Kahvaltilik Tarifler..

mükemel bir topik olmus , benimde katkim olsun istedim ..bunlarda benim ilk mahsüllerim :)):56:

Minik Pidecikler

$Pidecikler.webp

Hamuru için;

2 su bardagi ilik su

1 kasik instant maya

1tatli kasigi tuz

aldigi kadar un

iç harci için:

500 gr kiyma

1 büyük yada 2 küçük sogan

1 adet domates

1 adet yesil biber

1 yemek kasigi salça

2 yemek kasigi siviyag

karabiber, tuz , pulbiber

1 yumurta sarisi

Yapilisi:

Ôncelikle hamuru klasik sekilde yogurup mayalanmaya birakiyoruz....

Daha sonra iç harci hazirlamak için 1 tatli kasigi yag ile kiymayi kavururken bir yandanda soganlari ve yesil biberi (biberler halka seklinde olacak) küçük küçük dogruyoruz ve onlarida kiymaya ekleyip kavuruyoruz...Domatesi küçük küçük kesip onu ve 1 kasik salcayida ekliyoruz kiymali harca...En son olarakta tuz ve baharatlarinida ekliyoruz altini kapatiyoruz kavrulan harcin...

Mayalanmis hamurumuzu aliyoruz 1 mandalina büyüklügünde bezeler koparip unlayarak uzunlamasina 10 cm olacak sekilde açiyoruz.Ve içine hazirladigimiz harçtan yayiyoruz ve kenarlarini katlayarak pide sekli veriyoruz...Yaglanmis tepsiye diziyoruz ...Ûzerlerine yumurta sarisi sürüp 200 derecede pisiriyoruz....

Cok sevdigim ,misafirlerim geldigindede yaptigim ve herkesinde seve seve yedigi bir pogacadir ...Pastane pogacasi gibi...yumusacik...

Peynirli pogaça

Eki Görüntüle 507947

$pastane pogacasi.2.webp

Malzemeler: 1 su bardagi siviyag 2 bardak sut 3.5 yemek kasigi seker 4 çay kasigi tuz 2 yumurta 1 küp maya aldigi kadar un icine ; peynir maydonoz veya zeytin

Yapilisi: Ôncelikle ilik sütle mayayi eritin sonra 1 yumurtayi icine kirin..Daha sonra tum malzemeyi karistirarak kulak memesi kivaminda bir hamur elde edin...Mayalanmasi icin bir kenara birakin ve mayalandigi zaman elinizle cok büyük olmayan parcalar kopararak istediginiz sekli verip icine peynirini koyun..Üstüne yumurta sarisi sürün ve firina verin( 6-7 ayarda pisiyor benim firinimda, bu 180 -200 derece arasi yapiyor)... isterseniz hamurun bir kismina kesilmis zeytin karistirip yogurarak zeytinli pastane açmasi da yapabilirsiniz...

Cok zahmetsiz ve kolay bir tarif... Hemen hemen hepiniz evlerinizde en az 1 kere mutlaka yapmistir ama ben bilmeyenler için bir kez daha paylasmak istedim...

çig börek

$çig borek.webp

Malzemeler: 1 yumurta 7 kucuk kahve fincani un 1 kahve fincani su 2 kasik sirke yarim paket kabartma tozu ve tuz yarim çay bardagi siviyag ic harci icin; 200 gr kiyma 1 çay bardagi su 1 sogan ,tuz karabiber ,pulbiber kizartmak icin ; siviyag

Yapilisi: Sogani rendeleyin kiyma, su ve baharatlarida ekleyerek önceden iç harci hazirlayip bir köseye koyun.... 1 yumurta yi once biraz cirpin ve daha sonra un ve kabartma tozu haric tum malzemeyi karistirin...Sonra unu ve kabartma tozunu ekleyerek kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edin...Bu hamuru 10 dakika bektettikten sonra oklavayla açarak içine çig kiymadan hazirlanmis harcimizi bir kasik yardimiyla yarisina gelecek sekilde yayin ve kizgin yagda kizartin....

