Kahvaltilik Tarifler..

INSALLAH canim.. Evleniyor musun ? :16:

evet canım, izmire gelin gidiyorum, aslen edirneliyim ailemden uzağa gitmek biraz beni korkutuyor:17: izmiri hiç bilmiyorum hiç tanıdığımda yok, inşallah kolay alışırım, mutfağımda bu güzel tarifleri denerken evime daha kolay alışacağım kesin :52::46:

evet canım, izmire gelin gidiyorum, aslen edirneliyim ailemden uzağa gitmek biraz beni korkutuyor:17: izmiri hiç bilmiyorum hiç tanıdığımda yok, inşallah kolay alışırım, mutfağımda bu güzel tarifleri denerken evime daha kolay alışacağım kesin :52::46:

Hic kafana takma alisirsin elbette,yeterki sevdigin yaninda olsun seni hep sevsin..
Aileninde cani sagolsun,saglik olsun..
Ben yurtdisindayim ben alisabildiysem sende alisirsin canim..
Allah mesut etsin yuvanda seni..
Izmir guzel yerdir..

canım bende İstanbul'dan Ankara'ya gidicem gelin ama daha 1 senem var :) bazen kolay olcakmış gibime geliyor bazende çok zor olcakmış gibi :) imş herşey gönlümüzce olurr :16:

Galeta unlu ,peynirli krep böreği

$DSCF1318.webp
$DSCF1315.webp
krep için:
2 su bardağı süt
2 su bardağı un
2yumurta
az tuz
içi:peynir
üstü: 2 yumurta ve galetaunu
yumurta ve süt çırpılır.2 su bardağı unda azar azar ilave edildikten sonra az tuz ilavesiyle çırpılır.yanmaz tava ocağa alınır .ısınan tavaya kepçeyle hamur akıtılır ve arkalı önlü pişirilir.hamur bitene kadar bu şekilde devam edilir.
pişen krepler düz bir servis tabağına alınır ve istenilen peynirden konularak rulo şeklinde sarılır.sarılan rulolar ortadan ikiye kesilir ve iki adet börek elde edilir.
2 yumurta derin bir kasede çırpılır.galeta unuda bir kaseye alınır.
börekler önce yumurtaya bulanır ve arkadan galeta ununa bulanarak tavada kızgın yağda kızartılır.
afiyet olsun.

EKMEK KOFTESI TARIFI
$IMG_1124.webp
MALZEMELER:
1 bayat ekmek
1 veya 2 adet yumurta
4 adet taze soğan
Yarım demet maydanoz
1 su bardağı rende kaşar
Yarım su bardağı beyaz peynir
Kimyon,karabiber,pul biber
tuz
Yarım çay kaşığı kadar karbonat yada kabartma tozu
1 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)

YAPILIŞI:Ekmeğimizi bir kaç parçaya bölüp su dolu bir kaba alıp ıslatalım..İyice yumuşayan ekmeğimizi sıkıp yoğurma kabına alalım..İçine yumurta,ince kıyılmış taze soğan ve maydanozu alalım..Sırasıyla diğer malzemelerimizide ekleyelim güzelce yoğurduktan sonra cevizden biraz büyük parçalar alıp köfte şekli verelim..Yanlız çok inceltmeyelim köftelerimizi inceltirsek kurur..Kızgın yağa atıp kızartalım..Sıcak sıcak servis yapalım..Yanına domates,biber ve çok güzel demlenmiş çayla afiyetle yiyelimAFİYET

KAHVALTILI KIZARMIS PEYNIRLER
kahvalt%C4%B1l%C4%B1k-k%C4%B1zarm%C4%B1%C5%9F-peynirler.jpg

Kahvaltılık Kızarmış Peynirler Malzemeleri:

Erimeyen herhangi bir köy peyniri
un
2 adet yumurta
istediğiniz baharatlar(isteğe bağlı baharat koyulmasada olur)
kızartmak için sıvıyağ
Kahvaltılık Kızarmış Peynirler Yapılışı:

yumurta ve un çırpılarak bir sos elde edilir
peynirler dilimlenir
dilimlenen peynirler bu sosa bulanır.isterseniz sosa baharat katabilirsiniz
daha sonra kızgın yağda peynirler kızartılır.
Maydanoz eşliğinde Sıcak servis yapılır

