Kahvaltilik Tarifler..

patates pizzasını yaptım..

annem servıse hemen başladı acıktı sanırım..tabı en çokta beeeenn..

bu kez resım koyamıycam affedın:9:

insanın gözünü döndürüyosunusss:1::1::9:
iştahı frene getirmem icap ederken, rüzgargülü n'aptıııın senn :60:

Selam hanimlar..
Her sabah degisik degisik kahvaltiliklar hazirlamak istiyorum..Bildigimiz ve kesin sonuc aldigmiz tarifleri burada paylasalimm..
Esim her gun farkli seyler istiyor benden diyorsaniz bendensiniz :34::44:
Bekliyorum kizlar :31:

yeşilbiberleri doğrayıp tavada zeytinyağı ile öldürüp içine çökelek ekle.biraz daha kavur afiyet olsun:)

Soğanlı Zeytin Kavurması

$soğanlı-zeytin-kavurması1.webp

Malzemeler :
1 kase çekirdeği çıkarılmış yeşil zeytin
1 adet orta boy kuru soğan
yarım yemek kaşığı biber salçası
sıvı yağ

Hazırlanışı: Soğanı halka halka doğrayalım. Küçük bir tencere ya da tavada sıvı yağla pembeleşinceye kadar kavuralım. Pembeleşen soğanlara salçayı da ekleyip kavuralım. Çekirdeği çıkarılmış yeşil zeytinlerimizi de üzerine ekleyip biraz daha kavuralım. Yaklaşık üç dakika sürekli karıştırdıktan sonra ocaktan alıp servis yapabiliriz Afiyet bal şeker olsun

Soğanlı zeytin kavurması hem pratik hem de lezzetli bir kahvaltılıktır. Bu kavurmayı börek içi olarak da kullanabilirsiniz.

Yeşil Zeytin Kavurması

$zeytin_kavurma.webp

Malzemeler:
1 kase dolusu salamura yeşil zeytin,
5 diş sarmısak,
3 yemek kaşığı zeytin yağı,
pul biber, tuz.

Hazırlanışı: Yeşil zeytinimizin çekirdeğini çıkaracağımız için kırılmış zeytin olmasına özen gösterelim. Çizilmiş de olabilir ama Kilis’te bu yemek kırılmış zeytinle yapılır. Zeytinimizin çekirdeklerini çıkaralım. Sarmısaklarımızı soyup ezelim. Tavamıza sarmısak, çok az tuz ve yağımızı koyup kızdıralım. Sarmısaklarımızın yanmamasına dikkat edelim. Çekirdeğini çıkardığımız zeytinleri yağa katalım ve karıştıralım. Üzerine pul biberimizi de ekleyip karıştırarak 5 dakika kadar kavuralım. Zeytin kavurmamız servise hazır. Afiyet olsun.
Zeytin kavurmasını kahvaltıya hazırladığımız gibi sahura da yapıp servis edebilirsiniz.

Hamurlu Patlıcan Kızartması

$hamurlu-patlıcan-kızartma.webp

Malzemeler:
3 adet kemer patlıcan
3 yemek kaşığı un
tuz, kırmızı pul biber (Kilis pul biberini öneririm)
su, 1 adet yumurta
Kızartmak için sıvı yağ

Hazırlanışı:
Patlıcanlarımızı yaprak yaprak doğrayıp acısı çıksın diye tuzlu suda bekletiyoruz. Unu az az su katarak krep hamurundan daha koyu bir kıvama getiririyoruz. Hamura pul biber, tuz, yumurtayı da katıp çırpıyoruz. Elde ettiğimiz hamura patlıcanlarımızı bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz. Kıtır kıtır olup kızarınca alıyoruz. Bu işlemi patlıcanlarımız bitene kadar devan ettiriyoruz. Sıcak olarak kahvaltılarda ya da 5 çaylarında servis yapabilirsiniz. Meze olarak da kullanılabilir. Afiyet olsun.

Baharatlı Yumurta...

$antpymrt.webp

Malzemeler:
Kişi sayısına göre ya da istenildiği kadar yumurta (ben 4 yumurtalık tarif veriyorum)
1 çay kaşığı:
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
Pul biber
Biberiye
Nane
Kekik

İstenilen başka baharatlar varsa eklenebilir
Yarım çorba kaşığı biber salçası (Ben domates-biber karışık salça kullandım.)
Yarım çay bardağından biraz fazla su
1 çorba kaşığı tereyağı (Ben zeytinyağı koydum)

Yapılışı:
Yapışmaz tavaya yağ ve salça konur, salça su ile ezilip sulu bir kıvam verilir. Çok az kaynatılıp salçanın ekşiliği giderilir. İçine düzgünce yumurtalar kırılır. Tüm baharatlar sırayla yumurtalara serpilir. Beyazları pişene kadar ağzı kapalı olarak pişirilir.

bende bir tarif paylaşayım..lise arkdaşım burcunun dayısının kahvaltı vazgeçilmezıymış..kaynakçam budur:1:

malzememız; 1 yada 2 sosıs..
2 yumurta
tuz
arzu ettiğiniz baharatlar
seversenız az mıktar kaşar rendesı

yapılışı; tavada yağ ısınırken bır kaseye yumurtaları kırın..sosıslerı halka halka kesin..
sosıslerınızı tavada pembeleşene kadar kızartın.. kasedekı yumurtaya tuzu ve arzu ettığınız baharatları ekleyın..ben karabıber,nane,kımyon vb ne varsa koyarım ama çk çk az koyarım.. yumurtanın kapkara bır renk almaması adına baharatınızı az mıktarlarda ekleyın..

yumurta ve baharatları ıyıce çırpın..bekletmeden atın sosıslerın uzerıne..tavayı aşağı yukarı hafıf oynatarak pişirin..omlet gıbı pişecektır..

üzerıne arzunuza bağlı olarak çk az rende kaşar koyup kapakla kapatıp 1-2 dk erıtebılırsınız..

afıyet olsun:56:

alıntı resım ekleyeyım; arzunuza göre bu şekıldede pişebılır $images.webp

elinize saglik hanimlar, yapacak cok sey varda yapmaya usenmeyecek biri lazim :9:

Kaşarlı Krep
Foto%C4%9Fraf-0016.jpg

MALZEMELER
( 2 krep malzemesi )
1 yumurta
yarım su bardağı süt veya 2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı un
dilimlenmiş kaşar peyniri
tuz
YAPILIŞI

Yumurta ve sütü bir kapta köpürene kadar çırpın.
Unu,kabartma tozunu ve tuzu ekleyin.Çok akıcı olmayan yoğun bir kıvam elde edeceksiniz.
Bir tavaya sıvı yağı koyun.Kaşık yardımı ile hazırladığınız krep karşımından bir kepçe dökün ve kaşıkla yayın.
Bir yüzü pişince çevirin.
Pişmiş olan yüzün yarısına dilimlenmiş kaşar peynirlerini dizin.Alt tarafı da pişince ikiye katlayarak servis tabağına alın.
Not: Kişi sayısına göre malzemenizi çoğaltarak tarifi daha çok kişiye uygulayabilirsiniz.

Back
X