Kahvaltilik Tarifler..

burdan çok güzel tarifler aldım,almaya da devam edeceğim ve inşallah hepsini deneyeceğim,misafirler için de güzel sunumlar olur çoğu
herkese teşekkür ediyorum

yaa ama ben buna bayılırım ya...
canım resim senin yaptığın mı netten alınmamı acaba.
neden soruyorum bunu çünkü bazen resimlerle tarifler arasında dağlar kadar fark oluyor,denenmişse içim rahat uygulayabilirim...

kızlar bende denediğim bir tarifi yazacağım size.
kesinlikle ve kesinlikle tavsiyemdir,inanın öyle lezzetli oluyor ki tadı damağınızda kalacak...

gerekli malzeme tost ekmeği,
kaşar,salam,sucuk artık ne arzu ederseniz içine koymak için,
süt ,yumurta.
tost ekmeklerini alıyoruz ,hepsini ortadan üçgen şekilde kesiyoruz.
iki ad üçgen tost ekmeğinin arasına kaşar ve üzerine istediğimiz malzemeyi koyuyoruz.ilk önce süte buluyoruz,sonra yumurtaya bulayıp yağda yumurtalı ekmek gibi kızartıyoruz.

harika oluyor kızlar benden söylemesi....

canim netten aldim bu resmi.. Fakat ben denedim ayni bu sekilde onceden resmini almadigim icin hazir ekledim. Yapinca eklerim tekrar.. Cok guzel oldu hepsini yedim ben
Yapabilirsin rahatlikla..

Farkli biseymis canim yarin sabah deniycem kesinlikle..Resmi paylasirim

resim alıntıdır kızlar,biraz karışık anlatmış olabilirim şeklini diye ekliyorum:)

Patatesli,Kaşarlı omlet

Malzemeler:
4 adet büyük boy patates
4 adet yumurta
1 demet maydanoz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay bardağı sıvıyağ

Yapılışı:
1. Patatesleri soyduktan sonra rendeliyoruz.teflon tavaya 1 çay bardağı sıvıyağ ilave ediyoruz,üzerine rendelenmiş patatesleri ilave ederek pişene kadar soteliyoruz.
2. Yumurtaları büyük bir kaseye kırıyoruz.üzerine kimyon,karabiber,pul biber,tuz serperek çırpma teliyle 5 dk kadar çırpıyoruz.1 demet maydanozu ince ince doğruyoruz,patateslerin üzerine ilave ediyoruz. Daha sonra çırpılmış yumurtalarıda ilave ederek güzelce karıştırıyoruz,pişiriyoruz.1 çay bardağı kaşarı üzerine serpiyoruz, kapağını kapatarak 5 dk kadar bekletiyoruz.daha sonra sıcak servis yapıyoruz.

Son düzenleme:
Yeşil zeytin salatası

Malzemeler:
Ayıklanmış yeşil zeytin (miktarını siz ayarlayın)
1 adet domates
1 demet maydanoz
Yarım yemek kaşığı salça biber
1 yemek kaşığı nar ekşisi
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
Tuz

Yapılışı:
Yeşil zeytinleri yıkayın,karıştırma kabına alın. Üzerine ince kıyılmış maydanozları ,ince doranmış soğanları,küçük doğranmış domatesleri,biber salçasını ekleyin karıştırın.nar ekşisini,zeytinyağını ve tuzu nuda ekleyin güzelce karıştırıp ,servis yapın.

Farkli tarifleri paylasmaya devam edicem.. Buldukca.
Hepside alintidir ve coguda denenmistir..
Guvenle deneyebilirsiniz..

Eklentiler

• $SDC15308.webp
    29,3 KB · Görüntüleme: 66
Son düzenleme:
gülüm ellerine sağlık çok güzel gözüküyorlar...
nasılsın görüşemedik ne zamandır...?

