Kahvaltilik Tarifler..

teşekkürler cevabın için... deneyip sana haber verceğim

Yagin iyice kizmasini beklemelisin bide,eger cok kizmadan atarsan patatesler cok yag cekiyo icine ve citir citir olmuyo o zaman,2 dk karistirma attiktan sonra... Dene bakalim insAllah guzel olur bu sefer...

Harika paylasimlar var, ellerinize saglik kizlar.. Benim de corbada tuzum olsun..

12936086496574675_400.jpg

2 dolmalık biber.Biri kırmızı biri sarı olsun.
200 gr taze beyaz peynir.
2 kaşık tuzlu beyaz peynir.
3-4 kaşık zeytinyağı
Kuru nane,
taze dereotu
1 diş sarımsak,
Üzeri için :
çörekotu

Tarif

Bir gün önceden hazırlayabilirsiniz.
Dolmalık biberlerin içini boşaltın.
Diğer malzemeleri karştırın
Biberleri doldurun.
Daha sonra 1 parmak kalınlığında biberleri halka olacak şekilde kesin.
Üzerlerine çörek otu serpin.

alinti

Fırında Yumurta

$fırındayumurta1.webp

Gereken Malzemeler:
(Tüm malzemeler kişi sayısı kadar alınacak)
Yumurta
Orta boy domates
Kırmızı , yeşil biber
Taze soğan
Tulum veya kaşar peyniri
Sufle kabını yağlamak için tereyağı

Hazırlanışı :
Sufle kabının dibini küçük bir parça tereyağı ile yağlayın.
Domatesi küp küp doğrayıp kabın altına yerleştirin.

Aralarına yine küp küp doğranmış peynirleri serpin.

Biberleri ve soğanı halka halka dilimleyip domateslerin üzerine koyun.

En üste taze, sarısı dağılmayan yumurtayı kırın.

İçinde sıcak su bulunan bir tepsiye sufle kaplarını yerleştirin.(Kaynar su sufle kaplarının içine girmemeli).

200 derece önceden ısıttığınız fırının üst rafına tepsiyi yerleştirin.

Yaklaşık 7-8 dakika sonra yumurta katı kıvamda pişecektir.

Dilerseniz üzerine karabiber, kırmızı biber gibi baharatlarda ilave edebilirsiniz.

Tarçınlı Muz Reçeli

$IMG_3324.webp

kahvaltı sofrasında değişik reçellerle önce göze hitap etmeyi sevdiğim için yarım ölçü denedim. Sonuç tahmin ettiğimden de güzel oldu. Evde de çok beğenildi. Özellikle muzun ve tarçının aroması, uyumu nefisti...

Gereken Malzemeler :
2 olgun muz
yarım su bardağı su
yarım su bardağı + 1 parmak şeker
yarım çay kaşığı tarçın
yarım limon suyu
1 paket vanilya

Yapılışı:

Muzu dilimleyip limon suyu ile karıştırın.
Suyu şeker ve vanilya ilavesi ile koyu şurup haline gelinceye kadar kaynatın.
Muzu ve tarçını ilave edip yaklaşık 30 dakika orta ateşte kaynatın.
Reçel kıvamına gelince kavanoza boşaltın, soğuyunca kapağını kapatın.
Tabağa koyduğunuzda kabukları soyulmuş bademle süsleyebilirsiniz.

alıntıdır

Salamlı Zeytinli Kişloren

$kisloren.webp

Hamur icin:
250 gr bitkisel margarin (ben her zamanki gibi Becel kullandım)
2 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un

Üzerine:
1/2 su bardağı siyah file zeytin
1 paket (200 ml) krema
1 su bardağı süt
1'er çay kaşığı tuz ve karabiber
2'şer çay kaşığı nane ve kekik
2 yumurta
1 su bardağı rende kaşar peyniri ya da eski kaşar
5-6 dilim salam