TURSULU YOGURTLU RULO PATETES SALATASI
$patats.webp
MALZEMELER:
4,5 tane haşlanmış patates
Tuz
Karabiber
İç Malzemesi:
8-10 tane YONCA kornişon turşu
1 çay bardağı haşlanmış veya konserve bezelye
Üst Malzemesi:
1 su bardağı süzme yoğurt
2 çorba kaşığı YONCA mayonez
Pulbiber
YAPILIŞI:Haşlanmış patatesi bir kaba alıp çatalla veya patates eziciyle bir güzel ezelim.İçine tuz ve karabiber koyup karıştıralım.Başka bir yerde kornişonları çok minik doğrayı bezelyeyle hafif ezerek karıştıralım.Streç filmi tezgaha serip patatesi 1 karış eninde 2 karış boyunda bir dikdörtgen haline getirelim.Ortasına bezelyeli karışımı koyup yuvarlak bir şekle getirelim.Dolapta bir saat dinlendirip servis sırasında dilimleyip tabağa dizelim.Üzerine mayonezli yoğurt karışımı döküp pulbiberle süsleyelim.

tarifler güzelde benim bir sıkıntım var hanımlar ben patates kızartmasını hiç güzel yapamıyorum yanık tenli oluyor hadi bu çok bekletmektende tadı yok değişik birşey şu hamburlerin falan yanındaki gibi güzel değil. böyle bir tarif alsak

CERI DOMATES
$ceri-domates.webp
MALZEMELER:

10 adet çeri domates

100 gr krem beyaz peynir

1 adet salatalık

Bir tutam maydanoz yaprağı

HAZIRLANIŞI:

Çeri domatesleri ortasından biraz daha üst kısmından ikiye kesin. Daha düzgün olması için dalından kopartılan yerleri alta gelmeli. Bir çay kaşığının ucuyla domateslerin içlerini boşaltın. Krem peyniri şanti torbasına doldurup içleri boşaltılan domateslerin içine sıkın. Üzerine kalan kapak domatesleri diklemesine krem peynire batırın. Halka kesilmiş salatalıkları servis tabağına dizip üzerine domatesleri dizin. Bir dal maydanoz yaprağı ile süsleyerek servise hazır hale getirin. (Arzuya göre dereotu veya taze nane de kullanılabilir.)

çok sağol tatlım Allah sanada mutlulukla aşkla bunları yaptırmayı nasip etsin:16:
valla ciltli filan birşey yapıcam herzaman tezgah üstü dursun:9:

benim ve erkek arkımın en sevdiği öğün kahvaltıdır. özellikle her pazar ona güzel şeyler hazırlamak hoş olur masa renklenir diye düşünüyorum:16:
onun için farklı paylaşımlarınızıda bekliyorum :)
hatta bir tanede benden olsun favorimdiiirr:)

Eki Görüntüle 417121

İstediğiniz kadar yumurta haşlıyorsunuz. Yumurtaların üstü şapka gibi kesilecektir. Yumurtanın sarısı dikkatli bir şekilde çıkarılacaktır. yumurta sarıları ezilip içine labne peyniri ve ya krema damak tadınıza göre malzeme eklenip iyice karıştırılacaktır. içine çok fazla beyaz malzeme katarsanız sarılığını yitirceğinden biraz safranla rengini koruyabilirsiniz. bir pasta torbası yardımıya beyazlarını bu karışım ile doldurulacaktır. gözleri için zeytin burnu için havuç kullanabilirsiniz. en başta kesilen üst kısımda üstüne kapatılır ve görüntü mükemmeel:56:

Eki Görüntüle 429471

BUDA COCUKLAR İÇİN 'KEDİLİ KAHVALTILIK'

2 dilim kepekli ekmek
Çeri domates
Salatalık
Zeytin
Salam
Labne peynir
Siyah zeytin ezmesi
Kedili Kahvaltılık yemek tarifi
İlk olarak 1 adet yumurtayı haşlayın. Haşlanan yumurtayı dilimleyin.1 dilim ekmeğin üzerine siyah zeytin ezmesi sürün. Diğer ekmeğin üzerine siyah zeytin ezmesi sürün üzerine labne peyniri sürün. Servis tabağına labne peynirli ekmeği alın ve kedinizin gövdesini oluşturun.

