Pizza Poğaça
Hamuru için malzemeler
1 bardak ılık su
2,5 bardak un
yarım bardak sıvı yağ
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1-2 tatlı kaşığı kadar kuru maya
Üzeri için malzemeler
3 domates (ince ince dilimliyoruz)
2 yeşil biber (ince ince dilimliyoruz)
200 gram kaşar (rendelenmiş)
100 gram sucuk (ince dilinlenmiş)
siyah zeytin
Domates sosu için malzemeler
1 teneke domates sosu (veya sulandırılmış salça)
1 diş ezilmiş sarımsak
tuz
karabiber
1 tutam kadar kuru maydanoz
Öncelikle pizza hamurunu hazırlayacağız. Ilık su ile şekeri karıştıralım, üzerine mayayı serpelim ve karıştırmadan kabarması için bir yerde bekletelim. 15-20 dakika kadar yeterli olacaktır. Mayalı su, tuz, sıvı yağı karıştırıp azar azar un ekleyelim ve yoğurmaya başlayalım. Azar azar un ekledikten sonra yoğurma işlemine devam edelim ve işlem bittikten sonra nemli bir bez ile üzerini örtük yarım saat kadar mayalanması için bekleyelim.
Şimdi hamurumuz olurken sosumuzu hazırlayalım. Hamur dinlenirken bütün sos malzemelerimizi bir karıştırma kabında karıştıralım. Daha sonra hazır olan hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım ve elimizle veya merdane ile açalım. Bütün hamurları bu şekilde yapıp tepsimize yerleştirelim. Ardından her hamur için birer kaşık sos gezdirelim üzerlerine. Şimdi içlerini koyalım. Her hamur için bir tutam rendelenmiş kaşar, üzerlerine sucuk yerleştirelim. Daha sonra ince dilimlenmiş domates ve biber koyalım üzerine. Dilim şeklinde olmalı yanlız buna dikkat edelim. Çekirdeğini çıkardığım zeytinin yarısını koyalım. En üste yine çok az rendelenmiş kaşar serpelim ki sebzelerin dağılıp düşmesini engellesin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırınımzda yarım saat kadar pişirelim. Afiyet olsun. Çok güzel bir tarif mutlaka deneyin beğeneceksiniz. Biz minik pizza poğaça tarifi verdik. Siz isterseniz daha büyük boyutlarda da aynı poğaçayı yapabilirsiniz.
yaa ama ben buna bayılırım ya...
canım resim senin yaptığın mı netten alınmamı acaba.
neden soruyorum bunu çünkü bazen resimlerle tarifler arasında dağlar kadar fark oluyor,denenmişse içim rahat uygulayabilirim...
kızlar bende denediğim bir tarifi yazacağım size.
kesinlikle ve kesinlikle tavsiyemdir,inanın öyle lezzetli oluyor ki tadı damağınızda kalacak...
gerekli malzeme tost ekmeği,
kaşar,salam,sucuk artık ne arzu ederseniz içine koymak için,
süt ,yumurta.
tost ekmeklerini alıyoruz ,hepsini ortadan üçgen şekilde kesiyoruz.
iki ad üçgen tost ekmeğinin arasına kaşar ve üzerine istediğimiz malzemeyi koyuyoruz.ilk önce süte buluyoruz,sonra yumurtaya bulayıp yağda yumurtalı ekmek gibi kızartıyoruz.
harika oluyor kızlar benden söylemesi....
canim netten aldim bu resmi.. Fakat ben denedim ayni bu sekilde onceden resmini almadigim icin hazir ekledim. Yapinca eklerim tekrar.. Cok guzel oldu hepsini yedim ben
Yapabilirsin rahatlikla..
kızlar bende denediğim bir tarifi yazacağım size.
kesinlikle ve kesinlikle tavsiyemdir,inanın öyle lezzetli oluyor ki tadı damağınızda kalacak...
gerekli malzeme tost ekmeği,
kaşar,salam,sucuk artık ne arzu ederseniz içine koymak için,
süt ,yumurta.
tost ekmeklerini alıyoruz ,hepsini ortadan üçgen şekilde kesiyoruz.
iki ad üçgen tost ekmeğinin arasına kaşar ve üzerine istediğimiz malzemeyi koyuyoruz.ilk önce süte buluyoruz,sonra yumurtaya bulayıp yağda yumurtalı ekmek gibi kızartıyoruz.
harika oluyor kızlar benden söylemesi....
tmm canım çok sağol deneyeceğim inşş....
resim alıntıdır kızlar,biraz karışık anlatmış olabilirim şeklini diye ekliyorum:)
gülüm ellerine sağlık çok güzel gözüküyorlar...
nasılsın görüşemedik ne zamandır...?
Hosgeldin bitanem
Iyiyim canim sen nasilsin.. Cuman mubarek olsun..
Ayyyy
Harika gorunuyor yaa.. Canim simdi bunlar kizartirken arasi acilmiyomu ? Yani parcalanirsa :26: Yda az yagda pisirir gibimi kizarticaz ?
Tamam canim cok saol yarin deniycem..canım önce süte sonrada yumurtaya buluyoruz ya ekmekleri o zaten biraz tutuyor,birde düz tavda yaparsan hiç bişiy olmaz.
ben yaşamadım hiç bir zorun....
hoşbuldum balım...seninde cuman mübarek olsun.duaların kabul olsun inşallah..
iyiyim çok şükür sen nasılsın..?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?