1. Derin bir kabın içerisinde yumurta sarısını ve margarini karıştırmaya başlayın.
2. Yoğurdu ekleyip karıştırmaya devam edin.
3. Sırasıyla un, kabartma tozu ve tuzu de ekleyip ele yapışmayacak kıvama gelene kadar hamuru yoğurun.
4. Hamurun üzerini hafif nemli bir mutfak peçetesi ile örtüp 20 dk. oda sıcaklığında bekletin.
5. Hamur dinlenirken kremalı malzemeyi hazırlamaya geçin ve derin bir kaba süt ve kremayı alıp tel çırpıcı ile çırpmaya başlayın.
6. Kremalı karışıma yumurta, peynir, tuz, karabiber, nane ve kekiği de ekleyin.
7. Dinlenen kişloren hamurunu 2 yemek kaşığı yağ ile yağlanmış 24-28 cm. çapındaki orta boy tart kalıbına kenarlarını 2-3 cm. yükselterek yayın.
8. Pişerken hava alması için hamuru çatalın ucuyla 7-8 yerinden delin.
9. Kremalı sosu hamurun üzerine dökün.
10. Zeytin ve salamları da ekleyin.
11. 175' fırında 35-40 dk. pişirin ve sıcak servis yapın.

Afiyet olsun!
alıntıdır​

Labneli Salamlı Cevizli Lavaş

$labneli salamlı cevizli sarma_2.webp

Malzemeler
2 adet lavaş (ben Connex marka 25 cm. çapında olanlardan kullanıyorum. Ağzı kapanabilen bir ambalajı olduğundan çok uzun süre buzdolabında kurumadan saklanabiliyor.)
10 dilim salam
1 diş sarımsak
3 çorba kaşığı labne
2 çorba kaşığı mayonez
kaşar peyniri (ben 3 dilim kullandım)
beyaz peynir (1 parmak kalınlığında bir dilim kestim)
4 adet marul yaprağı
6 ceviz
isteğe göre cips

Çukur bir tabağın içinde labne, mayonez, beyaz peynir, kaşar peyniri ve sarımsağı ezerek karıştırın. Düz bir tabağa birinci lavaşı alın ve hazırladığınız harcın yarısını sürün. Üzerine ufaladığınız cevizi yayın. Salamların yarısını lavaşın kenarının biraz üstünden başlayarak enlemesine dizin. Eğer salamları karışık olarak lavaşa yayarsanız rulolarınız gevşek olur. Son olarak da cipsi salamların üzerine serpin ve 2 marul yaprağını üzerine kapatın ve lavaşı sıkı bir biçimde dürüm gibi sarın. Aynı işlemi 2. lavaş için de yapın ve üzerlerini streçleyip yengemin tarifine göre buzdolabında 1 gece bekletin. Biz genellikle lavaşı ancak bir saat kadar bekletip yiyoruz, kötü bir sonuçla karşılaşmadık.. Dolaptan çıkardığınız lavaşların kenarlarını bıçakla alarak yaklaşık 1-1.5 parmak eninde dilimleyin ve servis tabağına alın. İnanın çok şık bir sunum oluyor.

Afiyet olsun!
alıntıdır​

KIYMALI EKMEK RULOLARI

$IMG_0585.webp

Malzemeler:

.1 paket tost ekmeği
.1 adet merdane :)
.100 gram tereyağ

Harç İçin:

Sevgili Nags,peynir ve maydonoz kullanmış bense kıymalısını tercih ettim.
Dilediğiniz / sevdiğiniz gibi hazırlayabilirsiniz.

.2 minik soğan
.200 gr kıyma
.1-2 adet sarısmak
.1 adet domates
.Tuz ve baharatlar

$IMG_0560.webp

Yapılışı:

.Öncelikle orta boy bir tavada yemeklik doğradığımız soğan ve rendelediğimiz sarımsağı sıvıyağ ile hafif kızarana dek soteleyelim,kıyma,domates,tuz ve baharatları da ekleyip bir - iki dakika kavuralım,ılımaya bırakalım.
$IMG_0504.webp

Tost ekmeklerinin dış kısımlarını / kabuklarını dikkatle ayırınız.
$IMG_0455.webp
.Kabuklarından ayırdığımız yumuşacık ekmek dilimlerini merdane ile inceltebildiğiniz kadar inceltip hazırladığınız harçla kavuşturunuz.
(Bu aşamada o koku ve görüntüye dayanamıyıp,bir tanesine dalıyorsunuz:)
$IMG_0526.webp
.Hazırladığınz ruloları temiz / nemli bir mutfak bezine sarıp,15 dakika bekletiniz. (Tarif sahibesi Sevgili Nags bu aşamanın çok da gerekli olmadığını söylüyor)
.Daha sonra ruloların üzerini biraz tereyağ ile yağlayıp,yağsız tavada 1 dk. kadar kızartınız.Bu şekilde altı ve üstü kızarıp kenarları beyaz kalıyor.Dilerseniz hiç tereyağı sürmeyip,tavaya sadece ama sadece bir - iki damla sıvıyağ dökün ve öyle kızartın.Ben her ikisini de denedim.Ekmek yağı çok fazla çektiği için bu hususa dikkat edin,yağı kesinlikle fazla kaçırmayınız.
$Cafe212k.webp

