Bahçe Bakımı ve Çiçekler kaktüslerim ve Guzmaniam

Revolucion

Artık Güneş Doğmuyor :(
Kayıtlı Üye
6 Mart 2007
2.549
115
323
oldum olası ilginç şeyleri sevmişimdir. kaktüs merakımda böyle başladı zaten.sonraysa salonumda yetiştirebileceğim farklı bir çiçek ararken guzmaniayı buldum. şimdiyse achmea arıyorum herkesin bilgisine :1:

işte yeşil boncuklarım.....

1- $photo0015g.webp açması bir harikaymış ama görmeme en az 3-4 yıl var henüz yavru anaç olması zaman alıcak :50:

2- $photo0016hw.webp buda tesadüfen bir komşumun saksısında kendi kendine bitmiş bulduğum bir tür.arsızlıkta üstüne yok.

3- $photo0017hd.webp ikeada bunu bulduğumda üzerine atlamıştım adeta farklı ve zor bulunan bir türmüş heleki Bursa'da kaktüs türlerini bulmak dahada zor :50:

4- $photo0018fd.webp Rahmetli anneannemin yadigarının yavrucuklarından biri :31:

5- $photo0019c.webp buda anası :1: bu yıl iki kez açtı ama üçüncü tomurcukta kaldı :50: artık kısmetse seneye ...

6- $photo0020n.webp buda aslında bir kaktüs ama oğlumun deyimiyle cici cins :1: aslen vera cinsi yapraklarındaki sıvı tedavi amaçlı kullanılıyormuş anaçlarda

7- $photo0021qd.webp annemin üzerinde yapay çiçeğe kanarak alıp getirdiği ancak kendisinin müthiş açtığı bir tür.fakat çok tehlikeli çünkü dikenleri tığ ucu gibi kancalı battımı çıkarmak aşırı zor oluyo.

8- $photo0022ft.webp ve son dikenlimiz geldğinde 5 cm. di şimdiyse yaklaşık 9 bu tür için çok büyük başarı gösterdi :1:

9- $photo0024w.webp assolistim Guzmaniam ve yavrusu :nazar: dönem itibariyle çiçeği geçti ve budaması tamamlandı ama benim için hala bu yazımın assolisti :16:

$photo0023d.webp ve benim kahve köşem :23:

$kakts.webp 5 numaranın açmış hali :16:

Kaktüsleriniz muhteşem :)) benimde hemen hemen aynılarından var,3 numarada sürekli açtı yazın ama bu aralar açmıyor.
5 numara da aynı anda üç çiçek açtı.
Bir ara vakit bulursam resimlerini eklemek isterim .

yorumlarınız için teşekkürler hanımlar.
madamiks 3 numaranın açtığını bilmiyordum önümüzdeki yazı merakla bekliycem. ayrıca bu sene ayırmaya kıyamadım ikizi mevcut yanında sanırım oda etkiledi. çünkü yavrulu kaktüsler çiçek konusunda daha ketum oluyorlarmış.
5 numaradaki gerçekten iyi bakıldığında çiçek konusunda çok cömert bir cins ve evet resimlerini görmek isterim.

yorumlarınız için teşekkürler hanımlar.
madamiks 3 numaranın açtığını bilmiyordum önümüzdeki yazı merakla bekliycem. ayrıca bu sene ayırmaya kıyamadım ikizi mevcut yanında sanırım oda etkiledi. çünkü yavrulu kaktüsler çiçek konusunda daha ketum oluyorlarmış.
5 numaradaki gerçekten iyi bakıldığında çiçek konusunda çok cömert bir cins ve evet resimlerini görmek isterim.

Haklısın ya yavru ya çiçek diyorlar,ikisini birden göremiyoruz malesef.Benim 3 numara sürekli çiçek açtı yaz boyu,şimdi iki tane yavrusu var.Yavruları alsaydım çiçek açmaya devam edecekti muhtemelen ama ben biraz şekillendirip çoğaltmayı düşündüğüm için dokunmadım.

Back
X