mükemel bir topik olmus , benimde katkim olsun istedim ..bunlarda benim ilk mahsüllerim :)):56:

Minik Pidecikler

Eki Görüntüle 507914

Hamuru için;

2 su bardagi ilik su

1 kasik instant maya

1tatli kasigi tuz

aldigi kadar un

iç harci için:

500 gr kiyma

1 büyük yada 2 küçük sogan

1 adet domates

1 adet yesil biber

1 yemek kasigi salça

2 yemek kasigi siviyag

karabiber, tuz , pulbiber

1 yumurta sarisi

Yapilisi:

Ôncelikle hamuru klasik sekilde yogurup mayalanmaya birakiyoruz....

Daha sonra iç harci hazirlamak için 1 tatli kasigi yag ile kiymayi kavururken bir yandanda soganlari ve yesil biberi (biberler halka seklinde olacak) küçük küçük dogruyoruz ve onlarida kiymaya ekleyip kavuruyoruz...Domatesi küçük küçük kesip onu ve 1 kasik salcayida ekliyoruz kiymali harca...En son olarakta tuz ve baharatlarinida ekliyoruz altini kapatiyoruz kavrulan harcin...

Mayalanmis hamurumuzu aliyoruz 1 mandalina büyüklügünde bezeler koparip unlayarak uzunlamasina 10 cm olacak sekilde açiyoruz.Ve içine hazirladigimiz harçtan yayiyoruz ve kenarlarini katlayarak pide sekli veriyoruz...Yaglanmis tepsiye diziyoruz ...Ûzerlerine yumurta sarisi sürüp 200 derecede pisiriyoruz....

enfessss görünüyorlar..olsa da yesek cinsinden =))

Cok zahmetsiz ve kolay bir tarif... Hemen hemen hepiniz evlerinizde en az 1 kere mutlaka yapmistir ama ben bilmeyenler için bir kez daha paylasmak istedim...

çig börek

Eki Görüntüle 507950

Malzemeler: 1 yumurta 7 kucuk kahve fincani un 1 kahve fincani su 2 kasik sirke yarim paket kabartma tozu ve tuz yarim çay bardagi siviyag ic harci icin; 200 gr kiyma 1 çay bardagi su 1 sogan ,tuz karabiber ,pulbiber kizartmak icin ; siviyag

Yapilisi: Sogani rendeleyin kiyma, su ve baharatlarida ekleyerek önceden iç harci hazirlayip bir köseye koyun.... 1 yumurta yi once biraz cirpin ve daha sonra un ve kabartma tozu haric tum malzemeyi karistirin...Sonra unu ve kabartma tozunu ekleyerek kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edin...Bu hamuru 10 dakika bektettikten sonra oklavayla açarak içine çig kiymadan hazirlanmis harcimizi bir kasik yardimiyla yarisina gelecek sekilde yayin ve kizgin yagda kizartin....

bayılırımmmmmmmmmmmmmmmmmmmm :56::56::56::56::56:

Patatesli Rulo Börek

DSC02493.jpg

Malzemeler;

3 adet yufka

4 - 5 adet patates

1 adet soğan

1 su bardağı süt

1/2 çay bardağı sıvı yağ

1 yumurta

Tuz, nane, karabiber, kırmızı biber

Yapılışı;

Uzun zamandır yayınlanmayı bekleyen bir tarif.

Patatesleri haşlayıp soyun. Ezerek iyice püre haline getirin. Bir tencerede soğanları yağla kavurun. Patates ve baharatları ekleyip kavurmaya devam edin. Bütün malzemeler harmanlanınca ocaktan alın.