Kahvaltı / Brunch sofralarınız için çok cici bir alternatif olan kıymalı ekmek rulolarını,bir - iki parmak kalınlığında dilimleyip,yoğurt ve salça sos ile servis edebilirsiniz.Tarafımızdan bizzat test edilip,onaylanmıştır:)
$IMG_0634.webp

alıntıdır​

PEYNIRLI OMLET
23420121545380.jpg

1 tatlı kaşığı Tereyağını tavada eritin. 2 adet yumurtayı bir kasede çırpın. İçerisine rendelenmiş Murtabey beyaz peyniri ekleyin, karıştırıp erimiş olan tereğaın üzerine döküp yumurtalar pişene dek pişirin.
Afiyet olsun…

Son düzenleme:
PEYNIRLI PATATES KREBI
peynirli_krep.jpg

MALZEMELER

7 tane orta büyüklükte patates
1 adet soğan
Yarım çay kaşığı tuz
Tereyağ veya margarin
180 gram rendelenmiş kaşar peyniri
HAZIRLANIŞI

Patatesleri soyup kalın kalın rendeleyin. Soğanı soyup iyice doğrayın. Geniş bir tavada patatesleri ve soğanı, tuz ve biberi de ekleyip kısık ateşte yaklaşık 10 dakika patatesler yarı yumuşak olana kadar kavurun. Peyniri ekleyip iyice karıştırın. Sonra 10 dakika hiç karıştırmadan krebin üstü kıtır kıtır olana kadar pişirin. Krebi ters çevirip birkaç dakika daha pişirin. İsterseniz krebi salam ve yeşil biberle süsleyebilirsiniz.

SÜT BÖREĞİ
sut-boregi.jpg

MALZEMELER
5 Adet Yumurta
Yarım Su Bardağı Mısırözü Yağı
2.5 Su Bardağı Süt
200 gr Kıyma
1 Demet Maydanoz
1 Çorba Kaşığı Margarin
Aldığı Kadar Un
Tuz, Karabiber

SÜT BÖREĞİNİN HAZIRLANIŞI
Hamuru yoğuracağımız kaba 5 yumurtayı kıralım. Üzerine bir tutam tuz serperek, karıştıralım. Yumurtaların alabildiği kadar unu azar azar ilave edelim. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğuralım. Hamurdan 10 adet eşit beze hazırlayalım. Bezelerin üzerine nemli bir bez örterek yarım saat dinlendirelim.
Unlanmış bir zeminde bezeleri, üzerine un serpiştirerek hazır yufka inceliğinde açalım. Açılan her yufkayı temiz bir bez üzerine serelim. Kuruması için yarım saat bekletelim. Fırın tepsisini sıvı yağla hafifçe yağlayalım. Bir yufkayı buruşturarak serelim. Üzerine bir fırça yardımıyla yağ sürelim. İkinci yufkayı serelim. Tekrar yağ sürelim. Üçüncü yufkayı da serelim.
Tavada 1 çorba kaşığı yağı eritelim. Kıymayı yağla birlikte kavuralım. Tuzu, karabiberi ve ince kıyılmış maydanozu ilave ederek, karıştıralım. Hazırladığımız kıymalı karışımı ve yağı üçüncü yufkanın üzerine döşeyelim. Yufkaların tümünü buruşturalım. En son yufkanın üzerine firça ile yağ sürelim. Kare dilimler keselim.
Önceden ısıttığımız fırında böreği altı ve üstü kızarana dek pişirelim. Fırından çıkarıp iki buçuk su bardağı kaynar sütü böreğin her tarafına dökelim. Böreği, sütünü emene dek fırında tutalım. Ilındıktan sonra servis yapalım. Afiyet olsun..

