5-6 dilim sucuk
Rendelenmiş kaşar peyniri
Sıvı yağ
Zeytin
Tuz
Hazırlanışı
Patatesleri soyduktan sonra çok ince olmayan daireler şeklinde doğrayın. Sıvı yağı tavaya koyarak üzerine patatesleri ekleyin. Tavanın üzerine bir kapak kapatarak orta ateşte patatesler yumuşayana kadar pişirin. Yumurtayı bir kapta iyice çırpın ve tuzunu ekleyin. İçine karabiber veya istediğiniz herhangi bir baharatı ekleyebilirsiniz. Daha sonra yumuşayan patateslerin üzerine yumurtayı ilave edin. Üzerine küçük küçük doğradığınız domatesi, sucuğu, zeytinleri serpiştirin. Son olarak da kaşar peynirini ekleyin. Tekrar üzerine bir kapak kapatarak 2-3 dakika kaşarlar eriyene kadar pişirin. Pişince geniş bir servis tabağına alarak servis edin. Afiyet olsun.
Bunu denemiştim güzel olmuştu yalnız ben bildiğimiz büyük tavada yaptıgımdan patatesi 3 tane yapmıştım. Bide patatesleri tavaya koyarken suyunu fazla koydum buğulama gibi pişsin diye.
İyi düşünmüssün canım ilerde olurda evlenirsem bende öyle yapardım kendi kitabım gibi olurdu zaten bişi yapsamda aklımda tutamam pek bu yuzden hep elimin altında olurdu müstakbel eşime değişik değişik şeyler yapardımŞimdiden hem afiyet olsun hemde mutluluklar canım
yağı kızdırıp mı patatesleri koyuyoruz ve su ekliyormuyuz :26:
Kizlar sabaha mozarellali pizzayi ve thalia cigimin verdigi katmer tarfini yapicam
belki bir detaydır atlamışsınızdır diye sordum ilk defa denicem rezil olmayayımCanım orda yağı koyup patatesleri ekleyin diyor ama öyle alt üst tam pişmez diye ben su ekleyipte yaptım hani patatesler suyu çekip daha iyi pişsin diye bide birazda yağ koydum ki malzemeler piştiğinde yanmasın :)
belki bir detaydır atlamışsınızdır diye sordum ilk defa denicem rezil olmayayımkoyduğunuz su patatesleri geçmeyecek şekildemi ? son sorumdu:26:
Hatunlarım bunlarda benim hazırladıklarımBakın bakalım olmuş mu
Eki Görüntüle 417474 Eki Görüntüle 417483 Bunlar patates pizzalarım ilk yaptığımda altını kısarak yapmamıstım salamlar pek pişmemişti ama yinede herkes bayılmıstı
Eki Görüntüle 417485 Eki Görüntüle 417486 Bunlarda bugun kardeşime yaptıgım krep kanepeler tam not aldım nefis olmuştu laf aramızdaBen önce tuzlu olan kreplere krem peynir sürdüm üstünede resimde gördüğünüz gibi sucuk, domates, kaşar koydum. Tatlı olanlarda reçelli ve marmelatlı
Sizde burdan alarak yaptıgınız tarifleri paylaşın kızlar yorumlaşalım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?