Süt ve sıvı yağla börek harcını hazırlayın. 1. yufkayı açın, bu içten sürün ve 4'e bölün. Geniş kenarlara patatesli harçtan koyarak sigara böreğinden büyük olacak şekilde sarın. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu,susam veya haşhaş serperek 180 derecede üzeri kızarana dek pişirin.

Afiyet olsun...

Paçanga Böreği
DSC02981.JPG

Malzemeler;
3 adet yufka
1 küçük kutu pastırma
250 gr kaşar rendesi

İsterseniz içine ayrıca 1-2 sivri biber 1 de domates.
DSC02966.JPG

Yapılışı;
Eğer çemen sevmiyorsanız pastırmaların çemenlerini ayıklayın. Ama lezzeti için ben bir kısmını çemenli bırakıyorum. Ayıklanmış pastırmaları küçük küçük doğrayıp eğer üst üste koyarak doğradıysanız yapışanları birbirinden ayırın. Domates ve biber ekleyecekseniz biberi ve domatesi zar şeklinde doğrayın. İç malzemelerini birbirine karıştırın. Ben biberli,domatesli sevdiğim için bir kısmını böyle bir kısmını sade yapıyorum. Yufkaları tezgaha serin 4 eşit parçaya bölün. Geniş kenarlarına hazırladığınız içten koyun, rulo börek şeklinde ama yassı sarın.Böreğin sivri ucunu suya değdirerek yapıştırıp kapatın. Kızgın yağda önlü arkalı kızartıp servis yapın. Eğer çok yağlı olur diyorsanız sıvı yağ koyduğunuz bir tavada gene önlü arkalı kızartarak hazırlayın.

Afiyet olsun...

Pide
durumutfak_1265626891.jpg

Malzemeler

1 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı süt (ılık)

1 paket instant maya

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 yumurta

Aldığı kadar un

İç malzemesini istediğiniz gibi kullanabilirsiniz.Ben kaşar, kırmızı biber, zeytin ve domates kullandım.

Yapılışı

Sıvı yağ, süt,yumurta akı, toz şeker ve mayayı birlikte karıştırın. Üzerine unu ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üzerini örtüp hava almayacak bir şekilde 45 dk. dinlendirin.

Yoğurduğunuz hamur 2 katına ulaştığında yumurta büyüklüğünde bezelere ayırın. Hafif unlanmış tezgahta elinizle açarak ister uzun ister yuvarlak şekil verin.

Üzerine dilediğiniz iç malzemeyi yerleştirin. Kıymalı iç, sucuk-kaşar, zeytin peynir, peynir maydanoz vs. İçini koyduktan sonra kenarlarından biraz içe doğru kıvırın. Ayırdığınız yumurta sarısını kenarlarına sürerek tepsiye dizin. 10 15 dk. kadar da tepside dinlendirin. 190o'de üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...

Zeytinli Poğaça
durumutfak_1264342420.jpg

Malzemeler

1 çay bardağı sıvı yağ

1 su bardağı süt

1 paket instant maya

1 yumurta

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı toz şeker

Zeytin ezmesi

Aldığı kadar un

Yapılışı

Sütü bir kapta ısıtın, ılıkken ocaktan alın. Sıvı yağ, süt ve yumurtanın akını karıştırın.(Yumurtanın sarısını üzerine sürmek için ayırın.) Un, maya, tuz ve toz şeker ekleyip hamuru yoğurun ele yapışmayacak ama çok sert olmayan bir hamur hazırlayın. Ağzını kapatıp hava almayacak şekilde en az yarım saat dinlendirin.

Dinlenip kabaran hamura dilediğiniz kadar zeytin ezmesi ekleyip tekrar yoğurun, istediğiniz gibi şekil verin, yumurta sarısını üzerine sürün. 200o'de üstü kızarana dek pişirin.

Bu poğaçalarda 1 yemek kaşığı kadar zeytin ezmesi var, miktarını azaltıp çoğaltabilirsiniz.