Ayyyy
Harika gorunuyor yaa.. Canim simdi bunlar kizartirken arasi acilmiyomu ? Yani parcalanirsa :26: Yda az yagda pisirir gibimi kizarticaz ?

canım önce süte sonrada yumurtaya buluyoruz ya ekmekleri o zaten biraz tutuyor,birde düz tavda yaparsan hiç bişiy olmaz.
ben yaşamadım hiç bir zorun....

canım önce süte sonrada yumurtaya buluyoruz ya ekmekleri o zaten biraz tutuyor,birde düz tavda yaparsan hiç bişiy olmaz.
ben yaşamadım hiç bir zorun....
Tamam canim cok saol yarin deniycem..
hoşbuldum balım...seninde cuman mübarek olsun.duaların kabul olsun inşallah..
iyiyim çok şükür sen nasılsın..?

Amin ecmain canim.. Hamdolsun iyim ugrasip duruyoruz iste..

Yumurtalı Sandviç

Malzemeler
• 4 adet yumurta
• 1 yemek kaşığı mayonez
• 6 küçük salatalık turşusu
• 1 adet kırmızı biber
• Kırmızı pulbiber
• 2 adet sandviç ekmeği
• Tuz

Yapılışı
1. Yumurtaları katı halde haşlayın ve soğuduktan sonra küçük küçük doğrayın.
2. Turşuyu ve biberi küp şeklinde doğrayıp yumurtaya ekleyin.
3. Tuz, pul biber ve mayonezi ilave ederek hepsini karıştırıp sandviç ekmeğinin arasına yumurtalı karışımdan koyarak servis yapın.
Afiyet olsun.

Peynir Dolgulu Toplar

Malzemeler

Hamuru İçin
• 1 su bardağı su
• 100 gr tereyağı
• 1 tatlı kaşığı toz şeker
• 1 su bardağı un
• 3 yumurta
• ½ çay kaşığı tuz

Peynir Dolgusu İçin
• ½ çay bardağı kurutulmuş domates
• 200 gr krem peynir

Yapılışı
1. Bir tencereye tereyağı, toz şeker, su ve tuzu alıp kaynatın.
2. Üzerine unu ilave edip 5-6 dakika daha pişirin.
3. Piştikten sonra ılınmaya bırakın.
4. Ilınan hamura yumurtaları tek tek kırıp mikserle iyice çırpın.
5. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
6. Hamurdan tatlı kaşığı ile parçalar koparıp aralıklı olarak fırın tepsisine dizin.
7. 180 C’ ye ayarlı fırında hamurlar pembeleşinceye kadar pişirin.
8. Piştikten sonra fırını kapatın kapağını açmadan hamurları fırının içinde soğumaya bırakın.
9. Peynir ve küçük küçük doğranmış kurutulmuş kırmızı domatesi bir kasede karıştırın.
10. Hamur toplarını enlemesine ortadan kesin ve peynir karışımından içine doldurup servis edin.
Afiyet olsun.

Not:
• Arzu ederseniz peynirli karışıma dereotu veya maydanoz ilave ederek hazırlayabilirsiniz.

OMAÇ

Omaç bildiğim kadarıyla iç anadoluya ait yöresel bir lezzet.Bu tarifte köy yufkası ile kullanılıyor.Artık marketlerdede rahatlıkla köy yufkası bulunuyor.Eğer bulabilirseniz bu nefis tarifi denemenizi öneririm.

MALZEMELER:
3 adet yumurta
2 adet köy yufkası
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz ve karabiber

YAPILIŞI:
Yufka ekmekleri önceden ıslatıp,dinlendirin. Daha sonra didikleyip,yırtarak bir kaseye alın.
Tavaya yağları alıp,eritin ve yumurtaları kırın.
Yumurtalar pişince içine yırtıp,didiklediğiniz yufkaları atın.
Tuzunuda ekleyip, birlikte kısık ateşte biraz çevirin. Nefis omaç servise hazır.
Servis sırasında üzerine karabiber ekip,yufka ekmeğe omaçı dürün ve afiyetle yiyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…