Kalabalığız biz,örümceklerim ve ben...

yavuZeynep

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2012
108
12
68
Merhaba,forumu incelerken bu bölümü görünce dayanamadım,ailemin geniş bi kısmından bahsetmemek olmazdı her ne kadar "evcil hayvan" kategorisine girmeseler de :)
Benim 8 adet tarantulam var,sayıları da artmaya devam edecek.Benim en büyük hobim onların bakımıyla uğraşmaktır,zaman su gibi akıp geçer,ne sıkıntı kalır ne düşünce.
Bi ara fotoğraflarını da paylaşmak isterim ama eminim burada da örümcek fobisi olan bir çok kişi vardır Tarantula ve diğer eklembacaklıların bakımlarını anlattığımız,2 arkadaşımla birlikte kurduğum bi forum sitem var,meraklısı varsa özel mesaj ile bilgi verebilirim
 
Birçok insanın fobisi olduğunu biliyorum,ama ben küçüklüğümden beri örümcekleri çok severim.Bahçeli bi evde büyüdüm ve çocukken onları kavanoza koyar "ben bunu besliycem" diye tuttururdum,annem de kızar bahçeye geri bırakırdı.Evlendikten sonra,ilk doğumgünümde eşim kendime bi hediye seçmemi istedi ve ilk tarantulamı o zaman aldım.İlk önce o da baya tepkiliydi ama alıştı,hatta ben şehir dışına falan çıksam o ilgileniyor onlarla :) Şimdi çocuk yapmayı planlıyoruz,eğer bi çocuğum olursa o da örümcek sevgisiyle büyüyecek Korkunuzu yendiğiniz takdirde,beslenmesi çok keyifli hayvanlardır.Sadece belgesel kanallarında gördüğünüz sahneleri,evde sürekli görebilirsiniz :)
 
amanınnnnnnnnn...
çoook güzel yaaaa..
eşim çok korkar böyle şeylerden yoksa bende beslerdim....
 
bana özelden göndersene forumun ismini merak ettim açıkçası.ama besleyeceğimden değil,görmek istiyorum sadece.
 
banada mesaj gönderirmisin .. bakmak istiyorummm
 
Mesaj göndermeyi denedim ama forum msj sayım 100 olması gerekiyomuş,olmadı.
Sitemizin adını buraya da yazabilirim ama genelde forum sitelerinde başka sitenin reklamını yapmak yasaktır.Buranın da kuralını bilmediğim için henüz,bişey yazmadım Ama merak ettiğiniz herşeyi buradan cevaplayabilirim
 
Son düzenleme:
ben tiplerine renklerine bakacaktım.mesaj sayısını oyun bölümünde veya sözlük bölümünde doldurabilirsin.doldurursan sevinirim çok merak ettim çünkü.bu türler zehirli olmuyor mu,kaçar maçar beslediğin yerden kötü olur yani.eline falan alıyor musun bazen?bazı kişiler eline alıyor oynuyor fazla korkutmadan
 
Aaa teşekkürler msj sayımı doldurmaya çalışıcam :)
Tarantulaların tamamı zehirlidir,ısırılan arkadaşım da çok;ama dünyada tarantula ısırığı yüzünden ölüm vakası yok.Afrika ve Asya türlerinin diğer türlere göre (Avrupa-Amerika) zehirleri daha fazladır.Genelde bıraktığı etki arı sokması gibidir,alerjiniz varsa hastaneye gitmek durumunda kalabilirsiniz.Hayvanların temizliğini vs. yaparken ister istemez temas halinde olabiliyosunuz.Ama hiçbizaman elime alıp oynamadım,çünkü bu hayvan için de çok tehlikelidir,korkup elinizden düşerse yaralanıp ölme riski çok fazladır.
 
Gercekten cok ilginçsiniz. Ben hiç böcek fobisi olan biri olmadım. Hoşlanmam ama görünce de çığlığı basanlardan değilim. Tabii böcek ile tarantula arasında bayağı bayağı fark var. Sizinkilerden birini görsem, yani kapalı degil açıkta dolaştığını görsem ama kesin çığlık atarım. Bir kaç tane daha fotograf paylaşmayı düşünmez misiniz?
 
Tabi zevkle paylaşırım :)

Bu diğer bir kızım (Grammostola actaeon)


Burada hamamböceği yerken


Ufaklıklardan biri un kurdu yerken (Grammostola pulchra)


Ve dişi olduğunu tahmin ettiğim bir başka ufaklık (Psalmopoeus irminia)
 
ağ yapmışlar.çok büyükler yav.geçenlerde tv izlerken dev canavarlar diye belgesele denk geldim.örümcekler vardı,aynı bu türlerden tarantula.adam eline aldı bir tane yavaş yavaş hareket ediyor böyle,''onu korkutabilirim,korkarsa beni ısırır ve yaklaşık 20 dk sonra felç edebilir'' demişti.oldukça korkunç yani tehlikeli çok tehlikeli
 
Evde belgesel canli yayını gibi bir şey bu. Orumcekleriniz bayağı sağlıklı ve kocaman gorunuyor. Allah mesud etsin ne diyelim.:)

Cinsiyetlerini nasil anlıyorsunuz?
 
Son düzenleme:
1. ve 2. resimlerde gördüğünüz hatun (G.actaeon) daha yetişkin olmadı şu an (bacaklar hariç) gövde boyu 5,5 cm. yetişkin olduğunda ise gövde boyu 10 cm. olacak,yani bacaklarla beraber 25 cm. civarı :) Evet onları korkutmak hiç iyi olmaz,gayet yavaş ve sakin davranılmalı.
Cinsiyet tespiti başlı başına bi uzmanlık alanı diyebilirim,hayvanın alt kısmına bakarak anlıyoruz,dişi ve erkeğin şekilleri farklı oluyor.Bir yolu da şudur;örümcekler kabuk atarak büyürler,bildiğiniz kıyafet değiştirme :) Her kabuğun içinden daha da büyümüş olarak çıkar ve attığı kabuğa bakarak döl kesesi vs. görülerek cinsiyet belirlenebilir.
 
Resimlere bakarken kaşındım açıkcası D

Ama yine de teraryum ve paludaryuma aşırı bir ilgim var akvaryumdan ziyade :))

Örümcek olmasada bi gün iguana (Teraryumda) ve semender(paludaryumda) beslemek isterim :)


Ama çok güzel görünüyorlar :)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…