Tuzlu Çıtır Kurabiye
Malzemeler
durumutfak_1267560262.jpg

125 gr oda sıcaklığında tereyağı

1 çay bardağı sıvı yağ

1 yumurta

2 - 3 yemek kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

2.5 - 3 su bardağı un

Kabartma tozu

Üzeri için susam

Yapılışı

Çıtır çıtır, gevrek mi gevrek annemin tuzlu kurabiyeleri. Geçen hafta yaptım ama resmini çekemeden bitti. Bunlar annemin yaptıkları.Isırdığınız gibi ağızda dağılan kurabiyeler...

Margarin,sıvı yağ ve yumurta sarısını elinizle krema kıvamına gelene dek karıştırın. Yumurtanın akını üzerine sürmek için ayırın. Un, şeker, tuz ve kabartma tozunu ekleyerek yumuşak ama dağılmayan bir hal alana kadar hamuru yoğurun. Dilediğiniz gibi şekil vererek önce yumurta akına sonra susama batırarak 180o'de pişirin.

Kurabiyelerin kızarmasını beklemeyin. 20 - 25 dk. pişmesi için yeterli, altı kızardığında fırından alın.

Afiyet olsun...

günaydın işteyim şimdi çayım hazır kahvaltı yapıcaktım poğaçayla bu kahvaltılıkları gördüm şimdi poğaça bana bakıyor ben ona hiç yiyesim kalmadı gördüklerimden sonra :(

günaydın işteyim şimdi çayım hazır kahvaltı yapıcaktım poğaçayla bu kahvaltılıkları gördüm şimdi poğaça bana bakıyor ben ona hiç yiyesim kalmadı gördüklerimden sonra :(

Ay kiyamam eve gidince yapta ye bi guzel :16:

ya wallahi süper tariflerr war ama yapabilir miyim bilmiorumm :( yarına kolaylardann deneyecegimm bakalım nasıl olacakk....cok saolun yaa bu sayfa cok cok süperrrr ellerinize saglıkkkk :)))))

ya wallahi süper tariflerr war ama yapabilir miyim bilmiorumm :( yarına kolaylardann deneyecegimm bakalım nasıl olacakk....cok saolun yaa bu sayfa cok cok süperrrr ellerinize saglıkkkk :)))))

Kolay gelsin canim :16:
Cok kolay hepside nevar sanki yapamiyacak demi yapanlar anasinin karninda mi ogrendi sanki :9:

KAHVALTILIK KOLAY BOREK
kolay-kahvaltilik-borek.jpg

Malzemeler
Yufka
Sucuk
Kaşar Peyniri
Yumurta
Çıtır pane harcı
Kızartmak için yağ
Not: 1 adet yufkadan 4 adet börek çıktığını düşünerek kendinize göre hesaplayın ve iç malzemesini ne kadar koyacağınız da size kalmış, bir kangal sucuk yaklaşık 15 tane börek yapıyor.

Hazırlanışı:
Yufkaları dört eşit parçaya bölerek üçgenler elde edin.
Sucuk ve kaşarları küçük kareler halinde doğrayın.
Üçgenlerin ortasına istediğiniz kadar iç harç koyun ve resimde görüldüğü gibi sarın.
$kolay-kahvaltilik-borek-hazirlik1-150x150.webp $kolay-kahvaltilik-borek-hazirlik4-150x150.webp $kolay-kahvaltilik-borek-hazirlik-150x150.webp
Bu şekilde hazırladığınız börekleri önce az tuz ile çırpılmış yumurtaya ardından da çıtır pane harcına bulayın.
Kızdırılmış yağda ve orta harlı ateşte kızarıncaya kadar pişirin, altının çok açık olmamasına dikkat edin çünkü yumurtanın da etkisiyle birden kızarıp yanabilirler, yağ iyice ısındıktan sonra ocağınızın ayarını orta seviyeye getirebilirsiniz.
Kızaran börekleri sıcak olarak servis yapabilirsiniz.

Back
X