Son düzenleme:
PEYNİRLİ MİNİK TURTA
peynirli-minik-turta.jpg

MALZEMELER
5 Çorba Kaşığı Tereyağı
4 Çorba Kaşığı Soğuk Su
1.5 Su Bardağı Un
75 gr Krema
1 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
Bir Tutam Hindistan Cevizi
Tuz

PEYNİRLİ MİNİK TURTANIN HAZIRLANIŞI
Tereyağını ufak parçalar halinde kesin.Tuz ve soğuk su ile karıştırın.Unu bu karışıma ekleyip,yoğurun.Elde ettiğiniz hamuru 30 dakika kadar buzdolabında bekletin.Bu sürenin sonunda yumurta, krema,tuz ve hindistan cevizini karıştırın.Kaşar peynirini ekleyin.
Ufak kalıpları yağlayın.Hamuru şeffaf folyonun arasında incecik açın.İstediğiniz şekilde kesin.Kalıplara yerleştirin.Üzerine peynirli içten koyun.Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20 dakika pişirin. Afiyet olsun..

KATMERLİ BÖREK
MALZEMELER
katmerli-borek.jpg

1 Paket Margarin
4 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Yoğurt
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karbonat

ICIN HAZIRLANIŞI

Kıymayı ve soğanı kavurup, yeşilbiber, domates, maydanoz, bir tutam tuz ve biber ilave edin.

BÖREĞİN HAZIRLANIŞI
Hazırladığınız hamuru 8 eşit parçaya ayırarak bir gece bekletin. Hamura dikdörtgen şekli verin ve olabildiğince ince açıp üzerinde tereyağını gezdirin. Hamurun uzun tarafına iç malzemesini yerleştirip, rulo şeklinde yuvarlayın. Ruloyu 5 santim eninde parçalara bölüp, üzerine yumurta sarısını sürün. 200 derecede fırında pembeleşinceye kadar pişirip, sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Patatesli Omlet

$DSC06262.webp

Malzeme (1 kisilik porsiyon):
-1 orta boy patates

-1 yumurta
-rendelenmis kasar
-tuz, karabiber

Patatesi soyup rendeleyin (rendenin en ince kisminda). Kasenin icinde patatesi ve yumurtayi karistirin, tuz ve karabiber ekleyin.

Tereyagi tavada erittikten sonra (cok kizmasin), yumurtali karisimi tavaya dokun, hafif catal ile inceltin. Ustune rendelenmis kasar serpistirin. Kapagini kapatin kisik ateste pisirin.

*Not: Kasar peynirini serpistirmeden once dilimlenmis sucuk, salam, sosis, ince dilimlenmis domates, yesil biber vs koyabilirsiniz.

rüzgar gülü bugün zebra keki yaptım offff nasıl kabardı yaa:)) bayıldık yalnız benimki pek zebra gibi olmadı. beceremedim :(((( bende öyle şekillemeye çalıştım:)))) püf noktası varmıydı acaba???

rüzgar gülü bugün zebra keki yaptım offff nasıl kabardı yaa:)) bayıldık yalnız benimki pek zebra gibi olmadı. beceremedim :(((( bende öyle şekillemeye çalıştım:)))) püf noktası varmıydı acaba???

Ben ilk yaptigimda harika olmustu canim.. Puf noktasini bilmiyorum da kepce kepce doktum bende ordaki gibi vakit kaybetmeden bi ondan bi ondan doktum o zaten yayiliyo doktukce... Sonra ben 170 c° de pisiriyorum guzel oluyo,bide firin onceden isitilmis olacak canim bende simdi yapcam esime :1:

SODALI KEK

eyl_l_2008_089.jpg

Malzememiz:

4 yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
1 şişe soda
1 paket vanilya
2 kaşık kakao
Yapılışı:Kakao hariç bütün malzememiz güzelce karıştırılır. Hamurumuzun yarısını kek kalıbımıza dökeriz ,diğer yarısını da kakao ile karıştırıp onu da diğer hamurun üzerine dökeriz.Kekimizi fırına sürüp 180 derece de pişiririz.Afiyet olsun.

hepsi çok lezetli görünüyor da..
insan rejimdeyken bu topiklerden uzak durmalı bence..:52::52:

evet aynen valla:)))))) ama gece dayanamadım sayfaları tek tek kaydettimm:))))). bugün de kek yaptım tadı harikaydı. yeğenim bayıldı.. teşekkürler rüzgar gülüm:))))))):54::54:

Back
X