Siyah zeytin ezmeli olan ekmeği ise kedinin başı olarak tabağa yerleştirin. Yumurta dilimlerini kedinin gövdesine yerleştirin. Salatalık kabuklarından kedinin ayaklarını yapın. Zeytinden kedi gözleri yapın. Salamdan 2 dilim kesin ve kedinin kulaklarını oluşturun. Kedinin gözlerini yapın. Çocuklarınıza bu şekilde değişik kahvaltılıkar hazırlayabilirsiniz.

canım sen ne süper bişisin ya ellerine saglık hepsi bomba gibi tarifler beni arkadaş listene eklesene seni yakından takip etmek istiyorummmm

.................

Eklentiler

• $milfoy-pizza-600x450.webp
    $milfoy-pizza-600x450.webp
    17,8 KB · Görüntüleme: 94
Son düzenleme:
ZEBRA KEK TARIFI
$zebra-kek.webp
Malzemeler
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
Hazırlanışı
Yumurta ile şekeri beyazlayana kadar çırpın. Daha sonra süt, sıvıyağ, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek bildiğimiz kek hamurunu oluşturun. Hazırladığınız hamuru iki eşit parçaya bölün ve ayırdığınız hamurlardan birine kakaoyu ekleyin. Yaklaşık 22-23cm çapındaki yağlanmış yuvarlak tepsinin tam ortasına hamurlardan sırayla 3 er yemek kaşığını dökün(yani 3 yemek kaşığı kakaolu, 3 yemek kaşığı vanilyalı). Bu işlemi yaparken ara vermeyin. Aşağıda aşama aşama resimler eklenmiştir oradan inceleyebilirsiniz. Daha önceden ısıtılmış fırında 160 derecede keki pişirin. Dilimlendiğinde çok güzel bir görüntü ortaya çıkıyor… Afiyet olsun..
$zebra-kek-oktay-usta.webp

SAKLI YUMURTA
$DSC_2212.webp
$DSC_2216.webp
Malzemeler:
2 tane yufka
2 su bardağı kaşar peyniri
4 tane yumurta
Hazırlanması:
Yufkayı elimizle şöyle ortadan ikiye bölüyoruz , yarım su bardağı kadar kaşar rendesini döküp ortasını havuz gibi açıyoruz.Ve havuzun tam ortasına bir yumurta kırıyoruz
$DSC_2197.webp
işte tam bu aşamada peynirin etrafına şarküteri malzemesi küçük doğranmış şekilde koyabilirsiniz.yada benim hazırladığım gibi peynir biraz pul biber istenirse biraz maydanoz.
$DSC_2198.webp
Daha sonra yufkayı ön ve arka uçlarını birleştiriyoruz.yukarıdaki fotoğrafta olduğu gibi..
$DSC_2199.webp
sağ kenarındaki uzunluğu,daha sonra sol taraftaki uzunlukla kare şekline getirmeye çalışıyoruz.Bu arada yumurtalı yufkayı kaldırmanız gerekirse içince yumurta olduğunu unutmayın:)tam yumurtalı bölümün üzerine elinizin ayası ile kaymayacak şekilde çok da bastırmadan toparlayabilirsiniz
$DSC_2202.webp
Ve hazır olan böreğiniz doğru yağsız tavaya,üzerine fırça ile sıvıyağ sürmeniz yeterlidir.
pişme şekli tamamen size kalmış,şöyleki :katı pişmiş yumurta isteniyorsa kısık ateşte ağır ağır pişirilmeli veya az pişmiş yumurta olsun diyenlere orta ateşte pişirilmeli.Hazırlayacak olanlara şimdiden kolay gelsin..

tarifler güzelde benim bir sıkıntım var hanımlar ben patates kızartmasını hiç güzel yapamıyorum yanık tenli oluyor hadi bu çok bekletmektende tadı yok değişik birşey şu hamburlerin falan yanındaki gibi güzel değil. böyle bir tarif alsak

Bol yagda az patates kizartcaksin canim patatesler yagin boyunu gecmiycek bide hemen karistirma,biraz kizarsin sonra karistirirsin... Oyle guzel olur

çok güzeldi :)gözlerim bayram ettti.yarında midem bayram edecek inşallah:1::1:
paylaşım için çok teşekkürler gece gece canım çekti... hepsini kaydettim:)))

çok güzeldi :)gözlerim bayram ettti.yarında midem bayram edecek inşallah:1::1:
paylaşım için çok teşekkürler gece gece canım çekti... hepsini kaydettim:)))

Afiyet olsun canim... Farkli tariflerin varsa sende ekleyebilirsin...
Hepinizde ekleyebilirsiniz kizlar...

Son düzenleme:
Back
X