Kahvaltilik Tarifler..

Kiz Allah iyiligini versin cok guldum valla :))
Canim olur oyle seyler ben de salatanin icine bi keresinde siviyag diye orda duran bulasik deterjanini doktum,birde kopurdu ki niye boyle oldu acep diom bide megerse ikisi yanyanaydi karistirmisim... Bekardim o zaman,alisirsin ne varki insan bazen unutuyo,ben bile su anda bazen unturum.:)
hazir yufkadan yaparsan cok kolay zaten ugrasmaya gerek yok hamurla felan hadi kolay gelsin :))

yaa sorma tezgahta sonra gördümm :)) ama sen unutmamışsın karışıklık olmuş olur o kadarr :)) işte bende hala bekar olunca sallamıoz mu artık nedir iş baaşa düşünce artık dikkat edicezz :)) evet eevet niyetim o yönde benimdeee cok saol cnm sanadaa :)

yaa sorma tezgahta sonra gördümm :)) ama sen unutmamışsın karışıklık olmuş olur o kadarr :)) işte bende hala bekar olunca sallamıoz mu artık nedir iş baaşa düşünce artık dikkat edicezz :)) evet eevet niyetim o yönde benimdeee cok saol cnm sanadaa :)

Aynen oyle annem sunu bi yap derdi amaan anne derdim annemde birsuru laf sayardi essolessek bilmem nee :9:
simdi herife hizmet edioz iste ah aaah anama hizmet etseydim keske simdi anladim :31:
Aman sende gitmeden annenin islerini felan yap sonra icine verir benim gibi :37:

Aynen oyle annem sunu bi yap derdi amaan anne derdim annemde birsuru laf sayardi essolessek bilmem nee :9:
simdi herife hizmet edioz iste ah aaah anama hizmet etseydim keske simdi anladim :31:
Aman sende gitmeden annenin islerini felan yap sonra icine verir benim gibi :37:

ya ben ailemlede diilim yakın sehirlerdeyiz ama yanlız yaşıorum ölede daha bi kötüoluooo :)) yaa hepimiz yemişir o laflarıı :)) dimi ama haklısn ya bende anneme hizmet edemeden eşime edecegim bakalımm..haftasonları giittigimde de gezmekten elimdegmio ama bu pazar hazırlıcam onlarada söle güzel bir kahvaltıı :)

KAHVALTILIK MILFOY SEPETI
$pasta016.webp $pasta008.webp $pasta009.webp $pasta011.webp $pasta012.webp
MALZEMELER
1 büyük rulu milföy
1 kase rendelenmis peynir ve biraz kiyilmis maydonoz..
üzeri icin 1 yumurta ..
yapilisi:önce rulo milföy hamurumu tezgahimiza yagli kagit üzerinde oklava yardimiyla aciyoruz dhaa sonra biraz büyük bardak agziyla düz yuvarlak cikarip daha sonra ayni esit sayida olucak digerlerinide baska agzi kücük bardakla cikarip düz olanin üzerine koyuyoruz elimizle uclari bastriyoruz ic harcimizi icine doldurup yumurtamizida sürüp 150 derecede psiriyoruz...
ALINTI

[h=4]Peynirli Kahvaltılık Lokma Tarifi[/h]

[h=4][/h][h=4]Malzemeler:[/h][h=4]2 yumurta[/h][h=4]1 çay bardağı yoğurt[/h][h=4]1 pk. kabartma tozu[/h][h=4]1 tatlı kaşığı sirke[/h][h=4]1 Küçük kase lor -süt çökeleği[/h][h=4]2-3 yemek kaşığı un[/h][h=4]tuz[/h][h=4]kızartmak için sıvı yağ[/h][h=4]Peynirli Kahvaltılık Lokma[/h]
[h=4]YAPILIŞI:[/h][h=4]Yumurta, yoğurt ve lor peyniri iyice karıştıralım. Kabartma tozu ve sirkeyi ilave edip tuzunu kontrol edelim. Gerekiyorsa biraz tuz atıp cıvık bir hamur olacak şekilde 2-3 yemek kaşığı un ilave edelim. İyi bir şekilde karıştıralım ve kaşık kaşık alarak kızgın yağa bırakalım. Lokma gibi kızartalım. Havlu kağıt serilmiş servis tabağımıza alalım.[/h][h=4]İstersek teflon bir tavaya kağıt peçete ile bir sefere mahsus sıvı yağ sürelim.Yine kaşık kaşık çok kalın olmayacak şekilde lokmaları kızgın tavaya bırakalım. Arkalı önlü spatula yardımı ile kızartalım. Afiyet olsun.[/h]

KAHVALTILIK MILFOY SEPETI
Eki Görüntüle 550429 Eki Görüntüle 550430 Eki Görüntüle 550431 Eki Görüntüle 550432 Eki Görüntüle 550433
MALZEMELER
1 büyük rulu milföy
1 kase rendelenmis peynir ve biraz kiyilmis maydonoz..
üzeri icin 1 yumurta ..
yapilisi:önce rulo milföy hamurumu tezgahimiza yagli kagit üzerinde oklava yardimiyla aciyoruz dhaa sonra biraz büyük bardak agziyla düz yuvarlak cikarip daha sonra ayni esit sayida olucak digerlerinide baska agzi kücük bardakla cikarip düz olanin üzerine koyuyoruz elimizle uclari bastriyoruz ic harcimizi icine doldurup yumurtamizida sürüp 150 derecede psiriyoruz...
ALINTI

Tadından çok yapılış şekli çok yaratıcı bence.Kenarlarına susam olsa nasıl olur.Ayrıca çörek otu da harika olurdu.

