Kaktüs türü nedir?

tuyutuyu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2025
12
4
1
25
Merhaba acaba bu kaktüsün türü nedir hanımlar bilen var mı? Erkek arkadaşım hediye olarak almisti bakimini duzgun yapmak icin arastiricam fakat bilmiyorum ne oldugunu.

Eklentiler

• IMG_1953.webp
    68,6 KB · Görüntüleme: 70
  • IMG_1955.webp
    50,8 KB · Görüntüleme: 70
  • IMG_1962.webp
    48,5 KB · Görüntüleme: 71
Tikeni biraz fazlasıyla var mis bende de var ama bu kadar dikenli değil

Merhaba acaba bu kaktüsün türü nedir hanımlar bilen var mı? Erkek arkadaşım hediye olarak almisti bakimini duzgun yapmak icin arastiricam fakat bilmiyorum ne oldugunu.
Evin içinde bakacaksanız toprağı iyice kurudukça 10-15 te bir az az sulayabilirsiniz kapalı balkon gibi ya da açık balkonda soğuk yerde kaktüsler kışın uyur yani iki ayda bir ayda bir az sulamak yeterli olur bahar gelince rutin sulamaya devam ederseniz birden uyanıp gelişim gösterir çiçek açan bir türse çiçek bile açar

Google görsellerde arattım. Türüne Altın fıçı diyor. Bakımını da yazmışlar.

Sekiz senelik kaktüsüm var yüzlerce yavru aldım onlarca kez çiçeğini gördüm üstüne kar bile yağdı kaktüsler ilgiden hoşlanmaz nekadar sıkışık saksı okadar yavru.
3vet haklısın, içeriyi de sevmiyorlar ben balkonumu kapattirdiktan sonra malesef gerilediler

Böyle durumlarda Google lens kullanabilirsin Google Fotoğraflar uygulamasında fotoğrafı tıkladığın zaman üstte çıkıyor ve sana direk görseldeki neyse onla ilgili siteler ve bilgi çıkarıyor
Google’ın görsel araması da var bilgi olarak dursun

Kökleri neredeyse yok denilecek gibi olur kaktüslerin. Dolayısıyla fazla sulama, diğer bitkilere verdiği zarardan daha fazla zarar verir. Bunu önlemek için dip sulaması yapmak en mantıklısı. Youtube'da ev yeşili kanalına göz atın. Kaktüs ve sukulent türleri için bakım videosu vardı gibi hatırlıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…