[h=2]Kaşarlı Pide Tarifi[/h]

kasarli-pide-tarifi.jpg

4 Su Bardağı Un
1 Paket Kuru Maya
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çay Bardağı Süt
Alabildiği Kadar Ilık Su
350 gr. Kaşar Peyniri
1 Kırmızı Biber

Hazırlanışı:
Unumuz 4 su bardağı olucak ve bir karıştırma kabının içerisine koyuyoruz unumuzu. Orta kısımda içini açıyoruz ve havuz yapıyoruz sonrasında içine mayamızı koyuyoruz. Ortasını açtığımızı unumuzun kenarlarına tuz serpiştiriyoruz ve ortadan karıştırıyoruz güzel. Sonrasında içine sütümüzü ilave ediyoruz karıştırıyoruz ve hamurumuz ne kadar su alıyor ise ona o kadar su ilave ediyoruz içine. Hazırladığımız hamuru 4 parçaya bölüyoruz ve servis tabakları boyutunda açıyoruz hamurlarımızı. Kenarlarını kıvırıyoruz ve pide şekline sokuyoruz ve iç kısmına rendelemiş olduğumuz kaşarlarımızı döküyoruz. Üst kısmına halka şekilde kestiğimiz kırmızı biberlerimizi koyuyoruz ve önceden yağlamış olduğumuz tepsimizin içine alıyoruz pidelerimizi. 180 derecelik fırınımızda üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz pidelerimizi. Fırınımızdan aldıktan sonra kenarlarına tereyağımızı sürüyoruz. Sıcak olarak servise hazır kaşarlı pidemiz.
Afiyet Olsun..

[h=1]Peynirli Ve Domatesli Omlet [/h]
ea27c27331535566225.jpg

Malzemeler:

6 adet yumurta
3 çorba kaşığı süt
Karabiber ve tuz
6 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
2 adet soğan
4 adet domates
3 çorba kaşığı margarin
Taze baharat

[h=3]Yapılışı:[/h]Yumurta ve sütü çırpıp tuz ve karabiberle tatlandırın.
3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri ilave edin.
Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın.
Domatesi yıkayıp dilimleyin.
Soğanı 1 çorba kaşığı margarinde kavurun.
Domatesi ilave edip hepsini kısa bir süre kavurup tuz ve karabiberle tatlandırın.
Karışımı tavadan alın ve soğumayacak şekilde bekletin.
İki yapışmaz tavada margarini eritin.
Yumurtalı karışımı tavalara paylaştırıp pişirin.
Üzerlerine domatesleri ve geri kalan peyniri dökün.
Sonra her iki omleti ikiye katlayıp ortadan bölün.
Üzerlerine taze baharat serpip sıcak olarak servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun…

Arkadaslar istanbula tatil yapmak icin geldigim de otelde kahvaltida mozzerallayi animsatiyor ama biraz daha beyaz peynir tadi vardi peynirler kücük ücgen olarak kesilmis üzerine bolca susam serpilmis hayatimda yedigim en güzel kahvaltilikti ogündür ariyorum hangi peynirdir bu ismi nedir susam disinda ne eklemis bulamiyorum varmi bilgisi olan veya benzer tarif bilen :((

Arkadaslar istanbula tatil yapmak icin geldigim de otelde kahvaltida mozzerallayi animsatiyor ama biraz daha beyaz peynir tadi vardi peynirler kücük ücgen olarak kesilmis üzerine bolca susam serpilmis hayatimda yedigim en güzel kahvaltilikti ogündür ariyorum hangi peynirdir bu ismi nedir susam disinda ne eklemis bulamiyorum varmi bilgisi olan veya benzer tarif bilen :((

Canim hic bi fikrim yok ya :44:
Fransiz,italyan yada isvicre peyniri olabilir belki..

Son düzenleme:
Pek resim yok bende ama bi tane kayıtlı vardı ( Sahur )
$2012-07-28 03.04.12.webp

Domatesleri kalp şeklinde kesiyorum

Tavada zeytin yağında altlı üstlü biraz pişiriyorum

Üzerlerine peynir ve kekik ilave ediyorum :56:

Son düzenleme:
2 kişi olduğumuzdan herşeyi anında tüketemiyoruz

Örneğin ekmek çok bayatlıyor

Dilimleyip tepsiye diziyoruz, üzerlerine biraz tereyağı ile birer geniş dilim kaşar ilave edip fırına koyuyoruz.. Kaşarlar eriyince alıyoruz..

Hem bayat ekmekleri değerlendiriyoruz hem de tadı çok güzel oluyor:56:

Back
X